Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Anmäl intresse
Malmö, Slottsstaden
Fågelbacksgatan 12
Pris: 1 995 000 kr utgångspris
Avgift: 3 071 kr
inkl. värme, VA och Kabel-TV
Boarea: 44 m2
Rum: 2
Våning: 1
 

Läckert nyrenoverad våning

Välplanerad exklusiv tvårummare på utmärkt läge! Här fås exklusiva materialval och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, socialt! Dessutom genomgående med härligt ljusinsläpp. Bara att flytta rakt in. Varmt välkomna!

Ansvarig mäklare.

Reg. Fastighetsmäklare Johan Dahlgren 0704-22 90 41 Mejla mig

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Interiör

Antal rum:

2

Boarea:

44 m²

Beskrivning:

Välkomna till charmiga Slottsstaden, en fantastisk stadsdel med närhet till parker, hav och stad. Här återfinns detta nyrenoverade hem med fantastiska attribut såsom stora fönsterpartier, välplanerade och rymliga rum samt exklusivt badrum med tvättmaskin. Ta chansen att förvärva ett modernt och estetiskt tilltalande boende!

Via säkerhetsdörren tar vi oss in och välkomnas av en ljus och yteffektiv hallmiljö med goda avhängningsmöjligheter bland annat i form av platsbyggda garderober. På golvet ligger fin ljus parkett och väggarna är krispigt vitmålade, båda genomgående för hela bostaden. I taket sitter läckert infällda spotlights.

Rakt fram från entrén och praktiskt beläget som central punkt i våningen finner vi badrummet, helkaklat i ljusa toner med marmor som huvudroll. Här fås också egna tvättmöjligheter med tvättmaskin.

Vardagsrum och kök bildar en sällskapsavdelning signerad ljus och rymd. Väldigt socialt! Här ryms både soffsida och generös matplats för ca sex personer sittande vid bordet. Rymligheten skapar gynsamma förutsättningar för möbleringen. Kök ger den perfekta planlösningen med öppenhet men avgränsas ändå något så att köket utgör en egen enhet. Köket är välutrustat och går i klassiskt vit kulör.

Våningens sovrummet ligger praktiskt i andra änden av lägenheten, en mer privat sfär. Bra till sin storlek ryms här större säng och ytterligare möblemang efter behov. Rummet är även utrustat med en rymlig garderob längs stora delar av ena långsidan, praktiskt!

Från Fågelbacksgatan nås enkelt både Slotts- och Kungsparken samt Slottsstadens och Ribersborgs rika utbud av butiker, caféer och restauranger. Vill du in till City är även det inom behändigt avstånd precis som ribbans strandlinje. Varmt välkommen!

Kök:

Stilrent kök med luckor i vitt vilket matchas med vitkaklat stänkskydd ovan bänkskiva i läcker marmor. Köket är utrustat med kyl och frys, spishäll, såväl inbyggd ugn som mikrovågsugn, köksfläkt och diskmaskin.

Badrum:

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och marmorgolv, även duschväggarna är kaklade i marmor. Utrustat med WC, tvättställ med kommod, spegel, dusch med glasvägg samt tvättmaskin.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1938

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Energiprestanda:

126 kWh/m²/år

Driftskostnader

Energiklass:

E

Förening

Namn:

HSB Brf Vapensmeden i Malmö

Allmänt om föreningen:

HSBs Brf Vapensmeden är en äkta förening och bildades när huset byggdes 1938. Föreningens adress är Eriksrogatan 1A-C och Fågelbacksgatan 12 och består av flerbostadshus med totalt 44 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen äger marken.

Ekonomisk förvaltare är HSB.

Grönskande innergård med sitt- och grillmöjligheter. Området är bland det mest populära som Malmöstad har att erbjuda. Utmärkta bussförbindelse, cykelvägar, gångavstånd till city och hav samt ett stort utbud av restauranger, caféer, mataffärer med mera.

I källaren finns två tvättstugor utrustade med vars två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum.
Bastu finns att nyttja fritt för föreningens medlemmar.

Det finns plats för cyklar både ute och i källaren och det finns även barnvagnsförråd.
Sopsortering finns på gården.

Parkering/garage:

I området råder boendeparkering. För mer information www.malmo.se

Bredband/TV:

Kabel-tv via Comhem (basutbud ingår).
Bredband är frivilligt att teckna via valfri leverantör.

Renoveringar:

Ca 1990 uppdaterades elen
I mitten av 1990-talet byttes vatten- och avloppstammar i kök och badrum.
I slutet av 1990-talet byttes fönster och säkerhetsdörrar installerades.
2004 renoverades grunden
2006 spolades avloppstammar och nya maskiner installerades i tvättstugorna.
2010-2011 relinades avloppstammar samt stickstam till kök och badrum. Man bytte även ut alla hissar.
2012 renoverades fasaden, sockeln samt balkonger. Trapphusen målades om.
2015 uppfräschning av gården.
2016 renoverades källaren. I samband med källarrenoveringen omfördelades förrådsytorna, nya lägenhetsförråd byggdes till alla lägenheter, utrymmen för cykelparkering fördubblades, tvättstugorna fräschades upp och torkrummet till den ena tvättstugan ersattes med ett effektivare torkskåp.
2017 OVK-besiktning av rensning av IM-kanalerna.

Det ligger i underhållsplanen att renovera taket 2019. Detta kommer att finansieras med lån och omfördelning av amortering på nuvarande lån.
Ventilerna och tvättmaskinerna i källaren är i gott skick och skjuts till framtiden.

Ekonomi:

Avgiften höjdes ej under 2018. Styrelsen anser att avgiften bör höjas med någon % per år, men det finns ingen avgiftshöjning planerad för 2019.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 1163 kr (2,5 % av årets prisbasbelopp).
Pantsättningsavgift om 465 kr (1 % av årets prisbasbelopp).

Övrigt:

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen före ett köp.

Kontaktemail:

vapensmeden@gmail.com

Allmänt om lägenheten

Andel årsavgift 2,35732%. Andel insats 2,35732%. Uppgift enligt föreningens lägenhetsförteckning.

Bostadsrättsinnehavaren disponerar förråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Detta område är ett av Malmös mest attraktiva och populära område för alla åldersgrupper. Slottsstaden kallades tidigare i folkmun för "Käppastan" med anledning av att många äldre bodde här. Området täcker stora delar av Västra Innerstaden och angränsar till stadsdelarna Fridhem, Ribersborg, Fågelbacken/Davidshall, Pildammarna och Dammfri. Närhet har du till både hav, parker och City. På kort cykelavstånd når du Centralstationen, gamla innerstaden och med bil är vi här nära Öresundsbron och underbara Danmark. Här finns även gott om bra bussförbindelser till övriga delar av staden.

Längsmed Regementsgatan finner vi allehanda butiker såsom blomsterbutiker, klädbutiker och inte minst inspirerande inredningsbutiker. Här finns även apotek, konditori, pizzerior, restauranger och caféer. Kronprinsens köpcentrum har allt du behöver när du behöver det med livsmedelsbutik med sena öppettider, Systembolag, optiker, pappershandel, omfattande utbud av lunchrestauranger och inte minst skyskrapshöga restaurang Översten med sin unika utsikt över staden.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.