Växjö, Centrum
Norrgatan 24
1 850 000 kr
Avgift: 2 699 kr
inkl värme, VA, kabel-TV samt bostadsrättstillägg.
Boarea: 53 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 2 av 4
Hiss: Ja Hiss från markplan
Uteplats: Ja
 

TIllfälle att förvärva en pärla i populära Brf Munken!

Välkommen till Norrgatan 24 och denna ljusa tvårummare! Här finner du en mysig lägenhet på tredje våningen med egen ingång samt tillgång till en (pågående!) nyrenoverad utegård med möjlighet till härliga grillkvällar liksom en egen p-plats. Lägenheten passar lika bra till dig som singel eller sambo. Den välplanerade planlösningen ger en härlig överblick över boendet och skapar en hemtrevlig känsla. Här bor du mitt i stan i en mycket stabil förening. Varmt välkommen på visning - här finns ett boende att trivas i!

Visningar.

Måndag 10 Oktober
17:00 - 18:00
Anmälan sker via bokningsknapp eller via telefon på 0723190102.
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Från den trevliga innergården tar vi oss vidare in till denna mysiga lägenhet. Här möts vi av en rymlig hall med bra förvaringsmöjligheter i tre stycken inbyggda garderober till vänster samt möjlighet till avhängningsmöjligher till höger. På golvet ligger ekparkett som följer oss runt i bostaden och väggarna är ljust målade. Bostadens badrum finner vi rakt fram. Bostaden har genomgående golvvärme.

Kök:

Köket ligger i öppen planlösning med vardagsrummet vilket gör det lätte att trivas och umgås i detta hem. Bakom vita luckor och lådor finner vi bra med förvaring och det stora fönstret ger ett härligt dagsljus. Den maskinella utrustningen består av delad kyl och frys, fläkt och spis. Bänkskivan är i ek och har matchande stänkskydd i vitt kakel. Här finns utrymme för matbord.

Vardagsrum:

Vardagsrummet är lättmöblerat och har ett fint ljusinsläpp tack vare de stora fönsterna. Här finns plats för soffa samt tv möblemang - en mycket trevlig sällskapsyta.

Sovrum:

Vägg i vägg med vardagsrummet ligger det rofyllda och trivsamma sovrummet. Ett rymligt rum som är inrett med samma parkettgolv som i övriga lägenheten och ljust målade väggar. Här finns plats för dubbelsäng och garderober om man önskar mer förvaring.

Badrum:

Rakt fram från hallen finner vi det helkaklade badrummet i neutrala färger. Här finns torktumlare, tvättmaskin, spegel, handfat, dusch wc och högskåp.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

1109

Andel i årsavgift:

2.3246 %

Andel i förening:

2.3246 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1988

Fönster:

Isolerglas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX

Energideklaration:

Utförd: Ej vald

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

2st

Elkostnad:

3 500 kr/år

Total driftkostnad:

3 500 kr/år

Förening

Namn:

BRF Munken 15 I Växjö

Organisationsnummer:

769615-3787

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen bildades 2007 och äger fastigheten Munken 15. Då bildades Brf Munken 15 i Växjö, en tredimensionell bostadsrättsförening, den första i sitt slag. Föreningen delar gemensamma utrymmen bl. a, hissar, trappor med fastigheten Munken 14/Edberg Fastigheter, vilket genererar gemensamt kostnadsansvar och medger större utrymme för reparationer.

90% av lägenheterna har garage eller P-plats knutna till lägenheten och följer med till nästa ägare. Parkeringen hyrs av Edbergs Fastigheter till BRF som i sin tur hyr ut till medlemmar i föreningen.

Det är många fördelar med en tredimensionell BRF, dels delar man många gemensamma kostnader som hissar, trappor och många andra utrymmen och man får mer svängyta för större reparationer.

Värme ingår i avgiften och har varit oförändrad sen 2012 och inga planerade avgiftshöjningar aktuella.

Fastigheten har golvvärme, i tvåplanslägenheter är det golvvärme på nederplan och hägnade radiatorer på ovanplan.

Tvättstuga i källarplan med mycket god tillgång då de flesta har tvättmaskin i sin lägenhet.

Skötsel av fastigheten som, värme, ventilation, lås, städning och daglig tillsyn är kontrakterade på externa entreprenörer.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Parkering- eller garageplats kan överlåtas till ny medlem. En parkeringsplats kostar 513kr/mån, garageplats 741kr/mån och garageplats med laddstolpe 1236kr/mån.

Bredband/TV:

Tv- och bredbandsuppkoppling via Comhem
Bas utbud med åtta kanaler ingår i hyran.

Renoveringar:

2021 Planering och översyn av innergården
2021 Se över dörrar och lås mot innergården
2021 Nytt balkonggolv och kompletteras med skyddstak över utgång till balkong
2020 Hissbyte på Norrgatan
2020 Taken genomgångna för att se eventuella skador, rengjort takrännor, stuprör och omfattande sanering av mossa på takpannor.
2019 byte av samtliga slutstammar mot gatuavlopp utbytta.
2018 genomgång av samtliga avloppsstammar samt rengjorda hela vägen från gatan upp till respektive lägenhet. Slutstammara mot avloppet i gatan i sämre kondition.
2018 Loftgångarna målade.
2017 Ventilation med nya kanaler och nytt FTX system, spiskåpor och ventilationsdon

Ekonomi:

Inga planerade avgiftsförändringar 2022.

Omgivning

Allmänt om området:

Växjö Centrum har ett stort utbud av lägenheter, både bostadsrätter och hyresrätter. Här finns också ett rikt utbud av restauranger, butiker, uteställen och mysiga caféer. Storgatan är den stora shoppinggatan med ett brett utbud av både affärer och restauranger. Naturen är påtaglig i Centrum, inte minst tack vare Växjösjön som många av Växjöborna gärna promenerar runt.

Växjös kulturutbud är stort med bland annat konserthus, biosalong, konsthall, muséer och konststråk runt Växjösjön. Regionteatern erbjuder ett brett utbud av dans- och teaterföreställningar. I centrum ligger också Linnéparken med vackra planteringar och lekplats för barnen. På Stortorget anordnas torghandel två gånger i veckan, populärt och välbesökt.

Växjö Resecentrum har vi inom promenadavstånd med många avgångar på både bussar och tåg.

I centrum ligger förskolorna Björken och Bullerbyn. På kommunala Ringsbergsskolan finns utbildning med estetisk inriktning för klass F-9, och de tre kommunala gymnasieskolorna Katedral, Kungsmad och Teknikum finns inom cykelavstånd.

Strax norr om stadskärnan ligger området Ringsberg och Kristineberg, en lugn och grön oas i Växjö centrum. Med en stark kulturhistoria, karaktärsfulla byggnader och frodiga trädgårdar karaktäriseras området av grönska och kultur.

I området verkar också Hofs Lifs, ett kulturhus med omslutande trädgårdspark som drivs av en ideell förening. Föreningen ordnar regelbundet evenemang öppna för allmänheten tex trädgårdscafé och grönsaksmarknad.

I den före detta disponentvillan finns Det fria ordets hus. Här erbjuds poesikvällar och övriga evenemang med litterär och konstnärlig karaktär. Runt villan finns en fantastisk trädgård man kan njuta av året runt.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.