Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Anmäl intresse
Malmö, Pildammarna
Roskildevägen 17B
Pris: 2 395 000 kr utgångspris
Avgift: 3 796 kr
inkl värme, VA, kabel-TV
Boarea: 71 m2
Rum: 3
Våning: 1
 

Välplanerad trerummare på grönskande läge invid Pildammsparken!

Genomgående trerummare på härligt grönskande läge invid Pildammsparken. Balkong i soligt västerläge. Två sovrum till sin storlek. Låg boendekostnad och trevlig förening får du på köpet! Varmt välkomna!

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Interiör

Antal rum:

3

Boarea:

71 m²

Beskrivning:

Intill härliga Pildammsparken hittar vi denna genomgående våning med härliga ytor. Här har vi ett imponerande ljusinsläpp, välplanerad planlösning och västervänd balkong!

Vi tar oss en halvtrappa upp. I hallen har vi goda avhägningsmöjligheter. Härifrån när vi våningens badrum.
Köket ligger intill. Bra ljusinsläpp från den grönskande innergården. Rymligt nog för en matplats om 4 personer.

Vi tar oss vidare, två generösa sovrum. Ligger praktiskt i närheten av våningens badrum. I det första har vi stora fönsterparti med lägre brösthöjd, charmigt! Breda stenfönsterkarmar sätter sin prägel.

Master bedroom är rymligt och utrustat med en klädkammare för förvaring.

Vardagsrummet är väldigt bra till sin storlek. Här får man plats med en stor soffgrupp för den hemmakära och matplats till vardags, men även till bjudningar för större sällskap. Här ifrån når man den västervända balkongen. Ligger perfekt mot den gröna samt lugna innergården.

På Roskildevägen har du nära till city, citytunnel och de bästa kommunikationsmöjligheterna, stadens parker. Dessutom har du nu chansen att förvärva en våning med enorm potential och en inbjudande planlösning där du kan sätta din egen prägel!

Kök:

Renoverat kök i stilren grå ton med mässings beslag. Bra förvaring och arbetsyta för hemmets kock. Utrustat med diskmaskin, kyl/frys, ugn, spis. Rymligt nog för en matplats om 4-6 personer.

Badrum:

Halvkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och schackrutigt klinker på golvet. Utrustat med badkar, toalett, handfat med kommod och spegel.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1945

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Energiprestanda:

182 kWh/m²/år

Förening

Namn:

HSB Brf Roskilde

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Roskilde är en äkta förening belägen på adresserna Roskildevägen 17A-C, Själlandstorg 2A-E och kronborgsvägen 12A-C. Föreningen består av två st bostadshus med 155 stycken lägenheter och 5 stycken lokaler, byggnaderna är uppförda 1945.
Tomträtt:
Marken innehas med tomträtt och avtalet löper ut 2019-08-31. Föreningen har på extra stämma (2018-10-15) valt att köpa loss tomten. Köpet går igenom 2019 och det kommer inte att påverka månadsavgiften.
Ekonomisk förvaltning sköter HSB.

Gemensamhetsutrymmen:
Festlokal.
Övernattningslägenhet; finns i anslutning till hobbyrummet. Denna går att hyra av föreningens medlemmar för ca 150 kr/dygn.
Bastu och motionsrum.
Cykelgarage finns i källaren. Låsbara gallerförråd för cyklar finns även på gården.
4 st tvättstugor. I varje tvättstuga finns det 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1-2 st torkskåp i vissa, 1 torkrum samt mangel.
Den lummiga gårdsmiljön erbjuder stora gröna ytor, grillplats och lekplats.

Föreningen har ett gemensamt elavtal för samtliga medlemmar. Föreningen debitera el enligt faktiskt förbrukning, samt en mindre fast avgift tillsammans med månadsavierna.

Gällande tomträttsavtalet har föreningen under lång tid tagit höjd i sina höjningar för att denna förhandling kommer att komma. Föreningen ser positivt på dess ekonomi och anser att de har gjort kloka investeringar.

Parkering/garage:

Boendeparkering råder i området. För mer info se: www.malmo.se
Fri parkering finns i området inom begränsade tider.

Bredband/TV:

Kabel-TV och bredband levereras av Comhem. HSB Bolina finns även tillgängligt. Föreningen har ett gemensamt avtal för digital-TV, bredband samt telefoni, ett obligatoriskt tillägg om 202 kr/mån tillkommer på avgiften.

