Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Helsingborg, Laröd
Lövängsvägen 16
Pris: 5 995 000 kr eller högstbjudande
Boarea: 158 m2
Biarea: 93 m2
Tomtarea: 972 m2
Rum: 6
 

Toppskick i Laröd!

Vi presenterar med glädje denna härliga villa anno 1955 i absolut toppskick som genomgående renoverats med ypperlig smak och stil. Den väl tilltagna ytan bjuder på hela 158 kvm boarea samt ytterligare 93 kvm boarea. Villan är perfekt belägen i de äldre delarna av populära Laröd. Här stoltserar bland annat en tillbyggnad med 3,10 som högsta punkten i takhöjd, vackra gjutna betonggolv som möter massiva ljusa parkettgolv från Kährs samt stora sällskapsytor. Dessutom öppen spis, stora fönsterpartier, påkostad interiör och anpassningsbar rumsdisposition beroende på önskemål och behov. Utomhus väntar en fantastisk miljö med platsbyggt utekök, växthus och trädäck. Välskött trädgård med stora gräsytor, singelgångar inramade av cortenplåt och utöver det både köksträdgård och lekytor för barnen. Garage samt dubbla biluppställningsplatser.

Ansvarig mäklare.

Reg. Fastighetsmäklare Morgan Alerstam 0737-453703 Mejla mig

Visningar.

Måndag 18 november
Kontakta mäklaren för tidsbokning!

Interiör

Antal rum:

6 varav 4 sovrum

Boarea:

158 m²

Biarea:

93 m²

Entrén:

Vi stiger in genom den vackra ytterdörren med kodlås och möts av en hall med stilrent grått betonggolv och goda avhängningsmöjligheter för ytterkläder i garderob direkt till höger i entrén. Utöver det avhängning via hatthylla placerad i diskret nisch. Från entréhallen når man även gäst-wc samt den inre hallen med platsbyggd bänk under fönster med stenfönsternisch.

Gästwc:

Snyggt gästwc med grått betonggolv samt vitt kakel i halvförband med grå fogar. Inredning med tidsenligt spegelskåp, handfat samt wc. Fönster med stenfönsternisch.

Vardagsrum:

Öppet och ljust vardagsrum i vinkel med köket och med härlig öppen spis centralt placerad, som skänker både stämning och värme på hela entréplanet. Här finns gott om utrymme för soffgrupp och matrumsmöblemang och ett stort fönsterparti med stenfönsternisch skänker behagligt ljusinsläpp. Ett trappsteg ned kommer vi till den mysiga matplatsen med dimbar spotlightbelysning samt fönsterpartier från golv till tak med ett stort skjutdörrsparti med utgång till den sydvästvända delen av trädgården. Under fötterna vilar i båda rummen ett 17 mm tjockt enstavsparkettgolv i vitlaserad ek från Kährs som möter vita bredspacklade väggar.

Kök:

Smakfullt kök med en tilltalande köksinteriör med vita skåpsluckor med integrerade handtag. Gjuten betong pryder golvet i samklang med tidlös inredning och arbetsytor i svart matt granit under vitt kakel i halvförband med vita fogar. Vidare erbjuds också ett behagligt ljusinsläpp från ett fönsterparti som vetter mot utemiljön och den härliga trädgården. Den maskinella utrustningen består av spis med induktionshäll (Smeg, 2013), rostfri fläkt, integrerad diskmaskin (Ikea by Whirlpool, 2019) samt fullhöjdskyl och frys (Husqvarna 2017). Dimbar belysning med riktbara och flyttbara spotlights på skena.

Tillbyggnad:

Via platsbyggd ektrappa når vi den generösa tillbyggnaden om hela 42 kvm med en fantastisk takhöjd och rumsyta man kan disponera helt utifrån egna behov. Förberett med rör- och eldragningar för att kunna installera ett kök med köks-ö och ritningar finns framtagna för en sådan lösning om man skulle önska. 17 mm tjockt enstavsparkettgolv i vitlaserad ek från Kährs som golvbeklädnad och i övrigt vita bredspacklade väggar och vitt tak med dimbara spotlight. Ljusinsläpp från tre väderstreck och utgång via skjutdörrsparti till trädgården. Endast fantasin sätter gränser för denna fantastiska tillbyggnad.

Sovrum 1/ Walk in Closet:

Nyttjas idag som walk in closet men rummet är stort nog att disponeras även som sovrum. Bredspacklade målade väggar samt samma Kährsgolv som i allrummet. Fönster med stenfönsternisch.

