Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här

Budhistorik.

650 000 kr 3 2019-06-10 19:40
Anmäl intresse
Malmö, Rosengård
Von Lingens Väg 33
Bud: 650 000 kr   Pris: 695 000 kr
Avgift: 5 348 kr
inkl kabel tv, bredband, vatten och värme
Boarea: 83.5 m2
Rum: 3
Våning: 3
 

Välplanerad trea med inglasad balkong!

Nu finns möjligheten att förvärva en stor och luftig bostad om tre rum och kök. Du finner här dessutom bra disponerade kvadrat, genomgående planlösning och en stor inglasad balkong i bästa söderläge.

Ansvarig mäklare.

Bild på Anders Backman
Reg. Fastighetsmäklare Anders Backman 0768-56 55 25 Mejla mig

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Interiör

Antal rum:

3

Boarea:

83,5 m²

Beskrivning:

Vi gläntar på säkerhetsdörren och stiger in i bostaden där en gedigen hall med goda avhängningsmöjligheter väntar.

Den vänstra flanken bjuder på sovrum och vardagsrum. Sovrummet som ligger närmast entrén är av lagom storlek men plats för både dubbelsäng och förvaring om så önskas. Golvet pryds av klassiskt parkett i originalutförande. I sovrummet finns en stor skjutdörrsgarderob med massor av plats till förvaring.

Vidare kommer vi till vardagsrummet vilket är bestående av generösa kvadrat och därmed utgör en given umgängesplats. Det stora fönsterpartiet bidrar med ett härligt ljusinsläpp som skapar en behaglig atmosfär! Rummet är lättmöblerat och rymmer både soffa och middagsbord. I vardagsrummet ligger laminatgolv från år 2018 och väggarna är vitmålade.

Lägenhetens andra sovrum är precis som övriga rum av bra storlek och har möjlighet till extra förvaring. På golvet ligger ekparkett i original och via sovrummet når du även den inglasade balkongen, trevligt!

Köket innehar en parallell utformning vilket i sin tur skapar goda arbetsytor och gott om förvaringsmöjligheter. De neutrala materialvalen gör det enkelt att sätta sin egen touch. Här finns utrymme för matbord och stolar samt utgång till balkongen. I köket finner vi följande vitvaror installerade: diskmaskin, kyl/frys och spis/ugn.

Badrummet är rymligt och består av halvkaklade väggar samt våtrumsmatta under fötterna. Här finns alla nödvändigheter såsom, WC, tvättställ och badkar.
Utöver detta ligger en praktisk gäst-WC alldeles intill vilket blir ett perfekt komplement till badrummet. Denna innehar våtrumstapet, plastmatta och kakel runt tvättställ.

Vi ses på visning!

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1968

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Övrigt:

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Energiprestanda:

117 kWh/m²/år

Förening

Namn:

HSB Brf Ida

Allmänt om föreningen:

Föreningen bildades 1968 i samband med byggnationen, och består idag av 738 bostadsrätter och 2 lokaler (bostadsrätt). I fastigheten finns 14 bostadshus med tillsammans 42 trapphus med adresserna Sjöblads väg 1-43 och Von Lingensväg 1-43. Förvaltningen sköts av Bredablick. Marken är upplåten med tomträtt som omförhandlas år 2021. Ekonomisk förvaltning sköts av Bredablick.

Det finns en festlokal som man kan hyra för ca 200 kr som betalas tillbaka efter städkontroll. Det finns även gemensamma utemöbler och grillar på gården som kan användas av medlemmarna.
Det finns cykelförråd att hyra för ca 20kr/månad.
Det finns två tvättstugor i huset på bottenplan utrustade med 2 tvättmaskiner, 2 torktumlare, mangel och torkrum finns även. Bokning sker med taggsystem.

Ekonomi:
Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar under kommande tre åren.

