Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Anmäl intresse
Åstorp, Åstorp
Halevägen 165
Pris: 5 450 000 kr eller högstbjudande
Boarea: 160 m2
Tomtarea: 35800 m2
Rum: 5
 

DRÖMGÅRD!

Varmt välkommen till denna allsidiga hästgård med fantastiska förutsättningar. Stillsamt belägen hästgård på den skånska slätten! Fördelarna är många; stallbyggnad med sju boxar, gediget ridhus, huvudbyggnad om två plan, paddock, dubbelgarage och goda förrådsutrymmen. Möjlighet för verksamhet på egen gård med närhet till E4 / E6. Varmt välkommen att boka din privata visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. Fastighetsmäklare Carl Brangmo 0737-453704 Mejla mig

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Interiör

Antal rum:

5 varav 3 sovrum

Boarea:

160 m²

Beskrivning:

Vi tar den mysiga lilla vägen förbi gårdar och böljande åkrar, svänger in på gårdsplan där grönska och välhållna byggnader möter oss. Den grusade planen, fruktträden och de röda byggnaderna ger en inbjudande känsla av skånskt lantliv! Här på Halevägen 165 finner vi en gedigen huvudbyggnad om två plan, fantastiskt ridhus, stallbyggnad med sju boxar, paddock, väldränerade vinterhagar, riktigt bra sommarhagar, dubbelgarage och goda förrådsutrymmen. Det är med en känsla av kreativitet man går runt och njuter av den glimrande gården. Här finns oändliga möjligheter för den som vill någonting. För dig som är hästintresserad är det ett självspelande piano, oavsett om du har flertalet hästar själv eller vill hyra ut så är möjligheterna många. Här kan du med enkelhet bedriva en mindre verksamhet inom t.ex. transport/logistik, entreprenad/byggföretag eller varför inte hunddagis/katthotell, läget är optimalt med behagligt avstånd till skola och affärer. Här finns goda förutsättningar både i byggnaderna och det geografiska läget, med närhet till både grannkommunerna Helsingborg, Ängelholm, E4:an, E6:an och Söderåsens härliga skog, det kan knappast bli bättre. Hjärtligt välkommen att boka din visning av denna inbjudande pärla mitt på den skånska slätten!

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

1981

Stomme:

Trä

Fasad:

Trä

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Vattenburen värme, elpanna

Ventilation:

Mekanisk frånluft

Övrigt:

Kök: Spis och diskmaskin från Electrolux (2009), fläkt från Cylinda (2008), kyl och frys från Husqvarna (2011)

Badrum BV: Plastmatta, våtrumstapet. WC, tvättställ och duschhörna.
Badrum OV: Helkaklat badrum med dusch, bubbelbadkar samt bastu.

Avfuktare finns installerad i bostadens krypgrund, för att eliminera ev framtida fuktproblem. Installerad av fackman och firma.

TV-antenn, ADSL. Fiber kommer dras in till fastigheten under 2019/2020.

Energiprestanda:

95 kWh/m²/år

Övriga Byggnader

STALL / LOGE / GARAGE: Fantastisk sidobyggnad som inrymmer 7 hästboxar, godkända för stor häst. Stor uppställningsplats inne samt utomhus. Rymlig uppvärmd sadelkammare samt kontorsrum/klubbrum. Tacksamt höloft. Loge med foderkammare samt portar mot gårdsplan. Vi finner vidare upplyst paddock om ca 960 kvm (20x48m). (Fiberduk, 16-32 makadam, 0-16 makadam samt dressat med Kvidinge 08.) Här har gediget markarbete gjorts genom att gräva ett krondike för att leda bort vatten från hagar, ridhus, stall och ridbana, diket slutar i det nordvästligaste hörnet av fastigheten. Gräset i diket är uppväxt vilket gör det estetiskt tacksamt. Dränering är gjord runt hela stall/loge/garage, byggnaderna har helgjuten betongplatta. Vi finner även ett rymligt dubbelgarage för två bilar med automatiska portar samt gott förrådsutrymmen. Rymlig gårdsplan med plats för bilar/hästlastbilar. RIDHUS: Fantastiskt ridhus om 20x50 meter (yttermått). Bevattning från taket för sandunderlaget. Taket är även ljudisolerat. Vi finner vidare ett trivsamt klubbrum med fönster mot ridbanan. Dränering är gjort runt hela ridhuset. Betongstomme, bjälklag i stål, plåttak och fönster i fiberarmerad plast. Stort inglasat uterum om ca 45 kvm, gjuten betongplatta och kanalplast som tak. Stort poolområde med spa och vidunderlig utsikt över slätten!

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

2st

Uppvärmningskostnad:

26 213kr/år

VA:

2 000kr/år

Vägsamfällighet:

925kr/år

Renhållning:

2 200kr/år

Försäkring:

4 714kr/år

Total driftkostnad:

36 052kr/år

Kommentar:

Underhåll enskild VA - 1800

Energiklass:

F

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Ormastorp 1:3

Taxeringskod:

120

Fastighetsskatt/avgift:

8 049kr

Taxeringsår:

2019

Vatten/avlopp:

Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp. Avlopp till trekammarbrunn med infiltration, tömning 3 ggr/år ca 700:-/tömning

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Åstorp Broby GA:2
Avtalsservitut Kraftledning
Avtalsservitut Kraftledning Mm
Last: Avtalsservitut: Kraftledning Mm, 11-IM5-65/3460.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 11-IM5-91/10808.1
Last: Ledningsrätt Gas, 1167-5.1
Skattetal: Mantal 1/36

Övrigt tomt:

Fantastisk betesmark, sommar och vinterhagar med uppväxta omgivningar.

Pantbrev:

Totalt antal: 11 st
Total summa: 3 300 000kr

Omgivning

Allmänt om området:

Åstorp eller Söderåsstaden som samhället också kallas är en egen kommun med Åstorp som huvudort. Bra geografiskt läge mitt i nordvästra Skåne och kommunen gränsar till fem andra kommuner: Helsingborg, Ängelholm, Klippan, Svalöv och Bjuv.

I Åstorp finner du allt du behöver för att underlätta vardagen, dagis och skolor åk 0-9, matbutiker, apotek, vårdcentral, systembolag och bank. I byns centrum kan du njuta av restauranger, butiker och diverse serviceutbud. För mer shopping når du snabbt till Familia i Hyllinge där populära City Gross och Maxi ligger intill. Aktiviteter i kommunen är bl.a. fotboll, ishockey, innebandy och handboll. Här finns ishall, bowlinghall, sporthall och en stor ridanläggning. I Tingvallaskogen finns belyst motionsslinga och golfbana finns i Hyllinge.

Åstorps omgivande landskap är varierat och består av både det öppna slättlandskapet och Söderåsens djupa bokskogar.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.