Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Malmö, S:t Knut
Amiralsgatan 29B
Pris: 2 695 000 kr utgångspris
Avgift: 4 504 kr
Inkl värme och VA. Ett obligatoriskt tillägg om 264kr/mån tillkommer för TV, bredband och IP-telefoni.
Boarea: 73 m2
Rum: 3
Våning: 5
 

Fint renoverad 3a högt upp i huset med balkong!

På våning fem har vi nu nöjet att erbjuda denna genomgående och mycket varsamt renoverade lägenhet som bjuder på flera fantastiska attribut, två rum i fil, vacker takstuckatur såväl generös takhöjd, renoverad köks- och badrumsmiljö och mer därtill!

Ansvarig mäklare.

Reg. Fastighetsmäklare Niclas Håkansson 0768-77 12 60 Mejla mig

Visningar.

Tisdag 23 april
17:15 - 17:45
Visning, bokning krävs via hemsidan eller kontakt med mäklaren!
Anmäl mig

Interiör

Antal rum:

3

Boarea:

73 m²

Beskrivning:

Detta genomgående hem minner om tider från förr samtidigt finns dagens moderna bekvämligheter självklart tillgängliga. Vackra detaljer som dubbeldörrar, generös takhöjd och bevarade parkettgolv/brädgolv präglar denna våning med karaktär och fantastisk känsla. Tillika på det är lägenheten renoverad i sin helhet med vidgjorda ytskikt, renoverat badrum och kök!

Hallen välkomna oss med god plats för avhängning bakom spegeldörrar, här återges rummet av ljusa väggar och slipat brädgolv från husets ursprung. Hallen knyter an våningens rum på ett trevligt sätt och för oss vidare in i både kök, vardagsrum och allrum.

Vardagsrummet är det första som fångar vårt öga och med imponerande takhöjd och stora fönster för fint ljusinsläpp. Här infinner sig omgående en väldigt behaglig känsla, med andra ord ett rum man vill vistas i! Härifrån når vi även balkongen som bjuder på morgon/förmiddagssol. I fil med vardagsrummet når vi även våningens allrum. I de både rummen följer en äldre stavparkett samt släta och välgjorda ytskikt. Allrummet kan nyttjas på flera sätt beroende på behov, och passar perfekt som både matrum, bibliotek eller extra sovrum, valet är ert!

Köket och sovrummet är välplacerade in mot gården i lugnt läge. Köket renoverades under 2016 i ljusa materialval och inkluderar idag både diskmaskin och kombinerad tvättmaskin/torktumlare, smidigt och praktiskt! En fin matplats ryms vid fönstret som också skänker härligt ljusinsläpp till rummet. I köket finner vi samma vackra brädgolv från ursprungstiden, som även följer vidare in i sovrummet. Här har vi även ett mycket praktiskt och väl utformat rum, som dessutom begåvats med dubbeldörrar ut mot en fransk balkong, som med sitt lugna läge lämnar sömnen ostörd. Ena sidan i rummet är täckt med garderober vilket med enkelhet tar hand om den välbehövliga förvaringen, i övrigt ryms en normalstor dubbelsäng och mer därtill.

Från hallen når vi även det rymliga badrummet, renoverat under 2015. Ljust och modernt utförande med vitt kakel och grått klinkergolv, därefter utrustat med duschhörn med vikbara duschväggar, wc, kommod och spegelskåp samt handdukstork. Rymligt och fräscht!

På Amiralsgatan 29 bor du i händelsernas centrum med närhet till kommunikationer som tar dig inom hela Malmö, här finns dessutom närheten till både Folkets park, St Knuts torg och på några få minuters promenad bort, Malmös absoluta citykärna med shopping, butiker och restauranger. Citytunnelns Triangelstation är inte heller långt bort från porten.

Varmt välkommen på visning!

Kök:

Renoverades 2016 med vita skåpluckor och ljusmönstrad laminatbänkskiva. Utrustat med kombinerad kyl/frys (2016), ugn (2016), induktionshäll (2016), kolfilterfläkt (2016), mikrovågsugn (2016), diskmaskin (2012), kombinerad tvättmaskin/torktumlare (2012). Matplats ryms för 2-3 personer.

Badrum:

Renoverades 2015 i helkaklat utförande med vitt kakel och grått klinkergolv. Utrustat med duschhörna med vikbara duschväggar, wc, kommod, spegelskåp samt handdukstork. Kvalitetsdokument finns.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1913

Energiprestanda:

204 kWh/m²/år

Förening

Namn:

Brf Amiralsgatan 29

Allmänt om föreningen:

Fastigheten Malmö Kastanjen 2, byggd 1913, ombildades från hyresrätt till bostadsrätt i augusti 2009. Föreningen består av 25 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 1 som kvarstår som hyresrätt, adresser är Amiralsgatan 29 A-C. Innergården är sluten med låst port mot gatan och under vår och sommar ställs grill och utemöbler ut. Den ekonomiska förvaltningen samt städning sköts av Riksbyggen medan föreningen svarar för den tekniska förvaltningen.

Gemensamhetsutrymmen:
Tvättstugan är belägen i källaren och utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 mangel samt ett torkrum med torkfläkt. I föreningen finns även ett hobbyrum samt gemensam innergård med källsortering, garage, sittplatser och cykelparkering.

