Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Trelleborg, Grönby/Anderslöv
Sörbyholmsvägen 74-0
Pris: 4 995 000 kr eller högstbjudande
Boarea: 230 m2 (areakälla: areauppgifter enligt säljaren)
Biarea: 168 m2
Tomtarea: 6935 m2
Rum: 8
 

Stort hus på landet med dubbelgarage och plats för hästar, beläget i naturskön miljö med närhet till såväl Malmö/Lund som Ystad och Trelleborg

Visningar.

Söndag 5 april
13:30 - 14:30
Bokad visning - vänligen boka er via bokningslänken!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Biarea:

168

Kök:

Köket som totalrenoverades 2015 är ett vackert lantkök med hög standard på inredning och utrustning. Stommen från Ikea går i grått och matchar mot bänkskivorna i ek och det vita kaklet. Stor köksö med rymlig arbetsyta, vask och extra bred induktionshäll. Förvaringen är väl tilltagen med såväl underskåp som överskåp och upplyst vitrinskåp.
Den maskinella utrustningen är fördelad på Kyl och Frys Husqvarna 2018, Diskmaskin, Mikrovågsugn, Ugn med ånga dessa vitvaror samtliga från Ikea 2015. Integrerat i köksön finns Induktionshäll, 90 cm bred med 5 plattor från Siemens samt köksfläkt. Vattenburen golvvärme i köket.

Badrum:

Badrum entréplan helkaklat med stilrent vitt kakel på väggarna och grå klinker på golvet. Vask med underkåp, stor ångdusch och wc. Vattenburen golvvärme. Renoverat 2010

Badrum källare har grått klinkergolv, putsade väggar, vackert badkar med lejontassar och extra brett handfat med underliggande skåp.

Förberett för badrum på ovanvåningen.

Gästtoalett i originalskick.

Tvättstuga:

Tvättstugan är en dröm. Stor och rymlig med dubbla tvättmaskiner, mycket arbetsyta och gott om plats att hänga tvätt. Putsade väggar och klinker på golvet.

Entré:

Rymlig entré med klinkergolv och målade väggar.

Sovrum:

På entréplan ligger den avskilda sovrumsavdelningen med 3 st sovrum och intill vardagsrummet ligger ytterligare ett sovrum.

Groventré:

Stor groventré med mycket plats för ytterkläder och skor av alla de slag. Här kan man hänga tex hänga stallkläderna för sig och sparka av sig leriga stövlar.

Vardagsrum:

Husets absoluta höjdpunkt är det stora vardagsrummet som inte bara stoltserar med öppet upp i nock, synliga takbjälkar och braskamin, utan också stora fönster med magisk utsikt. Ljus och luftigt med plats för såväl ett stort matsalsbord som soffgrupp. Rustikt furugolv och målade väggar.

Ovanvåning:

Ovanvåningen som inreddes 2012 är välplanerad, ljus och rymlig. När man kommer upp för trappan möts man av ett härligt luftigt allrum med ekparkett och målade väggar. Även från detta rum är utsikten hänförande. Vidare på detta plan finns ett sovrum med ekparkett och målade väggar samt förberett för badrum.

Källare:

Utöver entréplan och ovanvåningen finns det hel källare. Källaren har full ståhöjd, är uppvärmd och har genomgående klinkergolv.
Här finns ett trevligt hobbyrum, renoverat badrum, stor tvättstuga, förråd och verkstad. Vattenburen värme kopplat till fläktkonvektorer.

