Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Anmäl intresse
Malmö, Lorensborg
Stadiongatan 55B
Pris: 1 295 000 kr utgångspris
Avgift: 2 877 kr
inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband
Boarea: 53 m2
Rum: 2
Våning: 6
 

Väldisponerad tvåa med inglasad balkong! Renoveringsobjekt!

Nu finns chansen att förvärva denna välplanerade bostad på våning sex! En lägenhet med oändlig potential. Lägg därtill en stor inglasad balkong med härlig grönskande utsikt. Ett boende på bra adress med goda kommunikationer och med möjligheten att sätta sin alldeles egna prägel! Välkomna.

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Interiör

Antal rum:

2

Boarea:

53 m²

Beskrivning:

Vi tar hissen upp till våning sex där denna välplanerade bostad om två rum och kök väntar. Lägenheten kompletteras med en inglasad balkong med härligt grönskande utsikt över staden, perfekt!

Innanför entrén välkomnas vi av en ljus hall med bra utrymme för avhängning. Dessutom finns här flera garderober som främjar förvaringen samt en praktisk klädkammare att tillgå. Här är väggarna vita och under fötterna vilar ett ljusgrått klinkergolv som sedan tar oss vidare in i lägenheten.

I anslutning till hallen finner vi våningens badrummet med helkaklade väggar och klinkergolv i ljus kulör. Här finns alla nödvändigheter och badrummet är även berikat med ett badkar.

Köket som är i behov av lite kärlek ligger i vinkel och är bestående av skåpsluckor i trä. Här finns stänkskydd i röd mosaik och väggarna matchande grå nyans till klinkergolvet. Här bjuds det på goda arbetsytor och förvaring lika så! Det finns utrymme för matplats samt generöst fönster med trevlig utsikt över gårdsmiljön. Här kan drömköket skapas!

Till vänster om hallen väntar vardagsrummet som också är den naturliga umgängesplatsen tack vara dem generösa storlek. Rummet präglas av vacker ekparkett i originalutförande samt ljusa väggar vilket bidrar till en härlig atmosfär. Förutom detta så ligger balkongen i direkt anslutning till rummet vilket gör detta rum till bostadens hjärta. Med inglasningen kan du dessutom njuta av utsikten under majoriteten av årets tolv månader.

Sovrummet är rymmer både dubbelsäng och extra förvaring om så önskas. Här pryds golvet av klassisk stavparkett och väggarna går i vit kulör. Rummet har ett fint fönsterparti som medför ett härligt ljusflöde och utsikt.

Ett charmigt boende på lugn adress med bra kommunikationer till både city och Hyllie station. Funkar perfekt även för pendlaren!

Varmt välkommen på visning!

Kök:

Rymlig och bra köksmiljö med goda förvaringsmöjligheter och arbetsytor likså. Skåpsluckorna i trä samspelar röd mosaik. Här finns utrymme för matplats om så önskas. Väggarna går i grå kulör och på golvet ligger grå klinker.

Badrum:

Ytskikt bestående av helkaklade väggar i vitt samt klinkers på golvet i ljus kulör.
Utrustat med WC, tvättställ, spegelskåp samt badkar.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1959

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energiprestanda:

125 kWh/m²/år

Driftskostnader

Energiklass:

F

Förening

Namn:

HSB Brf Järven

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Järven i Malmö är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 323 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 3 lokaler, varav 1 upplåts med bostadsrätt och 1 med hyresrätt samt 1 föreningslokal. Fastigheten adress är Stadiongatan 55A-3 och Vendelsfridsgatan 6A-B. Förenings mark upplåts med tomträtt som löper ut 2019.
Ekonomisk förvaltare är HSB.

Föreningen bildades i samband med byggnationen år 1959.

Föreningen har sedan 2011 ett gemensamt elavtal i fastigheten, där varje medlem har sin egen mätare och debiteras första kvartalsmånaden via avgiftsavin.

Inom föreningen finns det cykelplatser både ute på gårdens cykelställ alternativt källarutrymmen, både låsta och olåsta. För låst källarutrymme vänligen kontakta styrelsen.

I föreningen finns det totalt 8 tvättstugor i källaren vilket gör det enkelt att få tvättider.

På gården finns två grillar och en lekplats. I föreningen finns två miljöhus för sortering av soppor. Det finns även ett hobbyrum och en gemensamhetslokal som kan hyras ut för konferens, möten eller fest. AV-utrustning finns med möjlighet att ansluta dator och ljud. Det finns även ett övernattningsrum som kan hyras till en kostnad om ca 200 kr/natten.

Parkering/garage:

I föreningen finns ca 61 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 100 kr/månadens. I dagsläget är det kö i ca 1-3 år, intresseanmälan sker till styrelsen.
Fri parkering på vissa av gatorna i området. För övrigt råder boendeparkering i området.

