Burlöv, Åkarp
Nils Anders Väg 3
3 895 000 kr
Boarea: 140 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 221 m2
Rum: 5
 

Topprenoverad bostad om 140 kvadratmeter boyta i populära Åkarp!

Här får du chansen att förvärva en genomgående renoverad, påkostad och nästintill underhållsfri bostad, som fungerar utmärkt för den större familjen. Fastigheten bjuder på en trevlig liten gräsmatta på dess baksida med en träterrass om cirka 25 kvadratmeter som är försedd med integrerad belysning. En stensatt uteplats på dess framsida med plats för ett större bord, en carport, ett förråd och dubbla badrum. Den främre uteplatsen har försetts med elektrisk markis under år 2019.

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Mose Karlsson
0734-42 72 30 Mejla mig

Visningar.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning:

På entréplanet ligger en hall med praktiskt och vackert klinkergolv, tvättstugan, ett av badrummen, köket och det stora öppna vardagsrummet med dess utgång till den bakre trädgården. När du kommer upp för trappan, finner du ett öppet och rymligt allrum, ytterligare ett badrum, ett förråd och tre sovrum, som man via en enkel åtgärd skulle kunna göra om till fyra enligt ursprungs-planlösningen. Alla golv i bostaden, utöver stengolven, är Junkers skeppsgolv i ek.

Hall/Entré:

Entrén har till en början ett vackert blankt klinkergolv av mörkare grå, sedan en tjusig ekparkett likt resten av huset. Väggarna i rummet är vita. Från entrén når du köket, tvättstugan, ett badrum och det stora öppna vardagsrummet.

Tvättstuga:

Tvättstugan har ett klinkergolv av ljusare grå och vita väggar. Här finns byggnadens värmepanna (Nibe), tvättmaskin (Bosch) och torktumlare (Bosch), en bänkskiva med tvättställ och förvaringsutrymmen.

Kök:

Det moderna köket har ett ekparkettgolv och vita luckor, lådförstycken samt väggar. Över bänkskivan som består av ek, har man kaklat väggen med vitt rektangulärt kakel. Spisen och induktionshällen (Whirlpool) är från året 2017, medan kyl, frys och diskmaskin (all från Husqvarna) är omkring fem år gamla. Kökets fönster vetter söderut mot husets stensatta uteplats och framsida.

Vardagsrum:

Det öppna vardagsrummet är omkring 40 kvadratmeter stort, har ett ekparkettgolv, en fin täljstenskamin från 2017, vita väggar och mycket generöst ljusinsläpp. Härifrån kommer man ut till den bakre trädgården och dess träterrass samt välskötta gräsmatta. I rummet finns också den nymålade trappuppgången som leder till det övre våningsplanet.

Badrum EP:

Entréplanets badrum är helkaklat sedan omkring fem år tillbaka och är försett med duschvägg, golvvärme och handdukstork. Golvet består av ljusare grå klinker och väggar av vitt kakel.

Allrum ÖP:

När man kommer upp för trappan, möts man av ett öppet allrum. Detta rummet har samma fina ekparkettgolv som större delen av bostaden, vita väggar och ett fönster som bjuder på en ytterst trevlig och frodig utsikt likt fönstret i det tredje sovrummet.

Sovrum 1:

Det första sovrummet når man genom att gå till höger efter, att man kommit upp för bostadens trappa. Här består golvet av ekparkett och väggarna är vita. Rummet är försett med en praktisk garderob för förvaring.

Badrum ÖP:

Det övre våningsplanets badrum är stort och bjuder på ett tvättställ med dubbla handfat, golvvärme, handdukstork och ett vackert badkar. Golvet består av mörkare klinker och väggarna av vitt kakel.

Sovrum 2:

Det andra sovrummet är bostadens minsta. Här är väggarna målade i en ljusare rosa nyans och golvet är av ekparkett.

