Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Anmäl intresse
Helsingborg, Olympia
Hövitsmansgatan 5
Pris: 3 995 000 kr
Avgift: 5 692 kr
Boarea: 130 m2
Rum: 4.5
Våning: 2
 

Paradvåning i Fågelkvarteren

Vem har inte vandrat omkring i Fågelkvarteren och villat ögonen på ”prinsessbakelsen” - Villa India? I denna underbara fastighet, signerad Byggmästare Jöns P. Svensson har vi nu äran att presentera denna paradvåning. Här finner vi alla de tidtypiska attributen som gör en "sekelskifteslycklig". Två fräscha badrum, två sovrum plus sovalkov i form av tornrum samt parkeringsmöjligheter. Solid förening, nyrenoverat kök - vad mer kan man önska? Hjärtligt välkommen på visning!

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Interiör

Antal rum:

4,5

Boarea:

130 m²

Beskrivning:

Hjärtligt välkomna att stiga in i denna läckra våning. Genom extraordinärt trapphus når vi en av ”fågelkvarterens” mest representativa bostäder.

Genom entrén öppnar bostaden upp sig med vardagsrum och matsal. I vardagsrummet ligger härligt fiskbensparkett och på väggarna en härlig ljus, randig tappet. Härifrån når vi balkongen där man mer än gärna tar morgonkaffet och njuter utsikten av de häftiga husens arkitektur. Matsalsrummet är rymligt och pampigt, här har matsalsbordet centraliserats och blivit den naturliga samlingspunkten. Även här ligger den tidstypiska fiskbensparketten under våra fötter. Vackra takrosetter och pampig stuckatur klär innertaket.

I matsalsrummet har en hemtrevlig läshörna placerats intill lägenhetens burspråk. Vidare in i våningen nås det nyrenoverade köket där modern stil har kombinerats med bevarade detaljer såsom plankgolv och framtagen tegelvägg. Härifrån nås "pigingången" som leder ner till den mysiga innergården där vacker trädgård och gemensam uteplats för föreningens medlemmar nås.

Master bedroom erbjuder rymliga ytor och bra klädförvaring via garderobsvägg. Härifrån nås även tornrummet som idag används som mindre kontor / bibliotek men även kan användas som mindre sovrum. Ytterligare sovrum erbjuds även där det schyssta plankgolvet går igen. Badrummen är två till antalet och går i kakel / klinker med dusch och wc. Det ena inrymmer även tvättmaskin och hyllsystem för linneförvaring.

Sammantaget är det en mycket representativ våning som möter oss i Villa India, här kan du med fördel bo, leva och må bra. Närhet till det mesta i form av kulturutbud, service och trivsamma promenadstråk. Stadens brus och havets sus nås nedanför backen.

Varmt välkommen att boka din privata visning!

Kök:

Läckert kök renoverat under 2016. Härligt ljusinsläpp från de pampiga fönsterpartierna. Goda arbetsytor för social samvaro och matlagning. Här inryms även en matplats för frukostserveringen. Bänkskiva av amerikansk valnöt. Diskbänk specialdesignad för detta kök.

Maskinparken består av följande:
Ugn med varmluft/ånga/mikro (Bosch)
Fläkt (Thermex)
Spishäll med helflex samt stor och liten Induktionsplatta. (Bosch)
Kyl/frys (Bosch)
Diskmaskin (Bosch)

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Uppvärmning:

Centralvärme

Förening

Namn:

BRF Villa India

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsförening Villa India äger fastigheten Lärkan 1 i Helsingborg. Förningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens hus upplåta bostäder åt medlemmarna till nyttjande utan tidsbegränsning.

Under förra året genomfördes följande renoveringar:
Målningsarbeten på husgrund.
Målning av källardörr mot Magnus Erikssons gata.
Målning av entrédörr mot Magnus Erikssons gata.
Insättning av ny dörr i huvudentré mot Hövitsmansgatan.
Under 2019 kommer balkongerna att genomgå en renovering.
Föreningens medlemmar ansvarar gemensamt för arbetsuppgifter i föreningen samt har två gemensamma "städdagar" på år.

Hämtat från Helsingborgs stads bevaringsprogram:
"Stadsdelen Olympia hyser mycket särpräglad bebyggelse, dominerad av de stora jugendvillorna från seklets börjarl. Gatornas och bebyggelsens lokaliscring styrdes av 1600talets befästningar, som visserligen revs på 1680-talet på ordcr av Karl XI, men vars vallar och vallgravar påverkar den nutida stadsbilden. Det tidigare befästningsområdeterhöll stadsplan 1867, och en lång rad skolor och institutionsbyggnadcr uppfördes under 1800-talcts sista decennier - Nicolaiskolan, Östra skolan, Slottsvångsskolan, sjukhus, vattentorn och vanförcanstalt."

Arkitekt: Troligen Carl E Rosenius
Byggmästare och byggherre: Byggmästare Jöns P Svensson

Omgivning

Allmänt om området:

Olympia är en stadsdel i Helsingborg som ligger runt idrottsparken Olympia, som också givit stadsdelen dess namn. Stadsdelen Olympia har en väldigt heterogen bebyggelse. Bostadsområdet kring Fågelkvarteren, som fått sitt namn av att fastigheterna bär olika fågelnamn, består av stadsvillor i jugend med putsade och utsmyckade fasader.

Området kring Olympiavägen domineras av enfamiljsvillor och även bland flerbostadshusen fick enstaka enfamiljshus.

I området finns flertalet skolor; Olympiaskolan, Nicolaiskolan och Tycho Braheskolan. Norr om Olympiaskolan ligger idrottsplatsen Olympia och kring denna ett flertal byggnader för sportaktiviteter, främst Idrottens hus, som är Helsingborgs största inomhusarena.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.