Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Malmö, S:t Knut
Mäster Palmsgatan 4A
Pris: 1 595 000 kr
Avgift: 2 614 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband
Boarea: 40 m2
Rum: 2
Våning: 1
 

Genomgående tvåa med kanonläge på ständigt eftertraktade S:t Knut!

Superfin liten tvåa på 40 kvm belägen en halv trappa upp i karakteristiska S:t Knuts kulturhus. Genomgående stilsäkert renoverad med integrerat kökspentry och vardagsrum, separat sovrum och lyxigt helkaklat badrum med dusch. Välkomna!

Ansvarig mäklare.

Bild på Douglas Bergh
Reg. Fastighetsmäklare Douglas Bergh 0733 92 74 16 Mejla mig

Visningar.

Söndag 20 januari
17:00 - 17:30
Öppen visning, Välkomna!
Anmäl mig

Interiör

Antal rum:

2

Boarea:

40 m²

Beskrivning:

För dig som letar efter en bostad med trivsel och hemkänsla och som gärna omger dig med underbara välbevarade detaljer från förr är detta ett tillfälle som inte får gå dig förbi. Invid S:t Knuts torg ligger denna genomgående tvåa, generös till ytan och med rikligt ljusflöde charmas man av det bästa S:t Knut har att erbjuda. Våningen är belägen i ett av de omåttligt populära Kulturhusen, på lugnt och ostört läge och bjuder på härlig atmosfär, ljusa väggar och imponerande takhöjd.

Vardagsrummet har en fin kvadratisk utformning som är väldigt lättmöblerad. En härlig social yta skapas med den integrerade planlösningen mellan köket och vardagsrummet och detta är en bostad som tål att visas upp. Den genomgående planlösningen gör att lägenheten har fönster åt två håll. Detta skapar ett härligt ljusflöde oavsett årstid.

Köket är snyggt inrett i valnöt med praktiska arbetsytor i laminat samt med ett rött kakel ovanför vilket ackompanjeras av de senaste av vitvaror.

Sovrummet är harmoniskt och vilsamt. Här ryms en bredare säng utan problem och kläderna förvaras smidigt bakom skjutdörrsgarderob.

På Mäster Palmsgatan känner man ett härligt lugn trots det centrala läget. Föreningen erbjuder en härlig grönskande trädgård med lummiga sol- och grillplatser. Många omkringliggande gator är enkelriktade vilket medför att trafiken i bostadsområdet är mycket begränsad. En härlig oas helt enkel!
Kulturutbudet är stort vid S:t Knuts Torg. Folkets Park har vi ett stenkast bort liksom Möllevången. Gångavstånd till city, citytunnel och Station Triangeln göra att man trots allt bor omåttligt nära stadens puls.

Kök:

Köket är inrett i en öppen planlösning mot vardagsrum. Inredning med luckor i valnöt och bänkskiva i laminat med rött kakel ovan. Inbyggd ugn i rostfritt och spishäll. Integrerad diskmaskin och kyl/frys i svart.

Badrum:

Helkaklat badrum med vitt klinker på golv och läckert skimrande mörkt kakel på väggar samt infällda spotlights i tak. Inredningen består av WC, tvättställ med förvaring, badrumsskåp med spegel och dusch med duschdörrar i glas.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1934

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energiprestanda:

205 kWh/m²/år

Förening

Namn:

Brf Acasian

Allmänt om föreningen:

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och belägen på fastigheten Akacian 2 och 4 i Malmö kommun med därpå uppförda byggnader med 23 lägenheter. Byggnaderna är uppförda 1934. Fastighetens adress är Mäster Henriksgatan 3 och Mäster Palmsgatan 4 i Malmö.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen.

Gemensamma utrymmen:
Gemensam tvättstuga finns placerad i källaren i vardera hus och är utrustade med en tvättmaskin, en torktumlare och ett torkskåp.
I föreningen finns ett styrelserum som kan användas som övernattningsrum. Övernattningsrummet kan hyras till en kostnad om ca 100 kr/dygn, högst 7 dygn i rad.

