Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Malmö, Västra Hamnen
Vimpelgatan 35
Pris: 2 995 000 kr
Avgift: 3 039 kr Kallhyra
Boarea: 50 m2
Rum: 2
Våning: 4
 

Läckert penthouse à la Manhattan med stor privat takterrass!

Här bor du som Karlsson på taket med privat takterrass i gedigna Brf Flaggskepparen! Öppen planlösning, fina materialval och vackert ljusinsläpp präglar denna gavelvåning med stadsdelsiluetten i klart fokus! Ett boende för den medvetna och för dig som söker något alldeles extra! Penthouse!

Ansvarig mäklare.

Reg. Fastighetsmäklare Johan Dahlgren 0704-22 90 41 Mejla mig

Visningar.

Söndag 23 september
15:00 - 15:30
Öppen visning, välkomna!
Anmäl mig

Interiör

Antal rum:

2

Boarea:

50 m²

Beskrivning:

Högt i det blå och på bästa läge i Västra hamnen finner vi här ett unikt litet penthouse med slående takterrass. Idag disponerad som en stor och öppen tvårummare med stilren industrivägg som bibehåller det fantastiska ljuset. Den egna oemotståndliga takterrassen har självklart bästa söderläge vilket bådar för stunder av hög livskvalitet.

Med hiss från markplan upp till högsta våningen välkomnar detta boende dig med exklusivitet, men framförallt en imponerande unik känsla. Hallmiljön är yteffektiv och trevlig då man redan här anar vilken enastående våning man just klev in i. Stora fönsterpartier och vackert ljusinsläpp fångar blicken. Vi återser klassiskt kalkstensgolv i hallens entrédel som sedermera vidare löper med snyggt ekplank. Bra förvaring i hallens vinkeldel in mot badrummet.

Allrummet är verkligen generöst och fönsterpartierna formligen gör att rummet badar i det finaste dagsljus. Från allrummet finner vi utgången till den massiva, egna takterrassen spejandes över kvarterets fina grönområde. Ekplank och vita väggar i allrummet som löper i symbios med det mästerligt fina köket. Häftig industriglasvägg skärmar av sovrummet från det sociala vardagsrummet.

Köket är placerat i anslutning till allrummet och är mycket smakfullt. Mästerkockens kök då det inte bara finns gott om plats för det sociala utan dessutom utrustad med elegant vinkyl och gedigna arbetsytor.

Ett underbart boende där staden möter havet och med djuphavsbad, kvartersrestauranger och rekreationsområden alldeles in på knuten!
Varmt välkomna till lilla Manhattan i Malmö!

Kök:

Spisfläkt, diskmaskin, (mikrovågsugn finns i källaren), kakel, inbyggnadsugn, spishäll och kyl/frys. Ett modernt men ändå klassiskt kök i matt vitt utförande. Maskinpark från AEG i alutech-utförande, infällda spots som ger fina belysningspunkter. Matplats för fyra till sex superande och fin vy över Brf Flaggskepparens fina gårdsbild. Dessutom egen vinkyl för ädla drycker till precis temperatur.

Badrum:

Dusch, WC, tvättställ, kakel, klinkergolv, fönster, vikbara duschdörrar i glas och golvvärme. En rymlig och skön badrumsmiljö i klassiskt vitt där grå fondvägg markerar smakfullt. Snyggt, grått klinkergolv i perfekt matchning!

Tvättrum:

Tvättmaskin och torktumlare. Side by side i badrumsmiljön med praktisk bänkskiva ovan.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2008

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX system

Energiprestanda:

92 kWh/m²/år

Driftskostnader

Energiklass:

D

Förening

Namn:

Hsb Brf Flaggskepparen

Allmänt om föreningen:

Byggnaden färdigställdes 2008 och Brf Flaggskepparen är beläget några hundra meter från havet i Västra hamnen. Föreningen omfattar 56 st lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 1 st hyreslokal med adresserna Vimpelgatan 23-35. Föreningens tomt är friköpt. Flaggskepparen var del i ett projekt med syfte att minska miljöbelastningen från byggsektorn. I uppdraget som ansvarig arkitekt har Tema tillsammans med övriga byggherrar och stadsbyggnadskontoret arbetat fram ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart byggande för hela kvarteret.

Föreningen tillämpar individuell mätning av värme samt kall- och varmvatten, vars kostnad tillkommer till månadsavgiften.

Parkering/garage:

Föreningen har 56 garageplatser som går att hyra för 800 kr/mån. Vill man ha två parkeringsplatser så blir kostnaden för den andra 400 kr/mån. Föreningen har tillsammans med Brf Vindöga gemensamhetsanläggning för garage. Infart vid Vimpelgatan 33.

Bredband/TV:

Digital-TV samt bredband genom Telia. Telias paket Lagom + Danmark tillkommer som ett fast tillägg i månadsavgiften.

Renoveringar:

2015 åtgärdades de avloppen som var felaktigt installerade och fasadpaneler målades. Fasadtvätt gjordes 2016.

Föreningen arbetar efter en underhållsplan och där finns inga större renoveringar inplanerade de närmsta åren.

Ekonomi:

Föreningen har i enlighet med den ursprungliga ekonomiska planen höjt avgiften med 2% per år.
Grundavgiften höjdes med 2% vid årsskiftet 2017/2018 för att dels minska det redovisade underskottet i föreningen och dels möta kommande räntehöjningar.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar.

Övrigt:

Gemensam tvättstuga är placerad i gårdshuset och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp samt en mangel.

Cykelförråd finns i källare och cykelparkering finns på gården. I gårdshuset finns även ett miljörum för källsortering.

Besök gärna föreningens hemsida: www.hsbflaggskepparen.se

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterat 2018-02-22. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Kontaktemail:

info@hsbflaggskepparen.se

Allmänt om lägenheten

Takterrass om c:a 35kvm i söderläge med trädäck och fjärrstyrd utomhusbelysning. Överbyggd bambuklädd takdel ger skugga i söder åt inomhusmiljön.

Kabel-TV och bredband via Telia. Lägenheten är utrustad med ett IT-skåp med vilken du själv kan styra telefoni-, dator- och TV-anslutning där uttag finns i varje rum, det finns åtta internetuttag i lägenheten. Fast obligatorisk kostnad för Bredband-Telefoni-Kabel TV, sk Triple Play, tillkommer om 168:-/månad utöver månadsavgift.

Individuell mätning av värme och vatten i varje lägenhet. Förbrukningsavgift värme/vatten tillkommer beroende på förbrukning.
Kostnaden sammanställs kvartalsvis baserat på faktiska kostnaden kvartalet tidigare.

Till månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg som på månadsbasis för år 2018 ser ut som följer:
Fast avgift värme/vatten 122 kr/månad för gemensam förbrukning av värme och vatten i föreningens gemensamhetsutrymmen som ex tvättstuga samt trapphus.

Garage finns att hyra, kostnad f.n. 800:-/ månad kontrollera med berörd förening om eventuell kö.

Rymligt källarförråd tillhör.
Porttelefon med "Falcon-Crest viewer".

Andelstal årsavgift: 1,11595%
Andelstal insats: 1,11595%

Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden 48,9 kvadratmeter stor. Är boarean av stor vikt för köparen ombedes denne att själv undersöka detta.

Omgivning

Allmänt om området:

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer - ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Netto, Systembolaget, apotek och gym finns inom gångavstånd och erbjuder ett stort och varierande utbud.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några hundra meter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.