Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Anmäl intresse
Malmö, Pildammarna
Kronborgsvägen 12B
Pris: 2 295 000 kr utgångspris
Avgift: 3 721 kr
inkl värme, VA, kabel-TV
Boarea: 66 m2
Rum: 3
Våning: 5
 

Väldisponerad trerummare högst upp i huset med söderbalkong!

Högst upp i huset med hiss når vi denna perfekt planerade trerummare. Genomgående samt helrenoverad med öppen social planlösning! Balkong i härligt söderläge med utsikt mot Pildammsparken. Låg månadsavgift och populär förening får du på köpet! Kräsen? Då har du hittat rätt!

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Interiör

Antal rum:

3

Boarea:

66 m²

Beskrivning:

Ett superbt läge, invid Pildammsparkens gröna och lummiga omgivningar, tillika med gångavstånd till både City och havet, ligger denna välplanerade trerummare i en stabil och trevlig förening förvaltad av HSB.

Vi tar hissen högst upp till femte våningen. Genom säkerhetsdörr kommer vi till den rymliga hallen med kalkstengolv i original.

Badrummet finner vi direkt in till höger, i ljust och helkaklat utförande. Bra med förvaring. Badrummet erbjuder även en väl tilltagen duschhörna.

Social planlösning med kontential kök i öppenplanlösning med vardasrummet. Stilrent!
Vardagsrummet präglas av rymlighet och innefattar välplanerade kvadrat som skapar gynnsamma förutsättningar för möblering. Här får man plats med ett stort matbord perfekt till vardags men även till bjudningar för större sällskap. Vi får även plats med större soffgrupp för den hemmakära. Härliga fönsterpartier skänker härlig med dagsljus och drar blickarna till sig, utanför ståtar Pildammsparken samt en lummig och trevlig innergård! Härifrån når vi den södervända balkongen, här kan man njuta av många soltimmar. Fötterna vilar på gedigen klinkers, praktiskt!

Vi har två stycken sovrum. Master bedroom är väldigt bra till sin storlek och man har utmärkt med förvaring i form av en inbyggda garderober och här finns plats åt fristående garderober om så önskas. Charmig franskbalkong sätter pricken över i:et!

Det mindre rummet är perfekt som barnrum eller kontor. Smart utrustat med en platsbyggd skjutsdörrsgarderob. Dessutom smart utrustad med en tvättmaskin, bekvämt!

På Kronborgsvägen 12 har vi utmärkta kommunikationsmöjligheter ett stenkast bort med Citytunneln och gröna Pildammsparken för promenader.
Varmt välkommen på visning!

Kök:

Luftigt och fräscht kök i stilrent vitt. Vi har utmärkt med arbetsyta samt förvaringsmöjligheter. Utrustat med kyl/frys, diskmaskin, spishäll, spisfläkt samt ugn. Punktbelysning inbyggd i taket för behaglig belysning. Här kommer hemmets kock trivas! Ligger i social öppen anslutning till vardagsrummet. Rymmer även en stor matplats.

Badrum:

Helkaklat stilrent badrum med ljust kakel på väggarna och grått klinkers på golvet. Inredning i form av wc, handfat med kommod, spegelskåp med förvaring, dusch med vikbara dörrar samt handdukshängare.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1945

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energiprestanda:

181 kWh/m²/år

Förening

Namn:

HSB Brf Roskilde

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Roskilde är en äkta förening belägen på adresserna Roskildevägen 17A-C, Själlandstorg 2A-E och kronborgsvägen 12A-C. Föreningen består av två st bostadshus med 155 stycken lägenheter och 5 stycken lokaler, byggnaderna är uppförda 1945.
Tomträtt:
Marken innehas med tomträtt och avtalet löper ut 2019-08-31. Föreningen har på extra stämma (2018-10-15) valt att köpa loss tomten. Köpet går igenom 2019 och det kommer inte att påverka månadsavgiften.
Ekonomisk förvaltning sköter HSB.

Gemensamhetsutrymmen:
Festlokal.
Övernattningslägenhet; finns i anslutning till hobbyrummet. Denna går att hyra av föreningens medlemmar för ca 150 kr/dygn.
Bastu och motionsrum.
Cykelgarage finns i källaren. Låsbara gallerförråd för cyklar finns även på gården.
4 st tvättstugor. I varje tvättstuga finns det 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1-2 st torkskåp i vissa, 1 torkrum samt mangel.
Den lummiga gårdsmiljön erbjuder stora gröna ytor, grillplats och lekplats.

Föreningen har ett gemensamt elavtal för samtliga medlemmar. Föreningen debitera el enligt faktiskt förbrukning, samt en mindre fast avgift tillsammans med månadsavierna.

Gällande tomträttsavtalet har föreningen under lång tid tagit höjd i sina höjningar för att denna förhandling kommer att komma. Föreningen ser positivt på dess ekonomi och anser att de har gjort kloka investeringar.

