Nyköping, Stigtomta
Tängsta - Stigtomta
Från: 450 000 kr
Till: 450 000 kr
Boarea: 0 - 0 m2
Rum: 0 - 0 st
Bostäder: 8

Husdrömmar!!

OBS!

Tips och förtydliganden inför budgivningen,

Efter genomförda budgivningar kan vi nu bara uppmana er som spekulanter att vara mer aktiva tidigare i budgivningsprocessen och inte invänta sista timmen innan deadline för budgivningens avslut. Detta för att skapa bättre förutsättningar för er själva att vinna budgivningen som avslutas vid utsatt tidpunkt. Så bud som inkommer efter detta klockslag räknas ej om det än ’bara’ handlar om sekunder.

För att delta i budgivningen skall finansiering uppvisas, lånelöfte alt egen insats, innan första budet kan tas emot. Första budet skall ske via samtal med respektive ansvarig mäklare och samtliga bud skall därefter ske via smsbudgivning för att alla budgivare skall ha samma förutsättningar och att det är mäklarsystemets klocka som gäller för tidpunkten av budets mottagande i budgivningssystemet. Tänk på att vara ute i god tid så det inte handlar om sekunder och att dessa då inte accepteras.

Nu har du chansen att förvärva nya tomter från Nyköpings kommun. I Tängsta finns det åtta stycken attraktiva tomter till salu.
Stigtomta är en mindre tätort ca 15km från Nyköping. Stigtomta har den lilla lantliga känslan men med den service och kommunikation som gör livet enkelt. Här finns en nybyggd skola åk F-6 och både sjöar och naturområden in på knuten.

Anmälan och försäljningsprocess:
1. Vid intresse skicka en intresseanmälan till christine.ankarsward@vaningen.se eller via vår hemsida, specificera vilken/vilka tomter du har intresse av. Vi kommer sedan maila dig en bekräftelse på intresseanmälan. Vi kommer löpande uppdatera varje objekt med information om hur många spekulanter som finns.
2. Den 24 februari påbörjar vi budgivningen på den tomt som har flest intresseanmälningar. Vi kommer inför budgivningen presentera budgivningsstart för respektive tomt. Se under dokument" Status intressenter och budgivning". Anmälningstiden för tomterna fortlöper även efter den 24 februari för tomter där budgivningen inte är stängd.
3. Budgivning kommer att ske på en tomt i taget för respektive område. Vid start av budgivningen för din tomt behöver vi dokumentation på att finansiering är klar. Högsta budgivare får erbjudande om att köpa tomten. Om anmälan till budgivning skett skall du som spekulant också vara delaktig. Vi kommer inför budgivningen presentera budgivningsstart för respektive tomt. Se under dokument" Status intressenter och budgivning". Anmälningstiden för tomterna fortlöper även efter den 24 februari för tomter där budgivningen inte är stängd.

Budgivare bör vara medvetna om att det kan tillkomma nya budgivare fram till att budgivningen är stängd. Se vidare information om status för din tomt under dokumentet "Status intressenter och budgivning"

Vi hjälper dig självklart med värdering av din nuvarande bostad.

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Christine Ankarswärd
0704-96 65 11 Mejla mig
AdressPrisBoareaTomtareaRumStatus

Omgivning

Allmänt om området:

Stigtomta är en mindre tätort belägen ca 15 km från Nyköping mot Katrineholm. Stigtomta har den lilla lantliga känslan men med den service och kommunikation som gör livet enkelt. I området finns en nybyggd grundskola, åk F-6, fyra förskolor samt flera aktiviteter som orientering och fotboll.
Ny motionscentral har byggts, nytt utegym, MTBbanor och el-ljusspår vid friluftsgården. I Stigtomta finns kyrka med församlingshem matbutik, bensinmack, hårfrisör två lunchrestauranger, slakteri samt flertalet lokala företag. Goda bussförbindelser både linje 760 Flen/Nyköping och 765 Katrineholm/Nyköping går genom Stigtomta. Stigtomta har även stora naturområden som kan nyttjas till rörligt friluftsliv, bärplockning och motion och i närheten finns både Kisängsbadet i Långhalsen och Bärstabadet i Yngaren.


Nyköping ligger vid kusten en timme söder om Stockholm - en av Sveriges äldsta städer. Här är det lätt att charmas av den historiska stadskärnan och den vilda och orörda skärgården. Nyköping har dessutom en välkomnande och varm atmosfär, ett levande restaurangliv och mängder av sport- och kulturevenemang. Nyköping har sedan 1100-talet varit en myllrande mötesplats för många olika människor. Även idag är utrymmena för möten många - på det vackra torget, på Rosvalla Arena och vid uteserveringarna nere vid hamnen. Och fler blir det framöver när staden varsamt utvecklas utan att förlora sin unika småstadskänsla. Alla som någon gång besökt Nyköping vet att här har man nära till allt. Till havet, till de sörmländska slotten och till varandra. Så oavsett om du vill upptäcka gårdar med ekologisk och närodlad mat, strosa längs Å-promenaden i den lummiga hasselskogen, ta del av Nyköpingshus fascinerande historia, vandra på Sörmlandsleden eller njuta av utsikten från hängbroarna mellan öarna vid Stendörrens naturreservat, så finns allt i din närhet. Resten av världen ligger också inom räckhåll med den internationella flygplatsen Stockholm Skavsta alldeles runt hörnet, Stockholm och hela Mälardalen nära intill. Välkommen till en moderna och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Övrigt:

Köparen måste vara en privatperson och endast ett tomtköp per person är tillåtet. Grundläggning/byggnation ska påbörjas inom ett år. Köparen får heller inte utan kommunens skrifliga medgivande överlåta fastigheten innan byggnadsskyldigheten fullgjorts eller innan två år förflutit sedan lagfart beviljas.

För friliggande villor gäller största tillåtna sammanlagda byggnadsarea 200 kvm för bostadshus med inredd vind eller två våningar och 230 kvm för bostadshus i en våning. Endast en huvudbyggnad. Endast två komplementbyggnader får byggas om sammanlagt högst 50 kvm. Utöver detta får ett glasat uterum om högst 25 kvm uppföras till huvudbyggnad. Högst 25 % av tomtarean får bebyggas.

Bygglovskostnad är 33 750kr inklusive nybbyggnadskarta. Köparen erhåller nybyggnadskarta via mail från MEX vid kontraktsskrivning (eller snarast den är färdig) se mer på:
https://nykoping.se/bo-bygga--miljo/bygga-nytt-andra-eller-riva/avgifter-taxor

Elanslutningsavgift 0-200m från anslutningsstationen 36 250kr inkl moms, vid längre avstånd tillkommer per meter 200-600m 310kr/m, 600-1200m 677.5kr/m och 1200-18000m 411,25kr/m se mer på:
https://www.vattenfalleldistribution.se/el-hem-till-dig/ny-anslutning/

Fiberanslutning aktuellkostnad se: https://www.gastabudstaden.se/index.php?id=39

Lagfartskostnad baseras på tomtpriset med 1,5% plus en expeditionsavgift på 825 kr.

Pantbrevskostnad tillkommer på motsvarande lånebelopp med 2 % plus en expeditionsavgift om 375 kr/pantbrev.

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.