Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Anmäl intresse
Burlöv, Arlöv
Företagsvägen 11
Pris: 2 995 000 kr
Boarea: 100 m2
Biarea: 83 m2
Tomtarea: 854 m2
Rum: 3
 

Välskött och fint 1-planshus med källare, trädgårdsidyll och pool!

Ljuvligt 1-planshus från 1949 med fin och användbar källare. Boyta om ca 100 kvm samt källare 83 kvm. Huset har varit i säljaren ägo i över 35 år och är pedantiskt skött. Entréplan med vardagsrum, kök, 2 sovrum samt badrum. Källaren erbjuder sovrumsavdelning med egen ingång samt fräsch tvättstuga och förvaringsytor. Ljuvligaste tomten i rakt söderläge med pool och avgränsad del med odlingslotter och växthus. Inbjudande välskött! Missa inte denna pärla!

Ansvarig mäklare.

Reg. Fastighetsmäklare Cristina Forsnor
Hattenhauer
0709-233742 Mejla mig

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Interiör

Antal rum:

3 varav 2 sovrum

Boarea:

100 m²

Biarea:

83 m²

Beskrivning:

Detta lilla och väl omhändertagna 1-plans hus från 1949 har klara drag från funktionalismen. Huset ligger fint placerad på en välskött tomt i bästa söderläge. Tomten är omgärdad av grönskande häckar och gränsar till andra trädgårdar i fin "bymijö". Den 8-formade poolen ligger som ett smycke i den bortre änden men den vackra rosenhäcken som fond. Tomten har en avgränsad del som innehåller fruktträd, odlingsbäddar, trädgårdsland och ett växthus. Vilken dröm för den trädgårds- och odlingsintresserade! Huset byggdes till 2007 då ett tidigare uterum byggdes om till en permanent del av huset/vardagsrummet. Källaren är dränerad, har bra takhöjd och är i mycket fint skick med vitputsade väggar och delar av källaren har ett ljust klinkergolv. Flertalet fönster har bytts ut mot glasblock.

Entréplan: Ytterdörren ligger mitt på husets långsida mot gatan. I entrén ligger laminatgolv och väggarna har målad tapet. Direkt till vänster ligger köket som har fönster i två väderstreck och inbjudande morgonsol. Rakt fram från entrén ligger vardagsrummet. Här finns en fungerande öppen spis, laminatgolv samt målad tapet. En tillbyggd del av vardagsrummet ger en fin överblick över den vackra trädgården genom de generöst tilltagna fönsterpartierna. Här finns också utgång till trädgården. Till höger i den vinklade hallen ligger två sovrum, båda har laminatgolv och målade väggar. Det större sovrummet är generöst tilltaget och känns luftigt med fönster i två väderstreck. Båda sovrummen har inbyggd garderobsförvaring. Badrummet renoverades 1997 och har kaklade väggar och klinkergolv.

Källarplanet är ljust och fräscht med vitkalkade, putsade väggar. Matkällaren har ljust klinkergolv och det finns gott om förvaringsmöjligheter. Tvättstugan är nyrenoverad och fräsch. Vidare finns pannrum och ett rejält rum som idag används som hobbyrum/verkstad. Källaren har egen ingång med ytterdörr där man har en hall samt två separata rum, inredda som gästrum respektive förråd.

Kök:

Köksinredning är byggd i vinkel och erbjuder fina arbetsytor. Inredningen är delvis från 1949 (ovanskåpens stommar) som ansluter vid taket. Underskåp samt luckor uppdaterades 1998 (ABBA).
Maskinell utrustning: Kyl/frys (Bosch), diskmaskin (Cylinda), mikrovågsugn (Samsung, 2013), spishäll 70 cm (Elektro Helios), varmluftsugn, ansluten spisfläkt (Thermex 1998). Bänkskivor i laminat (ABBA, 1998). Laminatgolv och kakel ovan diskbänk.

Badrum:

Badrummet är helkaklat med klinkergolv 1997. WC, dusch samt tvättställ med kommod. Litet fönster släpper in ljus och medger vädring. Frånluftsfläkt finns installerad.

Tvättrum:

I källaren finns en fräsch tvättstuga (putsade/målade väggar 2018), golvet är cementgolv. Fina arbetsbänkar och förvaring. Tvättmaskin och torktumlare.

