Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Anmäl intresse
Malmö, Värnhem
Värnhemsgatan 5
Pris: 1 795 000 kr
Avgift: 5 246 kr inkl. värme och vatten.
Boarea: 87 m2
Rum: 3.5
Våning: 3
 

Rymlig genomgående trerummare med klassiska detaljer!

Ljus samt genomgående trerummare med klassiska detaljer. Renoverat samt rymligt kök och fräscha ljusa ytskikt. Här bor du ett stenkast från de bästa kommunikationsmöjligheterna samt dagligvaruhandel. Öppen social planlösning! Varmt välkommen på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. Fastighetsmäklare Johan Dahlgren 0704-22 90 41 Mejla mig

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Interiör

Antal rum:

3,5

Boarea:

87 m²

Beskrivning:

Vackert och stillsamt reflekteras anrika Värnhemsgatan som sammanfattar Värnhems mest romantiska kvarter väl. Vi finner denna fantastiska pärla i ståtlig fastighet och här kan man inte annat än tala om en elegant och klassisk skönhet, där en imponerande takhöjd samt de tidsenliga sekelskiftsdetaljerna återspeglas längs med våningen och bryts av med en snygg modernitet. Höga fönsterpartier förser rummen med vackert dagsljus och den imponerande takhöjden briljerar. Takrosetter gör att vi gärna lyfter blicken både en gång och två.

Vi stiger in i hallen som med sina sockervita väggar bryter fräscht mot det bevarade golvet, här finner vi väl med förvaring och rymd. Dels i form av en klädkammare direkt till höger.

Rakt fram respektive till höger har vi våningens två sovrum. Belägna mot den lugna samt gröna innergården. Bra med ljusinsläpp från de stora tidstypiska spröjsade fönstren.

Till vänster finner vi köket och vardagsrummet, båda rummen löper ståtligt som ett i fil. Vardagsrummet kläs även här av det av det klassiska brädgolvet i vit kulör. Vi slås direkt av det fantastiska ljus som detta rum innehar. Fyra stora fönster löper längs hela väggen, fantastiskt! Rummen präglas av rymlighet och innefattar välplanerade kvadrat som skapar gynnsamma förutsättningar för möblering. Här får man plats med ett stort matbord perfekt till vardags men även till bjudningar för större sällskap. Vi får även plats med större soffgrupp för den hemmakära. Köket har utmärkt med förvaring och arbetsyta för hemmets kock. Välutrustat med bra maskinpark.

Badrummet är rymligt och går i neutrala toner.

Vi möter här en rakt igenom älskvärd atmosfär där vi bjuds på äldre charm, attraktivt läge nära kommunikationerna och hög komfort.

Kök:

Social öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Härlig umgängesavdelning. Köket renoverades november 2011 och har vit IKEA stomme samt luckor i ljusgrön pastellfärg med läckra snabelbeslag. Bänkskiva från Perstorp och stänkskydd i vitt kakel. Köket är utrustad med maskinpark från IKEA bestående av diskmaskin, ugn/mikrovågsugn, induktionshäll samt kolfilterfläkt. Kyl och frys är från Electrolux. Här fås gott om förvaring samt arbetsyta och matplats för ca 6-8 personer ryms. Vitpigmenterad brädgolv och vitmålade väggar.

Badrum:

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och ljusgrått klinker på golvet. Utrustat med WC, tvättställ, badrumsskåp med spegeldörrar samt badkar.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1929

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Mekanisk (endast frånluft)

Energiprestanda:

142 kWh/m²/år

Förening

Namn:

Brf Värnhemsgatan 3 och 5

Allmänt om föreningen:

Föreningens hus uppfördes 1929 och bildades 2008.
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och äger fastigheten Heimdal 13 och består av 16 lägenheter varav 15 upplåtna med bostadsrätt och en upplåten med hyresrätt.

En gemensam tvättstuga finns att tillgå, belägen i källaren.

Trevlig gemensam, stor innergård med möbler och odlingspallar.

