Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Malmö, Ribersborg
Kilian Zollsgatan 5 A
Pris: 2 395 000 kr
Avgift: 4 105 kr inkl. värme, VA, Kabel-TV och bredband.
Boarea: 57 m2
Rum: 2
Våning: 3
 

I Ribersborgs stilfullaste funkishus ligger denna fina 2:a!

På tredje våningen av fyra ligger dena stilfulla 2:a med stor balkong i sydväst. Boyta ca 57 kvm, kök med öppen planlösning, praktiska förvaringslösningar och ljus från flera håll! Uppdaterat kök med SMEG maskiner och smart skjutdörrslösning in mot vardagsrum. Måste ses!

Ansvarig mäklare.

Reg. Fastighetsmäklare Anna Herslow
Deijenberg
0708-477797 Mejla mig

Visningar.

Söndag 19 augusti
11:00 - 11:30
Bokad visning! Anmälan via formuläret på vår hemsida.
Anmäl mig

Interiör

Antal rum:

2

Boarea:

57 m²

Beskrivning:

Varmt välkomna till denna ytterst väl omhändertagna våning på utmärkt Ribersborgsläge i trevlig fastighet signerat Eric Sigfrid Persson år 1939. Med ljusa ytskikt, vacker fiskbensparkett och platsbyggt kök med komplett maskinpark kan denna funkispärla bli din!

På tredje våningen stiger vi in och fötterna landar på bibehållet och fint kalkstensgolv. Avhängning bjuds det på till vänster hand på hatthyllan, ytterligare förvaring i skåp ovan dörr samt utmärkt klädkammare längre in i hallen. På höger hand finnes det uppfräschade badrummet med halvkaklade väggar i grått mot vitmålad överdel. På golv finnes gråa kakelplattor och utrymmet bjuder på inkaklat badkar och optimal förvaring i spegelskåpet samt i kommoden undertill vask för allehanda hygienprodukter.

Det stora rummet på gavel ger oss ljusinsläpp från två olika vinklar vilket skapar ett gediget inflödande ljus och en härlig känsla av rymd. Det intilliggande köket har öppnats upp och de två rummen arbetar i samklang med smart planerade lösningar, lättmöblerade kvadrat och ett mingelvänligt kök. Köket andas klassisk funktionalism blandat med modernitet av idag och helt ny köksinredning matchas med bevarade originaldetaljer och smart, rymligt skafferi. Fina arbetsytor, fullt maskinellt utrustat, enkelt beskrivet - en komplett köksmiljö med fina detaljer!

Vardagsrummets ger oss välbehållet och oljat fiskbensparkett samt ljusinsläpp från dubbla väderstreck, rejäl takhöjd och så kronorna på verket - både den fungerande öppna spisen samt den rejäla gårdsbalkongen med blomsterlådor och rymliga möblerbara kvadratmetrar.

Hemmets sista rum är sovrummet som även det är kvadratsmart med plats för såväl dubbelsäng som fri förvaringsmöbel och ytterligare plats i den inbyggda garderoben.

I stark och stabil förening på härligt strand- och citynära läge finnes denna perfekta våning med goda ytor och möbleringsalternativ efter tycke och behov! Med gemensam takterass avnjuter du fina kvällar med gott sällskap och fin utsikt! Varmt välkomna på visning!

Kök:

Fint platsbyggt kök med bevarade originalstommar, gråmålat med vitt kakel ovan diskbänk i rostfritt. Maskinpark från SMEG bestående av fristående gasspis, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys och kolfilterfläkt. Originaldetaljer såsom klassiska glasbehållare och skåp till tak.

Badrum:

Halvkaklat badrum med vitmålade väggar mot grått kakel på halvvägg samt golv. Inkaklat badkar, WC samt handfat. Förvaring i såväl spegelskåp och kommod undertill vask.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1939

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Energiprestanda:

167 kWh/m²/år

Förening

Namn:

Brf Kilian 5

Allmänt om föreningen:

Brf Kilian 5 är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 1 april år 2005. Byggår är 1939. Huset är ritat av David Halldén och uppfört av byggmästare Eric Sigfrid Persson. Föreningens adress är Kilian Zollsgatan 5 A-C och byggnad består av ett flerbostadshus i fyra våningar med totalt 39 bostadsrättslägenheter, en hyresrätt och en lokal samt en takterrass. Föreningen äger marken.

Ekonomisk förvaltning via Fastighets AB Frontnine.

Tvättmöjligheter finns i källaren. Här finns ett rum med en tvättmaskin och en torktumlare samt ytterligare ett rum med två tvättmaskiner och en torktumlare. Torkrum finns även att tillgå.

Föreningen har en gemensam takterrass som medlemmarna får nyttja. Det finns även ett styrelserum, ett cykelrum samt ett miljöhus.

