Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Växjö, Centrum
Tingsvägen 8B
1 050 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 1 954 kr
inkl varm- och kallvatten/avlopp. Kostnad för internet/tv, värme, el och hemförsäkring tillkommer.
Boarea: 33 m2
areakälla: enligt ekonomisk plan
Rum: 1.5
Våning: 1 av 2
Hiss: Nej Hiss finns ej
Uteplats: Ja
 

Ett perfekt förstaboende eller övernattningslägenhet i trevligt område!

Välkommen till visning av denna en och en halva på kort promenadavstånd till Växjö centrum. Här bor du med låg avgift på lugnt läge på återvändsgata. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade, köket är delvis renoverat, badrummet är original från byggåret 1995. Välkommen på visning med Våningen & Villan!

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Entré/vardagsrum:

Nu visar vi en 1.5:a med sovalkov på ostört läge på Tingsvägen 8B. Med smart planerade kvadratmeter och en lugn utemiljö är detta ett boende att trivas i. Vi stiger in genom dörren och kommer direkt in i vardagsrummet som är ljust och luftigt tack vare stora fönster. På golvet ligger snygg ekparkett och väggarna är målade i klassiskt vitt. Till vänster finns förvaring i tre garderober samt ett städskåp. Mellan garderoberna finns ytterligare förvaring och plats för avhängning. Till höger öppnar rummet upp sig med plats för matbord. Längre in i rummet finns plats för soffa för sköna hemmakvällar.

Kök:

I anslutning till vardagsrummet ligger köket med förvaring bakom luckor i grått och arbetsytor i trä och rostfritt utförande. Den maskinella utrustningen från 2018 består av kombinerad kyl och frys (Electrolux), induktionshäll (Bosch), inbyggnadsugn (Bosch) och köksfläkt.

Sovalkov:

Innanför köket ligger sovalkoven som erbjuder plats för säng och en garderob för klädförvaring.

Badrum:

Rakt fram från entrén ligger det stora badrummet med ytskikt från byggåret. Rummet har våtrumsmatta på golv och väggar i ljusa toner. Här finns dusch, wc, handfat, skåpsförvaring och spegel med hylla.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse.

Andel i förening:

6.25 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1995

Uppvärmning:

Direktverkande el - radiatiorer

Ventilation:

Tilluftsventiler

Övrigt:

Radiatorer byttes ca 2018.

Energideklaration:

Utförd: Ej vald
Elförbrukning: 5 070kWh/år

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

1st

Elkostnad:

5 574 kr/år

Total driftkostnad:

5 574 kr/år

Kommentar:

Elen innefattar både uppvärmning och hushållsel och är baserad på nuvarande ägare och avser endast nätavgift. För information om elhandel se www.elpriskollen.se

Förening

Namn:

Brf Flintyxan 6

Organisationsnummer:

769634-3990

Allmänt om föreningen:

Brf Flintyxan 6 är en äkta förening som registrerades 2017. Föreningen består av två huskroppar med åtta lägenheter i vardera, alla är 33 kvm stora med antingen uteplats eller delad entrébalkong.
Tvättstugan, lägenhetsförråd, soprum och cykelförråd är beläget i en sidobyggnad som också är ett skyddsrum. Föreningen har valt att låta juridiska personer bli medlemmar i föreningen, vilket innebär att företag har rätt att köpa en bostad i föreningen. Ekonomisk förvaltning sköts av Kvalitetsbostäder.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I föreningen finns åtta stycken parkeringsplatser som kan hyras för 225kr/mån. Kösystem tillämpas. Lediga platser finns.

Bredband/TV:

Internet och tv-kanaler levereras via Telia. Abonnemang tecknas av bostadsrättsinnehavaren. För mer info och priser besök www.telia.se

Renoveringar:

2017 utfördes en besiktning av fastigheten av Projektbyggaren Växjö. Byggnaderna anses enligt besiktningsmannen vara i normalt skick för byggnadsåret. Löpande åtgärder har utförts under byggnadernas livslängd. Avsättningar för framtida underhåll görs årligen med 40kr/kvm.

Ekonomi:

Avgifterna har varit oförändrade sedan föreningen bildades. Inga beslutade avgiftsförändringar finns i nuläget. Tre stycken lägenheter, inklusive denna som nu säljs är fortfarande hyresrätter. Dessa kommer att säljas när hyresgästerna flyttar, och då inbringa pengar till föreningen. När denna är såld har föreningen kommer föreningen använda minst 800 000 kr av köpeskillingen för att amortera ner sina lån. En del av köpeskillingen kommer att sparas för framtida behov.
Föreningens lån är idag:
Ca 2 700 000 kr med rörlig ränta. På detta lån kommer ca 700 000kr amorteras under 2022, alltså ytterligare en amortering utöver den ovan nämnda.
Ca 3 800 000 kr med en ränta som ska omförhandlas i början av dec 2022, och i skrivande stund är räntesats ej klar.
Ca 3 800 000 kr med en ränta på 1.4% som ska omförhandlas i november/december 2024.

Allmänt om lägenheten

- Se de sista bilderna från en likadan lägenhet, för att få en uppfattning om hur en soffa får plats.

Omgivning

Allmänt om området:

Växjö Centrum har ett stort utbud av lägenheter, både bostadsrätter och hyresrätter. Här finns också ett rikt utbud av restauranger, butiker, uteställen och mysiga caféer. Storgatan är den stora shoppinggatan med ett brett utbud av både affärer och restauranger. Naturen är påtaglig i Centrum, inte minst tack vare Växjösjön som många av Växjöborna gärna promenerar runt.

Växjös kulturutbud är stort med bland annat konserthus, biosalong, konsthall, muséer och konststråk runt Växjösjön. Regionteatern erbjuder ett brett utbud av dans- och teaterföreställningar. I centrum ligger också Linnéparken med vackra planteringar och lekplats för barnen. På Stortorget anordnas torghandel två gånger i veckan, populärt och välbesökt.

Växjö Resecentrum har vi inom promenadavstånd med många avgångar på både bussar och tåg.

I centrum ligger förskolorna Björken och Bullerbyn. På kommunala Ringsbergsskolan finns utbildning med estetisk inriktning för klass F-9, och de tre kommunala gymnasieskolorna Katedral, Kungsmad och Teknikum finns inom cykelavstånd.

Strax norr om stadskärnan ligger området Ringsberg och Kristineberg, en lugn och grön oas i Växjö centrum. Med en stark kulturhistoria, karaktärsfulla byggnader och frodiga trädgårdar karaktäriseras området av grönska och kultur.

I området verkar också Hofs Lifs, ett kulturhus med omslutande trädgårdspark som drivs av en ideell förening. Föreningen ordnar regelbundet evenemang öppna för allmänheten tex trädgårdscafé och grönsaksmarknad.

I den före detta disponentvillan finns Det fria ordets hus. Här erbjuds poesikvällar och övriga evenemang med litterär och konstnärlig karaktär. Runt villan finns en fantastisk trädgård man kan njuta av året runt.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.