Växjö, Centrum
Vintervägen 5a
1 250 000 kr
Avgift: 1 884 kr
inkl värme, v/a, bostadsrättstillägg i hemförsäkring, bredband, kabeltv (grundutbud).
Boarea: 42.5 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 1
Våning: 1 av 3
Hiss: Nej Hiss finns ej
 

Välskött etta i mycket stabil förening.

Nu visar vi den perfekta ettan i stabila Brf Munin. Här är det bara att flytta rakt in och börja trivas. Med en avgift på 1884kr/mån med mycket inkluderat bor du både billigt och bekvämt med närhet till hela Växjös serviceutbud. Kontakta mäklaren för att boka visning!

Varmt välkommen på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Kadri Hulaj
0723-19 01 02 Mejla mig

Visningar.

Tisdag 3 Augusti
12:00 - 13:00
Anmälan sker via bokningsknapp eller via telefon på 0723190102.
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Välkommen till en välplanerad etta med låg avgift. I den luftiga hallen möts vi av snyggt laminatgolv, vilket också återfinns i köket. Väggarna är målade i vitt och för att säkerställa god förvaring i hallen finner vi här fyra stycken platsbyggda garderober. I hallen får vi ljusinsläpp både via kök och vardagsrum vilket ger ett trevligt första intryck!

Kök:

Rakt fram ligger köket med vit köksinredning och bänkskiva i mörkgrå laminat. Maskinparken består av ugn, spishäll, kombinerad kyl och frys, diskmaskin och fläktkåpa i rostfritt. Vid fönstret finns gott om plats för matbord med utsikt mot föreningens gröna gård.

Vardagsrum:

Vardagsrummet når vi både från hallen och från kökets matplats. Rummet är rektangulärt och lättmöblerat och rymmer både säng, soffmöblemang och ytterligare möblering som exempelvis skrivbordshörna. Många stora fönster ger rummet ordentligt med dagsljus.

Badrum:

Föreningen gjorde ett stambyte 2003-2004 och i samband med det renoverades badrummen. Här finns dusch med skjutpartier i glas, vägghängd wc, handfat, samt spegelskåp. Rummet är helkaklat med vita väggar och beige golv.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrättslägenhet

Lägenhetsnummer förening:

90

Andel i årsavgift:

0.435 %

Andel i förening:

0.43482 %

Inre reparationsfond:

3510 kr

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1963

Fönster:

Isolerglas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

Lägenheten fick nya fönster 2019.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 144 kWh/m²/år
Energiklass: E
Utförd: Utförd
Datum: 2020-06-11

Övriga Byggnader

På gården finns fristående cykelförråd.

Driftskostnader

Elkostnad:

3 000 kr/år

Total driftkostnad:

3 000 kr/år

Förening

Namn:

HSB Brf Munin

Organisationsnummer:

729500-1692

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Munin i Växjö bildades 1969 och äger fastigheten Korpen 7 med adresserna Vintervägen 3, 5, 7 och Vårvägen 4. Totalt finns 161 bostadsrätter (1-4 rok), 5 stycken hyreslokaler och 55 stycken garage. Ekonomisk förvaltning sköts av Persson & Thorin AB. Fastighetsskötsel ombesörjs av Tillströms Fastighetsservice Ab och trappstädning sköts av ServCent AB. I föreningen finns tvättstugor (Vintervägen 3D, 3E, 5C), övernattningslägenhet (150kr/dygn), cykelförråd på gården och bastu. Energideklarationen har gått ut. Ingen ny energideklaration är ännu utförd enligt Boverkets hemsida.

Parkering/garage:

Föreningen har 55 stycken garage samt p-platser med och utan motorvärmare. Separat kö till samtliga.

Bredband/TV:

Kabeltv levereras av Comhem och internet levereras av Bredbandsbolaget. 250/250 Mbit ingår i avgiften.

Renoveringar:

1992: Inglasning av balkonger
2003-04: Stam- och badrumsrenovering
2012: OVK, byte av dag- och spillvattenledningar Vintervägen 7
2013: Byte av dag- och spillvattenledningar Vintervägen 3, 5 och Vårvägen 4.
2018: Nya stuprör och rännor, byte av takpapp.
2019-20: Fönsterbyte

Detta är endast ett urval av renoveringar. För mer info se årsredovisning.

Ekonomi:

Stabil förening med mycket god ekonomi. Inför 2020 var årsavgiften oförändrad. Inga beslutade avgiftsförändringar finns i nuläget.

Övrigt:

Besök gärna föreningens hemsida www.brfmunin.se
När du blir medlem i denna bostadsrättsförening måste du även ansöka om medlemskap i HSB Sydost. Detta kostar 500kr i inträdesavgift, som du får tillbaka den dag du går ur HSB Sydost, samt 300kr/år.

Omgivning

Allmänt om området:

Växjö Centrum har ett stort utbud av lägenheter, både bostadsrätter och hyresrätter. Här finns också ett rikt utbud av restauranger, butiker, uteställen och mysiga caféer. Storgatan är den stora shoppinggatan med ett brett utbud av både affärer och restauranger. Naturen är påtaglig i Centrum, inte minst tack vare Växjösjön som många av Växjöborna gärna promenerar runt.

Växjös kulturutbud är stort med bland annat konserthus, biosalong, konsthall, muséer och konststråk runt Växjösjön. Regionteatern erbjuder ett brett utbud av dans- och teaterföreställningar. I centrum ligger också Linnéparken med vackra planteringar och lekplats för barnen. På Stortorget anordnas torghandel två gånger i veckan, populärt och välbesökt.

Växjö Resecentrum har vi inom promenadavstånd med många avgångar på både bussar och tåg.

I centrum ligger förskolorna Björken och Bullerbyn. På kommunala Ringsbergsskolan finns utbildning med estetisk inriktning för klass F-9, och de tre kommunala gymnasieskolorna Katedral, Kungsmad och Teknikum finns inom cykelavstånd.

Strax norr om stadskärnan ligger området Ringsberg och Kristineberg, en lugn och grön oas i Växjö centrum. Med en stark kulturhistoria, karaktärsfulla byggnader och frodiga trädgårdar karaktäriseras området av grönska och kultur.

I området verkar också Hofs Lifs, ett kulturhus med omslutande trädgårdspark som drivs av en ideell förening. Föreningen ordnar regelbundet evenemang öppna för allmänheten tex trädgårdscafé och grönsaksmarknad.

I den före detta disponentvillan finns Det fria ordets hus. Här erbjuds poesikvällar och övriga evenemang med litterär och konstnärlig karaktär. Runt villan finns en fantastisk trädgård man kan njuta av året runt.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.