Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Skurup, Abbekås
Kustvägen 35
Pris: 3 495 000 kr utgångspris
Boarea: 165 m2
Biarea: 62 m2
Tomtarea: 958 m2
Rum: 7
 

Vackert stenhus med badrocksavstånd till havet!

I den pittoreska lilla fiskebyn Abbekås ligger detta vackra stenhus som är uppfört på trettiotalet och har ett fint havsnära läge. Två plan och källare - perfekt för den stora familjen. Huset är renoverat med bibehållen charm såsom djupa fönsterbänkar i sten, högt i tak, vitmenade väggar och vackra ljusa trägolv samt synliga takbjälkar. Huset kompletteras med ett rymligt isolerat garage om ca 90 kvm med tre rejäla portar - möjlighet att mecka med bil eller varför inte ha verksamhet/lager som nuvarande familj. Fin insynsskyddad trädgård med uppvuxna häckar och staket gör trädgården till en härlig plats att umgås med familj och vänner på. Här finns även ett väl tilltaget trädäck som du kan njuta den svalkande havsbrisen på. Eller kanske kura om det blåser i inglasat uterum vid husets entré. Fyra bra sovrum, två badrum och stort öppet kök samt rejäla sällskapsrum med värmande braskamin - vad mer kan önskas? Abbekås hamn där Du kan ta ett uppfriskande morgondopp ligger endast några minuters promenadväg bort. Här finns även en mycket trevlig hamnkrog, väl värd ett besök. I Abbekås finns både bra bussanslutning såsom förskola. Om Du vill pendla kan du lätt ta pågatåget från närbelägna Svarte. I Skivarp några minuter med bilen bort finns affär, postombud mm. Skivarp har även ett rikt utbud av idrottsföreningar. Ett tillfälle du inte får missa - välkommen på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. Fastighetsmäklare Ann-Charlotte Ljungström 0734-402189 Mejla mig

Visningar.

Lördag 16 november
14:00 - 15:00
Premiärvisning ! Bokad visning - vänligen boka er via bokningslänken!
Anmäl mig
Tisdag 19 november
17:00 - 17:30
Bokad visning - vänligen boka er via bokningslänken!
Anmäl mig

Interiör

Antal rum:

7 varav 3 sovrum

Boarea:

165 m²

Biarea:

62 m²

ENTRÉ:

Välkomnande rymlig entré med stora fönsterpartier. Grå klinkers och vitmålade väggar.

SOVRUM/KONTOR:

Vitmålade väggar och vackert trägolv som är hårdvaxoljat med vitt pigment. Rummet har plats för en säng eller kan även användas som kontor.

BADRUM:

Helkaklat med grått kakel och klinkers. Här finns tvättställ med kommod, duschhörna med glasdörrar och Wc.

HALL:

Rymlig inre hall med vacker vitmålad trätrappa som leder upp till övre plan. Här finns även nedgång till källarplan. Vitmålade väggar och vackert trägolv som är hårdvaxoljat med vitt pigment.

KÖK:

Rymligt härligt kök från HTH som är renoverat 2015. Vitt kakel i tegelförband ovan köksbänk i gedigen björk. Gott om underskåp med bra förvaringsmöjligheter. Spishäll, frihängande rostfri fläkt, inbyggnadsugn och micro, vinkyl, fristående rostfri kyl, frys samt integrerad diskmaskin. Vitmålade väggar och ett läckert tegelfärgat klinkersgolv. Stora fönsterpartier med utgång till trädäckad altan i bästa solläge.

VARDAGSRM/MATSAL:

Stort vardagsrum med gott om plats för stora sällskap i soffan framför den härliga braskaminen. Öppet in till matsalen som rymmer stora sällskap. Vitmålade väggar och vackert trägolv som är hårdvaxoljat med vitt pigment.

ÖVRE ALLRUM:

Välkommen upp till övre plan som har högt i tak och panorama utsikt ut mot Abbekås hamn och det skånska landskapet tack vara stor kupa med härligt ljusinsläpp. Synliga takbjälkar och läckra detaljer i tak och väggar. Vitmålade väggar och vackert trägolv som är hårdvaxoljat med vitt pigment.