Bredband/TV:

Kabel-TV via ComHem. Deras grundutbud ingår i avgiften. Föreningen är ansluten till bredband via Ownit 500-1000 Mpbs som ingår i avgiften.

Renoveringar:

1986 renovering av balkonger. Under amma år genomfördes renovering av fönster.
1987 renovering av taket.
1996 byte av vattenstammar.
2003 byggnation av miljöhusen.
2005 byte av takpappen.
2008 installation av nya tvättmaskiner. Under samma år genomfördes renovering av trapphusen som fick ny golvbeläggning.
2009 renovering av elmätare. Under samma år genomfördes relining av avloppsstammarna.
2010 renovering av gården.
2012 installation av postboxar i entréerna.
2013 renovering av värmecentralerna och värmesystemet i 16-våningshuset. Under samma år genomfördes fogning av huset. Det genomfördes även ett byte av hissarna och byte av alla el centraler för ingående el.
2014 målning av källardörrar och golven i cykelkällaren. Under samma år installerades automatisk dörröppnare.
2015 ommålning av miljöhusen. Byte av armaturer på utomhusbelysningen. Under samma år genomfördes slipning av trappan på Stadiongatan 55. Elsystemet har moderniserats.
2016 ny föreningslokal färdigställdes. Det genomfördes även en fasadrenovering av 9-våningshuset på Stadiongatan 55A-E.
2017 byte av entrépartier. OVK har genomförts och åtgärdsprogram upprättats. Trapphusventilationsaggregat har bytts ut.

Pågående renovering under 2018 är byte av elstammar till 3-fas i alla lägenhet under 2017-2020 (Vendelsfridsgatan 6A och 6B är färdigställda).
Stadiongatan 55E-D och halva C påbörjas september 2018, resterande 55C samt 55B-A påbörjas september 2019.

Kommande renoveringar:
Solcellspaneler kommer att läggas på taken 2019
Slipning Terazzobeläggning i trapphusen 2017-2020

För mer specifik information, vänligen se årsredovisningen.

Ekonomi:

Föreningen höjde avgiften med 2% den 2019-01-01. Föreningen planerar att höja avgiften med ca 2-3% de kommande åren eller i takt med inflationen. Inga beslut finns tagna i dagsläget.
En överlåtelseavgift tas ut om ca 1163 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 465 kr/pant.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening med hjälp av årsredovisning den 13/7 2018. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen. Läs mer på föreningens hemsida, https://www.hsb.se/malmo/brf/jarven/

Kontaktemail:

Brf137.jarven@ownit.nu

Allmänt om lägenheten

Andel årsavgift 0,26861%. Andel insats 0,26861%. Uppgift enligt föreningens lägenhetsförteckning.

Lägenheten har en inglasad balkong.

Kök i renoveringsbehov. Ingen Kyl/frys.

Säljaren informerar om att tvättstället i badrummet är trasigt.

Omgivning

Allmänt om området:

Omtyckt område bland såväl gamla som unga, med alla förnödenheter inom räckhåll. Närheten till Pildammsparkens grönområde lockar många, med sina promenad- och joggingstråk, öppna ytor för sol och lek samt utomhusgym. Andra attribut som lockar är cykelavstånd till hav, city samt knytpunkterna Södervärn och Triangeln. Samt fotbollsstadion bara ett stenkast bort. Här finns något för alla. Lorensborgsskolan och Lorensborgs förskola finns på gångavstånd, vilket underlättar för barnfamiljen.

En av fördelarna med området är att närheten till bra knutpunkter gör att kommunikationerna är goda till såväl resten av Malmö som till Köpenhamn och resten av Skåne via tågförbindelser på Triangeln. För den som inte vill ta tåget till Lund går bussar från Södervärn. Cykelväg finns hela vägen till Södervärn och Triangeln. Lika bra går det att ta bussens flera linjer som går förbi området, eller promenera. För den som har bil parkeras den företrädesvis på gatorna i området.

Restauranger, pizzeria och livsmedelsbutik finns precis runt knuten. Även förnödenheter som Apotek, vårdcentral och tandläkare finns i närområdet. Sjukhuset finner vi på andra sidan Pildammsparken. För den som inte endast vill nyttja Pildammsparkens utomhusgym finns det även gym i närområdet. Med cykel eller buss tar man sig enkelt till Mobilia Shoppingcenter, som erbjuder mängder av butiker, caféer, restauranger och livsmedelsbutik.

Området, som även kommit att kallas Stadionstaden på grund av dess närhet till Malmö Stadion, är bebyggt av flerbostadshus i olika höjder uppförda under 1950-talet. Byggandet startade i samband med uppförandet av Malmö Stadion, inför fotbolls-VM i Sverige 1958. Angränsande finns nu Swedbank Stadion, som stod klar 2009.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.