Här finns också en toalett med handfat.

Byggnad

Byggnadstyp:

1-plansvilla i vinkel med källare

Byggnadsår:

1949

Grundläggning:

Källare

Grundmur:

Betong

Stomme:

Betong / tegel

Fasad:

Puts (2008)

Fönster:

3-glas (2001), tillbyggnad (2007)

Bjälklag:

Betong (tillbyggnad: trä)

Tak:

Betongpannor (2008), plåt på tillbyggn (2007)

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Kombipanna (1985) med pelletsbrännare (2005) + luftvärmepump

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

TV via egen parabol (Viasat)
Fiber via Burlövs öppna stadsnät (100/10 Mb), kostnad f n 418.-/mån. Bredbandsbolaget/Telenor
Larm, abonnemang går att överta. Nuvarande tjänst kostar 424:-/mån.

2007 Radonmätning utförd. Mätresultat under riktvärdet. Protokoll finns.

2018 Nytt elskåp installerat


Energiprestanda:

88 kWh/m²/år

Övriga Byggnader

Plåtförråd Brunnshus Pumphus för pool Växthus

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

2st

Uppvärmningskostnad:

6 000kr/år

Elkostnad:

15 400kr/år

VA:

4 860kr/år

Sotning:

700kr/år

Renhållning:

1 620kr/år

Total driftkostnad:

28 580kr/år

Kommentar:

3 pallar pellets/år
VA: 122 m3/år

Elförbrukning:

11 219kWh/år

Energiklass:

D

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Tågarp 16:53

Taxeringskod:

220

Taxeringsvärde :

1 588 000kr
varav byggnad 928 000kr

Fastighetsskatt/avgift:

7 812kr

Taxeringsår:

2015

Vatten/avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Övrigt tomt:

Halva huset dränerades 1990, resterande del 2011.
Man har använt följande metod: http://www.abreen.se/metoden.html

Pantbrev:

Totalt antal: 9 st
Total summa: 1 350 000kr

Omgivning

Allmänt om området:

Arlöv är en del av tätorten Malmö belägen i Burlövs kommun där Arlöv utgör centralorten. I kommunen ingår även orterna Åkarp och Burlövs egnahem.

Här har man med sitt strategiska läge nära till allt. Orten bestod förr av ett antal gårdar som drog till sig arbetskraft inom jordbruket. Orten började växa som industriort från 1869 och utmärker sig genom sin blandning av låg villabebyggelse och höghus- och industriområden. Industrin som fick samhället att växa i storlek i slutet av 1800-talet var framförallt sockerbruket, vars lokaler fortfarande dominerar centrala Arlöv.

Arlöv erbjuder både grundskolor (F-åk9) samt ett flertal förskolor vilket är en bidragande faktor att barnfamiljen gärna flyttar hit och de fantastiska kommunikationsmöjligheter som orten har är ett annat starkt argument för att bosätta sig här. På mindre än 10 minuter når man både centrala Malmö och Lund med Pågatåget vilket möjliggör att man enkelt pendlar vidare till Kastrup och Köpenhamn. Arlöv har även utmärkta bussförbindelser som via Lundavägen trafikerar sträckan Malmö-Lund samt en busslinje som trafikerar sträckan Malmö-Löddeköpinge.

Inom kommunen finns det badhus, bibliotek, golfbana, flertalet idrottsföreningar, studiecirklar, Komvux etc. I de centrala delarna finns det dagligvarubutiker, pizzerior, frisörer, bilskolor, vårdcentral, folktandvård m.m. Dessutom ligger Burlöv Center i närheten som har ett rikt utbud av olika butiker. Här finns allt från kläder, skor och smycken till elektronik och dagligvaror. Blir du hungrig, finns både restauranger och caféer.

Arlöv är också känt genom Arlövs teater som gjort sig ett namn inom revyteatern. Här har man roat besökare ända sedan 1920-talet.

Under sommarhalvåret sätter man sig enkelt på cykeln för att nå Lommas stränder som inbjuder till härligt strandliv. Orterna sammanbinds med Cykelväg som löper längs Lommabuktens sträckning och blir en lagom liten tur. Ett annat närliggande smultronställe är Alnarpsparken som breder ut sig som en grönskande oas strax utanför Arlöv.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.