Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
MALMÖ, Husie
Husie Kyrkoväg 54K
Pris: 1 495 000 kr
Avgift: 4 619 kr inkl värme, VA, kabel-TV
Boarea: 77 m2
Rum: 3
Våning: 2
 

Smakfullt renoverat i natursköna och barnvänliga Husie.

Trea belägen med utsikt mot en mysig grönskande omgivning. Stora rum, välplanerade ytor och stabil förening! Stor balkong, ljusa och fräscha ytskikt och med exklusivt inrett badrum och kök. Denna får ni inte missa!

Ansvarig mäklare.

Reg. Fastighetsmäklare Claudia Hamington 0704 - 44 39 72 Mejla mig

Visningar.

Söndag 19 augusti
13:45 - 14:15
Bokadvisning, ring för bokning eller boka via BOKA-knapp.
Anmäl mig

Interiör

Antal rum:

3

Boarea:

77 m²

Beskrivning:

I barnvänliga Husie stadsdel finner vi det gemytliga området Toftängen. Här springer barnen och leker på den välskötta föreningens lekplatser och de lite äldre håller uppsikt. Med närhet till skolor, dagis, grönområde och kommunikationer så är detta verkligen ett område att trivas i!

Hallen välkomnar med praktisk ljus klinker på golv och vita väggar samt infällda spots i tak. Ingång till klädkammare samt platsbyggd förvaring. Skön stämning och ett välkomnande intryck som direkt sätter an tonen av ett ljust och modernt hem!

Vilket underbart allrum signerat yta och ljus och med fri utsikt som extra boendebonus! Ekparkett, ljusa väggar samt fondinslag. Stora fönsterpartier och utgång till den stora balkongen.

Ett väl tilltaget kök i vinkel med ljusinsläpp från två fönster och med en snygg samt funktionell inredning står till ert förfogande. Luckorna är vita och rymmer kökets samtliga redskap. Ovan diskbänken i grått sitter ett grått stilsäkert kakel. Helt rätt och skänker köket en modern känsla! Den kvalitativa maskinparken består av infälld ugn, infälld mikrovågsugn, spishäll, fläkt och kyl samt frys med is/vatten-maskin. Väggarna är i vitaste vitt och det ljusa klinkergolvet från hallen sträcker sig in även här. Praktisk köksö förser er med ytterligare förvaring och matplatsen som rymmer ca fyra personer har sin naturliga plats invid det ena fönstret. Socialt och inviterande med fin och modern boendestandard i ett redan så bra köp.

Master bedroom mot en av föreningens mycket omtyckta gårdssidor. Tacka vare bredden mellan husen blir insynen minimal och ljusinsläppet maximalt. Ljusa väggar och generösa ytor gör det möjligt för extra förvaring om så skulle önskas.
Andra sovrummet också av riktigt bra utformning och goda mått. Vackert mörkt golv, ljusa väggar. Smarta kvadrat!!

Det exklusiva badrummet ligger direkt till vänster vid entrén. Med helkaklade ytor förser det er med en smakfull inredning som består av svart klinker på golvet som matchar snyggt mot det ljusa kaklet på väggarna. Dusch med glasvägg avskiljer, vägghängt WC och tvättställ med underskåp. Vackra nischer med infälld belysning skänker plats för dina hygienartiklar. Som pricken över i:et finns det både tvättmaskin och torktumlare!

Välkomna till ett synnerligen elegant och praktiskt hem med stor balkong, beläget på ett lugnt och trivsamt område!

Kök:

Grå klinker på golv och vita väggar samt infällda spotlights i tak. Inredning med vita luckor och bänkskiva i grå laminat samt med grått kakel ovan. Integrerad diskmaskin, infälld ugn och mikrovågsugn i rostfritt. Spishäll, fläkt, kyl och frys i svart i full höjd med is/vatten-maskin. Bra med förvaring i köksö med bänkskiva i grå laminat. Matplats för ca fyra personer.

Badrum:

Helkaklat badrum med mörk klinker på golv och ljust kakel på väggar samt infälld belysning i tak. Badrummet är utrustat med WC, spegel och inkaklad dusch med glasdörr. Handdukstork, tvättställ och förvaring samt med nisch och inbyggd belysning skänker en exklusiv känsla till badrummet. Separat plats finns för tvättmaskin och torktumlare.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1976

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Energiprestanda:

155 kWh/m²/år

Förening

Namn:

Riksbyggens Brf Toftängen

Allmänt om föreningen:

Föreningen registrerades 1972 med namnet Riksbyggens Bostadsrättsförening Malmöhus Nr 26. Namnet ändrades 2001 till Riksbyggens Bostadsrättsförening Toftängen. Fastigheterna är bebyggda 1976 och består av totalt 176 lägenheter.
Marken innehas med tomträtt där avgälden nyligen omförhandlats med kommunen och gäller fram till 2025-12-31.

