Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Anmäl intresse
Malmö, Dammfri
Bobergsängen 5C
Pris: 1 695 000 kr utgångspris
Avgift: 3 067 kr
inkl värme, VA, kabel-TV och bredband.
Boarea: 55.8 m2
Rum: 2
Våning: 3
 

Tvåa med söderbalkong på populära Bobergsängen!

Ut mot den gemytliga Bobergsängen i en lugn återvändsgata ligger denna ljusa och väldisponerade våning med balkong i soligt söderläge. Stilren och inflyttningsklar bostad med helkaklat badrum, inbjudande kök och genomgående planlösning. Varmt välkomna!

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Interiör

Antal rum:

2

Boarea:

55,8 m²

Beskrivning:

Med närhet till kommunikation, parker, skola och centrum finner vi Brf Svenstorp 4, en välmående bostadsrättsförening med stor innergård och flera trevliga uteplatser. Perfekt placerad, högst upp i huset, finner vi denna stilrena och ytterst välplanerade våning. Här bor du med vackra golv, ljusinsläpp från två väderstreck, gott om förvaring, rymliga rum och en solsäker södervänd balkong.

Vi välkomnas in i bostaden av en ljus hall med goda avhängningsmöjligheter direkt på höger hand samt oprimal förvaring i två inbyggda garderober rakt fram. Samtidigt ges utrymme för fristående förvaringsmöbel eller sittplats om så önskas.

Direkt till vänster efter hallen leds vi förbi ytterligare en större garderob innan vi når det rymliga och angenämt placerade vardagsrummet. Återigen påminns vi om lägenhets läge i huset då ljus flödar in och skapar en ytterst trivsam stämning i detta sällskapsrum. Här erbjuds plats för såväl soffan som matplats där ekparketten tillsammans med de vita väggarna skapar flexibla möbleringsalternativ. Från vardagsrummet når vi även lägenhetens guldkorn, balkongen i härligt söderläge med harmonisk utsikt ut över innergården.

På andra sidan hallen finner vi lägenhetens kök. Rymligt och med gott om förvaring samt yta för matplats för ca två personer. Köket går i vit kulör med såväl vita väggar som skåpluckor och även brädgolvet är matchande vitlaserat. Det vita bryts snyggt av med mörk bänkskiva i valnöt samt mosaik som stänksydd i grå nyanser, praktiskt och stilrent. Maskinparken i rostfritt sätter fin prägel. Ett kök att trivas i!

Vägg i vägg med köket finner vi det väl tilltagna sovrummet. Här ryms såväl dubbelsäng som extra förvaringsmöblemang om så önskas. Väggarna är vitmålade med undantag för en läcker fondtapet och även här finner vi parkettgolv. Generöst fönsterparti bidrar här till ett vackert ljusinsläpp!

Sist men inte minst har vi det helkaklade badrummet i sobra färger med dusch och förvaring i både kommod och spegelskåp.

Här bor du i en rymlig lägenhet i trivsam förening, med mysig balkong och snygg interiör. Varmt välkomna hit!

Kök:

Stilrent kök med luckor i vitt och beslag i rostfritt vilket snyggt matchar maskinparken som även den går i rostfritt. Bänkskiva i valnöt med grå mosaik som stänkskydd ovan. Köksutrustningen består av kombinerad kyl/frys (Electrolux, 2004), spishäll och ugn (Whirlpool), inbyggd mikrovågsugn (Whirlpool) samt köksfläkt (Whirlpool). Matplats för ca två personer ryms. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger vitlaserat brädgolv.

Badrum:

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna med dekorativ bård. Golvet består av klinker i blå kulör. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ med kommod, badrumsskåp med spegeldörrar samt dusch.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1948

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Energiprestanda:

168 kWh/m²/år

Förening

Namn:

Brf Svenstorp 4

Allmänt om föreningen:

Brf Svenstorp 4 bildades 1948 då husen också byggdes. Föreningen består av fem bostadshus och en vacker innergård med 128 lägenheter, samt en kommunal förskola (Pildammsstadens förskola med adress Mariedalsvägen 59). Föreningen har ett väldigt bra rykte och har bra nyckeltal, se gärna årsredovisningen.

I varje hus finns tvättstuga i källarplanet med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och torkrum. Det finns även cykelkällare som delas av de boende. Medlemmarna har även tillgång till gemensamma lokaler såsom övernattningslokal, festlokal, mangelrum, biljardrum och pingisrum.

