Växjö, Söder
Södra Esplanaden 14
3 595 000 kr
Avgift: 4 709 kr
Inkl värme, sophantering och bredband. Vattenförbrukningen är preliminär och debiteras i samband med månadsavgiften och korrekt summa justeras vid avstämning.
Boarea: 81 m2
areakälla: föreningens information
Biarea: 35 m2
Rum: 3
Hiss: Nej
Uteplats: Ja
 

Välkommen hem till Söder!

På populära söder finns nu möjlighet att förvärva en av Växjös kanske mest attraktiva bostäder. Här finner du boendet med hemtrevlig atmosfär och härliga detaljer som ger det där lilla extra! Bostaden har två sovrum, allrum och vardagsrum samt kamin och inglasad altan. Läget innebär närhet både till lugnet runt Växjösjön samt till stadens alla bekvämligheter. Varmt välkommen på visning!

Visningar.

Torsdag 6 Oktober
17:00 - 18:00
Anmälan sker via bokningsknapp eller via telefon på 0723190102.
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Kök:

Från den välkomnade entrén har du fri sikt genom bostaden. Halvtrappan leder dig sedan upp till det ljusa köket där det finns plats för matbord eller varför inte en köksö? De vita, släta köksluckorna med diskreta handtag har matchats snyggt med svart laminatskiva och vitt stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av varmluftsugn (2007), induktionshäll (2015), mikro (2007), kyl och frys (2021), samt inbyggd kaffemaskin (2011) som serverar dig gott kaffe. Golvet har ekparkett och väggarna är vitmålade.

Vardagsrum:

I vardagsrummet finns plats både för ett större matbord och soffa för mysiga tv-kvällar framför den öppna spisen. Den vitmålade träpanelen på väggen ger rummet en härlig karaktär, övriga väggar är vitmålade och på golvet finner du ekparkett. I rummet finner du också pardörrar som tar dig ut till den inglasade altanen som förlänger utesäsongen. Här tar du dig också ut till den lättskötta trädgårdstäppan och när vädret tillåter kan du även inta ditt morgonkaffe på altanen där det finns plats för ett caféset.

Sovrum:

Bostadens två sovrum finner du på övervåningen varav det ena är större och passar utmärkt som föräldrasovrum. Det andra sovrummet används idag som kontor, men skulle passa fint som barnrum eller varför inte gästrum? Väggarna är i båda sovrummen vitmålade och på golven ligger ekparkett. Markis finns i båda sovrummen

Badrum:

Från entrén når du gästtoaletten och på övervåningen finner du ett ljust badrum (2013) med vita kaklade väggar och svartvitt hexagon kakel med behaglig golvvärme. Här finns kommod med förvaring samt belyst spegel med ytterligare förvaringsmöjligheter och dusch bakom glasvägg.

Tvättstuga:

På källarplan finns bostadens separata tvättstuga med tvättmaskin samt bra förvaringsmöjligheter i lådor och en arbetsbänk. Här finns gott om plats för eventuell torkställning. Väggarna är vitmålade och fönsterna ger ett bra arbetsljus.

Allrum:

Från entrén finner du trappan som tar dig ner till allrummet, idag används det som slöjdverkstad men skulle passa utmärkt som mysigt tv rum eller kanske lekrum för barn? Golvet har roströd klinker och väggarna är vitmålade, de liggande fönsterna ger ett härligt ljus. Bilderna är från tidigare ägare och kan ses som inspiration.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

500046

Lägenhetsnummer register:

0046

Andel i årsavgift:

2.128 %

Andel i förening:

2.04748 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Marklägenhet

Byggnadsår:

1944

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 127 kWh/m²/år
Energiklass: E
Utförd
Datum: 2021-03-03

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

2st

Elkostnad:

7 200 kr/år

VA:

2 028 kr/år

Försäkring:

1 500 kr/år

Total driftkostnad:

10 728 kr/år

Förening

Namn:

Brf Sebohus nr 1 i Växjö

Organisationsnummer:

729500-0728

Allmänt om föreningen:

De populära Sebohusen på söder ritades av stockholmsarkitekten Ernst Grönvall och byggdes 1944. När husen stod klara bildades bostadsrättsföreningen Sebohus nr. 1 i Växjö.

De 47 lägenheterna är uppdelade i 8 huskroppar och belägna på stadsdelen söder i Växjö. Läget är unikt med närhet till centrum och dess restauranger, affärer och resecentrum. Ett stenkast bort finner man den underbara bokskogen, men även Växjösjön med dess populära promenadstråk. Kvarteret präglas av medlemmarnas lummiga trädgårdar och den gemensamma parken som är belägen innanför husen. Här trivs både barn och vuxna!

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Bredband/TV:

Basutbud av Tv-kanaler ( 80 kr tillkommer för detta ) Bredband 300/10mbit/s) ingår i avgiften.

Renoveringar:

2006 - Takrenovering.
2008 - Renovering av tvättstuga.
2008-09 - Relining av stammarna.
2011 - Installation av mätare för kall- och varmvatten.
2013 - Fasadtvätt.
2013 - Byte av kulvertsystem.
2018 Nytt miljöhus byggt på Trädgårdsgatan.

Övrigt:

Sebohus har sina sopstationer på Trädgårdsgatan. Här finns förutom hushållssopor och matavfall även kärl för tidningar, pappersförpackningar, wellpapp, plast, glas och metall. Föreningen har gemensam tvättstuga på Södra Esplanaden.

Allmänt om lägenheten

Alla bilderna är från tidigare ägare.

Omgivning

Allmänt om området:

Stadsdelen Söder består mestadels av villor, men här finns också bostadsrätter och hyresrätter. De båda sjöarna Växjösjön och Södra Bergundasjön ligger nära, i den sistnämnda kan du fiska både gös, gädda och abborre. Runt Växjösjön är det många som tar en promenad, flertalet konstverk är utplacerade längs hela sjön. Det är också väldigt nära att ta sig till centrum med all dess utbud och service.
På Söder finner vi också den välbesökta parken Strandbjörket. Här finns lekplats, café och tennisbanor.
Det finns tre stycken grundskolor, Bäckaslövskolan, Kronobergs skola och Växjö Montessoriskola.

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.