Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Anmäl intresse
Malmö, Drottningtorget
Norregatan 10
Pris: 1 995 000 kr
Avgift: 3 387 kr inkl el, värme, VA, kabel-TV
Boarea: 64 m2
Rum: 3
Våning: 1
 

Nyproducerad trea på central adress, både trendig och modern!

Bli första ägare av en helt nyproducerad lägenhet med exklusiva materialval som marmor i både kök och badrum. Självklart med bekvämligheter som diskmaskin, kombitvättmaskin och golvvärme i hela våningen. Här bor du på kanonläge vid charmiga Drottningtorget, nära till såväl Malmö central, Värnhem samt gågatan med mängder av butiker och restauranger. Varmt välkommen!

Visningar.

Intresserad? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Intresseanmälan

Interiör

Antal rum:

3

Boarea:

64 m²

Rumsbeskrivning:

Nyproducerad lägenhet i populära Brf Solstrålen som erbjuder sina medlemmar en välskött förening med bra avgifter (elförbrukning är inkluderad i avgiften), garage i huset och nyrenoverad innergård. Lägligt placerad invid Drottningtorget med närhet till både köpcentret Kv Caroli, gågatan och Malmö Centralstation. Kort och gott det perfekta läget för pendlaren samt den som önskar ett okomplicerat boende med närhet till allt. Här presenteras nu en helt nyproducerad våning som färdigställdes i maj 2018. Med exklusiva materialval och en modern finish ges nu en unik möjlighet att bli först med att kalla detta sitt hem!

Vi kliver in i denna välplanerade våning och möts av en välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter och ljus vacker parkett på golvet med underliggande golvvärme vilket är genomgående för hela lägenheten. Bostadens alla väggar är krispigt vitmålade. I anslutning till hallen finner vi våningens badrum med noggrant utvalda materialval för att ge en exklusiv touch. Golven består av marmor och väggarna är kaklade med snyggt fasettkakel! Här finns dessutom bekvämligheter som en kombitvättmaskin och handdukstork. Allt för att underlätta i vardagens bestyr.

Vidare in i våningen når vi det stilrena köket i öppen planlösning med vardagsrum. Den sociala planlösningen tillsammans med den väl tilltagna ytan medför gott om rum för större matplats att underhålla middagsgästerna vid men även plats för soffgruppen att spendera mysiga filmkvällar i. Köksinredningen är läckert mörkgrå med detaljer i dekorativ mässing. Dessutom bänkskiva i marmor som även flödar upp på väggen ovan för att agera som stänkskydd, en detalj som ger köket en extra lyxig känsla. Rummets stora fönsterparti medför ett fantastiskt ljusflöde i våningen!

Bostaden har två sovrum, båda i bra storlek som rymmer dubbelsäng om så önskas. Master bedroom är något större än det andra sovrummet och har en läcker helvägg med fönsterpari för optimalt ljusinsläpp. Här finns en snygg skjutdörrsgarderob och om det mot förmodan inte skulle räcka till ryms ytterligare förvaringmöbel. I anslutning till det mindre sovrummet, vilken även kan nyttjas för andra ändamål som t.ex. barnrum eller varför inte ett hemmakontor, finns dessutom även där garderob.

Varmt välkomna till ett hem vi är stolta att få representera!

Kök:

Stilrent kök med inredning i modernt grå kulör med beslag i mässing. Även vattenblandare i matchande mässing och dekorativ bänkskiva i marmor som fortsätter upp som stänkskydd en bit på väggen ovan. Utrustat med maskinpark från Electrolux bestående av kombinerad kyl och frys, spishäll, integrerad diskmaskin, inbyggd ugn och mikrovågsugn samt fläkt i rostfritt utförande. På golvet ligger ljust parkettgolv och väggarna är vitmålade.

Badrum:

Generöst badrum med lyxigt marmorgolv och vitkaklade väggar i snyggt fasat kakel. Utrustat med vägghängd WC, tvättställ med kommod, badrumsskåp med spegeldörrar, takdusch med vikbara glasdörrar samt handdukstork. Dessutom finns praktisk kombitvättmaskin och golvvärme.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1971

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Mekaniskt till -frånluft

Energiprestanda:

160 kWh/m²/år

Förening

Namn:

Brf Solstrålen

Allmänt om föreningen:

Brf Solstrålen är en äkta förening som köpte fastigheten 2007 och består av adresser på Norregatan, Stora Trädgårdsgatan samt Grönegatan. Huset uppfördes 1970 och idag består föreningen av 173 lägenheter (22 hyresrätter och 151 bostadsrätter) samt 7 lokaler (5 hyresrättslokaler och 2 bostadsrättslokaler). Föreningen äger marken. Ekonomisk förvaltning sköts av Bredablick. Uppvärmning via fjärrvärme.

