Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Malmö, Slottsstaden
Östra Stallmästaregatan 9B
Pris: 3 950 000 kr
Avgift: 4 836 kr inkl. värme, VA och kabel-TV.
Boarea: 103 m2
Rum: 3
Våning: 3
 

Ljuvlig gavelvåning på kanonläge i Slottsstaden!

Fantastisk gavellägenhet med två fina funkisbalkonger mitt i Slottsstadens verkliga hjärta! Här fås härlig takhöjd, genomgående vacker fiskbensparkett i hela våningen, lampstuckatur och allrum av minst sagt generösa mått! Vid behov finns möjlighet att göra om bostaden till en fyra. Varmt välkommen till denna underbara trea om hela 103 kvadratmeter!

Ansvarig mäklare.

Reg. Fastighetsmäklare Sofi Fridolf 0722-24 46 16 Mejla mig

Visningar.

Söndag 31 mars
14:00 - 14:30
Bokad visning, boka via hemsidan eller via mail direkt till mäklaren.
Anmäl mig

Interiör

Antal rum:

3

Boarea:

103 m²

Beskrivning:

Ett stenkast ifrån Rönneholmsparken och med både hav och stad inom bekvämt räckhåll presenteras här en magisk gavelvåning mitt i Slottsstadens ständigt eftersökta kvarter! Här stoltserar begärliga trettiotalsattribut såsom generös takhöjd, spegeldörrar, vackra golv och lampstuckaturer tillsammans med smakfull köksinteriör, två fantastiska balkonger och ett fullkomligt strålande ljusflöde från hel gavelsida.

Trevlig hallmiljö sammanbinder våningens samtliga rum och inviterar med vackert parkettgolv som möter de för bostaden genomgående ljust tonade väggarna. Vi bjuds på goda avhängningsmöjligheter och ett par steg längre in finner vi det fräscht helkaklade badrummet som bland annat stoltserar med ett härligt badkar, perfekt att sjunka ner i efter en lång dag!

På höger hand lockar det aptitretande köket med golvvärme under det grå klinkergolvet och elegant inredning i vitt tillsammans med accentuerande kakelsättning och arbetsbänk i massiv ek. Förvaringsmöjligheterna är goda med skåp upp till taket. Köket erbjuder även plats för frukostbord invid ljust fönsterparti vilket medför ett fint ljusinsläpp.

Vägg i vägg med köket nås ett av bostadens väl tilltagna rum, där glänsande fiskbensparkett vilar under fötterna och den angenäma takhöjden understryks av tidstypisk lampstuckatur. Flera härligt stora fönsterpartier i två väderstreck bidrar till underbart ljusflöde. Rummet bjuder på synnerligen luftiga kvadrat med möjlighet till såväl dubbelsäng och skrivbord som fristående garderober för den som önskar. Ytan nyttjas med fördel även som ett andra sällskapsrum eller varför inte en matsal? Rummet kröns av utgången till den mysiga balkongen med fri utsikt, här kan man sitta och njuta av soltimmar hela dagen och bord och stolar ryms.

Klassiska spegelskjutdörrar i par leder vidare in till våningens absoluta trumfkort - en fantastisk sällskapsmiljö signerad massor av yta och flödande ljus! Den vackra fiskbensparketten ackompanjeras av stora fönsterpartier på gavel, utsökt lampstuckatur och utomordentlig plats för både större soffgrupp och middagsbord inrymmandes flertalet gäster. Den fantastiska gavelbalkongen blir rummets förlängning med öppen utsikt över Slottsstadens grönskande kvarter. Balkongen rymmer enkelt två solstolar för optimal komfort när solstrålarna, hela dagen lång, ska avnjutas!

Sällskapsrummet åtnjuter access via ännu en öppning som leder ut till hallen, där vi direkt tar höger och stiger in i bostadens andra sovrum. Golvet pryds även här av vacker fiskbensparkett och ett härligt burspråk säkerställer ännu ett rum med fantastiskt ljusinsläpp. Här ryms både dubbelsäng och extra förvaringsmöbler om den inbyggda klädkammaren mot förmodan inte skulle vara tillräcklig.

Fenomenal bostad på toppenläge - Varmt välkomna!

Kök:

Stilrent renoverat kök med släta vita luckor och rostfria handtag som snyggt bryts av mot mörkgrå kakel ovanför arbetsbänken i massiv ek. Köket är välutrustat med integrerad diskmaskin, gasspis, fläkt, inbyggnadsugn, kyl och frys samt inbyggd mikrovågsugn. Här finns bra plats för frukostbord och på golvet ligger praktisk grå klinker. Väggarna är vitmålade. I köket finns golvvärme.

