Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Anmäl intresse
Växjö, Teleborg
Emil Lindells Väg 28
Pris: 1 695 000 kr
Avgift: 3 468 kr
Inkl värme. Kostnader för V/A och el tillkommer.
Boarea: 78 m2
Rum: 3
Våning: 2 av 8
 

Välplanerad 3:a med inglasad balkong. Perfekt nära centrum och universitetet.

Välkommen till en välplanerad 3:a med hiss från markplan! Här har vi nära till både centrum, universitet, Växjösjön, Trummen och Bokhultets naturreservat. Här finns bland annat två sovrum, stort badrum samt inglasad balkong.

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Interiör

Antal rum:

3

Boarea:

78 m²

Beskrivning:

På Emil Lindells väg visar vi nu en ljus trea på våning två. Vi stiger in i hallen och noterar redan här det goda ljusinsläppet. Till höger finns plats för avhängning i garderob och på hatthylla.

Rakt fram når vi vardagsrummet med vitmålade väggar och ekparkett på golvet. Här får vi plats med soffmöblemang och mer därtill. Lägenhetens alla fönster är djupa med infällda fönsterbänkar.

Mellan vardagsrum och matplats råder öppen planlösning. Från matplatsen kan vi ta oss ut till den inglasade balkongen med trallgolv. Sommartid kan vi sitta här och avnjuta måltider i sällskap med goda vänner. Glaspartierna går att öppna upp och skjuta åt sidan om så önskas.

Innanför matplatsen ligger det första av två sovrum. Här finns förvaring i tre stycken garderober och väggarna är vita. Detta är det mindre sovrummet men vi får plats med dubbelsäng om vi så önskar.

Köket ligger vid matplatsen och är öppet även ut mot hallen. Förvaring bakom vita luckor ger ett klassiskt och stilrent intryck och smälter fint in i lägenhetens övriga stil.

Lägenhetens andra sovrum når vi från hallens högersida. Detta sovrum är något större än det första och rymmer med enkelhet dubbelsäng och mer därtill. Väggarna är vitmålade och klädförvaring säkerställs i tre stycken garderober.

Det rymliga badrummet ligger precis utanför det största sovrummet.

Badrum :

Badrummet är mycket rymligt med vitt liggande kakel på väggarna och en våtrumsmatta på golvet. Bakom wc:n bryter en pelare i brunt kakel av och blir en snygg detalj. Här finns dusch, handfat, spegelskåp och handdukstork. I badrummet är även tvättmaskin och torktumlare från Electrolux placerade i bekväm arbetshöjd, med förvaring i trådbackar undertill.

Kök:

Köket har gott om förvaring bakom vita skåpsluckor med trädetalj. Arbetsytorna i grå laminat och rostfritt matchas med stänkskydd i kvadratiskt vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i fullhöjd (Electrolux), diskmaskin (Electrolux), spis med glaskeramikhäll samt köksfläkt (Franke). I köket finns även städskåp placerat.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2009

Fönster:

Isolerglas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energiprestanda:

37 kWh/m²/år

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

2st

Elkostnad:

300kr/år

VA:

150kr/år

Total driftkostnad:

450kr/år

Energiklass:

A

Förening

Namn:

BRF Portvakten Södra

Allmänt om föreningen:

Föreningen bildades 2015 och äger fastigheten Överskötaren 3 i Växjö Kommun, med adress Emil Lindells väg 28-30. På fastigheten finns två byggnader med 64 lägenheter som uppfördes 2009. Av dessa är 6 stycken hyresrätter som föreningen hyr ut (jan -19). Den dag hyresgästerna säger upp dina kontrakt kommer dessa lägenheter säljas och köpeskillingen tillfaller föreningen.
Riksbyggen sköter den ekonomiska och tekniska förvaltningen.

Parkering/garage:

Föreningen har parkeringsplatser som fördelas enligt kösystem. Kostnad för tillfället 215kr/mån.

Bredband/TV:

Föreningen har fiber via Wexnet, vardera bostadsrättsinnehavare tecknar eget abonnemang. För mer info gå in på www.wexnet.se

Ekonomi:

Föreningens årsavgifter har varit oförändrade sedan föreningen bildades. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i nuläget.

Övrigt:

När lägenheterna på Emil Lindells väg 28-30 byggdes så byggdes de i passivhusteknik med en stomme i massivt trä. Passivhus är välisolerade byggnader som till stor del värms upp av kroppsvärme från de boende, användande av hushållsapparater, lampor samt en värmeväxlare som återvinner värme i huset. Klimatskalet (väggar, fönster, golv och tak) är anpassade för att minimera värmeförluster. De välisolerade väggarna och de extraisolerade fönstren bidrar också till lägre ljudnivå jämfört med ”vanliga” bostäder.
Ett back-upsystem som ger värme via fjärrvärme finns också.

Omgivning

Allmänt om området:

Teleborg i södra delen av Växjö är en av de största stadsdelarna. Här finns blandade bostäder, både villor, hyresrätter och bostadsrätter. Trots närheten till centrum är det ett väldigt grönt och naturskönt område med tre sjöar som erbjuder både bad, skridskor och fiske.

På Teleborgs centrum finns pizzeria, Subway, frisör med mera. Du kan även åka till Välle broar där det nu byggs bland annat Ica Kvantum och Apotek Hjärtat. Sedan tidigare finns här Willys, Puls och träning, Blomsterlandet och Max.

En trevlig utflykt som inte får missas är ett besök till det så kallade Ekotemplet, Växjös gamla vattentorn som på grund av sin utformning mest är känt för sin ekoeffekt. Att kasta en tung sten mot asfalten eller sjunga sin favoritsång under vattentornet kan liva upp vilken dag som helst! Även Teleborgs slott är värt att nämnas, byggt i slutet av 1800-talet. Vår egen riddarborg med tinnar och torn, idag finns här restaurang- och konferensverksamhet.

F-6:an kan du läsa på Ljungfälleskolan eller Furutåskolan. Går du i 7:an till 9:an så är det på Teleborg Centrum – TC, du spenderar dina skoldagar. Här finns också förberedelseklasser för nyanlända, och International Baccalaureate som är en internationell utbildning som finns över hela världen.

Här finns dessutom Linnéuniversitetet med tillhörande Campus.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.