Parkering/garage:

Föreningen tillhandahåller inga parkeringsplatser.
Boendeparkering finns i området.

Bredband/TV:

Kabel-TV via Com Hem och bredband via Telenor.

Renoveringar:

2011 byttes fjärrvärmeväxlaren.
2012 lades taket om, den putsade fasaden mot gatan tvättades och målades om och även trapphuset målades.
2014 ny torktumlare istallerades.
2016 fönsterna mot innergården kittades och målades.
2017 utfördes OVK samt spillvattensystemet relinades. Nya låsbleck, inkapsling av portkodsdosor samt nya dörrstängare monterat på ytterportar.

Planerat:
Lägenhetsdörrarna i original planeras att bytas ut, diskussion pågår om säkerhetsdörrar.
Renovering av balkongerna är även planerat.

Föreningen följer en underhållsplan som uppdaterades 2018.

Ekonomi:

Föreningen förändrade årsavgifterna senast den 1 januari 2016 då avgifterna sänktes med 10,3%.
Inga planerade avgiftshöjningar finns i dagsläget.

Bredablick sköter den ekonomiska förvaltningen och tar ut en överlåtelseavgift om ca 1138 kr samt ev pantsättningsavgift om 455 kr vid överlåtelse av bostadsrätt.

Övrigt:

Ovanstående uppgifter är kontrollerade med föreningens ordföranden. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter innan ett köp.

Allmänt om lägenheten

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Andel årsavgift 6,94820%. Uppgift enligt föreningens lägenhetsförteckning. Andelstal insats och andel förmögenhet har ej kunnat preciseras.

Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett vindsförråd.

Lägenhetsinnehavare har tillgång till fyra gemensamma balkonger i trapphuset.

Säljaren informerar om att förvaringssystem, hyllor och bokhyllor ej ingår i köpet. Säljaren informerar även om att ett eluttag i köket (bakom dörr) är avstängd samt att diskmaskinen är ur funktion men planeras att lagas inom kort.

Omgivning

Allmänt om området:

Värnhem är en central stadsdel i Centrum. Området ligger mellan Föreningsgatan och Nobelvägen, sydväst om Sallerupsvägen. Den norra halvan består främst av hyreshus från 1920- och 1970-talet, medan den södra delen snarast är en del av Sorgenfri industriområde.

Värnhem avser i dagligt tal ett större stadsområde som består av kvarteren kring Värnhemstorget, begränsat av Drottninggatan, Hornsgatan, Nobelvägen och Exercisgatan.

Bor man på Värnhem så är en av fördelarna just kommunikation. Här är promenadavstånd till det mesta, samtidigt som utbudet av kollektivtrafik är utomordentligt bra. Stora knutpunkten kring Värnhemstorget finner vi här och här finner man bussen som tar en dit man vill. Lätt access till motorvägen mot Lund och ut på ringvägarna finns från och till området.

För tågpendlaren så är resan till Triangeln eller centralstationen inte lång, såvida man inte väljer att promenera dit.

Det saknas inget på Värnhem där vi finner ett rikligt utbud av restauranger och caféer. Här kan man avnjuta sushi, en välgjord steak, brunchhak, samt maträtter från en mängd olika kulturer, ett fantastiskt utbud.

Apotek, vårdcentral och tandläkare finns även i närområdet. Den som tränar och gärna vill ha ett gym i området kan glädjas åt att här finns flera. Utöver närheten till torghandel och alla spännande närbutiker så har man norr om Värnhemstorget det exklusiva köpcentret PLAZA med biografer, affärer och restauranger.

Områdets skola är Rörsjöskolan (1-9), (byggd 1899) och här finns Rörsjöns och Lärkträdets förskolor. Den tidigare Värnhemsskolan och Värnhemstorget ligger i delområdet Rörsjöstaden.

Här parkerar man bilen företrädesvis på gatorna i området. Boendeparkering råder. Garage finns även att hyra runt omkring, bland annat i köpcentrumet PLAZA.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.