Parkering/garage:

Föreningen har 305 parkeringsplatser, ca 200 kr/mån.
Föreningen har 388 garageplatser, ca 360 kr/mån.
För motorcyklar och mopeder gäller 100 kr/mån för garageplats och 70 kr/mån för parkeringsplats.
Separat kösystem tillämpas. Kötid tid till parkering varierar mellan von Lingens väg och Sjöblads väg. Kötiden för parkering ligger runt 1-3 mån. Däremot finns det ingen kötid för garaget

Bredband/TV:

Kabel-TV från ComHem, basutbudet ingår i avgiften.
Bredband via Bahnhof ingår i avgiften.

Renoveringar:

Utförda renoveringar:
Ventilationssystemet är renoverat.
Samtliga badrum renoverades av föreningen i mitten av 90-talet.
Befintliga avloppsstammar i låghusen är utbytta 1997.
Soprummet byggdes om 2010.
Parkeringen har rustats upp 2015.
Markbrunnar samt golvbrunnar byttes i tvättstuga 2015.
Upprustning av källare utfördes 2015-2016.
Fasadrenovering utfördes 2015-2017.
Relining av avloppsstammarna skedde 2016-2017.

Planerade renoveringar:
Installation av gemensam el samt utveckling och modernisering av föreningens utemiljö. Utöver detta finns inte inga större projekt på gång för tillfället.

Se senaste årsredovisning för planerat underhåll samt beräknade kostnader för dessa.

Ekonomi:

Föreningen höjde månadsavgiften 10 % från 1 april 2018. Efter kontakt med administratören i föreningen så har vi fått information om att föreningen har inga planerade avgiftshöjningar under kommande tre åren.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp, betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.

HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej.

Övrigt:

Ovanstående uppgifter är kontrollerade med berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera ovanstående uppgifter med representant i föreningen.

Allmänt om lägenheten

Säljaren disponerar i dagsläget ett källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Rosengård är den östra stadsdelen i Malmö som är känd som den mångkulturella delen av Malmö i betydelsen att olika invandrarkulturer och olika svenska kulturer lever tillsammans i samma område. Här får du bo i ett landskap av många småbutiker med utbud från olika länder och få en känsla av att du är på en långresa genom världens olika kontinenter. Här har du privilegiet av att få berikas av maten som genomsyrar stadsdelen, historier och bakgrunder. Rosengård har även en av Malmös största matbutiker där du kan handla mat för hela året.

Bo högt upp, eller nära markplan, valet är ditt! Här finns byggda bostäder som vidrör molnen. Utsikt, frisk luft med en härlig frihetskänsla.

Stadsdelen har många föreningar som syftar till att upprätthålla och bevara traditioner och kulturarv, och vars verksamhet omfattar poesi, konst, teater, musik och dans. Det finns vidare flera mångkulturella mötespunkter såsom Apelgårds fritidsgård, Tegelhusets fritidsgård och Kamelia, organiserad mötesplats för kvinnor. Många som flyttat till Rosengård känner snabbt sig hemma och flyttar sällan därifrån. Familjekänsla och den varma gemytlighet som lagt sig över stadsdelen, vänskap och trivsel är något som vi alla bör sträva efter.

I området finns en vacker park som utgörs av ett kulligt landskap med gräsmattor och ängar. Stora delar av parken fylls ut av sandlådor, gungor, lekplatser, grillplatser, bollplaner, boulebana med mera där barn tillsammans med vuxna kan umgås och leka. De som tränar har ett stort utbud av idrottsföreningar såsom fotbollsklubben FC Rosengård, Malmö Boxningsklubb och brottarklubben Malmö Tigers. Bland kända idrottsmän från Rosengård som Zlatan Ibrahimovic, Yksel Osmanovski, EM-mästaren i brottning Kim Holk samt fritidsledaren och boxningstränaren känd som "Dallas".

Rosengård har mycket av allt men vill man ta sig utanför den östra stadsdelen så är kommunikationsmöjligheterna goda. Buss tar dig på nolltid in till City, havet eller till de skånska vida ängar och fält som ligger med snö eller raps beroende på årstid. Har du bil så finns det parkering åt de boende samt även gäster som vill besöka.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.