Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Anmäl intresse
Malmö, Davidshall
Storgatan 26
Pris: 3 595 000 kr utgångspris
Avgift: 4 160 kr
inkl. värme och vatten.
Boarea: 77 m2
Rum: 3.5
Våning: 2
 

Fantastisk sekelvåning på attraktiv adress!

Välplanerad våning med generösa ytor och högt i tak. Stilrent helkaklat badrum samt läckert kök. Här fås vackra detaljer som lampstuckatur och fiskbensparkett samt två charmiga balkonger och en fungerande öppen spis! Varmt välkommen på visning!

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Interiör

Antal rum:

3,5

Boarea:

77 m²

Beskrivning:

På fenomenalt centralt läge finner vi denna underbart välplanerade våning om 77 kvadratmeter med attraktiva attribut som härlig takhöjd, öppen spis och läckra stuckaturer. Dessutom med stilrent kök, fräscht helkaklad badrumsmiljö och två balkonger!

Via vackert trapphus tar vi oss upp till våning tre. Här välkomnar våningen med en generös hall med goda avhängningsmöjligheter samt plats för extra förvaringsmöblemang om så önskas. Vi slås genast av den pampiga takhöjden och väggarna är målade i trendigt ljusgrå nyans. På golvet ligger vacker fiskbensparkett som för oss vidare in i vardagsrummet.

Vardagsrummet är generöst till sin storlek med harmoniskt ljusblå väggar och dekorativ lampstuckatur. Här finns fantastiskt fönsterparti som bidrar till en superbt ljusinsläpp. Rummet är väldisponerat och möbleras enkelt efter önskemål och behov.

Via en passage med inbyggda garderober samt våningens helkaklade badrum beläget tar vi oss från vardagsrummet till sovrummet. Sovrum är väl tilltaget med gott om plats för såväl dubbelsäng som ytterligare möblemang efter behov. På golvet ligger här läckert brädgolv och väggarna är målade i sober kulör. Från sovrummet når vi en av våningens två balkonger med utsikt över föreningens lugna innergård kan man här sitta och njuta av fint väder.

Vägg i vägg med sovrummet finner vi en härlig walk-in-closet med likadana väggar och golv som i sovrummet samt fint ljusinsläpp via det stora fönsterpartiet med charmiga spröjs.

Köket går i svart och rostfritt vilket ger ett modernt och stilrent intryck. Ett välutrustat kök med goda arbetsytor och bra med förvaring. På golvet ligger fint brädgolv och väggarna är vitmålade. Matplats för ca fyra personer ryms invid det generösa fönstret som möjliggör dagsljuset att flöda fritt in till köket. Härifrån når vi även våningens andra balkong. Charmigt och en perfekt plats att njuta av morgonkaffet på!

På Davidshall bor du med närhet till mysiga caféer, restauranger och butiker som finns i hela området och det är aldrig långt till parker eller cityliv. Här bor du lugnt på ett eftertraktat cityläge i en våning att vara stolt över. Varmt välkomna!

Kök:

Stilrent kök med köksinredning i svart och rostfritt utförande. Matchas med bänkskiva i betong och stänkskydd i vackert fasat vitt kakel. Köket är utrustat med spishäll, varmluftsugn, köksfläkt, integrerad kombinerad kyl/frys samt diskmaskin. Matplats för 2-4 personer ryms. Brädgolv och vitmålade väggar.

Badrum:

Helkaklat badrum med ljusgrått kakel på väggarna och klinkers på golvet i matchande nyans. Utrustat med WC, tvättställ med svart kommod, spegel, dusch med glasdörrar samt eldriven handdukstork. Här finns även en kombitvättmaskin (2013) för att underlätta i vardagens bestyr. I badrummet finns reglerbar golvvärme.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1933

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energiprestanda:

173 kWh/m²/år

Förening

Namn:

Brf Ewes Hus

Allmänt om föreningen:

Föreningen är uppförd 1933 och omfattar 14 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Fastighetens adress är Storgatan 26 och såväl fastighet som mark ägs av föreningen.

Föreningen har en gemensam innergård. Cykelställ med pergola finns på gården som delas med grannföreningen.
Föreningens medlemmar får nyttja möblemanget på granngården och grilla där med egen medhavd grill.

Cykelförråd finns i källaren.
Gemensam tvättstuga finns på vinden. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torkrum samt en torktumlare. Det finns även ett stort torkrum på vinden.

