Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Malmö, Västra Hamnen
Scaniaplatsen 21
Pris: 1 745 000 kr
Avgift: 2 637 kr inkl. värme, VA och kabel-TV
Boarea: 35 m2
Rum: 1
Våning: 4
 

Välplanerad etta på attraktivt läge!

Modern etta om 35 väldisponerade kvadratmeter med havet och turning torso som granne. Denna stilrent renoverade våning i Västra Hamnen erbjuder ett snyggt kök i öppen planlösning med allrum och genomgående vackra skeppsgolv. Här fås även ett helkaklat badrum med exklusiva materialval. Varmt välkommen!

Ansvarig mäklare.

Reg. Fastighetsmäklare Michaela Thulin 0760-51 73 77 Mejla mig

Visningar.

Söndag 21 oktober
13:15 - 13:45
Öppen visning, Välkomna!

Interiör

Antal rum:

1

Boarea:

35 m²

Beskrivning:

Välkomna till Västra Hamnen och Scaniaplatsen 21! Med Öresund och Turning Torso som nära grannar har vi nöjet att kunna erbjuda en fantastiskt väldisponerad liten våning om 35 stilrena och extremt väl omhändertagna kvadrat. Ypperligt belägen på fjärde våningen med enkel access via hiss.

Vi kliver in i denna svårslagna våning där hallen inviterar med vackert hårdvaxoljat skeppsgolv tillsammans med väggar tonade i klassiskt vitt. Förvaringen av både ytterkläder och skor tas väl om hand i någon av de båda platsbyggda garderoberna. På höger hand nås det väl tilltagna badrummet, som stoltserar med bland annat fina tvättmöjligheter med både tvättmaskin och torktumlare under marmorbänk, dusch bakom vikdörrar i glas och genomgående exklusiva materialval.

Vidare in lockar det rymliga allrummet i öppen planlösning med köket. Köket bjuder på tidlös inredning i vitt vilket snyggt bryts av med träluckor och kombineras med ljus arbetsbänk och rostfria vitvaror. Ovan arbetsytan finns fönster som bidrar till ljusinsläpp i köket och även utsikt mot Scaniaplatsen och Öresund. Ett middagsbord placeras med fördel mitt emot arbetsytan, med lagom plats för upp till fyra personer till vardags med fler om man sätter i iläggsskiva. I allrumsdelen kan man enkelt skärma av för att bilda en sovdel och en vardagsrumsdel. Här finns plats för såväl säng som mindre soffa och tv-möbel för den som önskar. Ett härligt ljusflöde från stora fönsterpartier förgyller ytterligare.

Oemotståndligt havsläge på ett av områdets bästa lägen, och dessutom på komfortabelt avstånd till Malmö Central när tåg- eller busskommunikationer som bäst behövs. Dessutom med tillgång till föreningens underbara, välrenoverade gårdsmiljö. Varmt välkommen till ständigt populära Västra Hamnen!

Kök:

Stilrent kök med köksinredning i vitt samt trä. Luckorna på överskåpen är i vitt medan nedre luckorna är träfärgat. Beslag i rostfritt matchar den rostfria maskinparken samt den vita laminatbänkskivan. Specialanpassad avställningsyta i rostfritt stål invid den underlimmande vasken. Kökets maskinella utrustning är från Bosch och består av kombinerad kyl/frys, vit induktionshäll (2017), inbyggnadsugn, fläkt, inbyggnadsmikrovågsugn (2018) samt diskmaskin. Här finns matplats och på golvet ligger skeppsgolv.

Badrum:

Helkaklat badrum i ljusa kulörer med dekorativ fondvägg. Utrustat med WC, tvättställ med kommod samt platsbyggd avlastningsbänk och förvaring, spegel, dusch med vikbara glasdörrar och handdukstork. Här finns även tvättavdelning med maskiner från Bosch i form av tvättmaskin (2018) och torktumlare med marmorskiva ovan för optimal arbetsyta. Dessutom två väggfasta skåp för ytterligare förvaring.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2006

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX system

Energiprestanda:

160 kWh/m²/år

Förening

Namn:

Brf Falco

Allmänt om föreningen:

Brf Falco bildades 2003 och köpte fastigheten Kv Salongen 45 år 2005. Föreningen består av 32 lägenheter som samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och äger marken.

Föreningen har en gemensam innergård med lekplats och tillgång till utemöbler.
Cykelrum finns beläget i källaren.
Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då samtliga lägenheter är utrustade med tvättmaskin och torktumlare.

Parkering/garage:

Föreningen har 22 garageplatser till föreningens medlemmar till en kostnad av ca 975 kr/månad. Det finns även två platser för MC. Kösystem tillämpas.

Bredband/TV:

Kabel-TV via Com Hem. Ett basutbud av kanaler ingår i månadsavgiften. Bredband via Com Hem eller Telias stadsnät, valfritt att teckna.

Renoveringar:

Renovering av innergården är utförd.
2016 byttes vattenmätare för kall-/varmvatten.
2017 tvättades fasaden och golvbrunnar spolades.

2018 planerar man att byta dörrar till bilhissen. och spillvattenpump.

Planer på att måla samtliga ytterdörrar, utföra OVK samt rengöra ventilationskanaler och byt spillvattenpump finns också.

Föreningen är i förhandling med Midroc bland annat angående en gammal läcka vid takterrasserna som orsakat vatteninträngning i trapphuset. Föreningen har själv ombesörjt vissa renoveringar av detta och håller fortsatt på med åtgärder. Se årsredovisningen. För mer information kontakta ordföranden.

Ekonomi:

Föreningen anser sig ha en god ekonomi. 2018-04-01 höjdes avgiften med 1%. I dagsläget planeras en höjning om 1% från årsskiftet.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Akevo Malmö. De tar ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbeloppet, f n 1138 kr, vilket betalas av köparen. Pantsättningsavgift tas ut på 1% av prisbasbeloppet, f n 455 kr vilket betalas av pantsättaren.

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening (2018-09-28). Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Juridiska personer godkänns inte som medlem i föreningen.

Kontaktemail:

falco.styrelsen@gmail.com

Allmänt om lägenheten

Andel årsavgift 1,99%. Ospecificerat andelstal 2,06%. Uppgift enligt föreningens lägenhetsförteckning. Andelstal insats har ej kunnat preciseras.

Ett källarförråd disponeras av lägenhetsinnehavaren.

2017 bredspacklades och målades alla väggar. Alla skeppsgolven slipades och hårdvaxoljades. Säljaren informerar om att köksfläkten blivit servad under 2017 samt fått två nya motorer 2012.
Mörkläggande gardiner samt rullgardin ingår i köpet. Vinkylen ingår ej.

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Omgivning

Allmänt om området:

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer - ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Netto, Systembolaget, apotek och gym finns inom gångavstånd och erbjuder ett stort och varierande utbud.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några hundra meter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.