Sovrum 3:

Det tredje sovrummet är rymligt och bjuder på en vacker utsikt över en av grannfastigheterna. Golvet består av ekparkett och väggarna är vita, med undantag för en mörkare fondvägg i grön/blå nyans. I sovrummet finns även en skjutdörrs-garderob.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Byggnad

Byggnadstyp:

2-plans kedjehus

Byggnadsår:

1979

Grundläggning:

Betongplatta

Stomme:

Trä

Fasad:

Tegel & trä

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Betongpannor (Zanda)

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Vattenburetsystem via elpanna

Ventilation:

mekanisk frånluftsventilation

Övrigt:

Fiber är framdraget till fastigheten och kan installeras mot en kostnad av 10 000 kronor i anslutningsavgift. Man har delvis bytt elen åren 2012 respektive 2016.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 82 kWh/m²/år
Energiklass: E
Utförd: Utförd
Datum: 2017-01-11

Övriga Byggnader

På fastigheten finns även en carport samt ett förråd.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

3st

Uppvärmningskostnad:

14 000 kr/år

Elkostnad:

2 500 kr/år

VA:

3 731 kr/år

Vägsamfällighet:

2 950 kr/år

Renhållning:

1 280 kr/år

Total driftkostnad:

24 461 kr/år

Fastighetsskatt/avgift:

8 524 kr

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Åkarp 4:123

Taxeringskod:

220

Taxeringsvärde :

2 136 000 kr
varav byggnad 1 527 000 kr

Taxeringsår:

2018

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Burlöv Åkarp GA:18 ändamål: Radio-tv och/eller tele, Gemensamhetsanläggning: Burlöv Åkarp GA:8 ändamål: Vägar, Elledningar och/eller belysning, Grönområden, Kvartersanläggning

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Pantbrev:

Totalt antal: 6 st
Total summa: 2 814 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Som en liten grönskande idyll med lugna och trivsamma omgivningar ligger Åkarp inbäddat mellan Malmö och Lund. Med sitt strategiska läge har orten alltid varit populär bland barnfamiljer, men också den äldre generationen trivs i samhället och bor gärna kvar när barnen vuxit upp och flyttat hemifrån. Som vuxen återvänder du gärna till Åkarp om du är uppvuxen här, vilket är ett gott betyg för orten.

Bebyggelsen är blandad - allt från 1800-talsvillor till nybyggda. Villor och radhus dominerar, men det finns också en del lägenheter. På senare år har det byggts flertalet nyproducerade områden vilket gett möjlighet för fler att ta del av den fina gemenskapen i byn.

Åkarp - som ligger i Burlövs kommun - erbjuder flera grundskolor: Lilla Dalslundskolan (F-3), Svanetorpskolan (F-3), Södervångskolan (F-3) och Stora Dalslundskolan (4-9). För de minsta erbjuds även flera förskolor placerade i anslutning till grundskolorna vilket är en bidragande faktor till att barnfamiljer gärna flyttar hit. För de större barnen finns mycket bra förbindelser till gymnasieskolorna i Malmö-Lund.

De utmärkta kommunikationerna är ett annat starkt argument för att bosätta sig här. På mindre än tio minuter når man Malmö och Lund med tåg. Man kan också sitta kvar på tåget och resa vidare till Kastrup och Köpenhamn - eller norrut mot Helsingborg och Kristianstad. Åkarp har också utmärkta bussförbindelser som via Lundavägen trafikerar sträckan Malmö-Lund.

Inom kommunen finns det bland annat badhus, bibliotek, golfbana, flertalet idrottsföreningar, Möllegården kultur samt folkhögskolan Hvilan som startade 1868 och är Sveriges äldsta folkhögskola. I de centrala delarna av Åkarp finns det matbutik, pizzeria, krog och frisör. Vill man shoppa tar man sig till det närbelägna köpcentrumet Burlöv Center som har ett flertal butiker och restauranger.

Under sommarhalvåret sätter man sig enkelt på cykeln för att nå Lomma som inbjuder till härligt strandliv. Man kan också passa på att stanna till i den gröna oasen Alnarpsparken som bjuder på spännande växtlighet från all världens hörn. Parken är ett härligt utflyktsmål för en picknick, en joggingtur - eller varför inte bara strosa omkring och njuta av atmosfären i den fina parken.

I Åkarp pågår arbete med utbyggnad av spåren som görs om från två till fyra spår. I samband med detta kommer spåren att sänkas ner en bit genom byn. Detta kommer att knyta samman Åkarp på båda sidorna om spåret. Kommunen har planer på att skapa en attraktiv mötesplats och ett nytt centrum vid stationen. Mer information från kommunen finns på: www.burlov.se

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.