Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Malmö, S:t Knut
Amiralsgatan 28
Pris: 3 195 000 kr
Avgift: 5 265 kr inkl värme, VA och Kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer med 138kr/mån.
Boarea: 109 m2
Rum: 4
Våning: 3
 

Mysig 20-tals pärla med 4 rum och kök!

Det är med stor glädje vi saluför denna mycket vackra och behagliga våning med anor från 1929! Här bjuds på rum i fil, generös takhöjd, vacker stuckatur såväl som fiskbensparkett! Till det finns ett charmerande kök, helkaklad badrumsmilö och en mysig innergård! Med andra ord en våning fylld av charm och karaktär!

Ansvarig mäklare.

Reg. Fastighetsmäklare Niclas Håkansson 0768-77 12 60 Mejla mig

Visningar.

Torsdag 15 november
17:00 - 17:30
Visning, bokning krävs via hemsidan eller genom kontakt med mäklaren!
Anmäl mig

Interiör

Antal rum:

4

Boarea:

109 m²

Beskrivning:

Via det vackra och synnerligen fräscha trapphuset tar vi oss med lätta ben upp till plan tre. Här möts vi av en mossgrön och snygg ytterdörr som äntrar denna härliga våning! En mycket smakfullt bostad, full av tidstypiska detaljer i välhållet skick som tillsammans harmonierar fint med moderna bekvämligheter, tillika finns närhet till Malmös pulserande citykärna och kommunikationer såväl inom som till och från Malmö.

Hallen möter direkt upp med sin stora härliga yta och sitt vackra vitlaserat brädgolv från originaltiden. Här finns bra yta för avhängning för kappa och skor samt en klädkammare, perfekt för årets alla kreationer. Hallens centrala placering i lägenheten knyter an våningens alla rum på ett mycket trevligt sätt, och för oss vidare in i lägenheten.

Två vackra rum i fil löper ut mot Amiralsgatan och passar perfekt som matrum, vardagsrum eller extra sovrum för den med behov! På golvet löper en fiskbensparkett som tillsammans med vackra skjutdörrar i finaste snickeri och takstuckatur bidrar med både karaktär, nytta och charm! Till detta finns ett fantastiskt burspråk i sydväst, vilket borgar för rikligt ljusflöde under dagens soliga timmar, dessutom med helt nyrenoverade originalfönster både in- och utvändigt, fint ska det va!

Vänder vi in mot gården, finner vi de två sovrummen. Master Bedroom är mycket tilltaget i storlek och rymmer både den stora sängen, såväl som extra garderober, sminkbord eller varför inte en arbetshörna! Likt i hallen, löper det vackra brädgolvet i vitlaserad nyans. Från detta rum når vi även våningens andra klädkammare. Vägg i vägg finns det mindre sovrummet. Hur mysigt som helst, med plats för en säng eller bäddsoffa. Till det finns även en liten inbyggd garderob för extra förvaring.

Serveringsgång med originalskåp leder vägen in till köket. Väl på plats blir man riktigt, riktigt glad. Köket har genomgått en varsam renovering där de vackra originalskåpen över och under diskbänken kvarstår tillsammans med ett skafferi sen begynnelsetiden, allt i en ljusgrå smakfull ton. Till detta finns en storslagen gasspis för bästa matlagning samt både installerad diskmaskin och tvättmaskin i skafferiet! Brädgolv i vit finner vi här, vilket går snyggt mot kökets gråa ton och övrig inredning.

Badrummet med ingång från hallen, går i helkaklat utförande med vitt kakel på väggarna och schackrutigt klinkergolv i svart och brunbeige nyans. Väl utrustat med badkar såklart, till det finns kommod, wc, glashylla och en spegel.

På Amiralsgatan 28 bor du bekvämt och bra i en stabil och välskött förening. Här finns närhet till flertalet av Malmös populäraste stadsdelar. St: Knut ligger närmst till hands strax runt hörnet, men även Möllan, Folkets Park och Triangeln ligger inom korta gångavstånd, här erbjuds allt man kan önska och mer därtill!

Varmt välkommen på visning!

Kök:

I äldre utförande med originalluckor och skåp kombinerat med delvis nyare inredning. Utrustat med kyl/frys, diskmaskin, tvättmaskin, gasspis och kolfilterfläkt. Matplats ryms för ca 2-3 personer.

Badrum:

I helkaklat utförande med vitt kakel på väggarna och schackrutigt klinkergolv i svart och brunbeige nyans. Utrustat med badkar, wc, kommod, glashylla och spegel.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1929-1930

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energiprestanda:

141 kWh/m²/år

Förening

Namn:

Brf Andréelund 3

Allmänt om föreningen:

Brf Andréelund 3 är en äkta förening som förvärvade fastigheten 2005 (äger marken), byggnaden som idag består av 23 bostadsrättslägenheter och 4 hyreslokaler uppfördes 1929-1930. Föreningen är belägen på adresserna Henrik Smithsgatan 5 och Amiralsgatan 28. Föreningens ekonomiska förvaltare är SBC.

