Malmö, Ön
Sundskajen 2A
3 995 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 8 415 kr
Inkl. kallvatten och bostadsrättstillägg.
Boarea: 133 m2
areakälla: Föreningens information
Rum: 5
Våning: 1 av 5
Hiss: Ja Hiss från markplan.
Balkong: Ja
 

Etagevåning med vackert ljusflöde och utsikt mot kajen!

En fantastisk etage lägenhet med 5 rum & kök om hela 133 kvadratmeter med en inbjudande kringgående planlösning och luftiga rum. En magnifik lägenhet som verkligen inbjuder till en social livsstil & hela tre balkonger i olika väderstreck! Övägen, som är en given knutpunkt för kollektivtrafiken, nås på bara någon minuts promenad från lägenheten och tar dig smidigt vidare till andra stadsdelar. Limhamn är ett populärt område med massor av små mysiga butiker och restauranger i en havsnära och stämningsfull miljö. Detta är en dröm i sig som måste upplevas!

Visningar.

Bostadsbeskrivning

Hall:

Efter att ha passerat föreningens välskötta trapphus och tagit hissen upp till första våningen slås man av hur välskött föreningen är. Redan när man öppnat dörren och skymtat den stilrena hallen med ett härligt ljus och den tilltagna takhöjden om dryga tre meter, känns det som att man har hittat hem. Ljuset strömmar in från flera håll och till vänster finns avhängningsmöjligheter för jackor och skor. Direkt till vänster i hallen finner vi våningens klädkammare, här ryms årets alla kläder och kan hänga undan det du inte använder för säsongen och man känner genast att detta är ett hem man vill se mera av.

Vardagsrum:

Från hallen känns det naturligt att fortsätta in i det pampiga vardagsrummet som tack vare sina höga fönster och ingång till den fria uteplatsen & balkongen, badar i ljus. Här finns plats för en stor soffgrupp med tillhörande bord, en läshörna, en bokhylla och tv-möbel. Väggarna är målade i en vit nyans och på golvet ligger det parkett. Det fria insynsskyddade läget trots första våningen i huset ger en vardagslyx som är svår att finna på Ön.

Kök:

Välplanerat vitt kvalitetskök från välrenommerade Myresjö placerat i en trevlig planlösning mot vardagsrummet. Här erbjuds både goda förvaringsmöjligheter och väl tilltagna arbetsytor. Kyl & frys i fullhöjd vilket är perfekt för den större familjen, diskmaskin, mikrovågsugn i rostfritt, inbyggnadsugn i rostfritt, spishäll, svart granit bänkskiva i harmoni med liggande kakel i vitt som stänkskydd mellan bänkskiva och överskåp. Samtliga vitvaror kommer från märket Bosch.

Badrum 1:

Fräscht och helkaklat i ljusa färger med klinkers på golv och underliggande golvvärme. I taket sitter infällda spotlights vilket ger ett mysigt ljus. Till vänster om duschen finns en vägghängd toalettstol. I vänstra hörnet har man valt att rama in själva duschdelen med vikbara glasväggar. Här finns handdukstork, handfat med underliggande förvaring med översittande spegel, tvättmaskin och torktumlare med förvaringsskåp och lyxig bänkskiva marmor ovanför.

Sovrum:

Denna våning bjuder på 4 stycken sovrum som är bra till sin storlek. Två på övre våningen med en gemensam uteplats. Från vardagsrummet kan du enkelt ta trappan ner till våningens nedre plan (hiss finns i trapphuset då det finns en till egen entré dörr till i nedre plan). Här finner du ett stort rymligt sovrum / sällskapsrum. Ljusa väggar och på golvet ligger det parkett. Via detta sovrum nås lägenhetens tredje stora stenlagda uteplats mot kajen i syd/öst. Avskilt från övriga rum ligger lägenhetens masterbedroom/gästlägenhet med eget badrum och mindre pentry. Avsaknaden av insyn ger en frihetskänsla utöver det vanliga. Sovrummet erbjuder plats för en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Här finns det även en egen ingång.

Badrum 2:

Badrummet är rymligt och känns ljust och fräscht helkaklat i ljusa färger. Klinkers på golv med underliggande golvvärme. Här finns duschhörna med vikväggar i glas, vägghängd toalettstol, handdukstork, handfat med underliggande förvaring med översittande spegel. I taket sitter infällda spotlights.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrättslägenhet

Tillträde:

Enl. överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

123

Lägenhetsnummer register:

1001

Andel i årsavgift:

1.59 %

Andel i förening:

1.5892 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2007

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Frånluft med återvinning

Energideklaration:

Energiklass: D
Primärenergital: 90 kWh/m²/år
Utförd: Utförd
Datum: 2020-04-09

Förening

Namn:

Brf Kronolotsen 1

Organisationsnummer:

769612-9449

Allmänt om föreningen:

Brf Kronolotsen 1 som bildades 2005, är en äkta bostadsrättsförening och består av totalt 116 lägenheter, 107 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och 9 med hyresrätt samt 4 hyresrättslokaler. Föreningens gatuadresser är Sundskajen 2-8 och Övägen 11. Föreningens byggnader stod klara för inflyttning 2007. Den ekonomiska förvaltningen sköts av BoNea Förvaltning AB och den tekniska förvaltningen sköts av Bredablick Förvaltning AB.