Det finns två gemensamma tvättstugor fördelat på ca hälften av lägenheterna per tvättstuga.
Tvättstugorna är utrustade med vardera fem tvättmaskiner, tre torktumlare, ett torkskåp, två torkrum samt en mangel.
Det finns barnvagnsrum, fyra cykelförråd,tre miljöhus, två grillplatser, lekplatser och en boulebana i föreningen.
Det finns även styrelserum och vaktmästeri.

Möjlighet finns för medlemmar att få tillgång till odlingslott.
Medlemmar som bor på andra våningen har förtur.
Kösystem tillämpas.

Ekonomisk och teknisk förvaltning sköts av Riksbyggen.

Föreningen har en trevlig hemsida. Läs mer på http://toftangen.se/

Ovanstående information är inhämtad ifrån säljaren och berörd förening.
Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Parkering/garage:

En garageplats i länga tillhör lägenheten och ingår i månadsavgiften. I övrigt råder p-tillstånd för boende samt fri parkering på gatorna runt omkring.

Bredband/TV:

Kabel-TV ingår i månadsavgiften och är ett basutbud från Sydantenn. Bredband kan erbjudas via Bahnhof eller Top24 och det är upp till bostadsrättsinnehavaren att teckna/bekosta eget abonnemang med vilken hastighet man önskar. Föreningen undersöker idag möjligheten med kollektivt bredband via Sydantenn.

Renoveringar:

Genomförda renoveringar:
Statusbesiktningar av alla lägenheter gjordes 2011 där man kollade va och el.
Föreningen har bytt alla tak och målat alla fasader år 2012.
Panelbyte, målning garage och dörrar, lekplatser 2013.
Trappsteg och panelbyte loftgångar, kanalrensning och OVK 2014.
Injustering av värme till lägenheterna 2015.
Spolning av huvudstammar våren 2016.
Under 2016 har en översyn av fönster, entré, altan/balkongdörrar skett med byte av tätningslist vid behov.
2017 Mark - hårdgjorda ytor, lekytor, golv, väggar invändigt samt utemiljö.
2018 planeras lekytor, dörrar och entrépartier renoveras.

Vatten- och avloppsstammarna är i OK skick och planeras inte att bytas de närmaste tio åren.

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen innan ett köp.

Kontaktemail:

styrelsentoftangen@hotmail.com

Allmänt om lägenheten

Lägenheten har en balkong.

Lägenheten disponerar ett förråd som finns beläget vid balkongen.

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Andel av kapital 0,54836%. Andel av årsavgift 0,54934%. Föreningen har ej angivet andel av insats.

Omgivning

Allmänt om området:

Här i de östra delarna av Malmö bor man i lugna och barnvänliga omgivningar med citypulsen ett stenkast bort. Karaktäristiskt för området är stillsamma villakvarter men här finns också några bostadsrättsföreningar för lägenhetsboende. Bebyggelsen österut från Malmö tog fart under 20-talet, utökades kraftigt under 60-70-talets byggboom.

Förtätningar med nyproduktion har skett under de senaste åren och har blivit populära bostäder åt både nyinflyttade barnfamiljer som till den äldre generationen som har bott länge i omgivningarna och söker ett mer lättskött boende.

I närområdet erbjuds både grundskolor (F-åk9) samt ett flertal förskolor vilket är en bidragande faktor att barnfamiljen gärna flyttar hit. Barnen har många lekplatser och grönområde för lek och olika aktiviteter.

För dig som gillar fritidsaktiviteter i det gröna har man en fantastisk tillgång i Bulltofta rekreationsområde som inte ligger så långt bort. Naturen här anlades efter det att Malmös gamla flygplats Bulltofta lagts ner. Här finns också traditionell park, koloni- och odlingslotter och inte minst rika möjligheter till idrotts- och friluftsaktiviteter. Här finns bland annat bollplaner, motionsspår och promenadvägar.

Den stora handelsplatsen Toftanäs/Bulltofta har man inom kort avstånd. Ett rikt utbud av affärer gör att man har allt man behöver runt knuten. Här finns allt från stormarknader, byggvaruhus till nischade specialbutiker. I närområdet på Videdalsvägen ligger närmaste mataffär.

Följer man Videdalsvägen i sydlig riktning så når man det närbelägna Jägersro Center. Här finns ett brett utbud av butiker med allt från kläder, skor och smycken till elektronik och dagligvaror. Blir du hungrig, finns både restauranger och caféer.

Med närbelägna påfarter till yttre och inre ringvägen är man snabbt iväg i både sydlig och nordlig riktning. Är man veckopendlare så når man både Sturup och Kastrup inom 25 minuter. Det finns också bra kommunikationsmöjligheter med stadsbussarna som enkelt möjliggör pendling inom Malmö.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.