Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Anmäl intresse
Malmö, Fridhem
Caprigatan 8
Pris: 16 900 000 kr
Boarea: 315 m2
Biarea: 140 m2
Tomtarea: 1164 m2
Rum: 9
 

En diamant med historiska anor!

Från år 1922 är denna ståtliga villa med många originaldetaljer bevarade. Fantastisk takhöjd, tidsenliga stuckaturer och de finaste ekparkettgolven. Breda fönsternischer i sten. Boyta ca 315 kvm med 4 stora sovrum. Ytterligare 2 sovrum finns på vinden. Källare med relaxavdelning. Välplanerad, parkliknande trädgård!

Ansvarig mäklare.

Reg. Fastighetsmäklare Anna Herslow
Deijenberg
0708-477797 Mejla mig

Visningar.

Intresserad? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Intresseanmälan

Interiör

Antal rum:

9 varav 5 sovrum

Boarea:

315 m²

Biarea:

140 m²

Rumsbeskrivning:

År 1921 ritade den kände arkitekten August Stoltz detta fina hus med detaljer från sekelskiftets början med inslag av jugendstil. Nuvarande ägare har behållit många av originaldetaljerna och renoverat huset med varsam hand.

Fantastisk entré med original trädetaljer och hatthyllor från förr. Mörkt stengolv med patina. Gäst-WC har bevarats i originalstil med svart/vitt stengolv, blommiga tapeter och vitt porslin. Nedervåningen har 2 stora sällskapsrum med vackra ekparkettgolv, djupa fönsternischer i marmor och en takhöjd som för oss till svunna tider. Fina eldstäder finns kvar men är ej använda. I hjärtat av huset ligger det platsbyggda köket som totalrenoverades 2007. Vita snickerier med inspiration från 20-talet i sin utformning. Köksmaskinerna kommer från Gaggenau. Fina bänkskivor i både trä för en behaglig arbetsyta. Äldre eldstad ger en mysig känsla vid måltiderna. Från köket finns en extra köksingång som leder ut till trädgården. I direkt anslutning till köket finns en sparad serveringsgång med originalinredning för förvaring av porslin. Här finns också en extra köksvask. Stor matsal med plats för 20 middagsgäster har stuckaturer, specialbyggda elementskydd och stort fönsterparti.
Den vackra trappan i mörkt trä leder upp till ovanvåningen. Här möts vi av en hall som idag fungerar som TV-rum. Stor balkong med utsikt över Fridhems takåsar. På detta plan finns 5 sovrum med fina trägolv och garderober. Till master bedroom hör sep WC och badrum med dubbla handfat och badkar. Ytterligare 2 duschrum finns mellan sovrummen. Samtliga våtrum är renoverade i neutrala färger av tidigare ägare 2006 och har golvvärme.

På vindsplanet finns idag 2 rum som kan användas som gäst/sovrum. Stort vindsförråd för förvaring.

Källaren är delvis renoverad 2007-08 med relaxrum/bastu med golvvärme, klinkergolv och Gäst-WC. Detta år gjordes också ommålning av källarfönster. Här finns tonårsrum, vinkällare, målarstudio, tvättstuga, pannrum och gott om förvaringsmöjligheter. Separat ingång.

Kök:

Köket är totalrenoverat av nuvarande ägare 2007.Platsbyggd vit köksinteriör har snickerier med inspiration från 20-talet. Gedigen rostfri maskinpark med spis, kyl/frys, ugn/micro och diskmaskin från Gaggenau. Generös matplats för 8-10 personer invid den öppna spisen för mysiga kvällar. Praktiskt klinkergolv i ljusgrått. Originalköksinredning är bevarad i en serveringsgång i direkt anslutning till köket!

Gäst-WC:

I direktanslutning till entrén ligger fint Gäst-WC renoverat i äldre stil.

Badrum:

Intill master bedroom på ovanvåningen ligger badrum med dubbla handfat och badkar, helkaklat i neutrala färger år 2006. Golvvärme. I direkt anslutning ligger sep WC.

Duschrum 1:

Mellan 2 av sovrummen ligger duschrum med handfat i beigt kakel och klinker renoverat 2006. Golvvärme.

Duschrum 2:

Mellan 2 av sovrummen ligger duschrum med handfat i beigt kakel och klinker renoverat 2006. Golvvärme.

Tvättstuga:

Stor tvättstuga med tvättmaskin från 2011 och torktumlare från 2006.

