Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Anmäl intresse
Malmö, Ribersborg
Erikstorpsgatan 8
Pris: 1 395 000 kr
Avgift: 1 175 kr inkl va, värme & kabeltv
Boarea: 22 m2
Rum: 1
Våning: 3
 

Totalrenoverad etta på bästa Ribersborgsläge!

Välkommen till denna ljusa och nyrenoverade etta där modern design möter funktionalitet. Belägen på tredje våningen bor du här med trevligt ljusinsläpp utan insyn. Ett välplanerat hem fyllt med fina materialval och smarta lösningar, stig på!

Ansvarig mäklare.

Reg. Fastighetsmäklare Claudia Hamington 0704-44 39 72 Mejla mig

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Interiör

Antal rum:

1

Boarea:

22 m²

Beskrivning:

Välkommen till denna fint renoverade enrummare på underbara Ribersborg! Lägenheten är belägen på tredje våningen och erbjuder ljuvligt ljusinsläpp med slående utsikt. I detta lummiga och perfekt placerade område med närhet till såväl centrum som hav bor du här med grönskande näromgivningar. Addera därtill ett insynsskyddat boende på väldisponerade kvadrat med stilsäkra materialval och trivseln är total!

Hallen välkomnar oss in med plats för avhängning av ytterkläder och skor. Under våra fötter vilar ljust golv som är genomgående in i rummet och som tillsammans med de vita väggarna samt spotlights i taket ger ett exklusivt intryck. Plats för extra byrå eller sittplats för den som önskar, finner vi på vår vänstra sida.

Från hallen når vi det totalrenoverade badrummet i snyggt helkaklat utförande. Förvaring i kommod samt dekorativt hylla i glas ovan vasken sätter pricken över i:et.

Lägenhetens rum är ytterst välplanerat och rymmer både förvaring bakom skjutdörrar med spegelfront och samt soffgrupp för flertalet personer. Sängen går smart att fälla ut från garderoben som även är inredd med ELFA-system, praktiskt! Rummet har ett härligt ljus från det generösa fönsterpartiet.

I anslutning når vi lägenhetens kök, även detta helrenoverat och fräscht. Förvaring bakom vita luckor och arbetsyta på bänkskivan i trä med stilsäkert kakel ovan, både snyggt och funktionellt.

Här bor du med estetisk tilltalade interiör, smarta lösningar och fantastiska vyer – varmt välkomna till ett hem att trivas i!

Kök:

Kök med vita köksluckor i högglans. Marmorinspirerat kakel ovan arbetsbänken i trä. Köket är utrustat med kyl, spis, induktionshäll, diskmaskin samt fläkt. Samtliga vitvaror är nyinköpta.

Badrum:

Helkaklat badrum med inredning från Svedbergs samt avlopp från Unidrain. Badrummet har melerade plattor och är utrustat med dusch med duschdörr i glas, WC-stol, vask med kommod samt spegelskåp.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1944

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energiprestanda:

174 kWh/m²/år

Förening

Namn:

Brf Erikstorp 8

Allmänt om föreningen:

Brf Erikstorp 8 ligger i populära Slottstaden i Malmö och utgörs av fastigheten Malmö Erikstorp 3. Föreningen äger marken och byggnaden innehåller 20 bostäder, varav 2 med hyresrätt.
Byggnaden uppfördes 1944 och föreningen bildades 2008. Fastighetsskötsel och förvaltning sker genom Lifra L&B i Malmö.

Föreningen ligger placerat med närhet till både havet och stranden, till Kungsparken och Stadsbiblioteket. Bara runt hörnet finner vi köpcentret Kronprinsen, där det finns matbutik, systembolag och apotek.
I området finns även många butiker och restauranger. I området finns Ribersborgsskolan med fritids, förskola och klasserna 1-6. Med cykel kommer man in till stadens centrum, Malmö Universitet och Centralen på några minuter.

Gemensamhetsutrymmen:
Föreningen har en innergård som planeras att rustas upp 2019-20, begränsad cykelparkering utanför huset samt tvättstuga.

Parkering/garage:

Boendeparkering råder i området.

Bredband/TV:

Kabel-tv och internet via Telenor. Kabel-tv ingår i månadsavgiften. Internet (fiber) tecknas och betalas individuellt av bostadsrättsinnehavaren.

