Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Anmäl intresse
Malmö, Västra Hamnen
Västra Varvsgatan 16G
Pris: 1 895 000 kr utgångspris
Avgift: 2 263 kr
inkl värme, VA, kabel-TV
Boarea: 38 m2
Rum: 1.5
Våning: 4
 

Optimal planlösning på bästa havsadress!

På attraktiv adress i ljuvliga Västra Hamnen finner vi denna ljusa 1,5-rummare. Här bor du vid gröna ankarparken, Ica Maxi och sundspromenaden med vattnet runt hörnet. Våningen bemästrar optimerade och smarta kvadratmeter. Vi har ett härligt ljusinsläpp från tre väderstreck och härligt balkongliv i trevligt läge! Föreningen erbjuder dessutom två stycken gemensamma relaxavdelningar med bastu samt två helt underbara takterrasser med fantastisk utsikt samt grillmöjligheter. Låg boendekostnad får du på köpet! Välkomna.

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Interiör

Antal rum:

1,5

Boarea:

38 m²

Beskrivning:

Ett modernt och estetiskt tilltalande boende med härlig vattenkontakt. På perfekt läge med promenadavstånd till citykärnan, men med havet som granne, finner du lyxen av att vara den som flyttar in i en lägenhet av hög klass. Situerad genomgående med ljusinsläpp från tre håll och underbart härlig balkong. Välplanerat, högst upp i huset!

Via säkerhetsdörr tar vi oss in i våningen och möts entrén där bra avhägnings- samt förvaringsmöjligheter erbjuds och här finner vi även våningens helkaklade badrum. Parkettgolv klär golvet och matchas med klassiskt vita väggar som är genomgående för hela lägenheten.

Kök och vardagsrum ligger i öppen planlösning. Med sin storlek ger rummet utmärkta förutsättningar för möblering. Lättmöblerat rum, vars kvadratmeter rymmer såväl matbord och umgängesdel. Lägenhetens placering medför ljusinsläpp från tre håll och utsikt över innergården i soligt västerläge. Stora fönsterpartier gör att rummet upplevs ännu större än vad det är då balkongen blir som en naturlig förlängning av våningen.

I andra änden av bostaden har vi ett mysigt sovrum, privat beläget, med plats för dubbelsäng. Tillsammans blir denna väldisponerade lägenhet ett perfekt boende för dig som önskar ljus och väldisponerad rymd.

Två Havsterasser finns för medlemmarnas disponering i föreningen med goda grillmöjligheter för större sällskap, klart västerläge ger solsken hela dagen med fantastisk vy som glänser även längs solnedgång. Relaxavdelningar med bastu finns att nyttja fritt för medlemmarna.

Insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på!

Kök:

Vedumkök i vinkel med vita skåpluckor i kontrast mot svart laminatbänkskiva och vask i rostfritt. Vitt kakel som stänkskydd och extra arbetsyta samt förvaring i form av en halvö. Utrustat med spishäll, varmluftsugn, fläkt samt kombinerad kyl/frys. Ljusinsläpp från två håll, vita väggar och ekparkett på golvet.

Badrum:

Rymligt samt helkaklat med vita väggar med undantag för i duschen där kaklet är grafitgrått vilket matchar klinkergolvet i samma nyans. Duschplatsen skärmas av med vikbara glasdörr. Badrummet har förutom dusch även WC, tvättställ med kommod samt spegel med belysning ovan.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2014

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX system

Energiprestanda:

96 kWh/m²/år

Driftskostnader

Energiklass:

D

Förening

Namn:

Brf Ankarparken 1 i Västra Hamnen

Allmänt om föreningen:

Brf Ankarparken 1 i Västra Hamnen bildades 2011 och är belägen på Västra Varvsgatan 16 A - H och 18 A - D, Västra Hamnen i Malmö. Föreningens fastighet består av sex flerbostadshus med 107 lägenheter, 4 lokaler och 66 garageplatser. Husen färdigställdes 2013/2014 och byggherre var Hökerum Bygg AB.