Byggnad

Byggnadstyp:

Avstyckad gård

Byggnadsår:

1972

Grundläggning:

Källare

Grundmur:

Betong

Stomme:

Lättbetong

Fasad:

Puts

Fönster:

3-glas isolerglas

Bjälklag:

Lättbetong/Trä

Tak:

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Vattenburet system kopplat till Jordvämre

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

Stall och garage ny el 2010
Fönster bytta 2011 till Elit superenergi.
Dörrar bytta 2011
Tak tvättat 2012
Fasad ny puts 2012, Sto system = nät, puts och färg.
Badrum källare 2012
El delvis bytt och ny central med jordeflebrytare 2014
Kök 2015
Värme, jordvärme och ny pump 2018
Fiber installerat och igång.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 36 kWh/m²/år
Energiklass: B
Utförd: Utförd
Datum: 2020-02-21

Övriga Byggnader

Stallbyggnad om ca 100 kvm med 3 bra boxar, uppställningsplats och uppvärmd sadelkammare ca 20 kvm. Varmt och kallt i vatten i stallet samt stort höloft. Garage/carport med gjuten isolerad betongplatta. Förberett för vattenburen golvvärme.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

3 st

Elkostnad:

30 007 kr/år

VA:

1 300 kr/år

Renhållning:

5 406 kr/år

Total driftkostnad:

36 713 kr/år

Fastighetsskatt/avgift:

8 349 kr

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Sörby 4:32

Taxeringskod:

220

Taxeringsvärde :

2 055 000kr
varav byggnad 1 573 000kr

Taxeringsår:

2018

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten.
Enskilt avlopp - trekammarbrunn med infiltrationsbädd. Ej godkänd pga fosforfälla saknas. Köparen uppmanas att kontakta kommunen för ytterligare information.

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Trelleborg Sörby GA:1
Avtalsservitut Väg
Last: Avtalsservitut: Väg, 12-IM2-71/1338.1
Skötsel av grusväg. Ersättning vid behov.

Övrigt tomt:

Stor trevlig trädgård och stensatt uteplats i söderläge. Här finns gott om gräsmatteytor och en gullig lekstuga.
Resterande tomt är hagad för hästar.

Areakälla:

areauppgifter enligt säljaren

Pantbrev:

Totalt antal: 6 st
Total summa: 2 193 000kr

Omgivning

Allmänt om området:

Grönalund är belägen i det vackraste av områden, i ett hedlandskap som påminner om den skotska landsbygden. Vackert böljande och kuperat med närhet till både havet och Börringe sjön. Gabeljung är skogen där man njuter av trevlig blandskog, lagom stor för att snabbt lära känna omgivningarna och de bästa gångstråken. Herrgårdarna Havgård och Börringe kloster gör sitt till för att förhöja charmen.

Grönalund ligger mitt på den skånska slätten och ca 10-15 min med bil når man stränderna i Beddingestrand och Skateholm. Denna unika placering mellan två så olika landskap gör naturupplevelsen extraordinär i ett Skåne där man annars får välja. Just närheten till allt gör Grönalund ett perfekt ställe att bo på. Endast 5 min bort med bil når du de stora trafiklederna vilka tar Dig dit du vill. Sturup endast 10 min bort och Malmö samt Lund når du på ca 20-25 min - med andra ord perfekt pendlingsavstånd!

Om man som barnfamilj väljer att flytta till Grönalund så erbjuder Anderslöv full service i form av dagis, skolor åk 1-9 och många former av aktiviteter. Förutom de kommunala valen måste föräldrakooperativet Börringebarnen nämnas, ett dagis beläget på Börringeklosters mark, en unik miljö för de små att tillbringa sina dagar på. Populär är även Pilens Montessori i Fru Alstad. Här finns dagis samt skola upp till 5:e klass. Denna har mycket gott renommé, även detta är ett föräldrakooperativ. För den som väljer det kommunala alternativet så hämtar skolbussen och lämnar vid landsvägen endast 200 m bort. Aktiviteter för barn och ungdomar i och runt Anderslöv är många. Fotboll och ridning står högt upp på listan. Eller varför inte åka pulka i Gabeljungskogen 4 km bort. Men även musik och teater finns för den som detta tilltalar.

Allmänna kommunikationer med buss 144 går ca 4 km bort.

Mer info

Upplåtelseform: Friköpt
Typ: Avstyckad gård

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.