Ovanvåning:

När vi kommer upp för trappan möts vi av en mindre hall som disponerar ut resten av rummen. Här finns även en rymlig och praktisk skjutdörrsgarderob samt bredspacklade och målade väggar. Här samt i de båda sovrummen återfinns även samma Kährsgolv som på entréplanet.

Sovrum 2, ovanvåning:

Direkt till höger på ovanvåningen kommer vi till ett välplanerat gavelsovrum med fönster och stenfönsternisch.

Sovrum 3, ovanvåning:

På motsatt gavel finns ytterligare ett sovrum, tillräckligt stort för att inrymma både dubbelsäng samt annat möblemang. Fönster med stenfönsternisch samt helglasad balkongdörr.

Badrum:

Stilrent badrum med golvvärme som renoverades 2015. Stort takfönster som skänker ett rejält ljusinsläpp. Smakfull interiör med vitt kakel på väggarna och mosaik i varma beige toner. Inredning i form av takdusch med frostad duschvägg, wc samt kommod med dubbla lådor. Handduksvärmare och dimbar belysning

Källaren:

Den helrenoverade källaren är en stor bonus med genomgående klinkergolv och vita väggar och takhöjd på cirka två meter. Uppdelat med dubbla förvaringsförråd och hobbyrum med separat ingång. Hobbyrummet nyttjas idag som gym och är även utrustat med skjutdörrsgarderob på ena kortsidan.
Därefter når vi relaxavdelningen med bastu samt väl tilltaget och påkostat duschrum med stort badkar, rymlig dusch och stor kommod och spegel. Renoverades 2016 och som en röd tråd har likvärdiga materialval använts som i badrummet på ovanplan.

I anslutning till badrummet ligger en stor och praktisk tvättstuga med dubbla tvättmaskiner och en torktumlare. Laminatbänkskiva i vinkel med gott om arbetsyta, extra grovvask samt vägghängda skåp och öppna hyllplan. Gott om plats för att ha stående torkställningar samt strykbräda framme.

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår:

1955

Grundläggning:

Betongplatta förutom tillbyggnad -71

Grundmur:

Betong

Stomme:

Betong

Fasad:

Tegel/puts

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Betong

Tak:

Betongpannor och papp

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag boendemiljön. Mekanisk våtrum.

Övrigt:

I stort sett har hela huset renoverats mellan 2013-2019.
Bland annat har följande utförts:
2019 Nytt tak inkl läkt, pannor och plåtarbeten samt tillbyggnaden om 42 kvm.
2017 Installerades aluminiumbeklädda 3-glas Tanumfönster. Skjutdörrspartiet i matsalen är 2-glas från Schuco. Samma år renoverades fasaden och massiva ekdörrar från Ekstrands installerades till källar- och huvudentrén. Uteköket byggdes och robotgräsklippare (Husqvarna, automover 420) installerades.
2018 genomfördes en omdränering vid drygt tre av husets sidor.
2013 Drogs ny el i hela huset samt garaget (Av tidigare ägare är sedan tidigare automatsäkringsskåp installerat). Samma år installerades fjärrvärme. Alla uttag samt strömbrytare (undantag med vissa uttag i källaren) är Renova.

Energiprestanda:

94 kWh/m²/år

Övriga Byggnader

Garage om ca 25 kvm

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

3st

Uppvärmningskostnad:

14 635kr/år

Elkostnad:

11 550kr/år

Total driftkostnad:

26 185kr/år

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Frötuna 8

Taxeringsår:

2019

Vatten/avlopp:

Kommunalt

Övrigt tomt:

Ljuvlig trädgårdstomt med stora gräsytor för barnens lek. Pergola vid träcket vid uteplatsen samt vid köksträdgården. Singelgångstråk med cortenplåt samt nedsänkt belysning vid trädäcken. Gunga etc uppsatt i ett av träden. Uppväxt tomt med mycket planteringar och buskage som skapar en grön och tät oas under sommarmånaderna.

Pantbrev:

Totalt antal: 5 st
Total summa: 3 898 000kr

Omgivning

Allmänt om området:

Laröd är ett av Helsingborgs mest trivsamma område som ger er närhet till strand, välrenommérade skolor, idrottsplats, köpcentrum med matbutik, bibliotek, pizzeria samt mysiga grönområde. Det är bra bussförbindelser och med endast 6 kilometer når du allt centrala Helsingborg har att erbjuda.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.