Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Anmäl intresse
Skurup,
Vattenhuset 12
Pris: 4 700 000 kr utgångspris
Boarea: 124 m2
Biarea: 25 m2
Tomtarea: 33569 m2
Rum: 5
 

Genuint boende med 3,3 Ha mark

På Romeleåsens södersluttning 100 m upp hittar man denna genuint natursköna och fridfulla lantidyll, bara 30 minuter från Malmö. Här på höjden kan du njuta av en varsamt renoverad bostad och välplanerad gård som bjuder på allt man kan önska! En 1800-tals länga smakfullt och miljömässigt renoverad med omsorgsfulla materialval som ger den riktiga livet på landet- känslan. Här finns gott om mark för den odlings- eller hästintresserade, såväl som vackert och rymligt stall i gråsten med två boxar och utrymme för fler. Precis brevid finns en väl tilltagen loge för halm, foder, ved mm. Dessutom finns ett hektar underbar blandskog med al, ask, bok, ek, hassel och körsbär samt en liten damm. Skogen är inte bara en rogivande plats med vitsippor på våren, den kan också hålla dig självförsörjande på ved för bostadens vedpanna och kamin. Öster om bostaden, utanför kökets altandörr, finns en trädgård med fruktträd och en porlande bäck. På andra sidan bäcken, vid eken och bokarna står ett rejält murat hönshus med vackra gjutjärnsfönster och gott om plats utomhus för frigående höns. Hela trädgården är inhägnad med ett diskret galvaniserat stängsel och stolpar samt grindar i ek, underhållsfritt och naturligt miljövänligt.

Gårdsplanen ligger i härligt varmt söderläge med ett stort fikonträd, två vinrankor, persikoträd och minikiwi - ett paradis för dig med en önskan om ett fridfullt lantligt läge! Välkommen på visning.

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Interiör

Antal rum:

5 varav 2 sovrum

Boarea:

124 m²

Biarea:

25 m²

Beskrivning:

Välkommen in i detta genuint renoverade hus där miljötänket har stått högt upp på agendan. På gårdssidan finns både en grovingång och en vacker huvudingång med gammal granittrappa och massiv träspegeldörr. Den är precis som de spröjsade fönsterna målad i linoljefärg med specialkulören "Vattenhusgrön". Huvudingången bjuder på en hall med återvunnen klinker innanför dörren. Köksingången och anslutande badrum har golv i återvunnen tegel fogad med hydrauliskt kalkbruk och underliggande golvvärme. I badrummet finns både dusch och badkar samt tvätt och tork med praktisk bänk och förvaring i överskåp, platsbyggt helt i trä. Norr om badrummet hittar du ett avskilt sovrum med stora garderober. Söder om badrummet finns ett härligt platsbyggt lantkök helt i trä, altandörr direkt ut till trädgården och rejält utrymme för matplats. Bortom köket finns ett vackert söderrum med fönster åt tre väderstreck och en passande gjutgärnskamin. I de djupa fönsterkarmarna ligger fönsterbänkar i gammal ek återvunnen från brudkistor. Från köket leder trappan upp till den nyinredda ovanvåningen med ett ljust och rymligt allrum med generösa takkupor i både öster och väster som ger en spektakulär utsikt över det böljande landskapet. I söder finns ett sovrum med ett stort fönster från vilket man mellan bokgrenarna kan se havet i horisonten och på kvällen njuta av ljusskimret från byarna på slätten. Fönsterbänkarna i båda rummen är gjorda i ask från den egna skogen. Norr om allrummet finns det ett isolerat vindsutrymme förberett för toalett, dusch och ytterligare ett sovrum. Stora delar av byggmaterialet, såsom panel, fönster, badrumsgolv (specialbyggda rostfria kar) finns vilket ger goda möjligheter att färdigställa ytterligare boyta och bekvämligheter.

I logens södra gavel finns en före detta drängakammare som i en period varit färgaffär och nu senast använts som hobbysnickeri. Utrymmet ovanför är oinrett, men bjuder på en fantastisk utsikt över slätten och havet för den som vill bygga vidare. I samband med renovering av gaveln sattes blindfönster för att minska underhållet men bibehålla utseendet. Vid grusvägen finns ett före detta stall ombyggt till rymligt garage/verkstad med gjutet golv och stora gjutjärnsfönster söderut. Vid dess bortre gavel finns ett växthus med vinranka och gott om plats för odling

Kök:

Renoverat 2014 med platsbyggda skåp i massiv furu/pärlspont. Kyl och frys från Cylinda 2016.
Spis med häll och två ugnar samt diskmaskin. Lutat och vaxat trägolv, putsade väggar.