Gemensamhetsutrymmen:
Miljöhus och cykelställ finns på innergård, här finns också uteplats med möbler och grill.
Tvättstuga finns i källaren.
Cykelförråd i portingången.

Parkering/garage:

Boendeparkering råder i området, för mer info kontakta Malmö stad.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Canal Digital. Bredband levereras av Telenor med en hastighet om 100 mbit till en kostnad om 138kr/mån, vilket tillkommer obligatoriskt på månadsavgiften.

Renoveringar:

2006: Byte av vattenstammar.
2006: Renovering gård.
2007: Filmning och spolning av avloppsstammar.
2007: Elstammarna är utbytta i fastigheten.
2009: Tvättstugan och torkrummet på innergården renoverades.
2011 Byte av tak, renovering av fasad och drevning av fönster, återställande av avrinningsfunktionen samt dränering av gård.
2011 Drog in fiber för snabb internetuppkoppling.
2016: Byte av maskiner i tvättstugan.
2016-2017: Relining av avloppsstammar.
2018: Renovering av fönster (pågående)

Planering av kommande renoveringar:
Föreningen följer en löpande underhållsplan som sträcker sig från 2016 till 2030 för att hålla fastigheten i gott skick.
Renovering av balkonger och ommålning/renovering trapphus är nästa förväntade post som ska ske, inge beslut är tagna som avser dessa renoveringar i dagsläget. Troligtvis kommer de inte att ske under 2019 utan lite längre fram.

Ekonomi:

Årsavgifterna höjdes senast med 2 % under 2016. I dagsläget finns inga beslut om framtida avgiftsförändringar. Föreningen har som målsättning att följa inflationen och göra indexhöjningar med 1,5-2% årligen.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp, vilket belastas av köparen samt en pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp som betalas av pantsättaren.

Övrigt:

Bostadsrättstillägg är kollektivt tecknat av föreningen via Länsförsäkringar.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2018-10-26. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Kontaktperson:

Therese Jung

Kontaktemail:

Brfandreelund3@gmail.com

Allmänt om lägenheten

Lägenhet pantsatt: Ja

Uppgift om andelstal:
Andelstal: 0,0508710
Andelsprocent: 5,35977%
Andelsprocent kapital: 5,35977%
Andel av årsavgift: 4,98891%
Uppgift om andelstal är lämnat av föreningen. Andelstal insats har ej specificerats.

Våningsplan: 3/4
Hiss: Finns ej i trappen, men i föreningens andra trappuppgång via Henrik Smithsgatan 5, och den nås via våning 4 en trappa upp från lägenheten.

Säljaren disponerar över två vindsförråd.

I köpet ingår: garderoberna i sovrummet, tvättmaskin och diskmaskin i köket.

Enligt föreningens lägenhetsförteckning är lägenhetens boarea angiven som ca 100 kvm. Enligt säljarens information efter en utförd uppmätning 2018-10-16 enligt Svensk Standard SS 21054:2009, är lägenhetens boarea uppmätt till 109 kvm (mätbevis finns).

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Omgivning

Allmänt om området:

S:t Knuts torg och dess kulturkvarter ligger som en oas i Malmö city. Torget är döpt efter den danske kungen Knut den helige som är Danmarks skyddshelgon. Lugn och harmonisk grön stadsdel. Malmö Nya Egnahemsförening var den första ansatsen till en "trädgårdsstad" på tomträtt i Malmö. Detta var ett nytt tänkesätt inom stadsplaneringen, med sitt ursprung i England. (Att husen i folkmun ibland kallas "engelska husen" är alltså ingen tillfällighet) Området planerades av stadsingenjör major A. Nilsson och det första huset ritades av arkitekt August Stoltz, byggmästare var A. W. Reimer. Den 1:a april 1917 kunde de första lägenhetsinnehavarna flytta in i det hus som idag heter Tallen 3 (Spånehusvägen 46). Den övriga delen av den arrenderade tomten användes till s.k. potatiskolonier som arrenderades vidare i första hand till föreningens medlemmar. Många lägenhetsinnehavare i området disponerar så kallade trädgårdslotter.

Här har vi en uppsjö av uteserveringar och trevliga restauranger, här kan man avnjuta svensk husmanskost, sushi, pizza samt maträtter från en mängd olika kulturer, ett otroligt utbud. S:t Knut ligger på bästa läge intill folkkära Folkets park och dess nöjesliv med Cuba Café och Moriska Paviljongen. Vi har även bra med dagligvaruhandel precis intill Folkets Park i form av Coop.

Från S:t Knut med dess centrala läge så når vi det mesta väldigt enkelt. Triangel och gågatan är bara några minuter gångväg bort. Skulle det vara för långt och cykla så har vi fantastiska kommunikationsmöjligheter från Folkets Park och Amiralsgatan men även från Konserthuset samt Nobeltorget som bara är ett stenkast bort.

Här parkerar man bilen företrädesvis på gatorna i området.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.