Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Anmäl intresse
Malmö, City
Södra Promenaden 43
Pris: 7 495 000 kr
Avgift: 9 202 kr inkl värme, VA
Boarea: 221 m2
Rum: 7
Våning: 2
 

Fenomenal våning på attraktiv adress!

Mitt i city finner vi denna pampiga våning om hela 221 kvadratmeter med 7 rum. Välplanerad med allt som önskas kan! Vi finner ett rymligt kök, 6 sovrum, 2 badrum samt ett duschrum och en gäst-WC, öppen spis samt både inglasat uterum och balkong! Här bor du med närhet till Malmös vackra kanal, myllrande cityliv och såväl Malmö centralstation som Värnhem. Varmt välkomna!

Ansvarig mäklare.

Reg. Fastighetsmäklare Michaela Thulin 0760-51 73 77 Mejla mig

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Interiör

Antal rum:

7

Boarea:

221 m²

Beskrivning:

På attraktiv adress, beläget i Gamla stadens charmiga kvarter finner vi detta fantastiskt välhållna och erkända funkishus anno 1932. Här lockar perfekt kombination mellan tidlös design och modern funktionalitet, på bekvämt gångavstånd till det mesta. På andra våningen är denna högst representativa våning placerad, idag disponerad som sju rum och kök med helkaklade badrum, smakfullt kök samt underbara sällskapsytor såväl inne som ute. Varmt välkomna till Södra Promenaden, en helt igenom unik våning för dig som har krav på ditt boende fullt med bevarade detaljer.

Vi tar oss upp till våning två, via trappor eller bekvämt med hiss och välkomnas in i en smakfull hall. De dovt stilrena, mörkgrå väggarna, takhöjden samt rymden i det inbjudande rummet ger en känsla av exklusivitet. Här finns möjlighet till avhängning av ytterkläder och skor via dold förvaring i garderob men även yta till fristående förvaringsmöbel eller sittbänk om så önskas. Direkt till höger finns den första av tre toaletter som våningen har att erbjuda, i helkaklat ljust utförande.

Vidare in till höger väntar en smakfull köksmiljö med vita luckor, kakel i grått samt generöst med yta till matbord för hela familjen. Med ett härligt ljusflöde från fönsterpartierna mot gården och med bekvämligheter såsom komplett maskinpark inklusive vinkyl samt den praktiskt och sociala köksön lämnar detta köket oss inget mer att önska. Goda förvaringsmöjligheter, välplanerade ytor och smakfylla inredningsval är klockrena lösningar.

I denna delen av lägenheten finns även tre generösa sovrum placerade med parkettgolv i kombination med vita väggar samt god förvaring i garderober. De ena sovrummet har direktaccess till eget helkaklat badrum med dusch. Rummet som idag används som master bedroom kan även öppnas upp till det fantastiska allrummet alternativt öppnas upp till sovrummet placerat i mitten. Du kan alltså förändra planlösningen och rumsdispositionen helt efter dina egna behov och önskemål.

Härnäst lockar sällskapsrummet med ett fantastiskt ljusinsläpp från storslagna fönsterpartier. Rummets generositet ger flexibla inredningsmöjligheter samt plats för både soffgrupp och middagsbord om så önskas. Stuckatur i taket, fint parkettgolv samt blyinfattade fönster sätter fin prägel på rummet där den öppna spisen är en lyxig inredningsdetalj. I förlängning till vardagsrummet leds vi först ut till den inglasade balkongen placerad i solsäkert söderläge. Här går det utan problem att inreda med möblemang och skapa en gemytlig oas för social samvaro med nära och kära. Som om det inte vore nog erbjuds även balkong utan inglasning för årets varmaste dagar. och även här med fantastisk utsikt över allén och kanalen.

I hemmets andra privata sfär erbjuds idag ytterligare tre sovrum med ekparkett och vita väggar. Rummen besitter tillräckligt med yta för att säng och garderob ska kunna få plats. Det praktiskt placerade och nyrenoverade badrummet mittemot är i samma stilfulla utförande som tidigare våtrum, med både förvaring och dusch. Även här är planlösningen föränderlig och ett stort sovrum istället för två mindre går att skapa.

Här bor du modernt men tidlöst, rymligt men personligt i en underbar våning på fantastiskt läge, hjärtligt välkomna hit!

Kök:

IKEA-kök från 2014 med vita luckor samt partier av glas.
Kakel i grå toner som stänkskydd ovan arbetsbänk i rostfritt. Vitmålade väggar och ekparkett på golvet. Köksö med träskiva samt vinkyl. Maskinpark i rostfritt utrustad med kyl och frys från Smeg, diskmaskin, mikro, spishäll, ugn samt fläkt från IKEA. Generöst med yta för matbord finns att tillgå i köket.

Badrum:

Gäst-WC vid entré.
Helkaklat med WC-stol samt vask med hyllor och spegel. Interiör med vita väggar mot vitt golv med inslag av trä i inredningen.

Badrum 1.
Med direktaccess från ett av sovrummen. Helkaklat med WC-stol, kommod samt dusch. Vita väggar med toner av beige på golvet samt i duschpartiet.
Duschrum är beläget vägg i vägg, även detta i helkaklat utförande i ljus färgskala.

Badrum 2.
Helkaklat med WC-stol, kommod samt dusch. Vita stora plattor på väggarna med toner av beige på golvet. Inredning i trä samt duschvägg i klarglas.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1932

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Energiprestanda:

168 kWh/m²/år

Förening

Namn:

Brf Duvan 28

Allmänt om föreningen:

Brf Duvan 28 köpte fastigheten 2005-12-15. Huset byggdes 1932 och är ett av Malmös mest välbevarade och omtalade funkishus. Det finns 16 bostadsrätter i föreningen. Ekonomisk förvaltning via Örehus Fastighetsförvaltning. Föreningen har arbetat mycket med att bevara huset i sitt fina skick samt vid renoveringar satsa på material samt inredning som går väl i hand med tidstypiska detaljer.