Föreningen är en äkta förening och de äger marken. Fastigheten är miljöcertifierad enligt BREEAM. Breeam är ett frivilligt miljöcertifieringssystem, som utvecklades i Storbritannien i början av 1990-talet, och är det mest utbredda miljöcertifieringssystemet i Europa. Byggnadens miljöprestanda bedöms inom projektledning, byggnadens energianvändning, inomhusklimat, vattenhushållning, avfallshantering samt markanvändning och påverkan på närmiljön. Breeam tar även hänsyn till hur byggnaden ligger i förhållande till allmänna kommunikationsmedel, val av byggnadsmaterial och vilka föroreningar byggnaden kan ge upphov till.

Den ekonomiska samt den tekniska förvaltningen sköts av Bredablick förvaltning.

Föreningens medlemmar brukar gemensamt:
Föreningen har två stycken fantastiska takterrasser med grillutrustning med utsikt över Limhamnsfältet, Bo01 och Turning Torso. En del av föreningens medlemmar har odlingslotter på takterrasserna. Förutom de härliga takterrasserna finn det även tillgång till en grönskande innergård.

I föreningen finns två bastu med dusch att hyra, en bastu har även tillhörande relaxrum. Bastun med tillhörande relaxrum kan hyras för 100 kr medan enbart bastu hyrs till en kostnad av 50 kr. Föreningen har även tre stycken övernattningsrum som bokas online för 100 kronor respektive 200 kronor per natt beroende på vilket rum som bokas, även bastu och relaxavdelning bokas online. I hus 1 som är bestående av mindre lägenheter finns det inte tvättmaskin och torktumlaren i lägenheterna, istället finns tillgång till en tvättstuga på varje våning som är utrustad med 1 tvättmaskin, 1 torktumlare samt 1 torkskåp. Det finns 3 cykelrum i garaget och cykelställ på gården.

Parkering/garage:

Föreningen har totalt 66 garageplatser för bil och 6 parkeringsplatser för MC. Hyran är 950 kr/månad och du blir tilldelad ett parkeringstillstånd samt en numrerad plats i garaget. Garaget bevakas av APCOA Parking, olovlig parkering beivras. Är du intresserad av att hyra en garageplats ska du kontakta Bredablick Förvaltning som ansvarar för garageuthyrningen www.bredablickforvaltning.se

Bredband/TV:

Föreningen har digital-TV och bredband via ComHem. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer för digital-TV och bredband om 187 kr /månad.

Renoveringar:

2016 installerades kameror i garage, trapphus och miljörum.
2017 asfalterades innergården.
2018 blev gården inhängnad med lågt staket mot Västra Varvsgatan samt mot Ankarstigen.

Föreningen följer en underhållsplan. Då fastigheten är relativt ny finns inga planer på större renoveringar.

Ekonomi:

Föreningen har ej förändrat årsavgifterna sedan föreningens start.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick Förvaltning.
Överlåtelseavgiften: 2,5 % av prisbasbelopp (ca 1163 kr) betalas av köparen och pantsättningsavgift om 1% av prisbasbelopp (ca 465 kr/pant) betalas av pantsättaren.

Övrigt:

Bilpool från SunFleet finns att tillgå i föreningen.

Besök gärna föreningen hemsida: www.brfankarparken.se

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Kontaktemail:

styrelsen@brfankarparken.se

Allmänt om lägenheten

Andel årsavgift 0,63100%. Andel förmögenhet 0,63100%. Uppgift enligt föreningens lägenhetsförteckning. Andelstal insats har ej kunnat preciseras.

I årsavgiften på 29 396 kr, som framgår i mäklarbilden, ingår följande årsavgifter:
- Bostaden: 27 152 kr
- Bredband: 2 244 kr

Obligatoriskt tillägg tillkommer med 187 kr/månad för bredband, digital-TV och telefoni. Total månadsavgift är 2 450 kr.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd.

Lägenheten har balkong.

Omgivning

Allmänt om området:

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer - ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Netto, Systembolaget, apotek och gym finns inom gångavstånd och erbjuder ett stort och varierande utbud.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några hundra meter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.