Parkering/garage:

Boendeparkering råder i området. För mer info se: www.malmo.se
Fri parkering finns i området inom begränsade tider.

Bredband/TV:

Kabel-TV och bredband levereras av Comhem. HSB Bolina finns även tillgängligt. Föreningen har ett gemensamt avtal för digital-TV, bredband samt telefoni, ett obligatoriskt tillägg om 202 kr/mån tillkommer på avgiften.

Renoveringar:

UTFÖRDA:
1982: Kall- och varmvattenstammar byttes.
1996: Fönstren byttes.
2003: El-stammar, el-centraler med automatsäkringar byttes ut.
2009: Tvättstugorna renoverades. Det finns totalt 4 st i föreningen och dessa är utrustade med vardera två tvättmaskiner och en torktumlare från Miele. Torkskåp, mangelrum och torkrum.
2009: Översyn av balkonger, byggnation av tak på de översta balkongerna samt klinker på golvet på dessa.
2010: Renoverades festlokalen, övernattningslägenheten.
2011: Ventiler och termostater på element är bytta.
2012: Spolat avlopsstammar.
2013: OVK (obligatorisk ventilationskontroll) har genomförts.
2014: Relining av samtliga avloppsstammar.
2017: Tak-, fasad-, ventilation och balkongrenovering påbörjades i augusti 2016 och färdigställdes 2017. Installation av grundvattenvärme i fastigheten, systemet togs i bruk under våren 2018 medför därefter minskade uppvärmningskostnader för föreningen.
2018: Dränering utfördes. Byte av stuprörsanslutningar utfört. Återställande av gården utförs i etapper och startade under 2018.

Övriga planerade renoveringar framöver är hämtade från "Underhållsplanen" i årsredovisning 2015-2016.
2019: Trapphus, VVC- samt trädgårdsprojekt.
2020: Radiatorer och värmeledningar.
2020: Hissar och VVS.
2021: Tvättutrustning.

Ekonomi:

Ekonomin i föreningen är god och de har en låg belåningsgrad. Under januari 2019 höjdes avgiften med 3% och planen är att hålla avgiften på en stabil nivå nästa år. Dock är inga beslut tagna kring detta.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.

HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej.

Övrigt:

Läs gärna mer om föreningen på www.hsb.se/malmo/roskilde

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen före ett köp.

Kontaktemail:

kontakt@brfroskilde.se

Allmänt om lägenheten

Andelstal insats: 0,61773 %. Andelstal årsavgift är 0,61773%.
Uppgift om andelstalen har lämnats av föreningen.
Fullständigt lägenhetsnummer: 21-2035-1-25-4.

Säljaren disponerar ett källarförråd samt ett vindsförråd.

Enligt föreningens information är den registerad som en 2 rok.

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

En obligatorisk kostnad om 202:-/månad tillkommer till avgiften och avser bredband. Total månadsavgift är 3923 kr.

Omgivning

Allmänt om området:

Eftertraktat bostadsområde beläget i västra innerstaden. Placerat mellan John Ericssons väg i söder och Regementsgatan i norr samt Mariedalsvägen i väster.

Centralt läge i Malmö som präglas av bland annat närhet till hav, grönområden, city och inte minst Triangeln. Flerfamiljshusen dominerar med både bostadsrätter och hyresrätter. De flesta fastigheter i bostadsområdet är byggda runt 1940-talet.

I området finns det mesta i form av närservice såsom matbutiker, caféer och restauranger, träningsmöjligheter med mera.
Kronprinsens stora utbud av bland annat shoppingmöjligheter och stora matbutiker ligger i närområdet. På Köpenhamnsvägen finns det ett flertal olika restauranger och caféer.

I denna stadsdel är kommunikationsmöjligheter utmärkta. Det finns gott om busshållplatser och busslinjer som kör åt olika stadsdelar med tajta mellanrum. Närheten till Triangelns citytunnel erbjuder dessutom fenomenala pendlingsmöjligheter även utanför staden och till utlandet. För den som hellre cyklar till sina destinationer i staden erbjuds det ett välutvecklat nät av cykelvägar.

Promenadavstånd in till city, till stranden och även flera av Malmös fina parker. Slottsparken och Pildammsparken är två utmärkta exempel på detta. På sommaren är närheten till "Ribban" en stor fördel. Här kan man njuta av ett svalkande dopp i havet eller av en promenad längs den långa Ribersborgsstranden. Valet är ditt!

Närområdet erbjuder ett flertal skolor vilket innebär att barnens väg till skolan inte blir lång. Det finns gott om förskolor på promenadavstånd. Vårdcentral, tandläkare, BVC med mera ligger nära till hands.

I området råder prisvärt boendeparkering under dagtid. På kvällen efter ett visst klockslag är det tillåtet att parkera fritt utan avgift. Det finns flertal parkerings- och garagemöjligheter som kan hyras.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.