Gemensamhetsutrymmen:
Renoverad och fin innergård med stor gemensam grill samt fina utemöbler.
Gemensam och fräsch tvättstuga finns i källaren. Utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, ett torkrum samt en mangel. I anslutning till tvättstugan finns även en toalett.
Miljörum finns på bottenplan.
Möjlighet att parkera cyklar på innergården.

Parkering/garage:

I området råder boendeparkering.

Bredband/TV:

Kabel-TV samt bredband (100/100 mbit/s) via Telia. Tillkommer som en obligatoriskt tillägg om 299 kr/månaden.

Renoveringar:

Vattenstammar bytta.
1996 byttes yttertaket. Lades delvis om kring 2012/2013.
2000 renoverades huvudhissen
2005 målades fönsterna och fasaden putsades.
2006 höjdes balkongräckena.
2008 relinades avloppstammar samt installerades porttelefoner med kamera.
2010 byggdes ett miljörum.
2011 installerades tidstypiska säkerhetsdörrar.
2013 totalrenoverades innergården vilket är ett projekt som fortsatt med planteringar samt installation av ett vattenspel under 2013. Trapphuset har målats om och all el i trapphuset har dragits om med färdigställande under 2013 och nya armaturer samt lysknappar har installerats. Nya termostatventiler till radiatorer har installerats och värmesystemet har injusterats. Man har även dränerat om fastigheten mot Södra Promenaden.
2016 oljades postboxarna samt entrédörr och källarfönster samt trappräcke målades om. Ny fläkt installerades i soprummet och sopsortering för köksavfall infördes. Elanläggningen uppmärktes och golvbrunn samt rör i lägenhet relinades.
2018 genomfördes fasadrenovering och målning

Planerat:
2018 planeras taket på den del som är papptak att läggas om.

Föreningen följer en 20 årig underhållsplan som upprättades 2014.

Ekonomi:

1/7-2018 genomfördes en höjning av månadsavgifterna med 2%.

Överlåtelseavgift om 2,5% av pbb ca 1138 kr samt pantsättningsavgift om ca 1 av pbb ca 455 kr/pant.

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

En obligatorisk kostnad om 299:-/månad tillkommer till avgiften och avser kabel-TV och bredband (100/100 mbit) via Telia. Total månadsavgift är 9501 kr.

Andel årsavgift 9,677%. Andel förening 9,626%. Uppgift enligt föreningens lägenhetsförteckning. Andelstal insats har ej kunnat preciseras.

Lägenheten är registrerad som 6 RoK i föreningens lägenhetsförteckning men nyttjas enligt nuvarande planlösning som 7 RoK.

Lägenheten har balkong samt uterum i söderläge.

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Säljaren informerar om att det finns en svart fläck på ekparketten i vardagsrummet.

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Omgivning

Allmänt om området:

Malmö City är det pulserande hjärtat i landets tredje största stad. Som sig bör finns här ett strålande utbud av affärer, restauranger och bostäder för alla smaker. Arkitekturen tar tvära kast från kvarter till kvarter och ofta från hus till hus. Här kan du bo i såväl hus från 1700-talet som i toppmoderna lägenheter. Hela Malmös historia målas upp med hjälp av byggnader och det är riktigt underhållande för den arkitekturintresserade att ta en promenad bland vägar och stråk i City.

Gågatan som löper från Malmö Central, via Stortorget och ända ner till Triangeln är det självklara shoppingstråket och här finns de flesta stora affärskedjor du kan förvänta dig. Om du hellre blir överraskad i din shopping finns gömda pärlor. Ta en kort avstickare till Lilla Torg, till exempel. Här kan du upptäcka unikt hantverk i olika skepnader, eller svalka dig med en kall dryck på en av de många uteserveringarna. Lilla Torg är ett populärt vattenhål med mat från världens alla hörn dit många, både semesterfirare och de som bara tar en lunch flockas varje dag. Torget byter skepnad till festtorg allt eftersom kvällen blir natt med flera nattklubbar och uteserveringar med musik och upplevelser.

Caféer och restauranger är rikliga i hela City. Finn dina favoritsmaker eller upptäck helt nya, i Malmö samlas som bekant hela världen. Lyssna gärna på någon av de många gatumusikanterna under tiden. Stora gallerior som Hansa samlar ännu fler shoppingupplevelser och restauranger under samma tak och utgör ett fint alternativ när vädret inte spelar med.

En gång varje år byter hela City skepnad och blir Malmöfestivalen. Världs- och rikskända artister framträder på stora scener som byggs upp på torgen och längs gatorna trängs försäljare och mer streetfood än du kan ana.

Nybyggda Malmö Live ligger strax norrut, över kanalen, och erbjuder ett nytt hem åt Malmös kulturliv med symfoniorkestern i spetsen. Internationella restauranger och världsartister av hög klass står på menyn när du tillbringar en kväll på Malmös eget "Malmhattan".

Kommunikationer finns det gott om med närhet till Malmö Central och knutpunkten Gustav Adolfs Torg. Sturup och Copenhagen Airport är inte långt bort, likt tåg- och bussresor i alla riktningar. I City tar du dig lättast fram till fots eller med cykel. Gång- och cykelbanorna är väl utbyggda och anpassade likt stora delar av övriga Malmö. Skulle du bli trött i fötterna av allt promenerande kan du även slå dig ner vid kanalen som flyter runt city. Längs med vattnet finns trevliga bryggor som bjuder in till en stunds improviserad avslappning.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.