TRE SOVRUM:

Tre sovrum varav ett lite större. I alla rummen finns plats för dubbelsäng. Vitmålade väggarar och vackra trägolv som är hårdvaxoljade med vitt pigment.

BADRUM:

Helkaklat badrum med vitt kakel och grått klinkers. Tvättställ med kommod, duschkabin och wc. Renoverat 2014/15.

KÄLLARE:

Källaren har gott om förvaringsmöjligheter med bl a pannrum och tvättstuga. Tvättstugan har utgång till framsidan av huset och en lång bänk. Tvättmaskin och torktumlare. Hela källaren har gråmålat betonggolv och vitmålade väggar.

Byggnad

Byggnadstyp:

2-plansvilla med källare och garage

Byggnadsår:

1936 Ombyggt 2014

Grundläggning:

Betongplatta

Grundmur:

Betong

Stomme:

Tegel

Fasad:

Puts (STO system 2014/15)

Fönster:

2-glas (2014/15)

Bjälklag:

Trä

Tak:

Betongpannor (2014/15)

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Luft/vatten värmepump NIBE (2008)

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

Tidigare ägare har gjort omfattande renoveringar 2014/15; takstolar, förstärkning o avväxling, nytt tak och betongpannor, utbyggnad fönsterkupa övervåning, fönster, puts, ny el med två nya elcentraler, ny VVS i boningshuset, kamin installerad och rör i skorsten( provtrycket 2015), ny isolering, nya innerväggar och nya brädgolv. Kök 2015 med nya vitvaror.

Nuvarande ägare har isolerat garaget och tagit upp en dörr.

Övriga Byggnader

GARAGE om ca 90 kvm med tre portar. Garaget har isolerats och det finns en äldre toalett/dusch som inte är i bruk. Här finns möjlighet att både mecka med bilar eller göra om till kontor / lager som säljaren idag har använt utrymmet till. UTERUM med betongplattor, äldre ytskikt. FIBER installerat i fastigheten.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

5st

Uppvärmningskostnad:

36 293kr/år

VA:

6 100kr/år

Renhållning:

3 500kr/år

Total driftkostnad:

45 893kr/år

Kommentar:

Haft verksamhet i garage/lokal så byggnaden har varit uppvärmd och använd 7 dgr/v.

Energiklass:

C

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Örmölla 13:51

Taxeringskod:

220

Taxeringsvärde :

2 181 000kr
varav byggnad 1 743 000kr

Fastighetsskatt/avgift:

8 049kr

Taxeringsår:

2018

Vatten/avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Nyttjanderätt Efterbehandlingsarbete
Förmån: Officialservitut Väg, 12-SKI-234.1

Pantbrev:

Totalt antal: 11 st
Total summa: 2 720 000kr

Omgivning

Allmänt om området:

Abbekås är ett gammalt fiskeläge där fiskeskutorna puttrar in med nyfångad fisk tidigt om morgnarna och där du har möjlighet att köpa alldeles nyfångad fisk. Färskare än så går inte att få. Orten lever upp dubbelt under vår skånska vår och sommar med turister som vill njuta av havet, de fina stränderna och frisk luft.

Där finns en golfklubb som är vida känd på promenadavstånd. Gångavstånd även till fin Spa anläggning och cykelavstånd till närbelägna vackra Mossbystrand. Ystad, Trelleborg och Malmö ligger inte längre bort än upp till en halvtimmes bilfärd. Bron till Köpenhamn ligger i anslutning till Malmös yttre ring. Sturups flygplats ligger inom ca 15 min bilfärd.

Närservice:

Förskola finns i Abbekås och skola i Skivarp.
Tores ICA i Skivarp är närmsta detaljhandel med ett bra utbud.

Kommunikation:

Busshållplats ca 3 min från fastigheten med anknytning till Ystad-Trelleborg-Malmö - Köpenhamn. Tåg i närbelägna Svarte/Rydsgård/Skurup.

Övrigt:

Förutom Hamnkrogen i Abbekås och ??? restaurang finns i närområdet även Mossby kaffestuga och Gästis i Skivarp.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.