På den stora, gröna gården finns trevliga uteplatser med grillar och utemöbler, välskötta planteringar samt stationer för källsortering.
Förskolans lekplats är tillgänglig för barn som bor i föreningen på kvällstid och helger.
Föreningens festlokal går att hyra för 250 kr per gång.
Övernattningslägenhet finns för 150 kr per natt.

Tomträtt med arrende från Malmö kommun, skall omförhandlas 2020-10-31.

Parkering/garage:

Boendeparkering i området, ansök hos Malmö kommun. Fri parkering söder om John Ericssons väg.

Bredband/TV:

Kabel-TV finns genom Telenor. Basutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband finns via Ownit. 100 mbit ingår i månadsavgiften.

Renoveringar:

1999 - Nya plåtklädda isolerglasfönster och säkerhetsdörrar.
2000 - Kall- och varmvattenledningar utbytta till samtliga lägenheter.
2001 - Säkerhetsdörrar
2002 - Nya elcentraler i lägenheterna samt jordfelsbrytare. Omdragning el.
2010 - Trapphusen ommålade.
2010/2011 - Stambyte avloppsstammar i två trappuppgångar.
2012 - Nya miljöstationer.
2012/2013 - Skyddsrum.
2014 - Avloppsstammarna är relinade till både kök och badrum.
Samtliga tvättstugor är renoverade och har nyare maskiner.
2016 - Delvis fasadbyte, renovering av gårdsbyggnad samt att tidigare kolkällare säkrades.
2017 - Utbyte av samtliga källarstaket. Ny gräsklippare, även utrustad för snöröjning.

Föreningen har en underhållsplan som följs och regelbundet uppdateras. Föreningen inga större underhållsåtgärder inplanerade just nu.

Ekonomi:

Örehus sköter den ekonomiska förvaltningen. I månadsavgiften ingår bostadsrättstillägget på hemförsäkringen. Föreningen har god ekonomi och således inga planerade avgiftshöjningar i nuläget (2019-01-22).

Tomträttsavtalet med Malmö kommun går ut 31/10 2020. Föreningen har ej ännu tagit beslut om tomten ska friköpas eller fortsatt innehas med tomträtt.

Övrigt:

För mer information se föreningens hemsida http://svenstorp4.bostadsratterna.se/

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2019-01-22.
Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Kontaktemail:

brf.svenstorp4@gmail.com

Allmänt om lägenheten

Andel årsavgift 0,728%. Andel förening 0,71861%. Uppgift enligt föreningens lägenhetsförteckning. Andelstal insats har ej kunnat preciseras.

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett vindsförråd och ett källarförråd.

Lägenheten har balkong i söderläge.

Omgivning

Allmänt om området:

Dammfri är ett trevligt bostadsområde med övervägande flerbostadshus blandat med både hyresrätter samt bostadsrätter. Området är beläget i innerstaden i Malmö mellan John Ericssons väg och Köpenhamnsvägen, väster om Mariedalsvägen. Följer du Mariedalsvägen norrut når du Ribersborgshavet med bara några minuters cykling och öster ut nås centrum och dess serviceutbud.

Det sägs att namnet Dammfri kommer från handlaren Nils Söderberg i slutet av 1800-talet. Nils ska ha byggt en egendom åt sin sjukliga hustru ute på landet. Så långt från stadens dammiga gator som möjligt.

Centralt i området ligger Dammfriskolan. Längre västerut ligger Pjättängens förskola och vid Mariedalsvägen Pildammsstadens förskola. Malmöflickorna håller även hus i dessa lokaler.

Husen är byggda på 1950- talet med 12 meter breda hus med 3-4 våningar. Husen är ofta byggda med tegelfasad. Till de viktigare delarna hör punkthusen vid Ängdalaplan, experimenthusen vid Hillerödsvägen samt byggnaderna och grönområdet kring Bobergsängen, med siktlinjen mot Pildammstornet.

Dammfri har Pildammsparken som en nära granne. Pildammsparken bjuder på många trevliga motionsslingor och utomhusgym på ett par olika platser i parken. Här ligger även en hel del sjöar, restauranger, fik och hundrastplatser. Vissa vintrar går det att åka skridskor på sjöarna. På gångavstånd når du även Rönneholmsparken med ytterligare hundrastplatser och grönska.

I området finns goda bussmöjligheter längs med Mariedalsvägen, Köpenhamnsvägen och John Ericssons väg. Det är ofta relativt enkelt att hitta parkering i området och bra cykelbanor finns att tillgå för den som föredrar detta.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.