Föreningen accepterar delat ägande. Minst 10% av ägandet ska stå på den boende.

Parkering/garage:

Boendeparkering råder i området. För mer information www.malmo.se

Bredband/TV:

Kabel-TV via Canal Digital. Ingår i månadsavgiften. Bredband via Bredband 2 100/100 mbit/s tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 140 kr/mån.

Renoveringar:

2002 byttes vattenstammar
2007 putsades fasaden om, skorstenar och tak renoverades, balkongplattorna gjöts om. Samma år renoverades även rökkanalerna till de öppna spisarna och godkändes.
2008 renoverades trappuppgångarna. Fönsterna renoverades.
2010 relinades avloppstammar och elstambyte genomfördes.
2013 målades fönsternas ytterbågar om.
2015 Delvis nya maskiner i tvättstugorna
2015 Cirkulationspump till fjärrvärmecentral

Framtida underhåll:
Föreningen är igång med att renovera fönster med ca 25 fönster per sommar åt gången. Kontrollerat 2018-06-05.
Eventuellt kommer dräneringsarbete ske längre fram samt mindre VVS-arbete i källaren.

Ekonomi:

Juli 2017 höjds avgiften med 2%. Föreningen planerar att höja avgiften med 2% i januari 2018. Föreningen planerar dessutom att varje årsskifte höja avgiften med 2%. Kontrollerad 2018-06-05.

Överlåtelseavgift om 1125 kr samt pantsättningsavgift om 500 kr/pant tillkommer och betalas av köparen.

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2017-09-13. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Mer info finns på föreningens hemsida: www.kilian5.se.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsinnehavaren disponerar över såväl vinds- som källarförråd.

Föreningens ekonomiska förvaltare uppger följande andelstal:
Andel total årsavgift: 2,643%
Andel i föreningen: 2,703

Avgiften är uppdelad enligt nedan:
Aktuell månadsavgift 3 965 kr.
Obligatoriskt tillägg 140 kr, avseende bredband.

Säljaren uppger att följande ingår i köpet: Garderob i sovrummet, balkonglådor samt krukor med växter, 1-2 säckar ved på vinden, taklampor i kök samt hall.

Säljaren uppger att den öppna spisen fungerar.

Omgivning

Allmänt om området:

Ribersborg, eller "Ribban" som det kallas i folkmun, har blivit ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Trots ett tättbebyggt område möts ljus, luft och hav här och erbjuder en helhetslösning för alla generationer och hushåll.

I Västra Innerstaden, längs kusten mellan Malmöhus slott och Fridhems villastad, har Ribersborg vuxit fram i etapper mellan 1910- och 1960-talet. De sydöstra delarna har en sluten kvartersbebyggelse och i söder ser vi öppen gårdsbebyggelse i lägre skala. Idag är det främst de höga skivhusen som ger Ribersborg dess unika karaktär. Närmast stranden, havet och Öresundsparken är de hela nio våningar höga och trappas av in mot resten av staden.

Stadsingenjör Bülow-Hübe tog fram stadsplanen redan 1936 och vi känner igen områdets funkisideal sedan dess. Ljus och luft är ledorden på Ribersborg. Du som är intresserad av arkitektur hittar tidstypiska funktionalistiska hus i kvarteret Peterstorp, med välkända Ribershus som främsta exempel. Ett lekfullt hus från 50-talet är Kollektivhuset på Tessins Väg med sina överraskande fönsterformer. Arvet från arkitekterna lever även vidare i områdets gatunamn, tillsammans med svenska konstnärer och författare. Här hittar vi till exempel Roslins väg, Nicoloviusgatan och Ernst Ahlgrensgatan.

På Ribersborg finns alla möjligheter till ett aktivt liv. Stranden och havet lockar sommartid med flera kultur- och idrottsarrangemang utöver traditionellt strandliv. Under hela året utgör alla cykel- och promenadstråk utmärkta tillfällen för träning och avkoppling. Tessinparken och Slottsparken ligger också nära, vilket på det hela gör ett perfekt område för dig som är hundägare. Kronan på verket måste vara Kallbadhuset, "Kallis", med sin karaktäristiska brygga och strålande utsikt, restaurang och bastu.

Den praktiska funkisstilen tillsammans med områdets mycket tilltalande läge har attraherat många familjer genom åren. Här finns affärer, restauranger och andra tjänster på nära håll. Flera förskolor och två grundskolor, Ribersborgsskolan och Fridhemsskolan, ligger i området. För dig som pendlar finns goda möjligheter att snabbt ta dig in till centralen och om du jobbar i stan tar det endast fem till tio minuter att cykla in till stortorget.

En lugn och central stadsdel med ett serviceutbud som liknar det i city gör det inte svårt att förstå områdets popularitet. Det är enkelt att bo på Ribersborg!

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.