Parkering/garage:

Det finns 2 parkeringsplatser och 4 garageplatser. Parkeringsplatserna kan hyras för ca 450 kr/mån och garageplatserna för ca 700 kr/mån. Kösystem tillämpas. I övrigt råder boendeparkering i området.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till digital-TV samt bredband via fiber från Bredbandsbolaget. Ett obligatoriskt tillägg om ca 264:-/månad tillkommer till avgiften och avser digital-TV, 100/100 Mbit bredband samt IP-telefoni fast kostnad.

Renoveringar:

UTFÖRT UNDERHÅLL:
2019 I samband med en vattenläcka i ena trappen under våren har upptorknings- och återställningsarbete påbörjats i lägenheterna. Relining har även utförts av avloppsstammen i berörd trappuppgång.
2018/2019 Byte av portar.
2018 Renovering av murar på innergården samt uppgradering av inventarier i tvättstuga.
2017 Uppgradering av elinstallationer i gemensamma utrymme.
2016 Spolades samtliga avloppsstammar, trapphusen renoverades.
2014 Renoverade föreningen en av fastighetens lokaler och upplät denna som bostadsrätt och fick därmed en stärkt likviditet.
2014 Utfördes OVK-besiktning.
2013 Byttes en tvättmaskin och en torktumlare ut i tvättstugan. Föreningen har även åtgärdat sättningsskador.
2012 Sammanställde föreningen en 10-årig underhållsplan i samarbete med Riksbyggen.
2011 Installerades fjärrvärme och fönstren mot gården målades.
2010 Renoverades och målades taket och även fasaden mot Amiralsgatan målades.
2005 Genomfördes OVK-besiktning.
1974 Byttes i huvudsak befintliga VVS-installationer och elinstallationer.

PLANERAT UNDERHÅLL:
Föreningen har i dagsläget inga beslut tagna om kommande underhåll. Föreningen undersöker för närvarande ett eventuellt fönsterbyte, renovering av fasad mot gården samt renovering av balkonger mot Amiralsgatan, som då eventuellt kommer att påbörjas omkring år 2020.
För underhållsplan se även föreningens hemsida.

Ekonomi:

Avgiften höjdes med 2% från den 1 januari 2017. Ingen avgiftshöjning skedde under 2018 och i dagsläget finns inga beslut tagna om någon förändring av avgifterna under 2019, troligtvis kommer de att indexjusteras uppåt under året. Avgiftshöjningarna i föreningen brukar följa index över tid.

Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp betalas av säljaren samt en pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp betalas av köparen.

Övrigt:

Föreningen har gemensamt tecknat bostadsrättstillägg till hemförsäkringen för alla medlemmar. Separat hemförsäkring krävs dock fortfarande av medlemmen.

Besök gärna föreningens hemsida www.brfamiralsgatan29.se

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening, och uppdaterad 2019-03-25. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Kontaktemail:

styrelsen@brfamiralsgatan29.se

Allmänt om lägenheten

Lägenhet pantsatt: Ja

Uppgift om andelstal:
Andelsprocent: 4,14000%
Andelsprocent kapital: 4,91583%
Andelsprocent årsavgift: 4,31444%
Uppgift om andelstal är lämnat av föreningen. Andelstal insats har ej specificerats.

Säljaren disponerar över ett källarförråd.

I köpet ingår: garderoberna i hallen och sovrummet, diskmaskin, kombinerad tvättmaskin/torktumlare och extra badrumsskåpet.

Säljaren vill informera om följande fel och brister: träet på utsidan av köksfönstret är i dåligt skick, en bräda i vardagsrummet under soffan är lös, köket har en defekt i golvet vid fönstret där en planka saknas på en yta om ca 10x10 cm, samt att det finns ett brännmärke på laminatskivan.

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Omgivning

Allmänt om området:

S:t Knuts torg och dess kulturkvarter ligger som en oas i Malmö city. Torget är döpt efter den danske kungen Knut den helige som är Danmarks skyddshelgon. Lugn och harmonisk grön stadsdel. Malmö Nya Egnahemsförening var den första ansatsen till en "trädgårdsstad" på tomträtt i Malmö. Detta var ett nytt tänkesätt inom stadsplaneringen, med sitt ursprung i England. (Att husen i folkmun ibland kallas "engelska husen" är alltså ingen tillfällighet) Området planerades av stadsingenjör major A. Nilsson och det första huset ritades av arkitekt August Stoltz, byggmästare var A. W. Reimer. Den 1:a april 1917 kunde de första lägenhetsinnehavarna flytta in i det hus som idag heter Tallen 3 (Spånehusvägen 46). Den övriga delen av den arrenderade tomten användes till s.k. potatiskolonier som arrenderades vidare i första hand till föreningens medlemmar. Många lägenhetsinnehavare i området disponerar så kallade trädgårdslotter.

Här har vi en uppsjö av uteserveringar och trevliga restauranger, här kan man avnjuta svensk husmanskost, sushi, pizza samt maträtter från en mängd olika kulturer, ett otroligt utbud. S:t Knut ligger på bästa läge intill folkkära Folkets park och dess nöjesliv med Cuba Café och Moriska Paviljongen. Vi har även bra med dagligvaruhandel precis intill Folkets Park i form av Coop.

Från S:t Knut med dess centrala läge så når vi det mesta väldigt enkelt. Triangel och gågatan är bara några minuter gångväg bort. Skulle det vara för långt och cykla så har vi fantastiska kommunikationsmöjligheter från Folkets Park och Amiralsgatan men även från Konserthuset samt Nobeltorget som bara är ett stenkast bort.

Här parkerar man bilen företrädesvis på gatorna i området.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.