Parkering/garage:

Kommunal boendeparkering råder i området. Ansökan görs hos Malmö Kommun. För mer information besök: http://malmo.se/boendeparkering

Bredband/TV:

Kabel-tv och bredband genom ComHem.

Renoveringar:

2000 renoverades hissen.
2001 renoverades rökkanaler till eldstäderna.
2002 renoverades balkongerna.
2006 byttes vattenstammarna.
2007 relinades avloppsstammarna.
2013-2014: Omfattande renovering av fastigheten. Renoveringen omfattade bl.a.:
- Omläggning av tak inklusive igensättning och tätning av vindsfönster.
- Renovering och målning av fasaderna.
- Översyn av samtliga fönster, entréportar och balkongdörrar.
- Omfattande arbeten i källaren.
- Ny isolering och beläggning på innergården.
2015:
- Målning av gatufasad.
- Dränering av gatuplan mot föreningens husfasad längs Storgatan och Davidshallstorg.
- Nya elmätare med 3-fas el och jordfelsbrytare installerades i alla lägenheter.
- OVK besiktning utfördes i alla lägenheter, lokaler samt gemensamma utrymmen.
- Sortering av matfall påbörjades under sommaren och enligt kommunens bestämmelser.
- Nya gipsväggar sattes upp på flera ställen i källaren.
2017 installerades postboxar i trapphuset samt hissen renoverades.
2018 utfördes utbyte av värmeväxlar på fjärrvärmen samt omplanteringar på innergården.

Pågående:
Föreningen håller på och bygger vinkällare åt medlemmarna. Vinkällaren kommer ha kapacitet att förvara ca 120-150 flaskor per hushåll.

Styrelsen följer en underhållsplan som upprättades 2013 och uppdaterades 2015 av Bredablick Förvaltning.

Ekonomi:

Januari 2015 höjdes avgifterna med 3 %. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick.

En överlåtelseavgift om ca 1163 kr tas ut och betalas av köparen. Pantsättningsavgift om 465 kr betalas av pantsättaren.

Övrigt:

Föreningen har tecknat ett gemensamt elabonnemang. Kostnaden för detta uppgår till 48 kr/mån (fast elavgift 15 kr + administrationsavgift 33 kr). Utöver detta tillkommer kostnad för den faktiska elförbrukningen som debiteras kvartalsvis (individuell avläsning tillämpas).

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Andel årsavgift 5,91292%. Andel förening 5,85001%. Uppgift enligt föreningens lägenhetsförteckning. Andelstal insats samt förmögenhet har ej kunnat preciseras.

Föreningen har tecknat ett gemensamt elabonnemang. Kostnaden för detta uppgår till 48 kr/mån (fast elavgift 15 kr + administrationsavgift 33 kr). Utöver detta tillkommer kostnad för den faktiska elförbrukningen som debiteras kvartalsvis (individuell avläsning tillämpas).

En obligatorisk kostnad om 315:-/månad tillkommer till avgiften och avser kabel-TV, bredband och telefoni. Total månadsavgift är 4523 kr.

Lägenheten har två balkonger.

Lägenheten är registrerad som 3 RoK i föreningens lägenhetsförteckning men disponeras i dagsläget som 3,5 RoK.

Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett vindsförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Davidshall är ett delområde i stadsdelen Centrum, Malmö. Området var förr en del av stadsdelen Södra Förstaden. Området avgränsas av Södra Förstadsgatan, Regementsgatan, Fersens väg och Östra Rönneholmsvägen. Det består främst av privata hyreshus från tidigt 1900-tal, ofta fyra våningar höga. På senare år har området genomgått en omfattande förändring. Hyresrätterna, en gång arbetarbostäder, har i allt högre grad omvandlats till bostadsrätter. Området tillhör numera Malmös dyraste. Kvarteret kännetecknas sedan millennieskiftet även av ett rikligt utbud av välrenommerade restauranger, kaféer och modebutiker. Vid tvärgatan Storgatan finns biografen Filmstaden. Området är ett av Malmös mest attraktiva områden genom tiderna med allt vad citylivet kan erbjuda med mysiga caféer, butiker och restauranger. Davidshallstorg ligger mitt i området. Torget omges av restauranger och uteserveringar och i den norra delen finns gamla polishuset. Fersens väg är en klassisk paradgata i Malmö med Stadsteatern och Malmö Opera på gångavstånd, Pildammsparken och Kungsparken likaså och vill du ta tåget över till Köpenhamn ligger Triangelns station med bara 5 minuters promenadavstånd.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.