Renoveringar:

UTFÖRDA:
1982: Kall- och varmvattenstammar byttes.
1996: Fönstren byttes.
2003: El-stammar, el-centraler med automatsäkringar byttes ut.
2009: Tvättstugorna renoverades. Det finns totalt 4 st i föreningen och dessa är utrustade med vardera två tvättmaskiner och en torktumlare från Miele. Torkskåp, mangelrum och torkrum.
2009: Översyn av balkonger, byggnation av tak på de översta balkongerna samt klinker på golvet på dessa.
2010: Renoverades festlokalen, övernattningslägenheten.
2011: Ventiler och termostater på element är bytta.
2012: Spolat avlopsstammar.
2013: OVK (obligatorisk ventilationskontroll) har genomförts.
2014: Relining av samtliga avloppsstammar.
2017: Tak-, fasad-, ventilation och balkongrenovering påbörjades i augusti 2016 och färdigställdes 2017. Installation av grundvattenvärme i fastigheten, systemet togs i bruk under våren 2018 medför därefter minskade uppvärmningskostnader för föreningen.
2018: Dränering utfördes. Byte av stuprörsanslutningar utfört. Återställande av gården utförs i etapper och startade under 2018.

Övriga planerade renoveringar framöver är hämtade från "Underhållsplanen" i årsredovisning 2015-2016.
2019: Trapphus, VVC- samt trädgårdsprojekt.
2020: Radiatorer och värmeledningar.
2020: Hissar och VVS.
2021: Tvättutrustning.

Ekonomi:

Ekonomin i föreningen är god och de har en låg belåningsgrad. Under januari 2019 höjdes avgiften med 3% och planen är att hålla avgiften på en stabil nivå nästa år. Dock är inga beslut tagna kring detta.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.

HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej.

Övrigt:

Läs gärna mer om föreningen på www.hsb.se/malmo/roskilde

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen före ett köp.

Kontaktemail:

kontakt@brfroskilde.se

Allmänt om lägenheten

Andel årsavgift 0,63014%. Andel insats 0,63014%. Uppgift enligt föreningens lägenhetsförteckning.

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

En obligatorisk kostnad om 202:-/månad tillkommer till avgiften och avser bredband via Comhem. Total månadsavgift är 3998 kr.

Omgivning

Allmänt om området:

Eftertraktat bostadsområde beläget i västra innerstaden. Placerat mellan John Ericssons väg i söder och Regementsgatan i norr samt Mariedalsvägen i väster.

Centralt läge i Malmö som präglas av bland annat närhet till hav, grönområden, city och inte minst Triangeln. Flerfamiljshusen dominerar med både bostadsrätter och hyresrätter. De flesta fastigheter i bostadsområdet är byggda runt 1940-talet.

I området finns det mesta i form av närservice såsom matbutiker, caféer och restauranger, träningsmöjligheter med mera.
Kronprinsens stora utbud av bland annat shoppingmöjligheter och stora matbutiker ligger i närområdet. På Köpenhamnsvägen finns det ett flertal olika restauranger och caféer.

I denna stadsdel är kommunikationsmöjligheter utmärkta. Det finns gott om busshållplatser och busslinjer som kör åt olika stadsdelar med tajta mellanrum. Närheten till Triangelns citytunnel erbjuder dessutom fenomenala pendlingsmöjligheter även utanför staden och till utlandet. För den som hellre cyklar till sina destinationer i staden erbjuds det ett välutvecklat nät av cykelvägar.

Promenadavstånd in till city, till stranden och även flera av Malmös fina parker. Slottsparken och Pildammsparken är två utmärkta exempel på detta. På sommaren är närheten till "Ribban" en stor fördel. Här kan man njuta av ett svalkande dopp i havet eller av en promenad längs den långa Ribersborgsstranden. Valet är ditt!

Närområdet erbjuder ett flertal skolor vilket innebär att barnens väg till skolan inte blir lång. Det finns gott om förskolor på promenadavstånd. Vårdcentral, tandläkare, BVC med mera ligger nära till hands.

I området råder prisvärt boendeparkering under dagtid. På kvällen efter ett visst klockslag är det tillåtet att parkera fritt utan avgift. Det finns flertal parkerings- och garagemöjligheter som kan hyras.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.