- Gemensamma utrymmen:
Ett gästrum finns tillgängligt för gäster till medlemmar och hyresgäster i Brf. Kronolotsen1 och Brf. Havsglimten. Kostnaden är 400 kr/dygn, inkl. en p-plats.
Tvättstuga.
Innergård med gemensamma utemöbler, grill samt lekplats.

Föreningen tillämpar individuell varmvatten- och värmemätning och har ett gemensamt elabonnemang för alla föreningens medlemmar. Varje enskild medlem betalar sin verkliga förbrukning av varmvatten, värme och el. Avläsning sker kvartalsvis och kostnaden läggs på avgiftsavin.

Parkering/garage:

Föreningen äger tillsammans med Brf. Havsglimten (tidigare Brf Kroolotsen 2) ett garage under mark, där föreningens andel är 60%. Garaget förvaltas av Kronolotsens Gemensamhetsanläggning AB (KG AB).

GARAGE & PARKERING:
Parkeringsplats i garaget: 800 kr/mån.
Parkeringsplats EL i garage: 1000 kr/mån.
Parkeringsplats utomhus: 500 kr/mån.
Parkeringsplats för MC (i låst utrymme): 400 kr/mån.
Parkeringsplats för MC i garaget: 300 kr/mån.
Parkeringsplats för moped i garaget: 200 kr/mån.
Cykelplats för 3-hjulingar och cykelkärror: 100 kr/mån.

Kösystem tillämpas.

Bredband/TV:

Innehavare betalar 229 kr/mån för; fiberbredband (100/100 mbit) + TV (paket "lagom") och ip telefoni.

Renoveringar:

- Planerade renoveringar:
Solceller (underlag håller på att tas fram och undersökas)

- Utförda renoveringar:
2018 OVK
2018 spolning av avloppstammar.
2019 översyn av fastighetens skalskydd.
2019 nedmontering av ventilationsanläggning till fd. restaurang.
2019 installation av mätare till samtliga lägenheter och lokaler.
2019 Skalskydd, ventilationsanläggning, IMD, radonmätning
2020 Taggsystem, kameraövervakning, underhållsplan, nödbelysning.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2046. Inga stora renoveringar är planerade den närmaste tiden (2021-03-19).

Ekonomi:

Årsavgifterna sänktes 2020 med 5% i samband med att individuell mätning infördes. Årsavgifterna kommer att sänkas med 3% från och med 1/1-2021.

BoNea Förvaltning AB sköter den ekonomiska förvaltningen.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt gällande stadgar. Överlåtelseavgift är 2,5% och pantsättningsavgift är 1% respektive av prisbasbeloppet.

Övrigt:

Besök gärna föreningens informativa hemsida: www.brfkronolotsen.se

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening 2021-03-19. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant för föreningen.

Allmänt om lägenheten

Andelstalet är av föreningen ekonomiska förvaltare angivet såsom:
Andelstal 1,5892 %, årsavgift 1,59% andel. Inga övriga specifikationer har angivits.

Ägarna till lägenheten disponerar ett större förråd i källaren.

El, värme och varmvatten betalas efter verklig förbrukning.

Ett obligatoriskt tillägg för Kabel-TV och bredband tillkommer om 229 kr/mån.

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Omgivning

Allmänt om området:

Ön är egentligen inte alls en ö, utan en halvö som heter Sundholmen. Fast när det talas om Ön i Malmö så vet alla vad som menas. Öns historia börjar redan på tidigt 1900-tal, då var det faktiskt en riktig ö med en klaffbro som länk till fastlandet. Vid bron fanns en stor båthamn. Mellan 1916 och 1921 byggde Limhamns Skeppsvarv både flygplan och båtar här. Vattnet som strömmade mellan ön och fastlandet gjorde att båtarna som låg förtöjda i den gamla hamnen blev skadade, varför man fyllde igen hamnen och Sundholmen förvandlades till en halvö.

Ön började bebyggas med bostadshus på tidigt 90-tal, och sedan dess har ett trivsamt och lugnt bostadsområde växt fram. Den havsnära naturen i kombination med den moderna arkitekturen, gör Ön till en unik plats att bo på. Här har vi också närheten till Limhamn med dess småbåtshamnar, mysiga fiskehytter, delikatessaffärer och fina kvarterskrogar. Det finns en dykplats efter hamnbassängen och Ön är ett paradis för fiskeälskare. Miljön på Ön lämpar sig dessutom perfekt för både löprundor och cykling.

Härifrån går det snabbt att ta sig till både Malmö och Köpenhamn. Från Ön finns direktbusslinje både in till Malmö Central och till Svågertorp. Väljer du istället bilen har du närheten till Öresundsbron, och du får inte glömma att njuta av den vackra utsikten från Limhamnsvägen.

Ön har en egen F-5 skola. Vid brofästet hittar du Friskis & Svettis, och ett litet Närlivs där intill.

Det finns betalparkering för besökande. De flesta föreningar tillhandahåller egna parkeringsplatser eller garage.

Övrigt:

Det finns en dykplats efter hamnbassängen och Ön är ett paradis för fiskeälskare. Miljön på Ön lämpar sig dessutom perfekt för både löprundor och cykling.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.