Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Växjö, Centrum
Södra Järnvägsgatan 4S
1 895 000 kr
Avgift: 2 707 kr
inkl värme, bostadsrättstillägg i hemförsäkring.
Boarea: 47 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 4 av 5
Hiss: Ja Hiss från markplan.
 

Tvåa i nyskick mitt i city!

Varmt välkommen till Södra Järnvägsgatan 4S, en ljus och moderna 2:a med närhet till city. Trevlig planlösning skapar en härlig känsla med plats för socialt umgänge. Genomgående smakfulla materialval och med härligt ljusinsläpp. Loftgången utanför bostadens dörr ger plats för balkongmöbler där du kan sitta och blicka ut över innergården. Välkommen på visning.

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Välkommen till denna mycket trevliga och ljusa bostad. Entrén som möter oss har plats för avhängning till höger och golvet är belagt med ekparkett som sedan följer oss runt i bostaden liksom de vita väggarna.

Badrum:

Bostadens badrum finner vi till vänster från entrén vilket är i bra storlek med vitt kakel på väggarna och mörkgrått klinker på golvet. Här finns kombinerad tvätt- och torkmaskin (BOSCH) med praktisk bänk ovanför samt vägghängt skåp perfekt för förvaring. Duschen är placerad bakom vikväggar i glas, elektrisk handdukstork, kommod med förvaringslådor samt spegelskåp finns här också. Det insynsskyddad fönstret ger ett fint ljusinsläpp.

Sovrum:

Sovrummet är i perfekt storlek för att få plats med dubbelsäng och de två mindre fönstrerena är placerade högt upp vilket ger ljusinsläpp utan insyn. Här finns platsbyggda garderober.

Vardagsrum:

Vardagsrummet är rymligt med plats för både soffa, tv möbel och matbord. Här finns tre stycken platsbyggda garderober där du även kan placera förvaringskorgar ovanpå.

Kök:

Köket finner vi bakom en praktiskt skjutdörr från vardagsrummet sett. Här finns plats för ett mindre köksbord eller varför inte placera en platsbyggd bardisk vid fönstret? Den maskinella utrustningen består av ugn, spishäll, mikrovågsugn samt diskmaskin, allt från BOSCH och i rostfritt utförande. Köksluckorna är vita och släta med diskreta handtag vilka har matchats snyggt med mörk bänkskiva i laminat och stänkskydd i vitt kakel.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

211475001-5301

Lägenhetsnummer register:

1304

Andel i årsavgift:

0.68159 %

Andel i förening:

0.6816 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

AFTONLANDET 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2018-19

Fönster:

Isolerglas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Mek. från-/tilluft med värmeåtervinning

Energideklaration:

Utförd: Ej utförd

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

2st

Elkostnad:

2 400 kr/år

VA:

2 500 kr/år

Total driftkostnad:

4 900 kr/år

Förening

Namn:

Riksbyggens BRF Lokstallet i Växjö

Organisationsnummer:

769632-0147

Allmänt om föreningen:

Brf Lokstallet består av 136 lägenheter bestående av 1:or till 5:or på 33.5 till 154.5 kvadratmeter. Adresserna är Drottninggatan 1 A-E, Liedbergsgatan 2 och Södra Järnvägsgatan 4 R-S. Lägenheterna är under byggnation och blir inflyttningsklara under 2019. Arkitekten har hämtat inspiration från de gamla magasinkvarteren i Köpenhamn och byggnader på Växjös äldre spårområde.
Föreningens innergård kommer att vara uppdelad i två delar. Högst upp i huset mellan innergårdarna kommer det finnas en takterrass med gemensamhetslokal, och ytterligare en gemensamhetslokal kommer byggas på innergården. Dessa går att hyra för olika tillställningar. I föreningen kommer det också att finnas en övernattningslägenhet. Sopsortering finns också på innergården i kärl och i två stycken miljörum.
Den tekniska och ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

Parkering/garage:

I brf Lokstallet finns 25 stycken parkeringsplatser i markplan och 48 platser i varmgarage. Kostnader för dessa enligt ekonomisk plan kommer vara 750kr/mån för parkering och 1500kr/mån för garageplats. Det finns även fem stycken cykelförråd.

Bredband/TV:

Lägenheterna är anslutna till TV och internet.

Renoveringar:

Inga renoveringar är planerade eftersom husen är nybyggda. I samband med att alla byggnadsarbeten är slutförda sker en slutbesiktning av behörig besiktningsman. Därefter gäller en garantitid på 5 år. Efter 2 år genomförs en besiktning av mark och byggnader. Vid garantitidens slut görs en avstämning av de fel som anmälts under garantitiden. Riksbyggen åtgärdar de eventuella fel som noterats av besiktningsmannen.

Ekonomi:

Enligt den ekonomiska planen kommer föreningen efter inflyttning ha lån på ca 100 miljoner. Summan av insatserna kommer vara ca 264 miljoner, vilket ger föreningen en belåningsgrad på ca 27.5%. Föreningens nuvarande lån kommer enligt den ursprungliga finansieringsplanen att amorteras ner med 0.5% per år.

Övrigt:

Besök gärna www.riksbyggen.se/lokstallet för mer information.

Omgivning

Allmänt om området:

Växjö Centrum har ett stort utbud av lägenheter, både bostadsrätter och hyresrätter. Här finns också ett rikt utbud av restauranger, butiker, uteställen och mysiga caféer. Storgatan är den stora shoppinggatan med ett brett utbud av både affärer och restauranger. Naturen är påtaglig i Centrum, inte minst tack vare Växjösjön som många av Växjöborna gärna promenerar runt.

Växjös kulturutbud är stort med bland annat konserthus, biosalong, konsthall, muséer och konststråk runt Växjösjön. Regionteatern erbjuder ett brett utbud av dans- och teaterföreställningar. I centrum ligger också Linnéparken med vackra planteringar och lekplats för barnen. På Stortorget anordnas torghandel två gånger i veckan, populärt och välbesökt.

Växjö Resecentrum har vi inom promenadavstånd med många avgångar på både bussar och tåg.

I centrum ligger förskolorna Björken och Bullerbyn. På kommunala Ringsbergsskolan finns utbildning med estetisk inriktning för klass F-9, och de tre kommunala gymnasieskolorna Katedral, Kungsmad och Teknikum finns inom cykelavstånd.

Strax norr om stadskärnan ligger området Ringsberg och Kristineberg, en lugn och grön oas i Växjö centrum. Med en stark kulturhistoria, karaktärsfulla byggnader och frodiga trädgårdar karaktäriseras området av grönska och kultur.

I området verkar också Hofs Lifs, ett kulturhus med omslutande trädgårdspark som drivs av en ideell förening. Föreningen ordnar regelbundet evenemang öppna för allmänheten tex trädgårdscafé och grönsaksmarknad.

I den före detta disponentvillan finns Det fria ordets hus. Här erbjuds poesikvällar och övriga evenemang med litterär och konstnärlig karaktär. Runt villan finns en fantastisk trädgård man kan njuta av året runt.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.