Byggnad

Byggnadstyp:

Skånelänga

Byggnadsår:

1843

Grundläggning:

Gjuten platta/isolerat träbjälklag

Grundmur:

Natursten/betong

Stomme:

Lersten, korsvirke, leca

Fasad:

Puts

Fönster:

2-glas kopplade-och isoler

Bjälklag:

Trä

Tak:

Plåt

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Vedpanna med elpatron

Ventilation:

Självdrag/Mekanisk (Paxfläkt, fuktstyrd)

Övrigt:

RENOVERINGAR
2013 installation av två ackumulatortankar, ny kulvert. Stegvis förnyelse av hela rörsystemet (färdigt 2018).
2014 nya fönster östra sidan av boningshuset. Ny och utökad el boningshuset samt installerat jordfelsbrytare (färdigställt 2019).
2015 renoverat fönster västra sidan (färdigt 2018).
2016 Helrenoverat tak. Renovering boningshus (slutfört 2019).
2017 Inredning vind (slutfört 2019).
2018 Renovering logens södra gavel.
En utförlig redovisning av alla renoveringar som utförts på fastigheten finns hos mäklaren.

Fiber beställt, installation beräknad till 2019.

Energiprestanda:

268 kWh/m²/år

Övriga Byggnader

STALL om 120 kvm byggd i gråsten. Stallet innehåller idag två rejäla boxar med måtten 3x3,5 m. Möjlighet finns att inreda med minst två boxar till så som det ser ut idag. Här finns frostskyddad vattenutkastare och utgång mot baksidan av stallängan. Stallet nås även från innergården. GÖDSELPLATTA av äldre modell finns bakom stallet. PANNRUM i stallängan om 18 kvm. FÖRRÅD i stallängan om 13 kvm. LOGE i trä om ca 163 kvm. Logen har två rejäla portar, en på var sida om byggnaden. SNICKARVERKSTAD/FÖRRÅD om ca 50 kvm. Denna byggnad är putsad och skulle med fördel kunna användas som tex affär, showroom... GARAGE om hela 76 kvm med gott om plats för bilar och verktyg. Garaget är putsat och har dubbeldörrar. VÄXTHUS i glas om ca 12 kvm. HÖNSHUS om ca 34 kvm som är beläget på andra sidan den vackra lilla bäcken som rinner genom fastigheten. Hönshuset är äldre och byggt i tegel som putsats.

Driftskostnader

Elkostnad:

25 747kr/år

VA:

2 595kr/år

Sotning:

1 270kr/år

Renhållning:

2 000kr/år

Försäkring:

12 283kr/år

Övrigt:

1 090kr/år

Total driftkostnad:

44 985kr/år

Kommentar:

Huset är uppvärmt med ved från egen skog därav kostnad redovisad som noll - ca 25 kubikmeter.
1090 kr avser underhåll enskilt avlopp.
Under denna period har bygge pågått därav något höga elkostnader ( säljarens anm.)

Elförbrukning:

14 724kWh/år

Energiklass:

G

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Vattenhuset 1:2

Taxeringskod:

120

Taxeringsvärde :

387 000kr

Fastighetsskatt/avgift:

2 902kr

Taxeringsår:

2019

Vatten/avlopp:

Kommunalt vatten året om. Finns egen brunn som ej använts av säljarna.

Enskilt avlopp godkänt 2002. Trekammarbrunn med infiltrationsbädd.

Radonprotokoll finns från 2017 med värde under gränsvärdet.
Skorsten har kontrollerats och var utan anmärkning 2018.

Servitut etc:

Andel i samfällighet/GA: Slimminge GA:1 - Altona-Kinkerbäck vägsamfällighet.

Denna fastighet är taxerad som gård och har taxeringskod 120 bebyggd lantbruksenhet. Taxeringsvärdet för år 2018 är totalt 1 716 000kr varav 989 000 kr på byggnad.

Övrigt tomt:

Arrende avslutat mars 2019.
2 Ha åker/bete
1 Ha skog.

Pantbrev:

Totalt antal: 3 st
Total summa: 2 200 000kr

Omgivning

Allmänt om området:

Slimminge är en bygd vackert belägen på Romeleåsens sydsluttning. Omgivningarna präglas av grusvägar och skogspartier samt en underbar utsikt över sydkusten med havet i horisonten. En rogivande tyst miljö där du kan även kan se stjärnhimlen helt utan störande ljusföroreningar. Här finns även ett rikt djur och växtliv med kron-, dovhjortar, trana, uggla mm.

Gott om möjlighet till ridsport med flera stora anläggningar i närheten som tex Skönabäck. I närliggande Skurup och även Blentarp finns gott om andra aktiviteter med fotboll, golfbanor mm.

Pågatågen går från närbelägna Skurup (ca 8 km) och buss från Slimminge.

Malmö nås på ca 30 min, Ystad på ca 20 min och Lund på ca 35 min.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.