I föreningen finns tillgång till flera tvättstugor. Man bokar online och det finns fyra tvättpass per dag (från 06.00-23.00) och tvättstuga. De är utrustade med 2 st tvättmaskiner, 1 st torktumlare och ett torkrum.
I varje trappuppgång finns ett cykelrum i markplan. Undantag från Stora Trädgårdsgatan 3A där cykelförrådet finns i källaren.

Parkering/garage:

I föreningen finns 162 garageplatser, kostand ca 700 kr/månad för medlemmar, kösystem tillämpas. Endast en plats kan hyras till detta rabatterade pris. För fler platser eller för icke medlemmar i föreningen kostar det 1062,50 kr/mån. För mer information hänvisas till Bredablick Förvaltning 040-6009600. I området finns även boendeparkering.

Bredband/TV:

Kabel-TV via ComHem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband (FiberLan, 500/1000) levereras av Ownit för 110 kr/månad, och tillkommer till månadsavgiften som en obligatorisk kostnad.

Renoveringar:

UTFÖRDA:
2002 totalrenoverades samtliga hissar.
2008 renoverades tvättstugorna och takpapp byttes.
2009 byttes alla fönster samt balkongdörrar.
2013 färdigställdes den nya innergården som totalrenoverats.
Stensättningar, planteringar, två grillplatser, sittplatser samt fast pingisbord finns att tillgå.
2013 iordningställdes även tio st miljörum.
2014 installerades postboxar i samtliga entréer. Relining av föreningens avloppsstammar samt dagvattenledningar. Arbetet genomfördes etappvis trappa för trappa och de sista etapperna blev klara under sommaren 2015. Under 2013/2014 målades även trapphusen om.
2015 Fasader tvättades. Målningsarbeten mot gårdssidans bröstningspanel samt balkongräcken. Man har även vårstädat gården samt tvättat rent mossa från plattbeläggning. Tidigare lokal renoverades om och bildade 7st nya lägenheter med inflyttning mars/april 2016.
2017 har man bytt ut alla tvättmaskiner i tvättstugorna.
2018 En av föreningens lokaler byggs om till nya 2 lägenheter.

PÅGÅENDE:
2017 påbörjades byte av tappvattenledningar. Kapital finns avsatt i föreningen för renoveringen som kommer utföras av Skåneinstallatören. Kommer pågå etappvis med start på Stora Trädgårdsgatan. Befintliga kök och badrum kommer att bibehållas. Dessutom kommer ny vattenlina i garaget samt nya värmeväxlare och ventiler i pannrummet.

Ekonomi:

I avgiften ingår fri elförbrukning. På sikt kommer föreningen gå över till individuell avläsning av el samt varmvattenförbrukning. I samband med detta är planen att sänka avgifterna och så får respektive innehavare istället betala el- samt varmvattenkostnader efter egen förbrukning.

Avgiften höjdes med 1% i januari 2018. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp, betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.

Övrigt:

Besök gärna föreningens egen hemsida för mer information: www.brfsolstralen.se

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Kontaktperson:

Bo Måbrink

Kontaktemail:

info@brfsolstralen.se

Allmänt om lägenheten

Fri elförbrukning inkluderat i månadsavgiften. Till avgiften tillkommer ett obligatorisk tillägg på 110 kr/mån vilket avser bredband.

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Andel årsavgift 0,63387%. Uppgift enligt föreningens lägenhetsförteckning. Andelstal i föreningen har ej kunnat preciseras.

Lägenheten är registrerad som 2 RoK i föreningens lägenhetsförteckning men disponeras i dagsläget som 3 RoK.

Omgivning

Allmänt om området:

Mellan Stortorget och Värnhem finner vi Drottningtorget och Gamla staden. Centralt beläget innanför broarna och strategiskt beläget för den som pendlar tack vare goda parkeringsmöjligheter och närhet till Malmö C samt busshållplatser. Torget tillkom på 1810-talet och uppkallades efter drottningen Fredrika av Baden. Området består idag av blandad arkitektur med byggnader från 1800-talet fram till renodlade nyproduktionsprojekt.

Fina promenadstråk erbjuds runt kanalen och i området finns både förskolor och skola.

Malmö C är ett par minuters promenad bort och här finner du kommunikationer både i form av bussar, tåg och Citytunneln. Det är enkelt att ta sig både norrut som söderut och även för att kunna ta sig till de närliggande flygplatserna Sturup och Copenhagen Airport. Även från Drottningtorget finns en busshållplats.

Kv. Caroli är ett mycket närliggande köpcentrum som totalrenoverades 2012 och erbjuder en ICA Malmborgsbutik, restauranger, kaféer, klädbutiker, inredningsbutiker, apotek, blomsterhandlare m.m. Flera populära och unika restauranger och kaféer finns i området och runt Drottningtorget. Drottningtorgets blandade bebyggelse gör även att många av byggnaderna erbjuder garagemöjligheter. I området råder förutom det även boendeparkering och vanlig parkering.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.