Badrum:

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggar och grå klinker på golvet. Utrustat med WC, tvättställ med kommod, spegel, inkaklat badkar samt mindre tvättmaskin. Badrummet erbjuder golvvärme.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1937

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Energiprestanda:

195 kWh/m²/år

Förening

Namn:

Brf Husaren i Slottsstaden

Allmänt om föreningen:

Brf Husaren i Slottsstaden förvärvade fastigheten Christinelund 1 år 2005 och består idag utav 15 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och två lokaler upplåtna med hyresrätt. Föreningen är belägen på adresserna Östra Stallmästaregatan 9 A och B, Slottsstaden i Malmö. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Fastighetens byggnad är uppförd 1937. Uppvärmning sker med fjärrvärme och ekonomisk förvaltning sköts av SBC.

I föreningen finns en tvättstuga i källarplan med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp och mangel. Maskinerna är i bra skick.
Högst upp har föreningens medlemmar möjlighet att nyttja en gemensam takterass. Huset har även gemensamma balkonger i trappen.

Parkering/garage:

Boendeparkering råder i området, för mer information se www.malmo.se.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabelnät via Canal Digital. Grundutbudet ingår i månadsavgiften.

Bredband finns med fiber. Bredband är valbart och avgift för detta tillkommer.

Renoveringar:

UTFÖRDA:
2018: Vatten och avloppsstammarna spolades, filmades och besiktades. Besiktning godkänd.
2017: Målning och översyn av offentliga ytor.
2016: Underhåll av takterrass.
2014: Förbättringsarbeten i lilla hyreslokalen.
2011: Renovering av balkongdörrar i trapphus.
2009: Målning av tak i norr.
2009: Affärslokaler, renoverat kök och målat lokaler.
2008: Nya fönster.
2007: Målning i trappa, dörrbyte samt underhåll av balkonger, omläggning av tak, målning södersida.
2006: Ny el i fastigheten samt nya maskiner i tvättstugan.

PLANERADE:
Föreningen har beslutat att se över elen i källaren och väntar på offert. Inga större renoveringar är planerade.

Ekonomi:

Tidigare avgiftsförändringar:
2012-07-01 + 5%
2015-01-01 +5%
2016-01-01 Ingen avgiftsförändring
2017-01-01 Ingen avgiftsförändring
2018-01-01 Ingen avgiftsförändring
2019-01-01 Ingen avgiftsförändring

Föreningen har i dagsläget ingen avgiftsförändring planerad.

I samband med överlåtelsen tar föreningen ut följande avgifter:
Överlåtelseavgift motsvarande 2,5 % av gällande prisbasbelopp, köparen svarar för denna.
Pantsättningsavgift utgår med 1 % av gällande prisbasbelopp och betalas av pantsättaren.

SBC är föreningens ekonomiska förvaltare.

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Kontaktemail:

brfhusaren@gmail.com

Allmänt om lägenheten

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Andel årsavgift 9,03580%. Andel kapital 9,25619%. Ospecificerat andelstal 0,0925620. Uppgift enligt föreningens lägenhetsförteckning. Andelstal insats har ej kunnat preciseras.

Lägenheten har två balkonger om totalt ca 11 kvadratmeter.

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett vindsförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Detta område är ett av Malmös mest attraktiva och populära område för alla åldersgrupper. Slottsstaden kallades tidigare i folkmun för "Käppastan" med anledning av att många äldre bodde här. Området täcker stora delar av Västra Innerstaden och angränsar till stadsdelarna Fridhem, Ribersborg, Fågelbacken/Davidshall, Pildammarna och Dammfri. Närhet har du till både hav, parker och City. På kort cykelavstånd når du Centralstationen, gamla innerstaden och med bil är vi här nära Öresundsbron och underbara Danmark. Här finns även gott om bra bussförbindelser till övriga delar av staden.

Längsmed Regementsgatan finner vi allehanda butiker såsom blomsterbutiker, klädbutiker och inte minst inspirerande inredningsbutiker. Här finns även apotek, konditori, pizzerior, restauranger och caféer. Kronprinsens köpcentrum har allt du behöver när du behöver det med livsmedelsbutik med sena öppettider, Systembolag, optiker, pappershandel, omfattande utbud av lunchrestauranger och inte minst skyskrapshöga restaurang Översten med sin unika utsikt över staden.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.