Renoveringar:

2000: Byte av vattenstammarna
2010: Elstammar samt delvis nytt värmesystem med nya radiator- och stamventiler, för lägre energiförbrukning.
2011: Säkerhetsdörrar, Nya treglas-fönster med lågt U-värde (Mockfjärd), fiberanslutning till Tele2.
2012: Hissen renoverades.
2013: Balkongrenovering, spolning av avloppsstammarna.
2015: Relining av avloppsstammarna, renovering av källarfönster.
2016: Renovering av golv i entrén, målning av gårdsdörren. Nytt torkskåp i tvättstugan

Föreningen planerar för renovering av taket under 2019 och det kommer att bekostas dels av sparat kapital och dels genom nya lån.
Föreningen planerar även att rusta upp innergården under 2019-2020.

Ekonomi:

Föreningen har planerat en avgiftshöjningen på 2% från 1 april 2019. Planen är sedan 2% varje år i 10 år, som det ser ut just nu. Det kan komma att ändras om så behövs.

Föreningen tar ut överlåtelseavgift med ett belopp motsvarande högst 2,5% av prisbasbeloppet samt pantsättningsavgift med högst 1% av prisbasbeloppet.

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterad 2018-12-27. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen

Allmänt om lägenheten

Hela lägenheten har bekväm smartbelysning från Philip Hue som styrs via mobiltelefon eller trådlös kontroll.

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Andelstal: 1,67%. Andelstal årsavgift: 1,87%. Andelstal är inhämtade från föreningens lägenhetsregister. Andelstal insats är ej specificerat.

Till månadsavgiften tillkommer en kostnad om 100kr/månaden gällande säkerhetsdörren samt en kostnad om 79kr/månaden för hushållsel. Total månadsavgift blir då 1354kr/månaden.

Föreningen har gemensamhetsavtal gällande elen och den kostnaden justeras en gång om året efter faktisk förbrukning. 79kr är summan efter faktisk förbrukning baserat på tiden 30 juni 2017 - 1 juli 2018.

Lägenheten disponerar ett källarförråd och ett vindsförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Ribersborg, eller "Ribban" som det kallas i folkmun, har blivit ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Trots ett tättbebyggt område möts ljus, luft och hav här och erbjuder en helhetslösning för alla generationer och hushåll.

I Västra Innerstaden, längs kusten mellan Malmöhus slott och Fridhems villastad, har Ribersborg vuxit fram i etapper mellan 1910- och 1960-talet. De sydöstra delarna har en sluten kvartersbebyggelse och i söder ser vi öppen gårdsbebyggelse i lägre skala. Idag är det främst de höga skivhusen som ger Ribersborg dess unika karaktär. Närmast stranden, havet och Öresundsparken är de hela nio våningar höga och trappas av in mot resten av staden.

Stadsingenjör Bülow-Hübe tog fram stadsplanen redan 1936 och vi känner igen områdets funkisideal sedan dess. Ljus och luft är ledorden på Ribersborg. Du som är intresserad av arkitektur hittar tidstypiska funktionalistiska hus i kvarteret Peterstorp, med välkända Ribershus som främsta exempel. Ett lekfullt hus från 50-talet är Kollektivhuset på Tessins Väg med sina överraskande fönsterformer. Arvet från arkitekterna lever även vidare i områdets gatunamn, tillsammans med svenska konstnärer och författare. Här hittar vi till exempel Roslins väg, Nicoloviusgatan och Ernst Ahlgrensgatan.

På Ribersborg finns alla möjligheter till ett aktivt liv. Stranden och havet lockar sommartid med flera kultur- och idrottsarrangemang utöver traditionellt strandliv. Under hela året utgör alla cykel- och promenadstråk utmärkta tillfällen för träning och avkoppling. Tessinparken och Slottsparken ligger också nära, vilket på det hela gör ett perfekt område för dig som är hundägare. Kronan på verket måste vara Kallbadhuset, "Kallis", med sin karaktäristiska brygga och strålande utsikt, restaurang och bastu.

Den praktiska funkisstilen tillsammans med områdets mycket tilltalande läge har attraherat många familjer genom åren. Här finns affärer, restauranger och andra tjänster på nära håll. Flera förskolor och två grundskolor, Ribersborgsskolan och Fridhemsskolan, ligger i området. För dig som pendlar finns goda möjligheter att snabbt ta dig in till centralen och om du jobbar i stan tar det endast fem till tio minuter att cykla in till stortorget.

En lugn och central stadsdel med ett serviceutbud som liknar det i city gör det inte svårt att förstå områdets popularitet. Det är enkelt att bo på Ribersborg!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.