WC - Källare:

Gäst WC i källaren sattes in 2007.

Badrum källare:

Relaxrum i källaren har bastu, dusch och bubbelbadkar.

Byggnad

Byggnadstyp:

2-plansvilla med vind och källare

Byggnadsår:

1922

Grundläggning:

Källare

Grundmur:

Betong

Stomme:

Tegel

Fasad:

Puts

Fönster:

2-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Tegel(original)

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Gaspanna (2010)

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

3 stora balkonger på ovanvåningen har utsikt över Fridhems villakvarter.

Fasad delvis reparerad och ommålad 2010.Detta år gjordes också en översyn av balkongerna . Fönster ommålade 2007. Kök totalrenoverat 2007. Bastu/relaxrum och golvvärme installerades i källaren 2007-08. Gäst WC installerat 2007.
Stensättning, trädgårdsrestaurering och förråd är också gjort av nuvarande ägare.

De öppna spisarna fungerar inte.

Övriga Byggnader

Cykelförråd och äldre garage.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

4st

Uppvärmningskostnad:

32 984kr/år

Elkostnad:

16 088kr/år

VA:

8 281kr/år

Försäkring:

6 000kr/år

Övrigt:

1 906kr/år

Total driftkostnad:

65 259kr/år

Kommentar:

Driftskostnaden är baserad på nuvarande ägares förbrukning och avtal. I kostnaden angiven för VA ingår även kostnad för renhållning.Larmkostnad ca 1906 kr/år.

Energiklass:

D

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Florens 28

Taxeringskod:

220

Taxeringsvärde :

7 939 000kr
varav byggnad 3 909 000kr

Fastighetsskatt/avgift:

7 812kr

Taxeringsår:

2015

Vatten/avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Övrigt tomt:

Fin anlagd trädgård i västerläge har litet gazebo för fina sommarkvällar.

Omgivning

Allmänt om området:

Fridhem är ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden och, enligt många, ett av de vackraste. Parkliknande tomter och patriciervillor i romantisk arkitektur utgör ett unikt område i den annars tätbebyggda Västra Innerstaden. Innanför Ribersborgsstranden, mellan Köpenhamnsvägen och Ribersborgsvägen ligger området som tidigare var en egen stadsdel.

De äldsta villorna på Fridhem byggdes i slutet av 1890-talet och framåt sekelskiftet hade cirka 40 villor uppförts för boende tillhörande Malmös övre medelklass. De första villorna låg öster om den då nyanlagda Fridhemsvägen. Av dessa finns ungefär 30 villor kvar.

I en andra etapp fattade grosshandlare och industrientreprenörer tycke för området och lät bygga mycket påkostade och stora villor. De anlitade sin tids kända arkitekter som Ragnar Östberg, August Stoltz och Carl Bergsten som formade villorna inom variationer av jugendstil, art nouveau och nationalromantik. De generösa tomterna styckades upp under efterkrigstiden för att kunna ge plats åt fler villor och enstaka flerfamiljshus.

Söder om de karaktäristiska villorna som i stort definierar området ligger Friluftsstaden som stod klar 1948 och fick mycket stor uppmärksamhet på sin tid. Byggmästare Eric Siegfried Persson skapade ett unikt radhusområde med många finesser och stora gemensamma grönområden som subtilt övergår till privata trädgårdar.

Vid Ribersborgs strand ligger området Potatisåkern, som ursprungligen sparades åt ytterligare ett av Perssons bostadsprojekt. Det förverkligades aldrig och på Potatisåkern ser vi nu flerfamiljshus ritade av den amerikanske arkitekten Charles Moore. Malmös byggpolitiker inspirerades av hans arbete med stadsdelen Tegel i Berlin och husen är idag några av de främsta svenska exemplen på postmodernistisk arkitektur.

På Fridhem har du som boende nära till hela Malmös utbud. Flera privata och kommunala skolor finns här och ett flertal mataffärer, banker och annan närservice har etablerats på bekvämt avstånd. Bland annat erbjuds torgförsäljning på Fridhemstorget. Ribersborgs kallbadhus, "Kallis", är en närliggande höjdpunkt för uppfriskande bad, bastu och restaurang året om. Hylliekroken är ett vattenhål för golfaren med driving range och korthålsbana. Området är överlag välanpassat för olika sporter och aktiviteter med gym, tennisbanor och många grönområden.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.