Föreningens mark innehas med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Malmö kommun. Avtalet gäller oförändrat i 10 år fram till och med 2018-12-31 med en årlig avgäld på totalt 95 480 kr.
Tomträttsavgälden kommer att höjas fr om 2019 till ca 160.000 kr/år istället. Inget styrelsebeslut har tagits om en höjning med anledning av detta, utan föreningen avvaktar och ser hur 2018 slutar innan frågan handläggs.

Parkering/garage:

Boendeparkering i området.

Bredband/TV:

TV via Com Hem. I varje lägenhet sitter ett Com Hem uttag.
Bredband via fiber, Bredbandsbolaget.
Ett obligatoriskt tillägg om ca 165 kr/månad tillkommer för bredband.

Renoveringar:

2000 - översyn av fastigheternas el
2001 - totalrenovering av alla trapphus, vindar och källare
2003 - byte av kallvattenstammar i källarna
2004 - fönsterrenovering och målning av samtliga lägenhetsfönster
2006 - översyn av tak och skorstenar
2009 - påbörjat ett samarbete med Anticimex för att förebygga vattenskador
2013 - målning av källarfönster
2013 - nya maskiner i båda tvättstugorna
2015 - total renovering av fasad och tak

Kommande renoveringar (inom 5-10 år):
- Fönster skall målas om till våren.
- Elstammar ska bytas, oklart exakt när men troligtvis under andra halvan av 2019.

Ekonomi:

Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar inför 2018.

Föreningen har under 2017 sålt vindsutrymme till medlemmarna för konvertering vilket har gett ett gott tillflöde i kassan.Detta tillskott av likvid ska i första hand användas till att lösa lån vilket har en positiv inverkan på avgifterna.

En överlåtelseavgift tas ut om 1 120 kr som betalas av säljaren (2,5% av ett prisbasbelopp). Vid belåning av lägenheten tas en pantsättningsavgift ut om 445 kr/pant, (1% av ett prisbasbelopp). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2017 som är 44.800 kr.

Övrigt:

Varje lägenhet har ett ansvar att ta hand om en liten del i trädgården.
Dessutom har föreningen två städdagar per år, då alla hjälps åt att fixa i trädgårdarna.

Besök gärna föreningens hemsida på: www.brfacasian.se

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening.
Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna med styrelsen innan ett köp.

Allmänt om lägenheten

Lägenheten är nyligen ommålad samt lister är bytta.

Månadsavgiften är 2.449 kr + det obligatoriska tillägget för bredbandet om 165 kr = 2.614 kr.

Lägenheten är registrerad som 1 rok i föreningens register.

Lägenheten disponerar ett källar- och ett vindsförråd.

Andelstalet andel i förening är angivet av ekonomisk förvaltare och har ej kunnat specificeras.

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Omgivning

Allmänt om området:

S:t Knuts torg och dess kulturkvarter ligger som en oas i Malmö city. Torget är döpt efter den danske kungen Knut den helige som är Danmarks skyddshelgon. Lugn och harmonisk grön stadsdel. Malmö Nya Egnahemsförening var den första ansatsen till en "trädgårdsstad" på tomträtt i Malmö. Detta var ett nytt tänkesätt inom stadsplaneringen, med sitt ursprung i England. (Att husen i folkmun ibland kallas "engelska husen" är alltså ingen tillfällighet) Området planerades av stadsingenjör major A. Nilsson och det första huset ritades av arkitekt August Stoltz, byggmästare var A. W. Reimer. Den 1:a april 1917 kunde de första lägenhetsinnehavarna flytta in i det hus som idag heter Tallen 3 (Spånehusvägen 46). Den övriga delen av den arrenderade tomten användes till s.k. potatiskolonier som arrenderades vidare i första hand till föreningens medlemmar. Många lägenhetsinnehavare i området disponerar så kallade trädgårdslotter.

Här har vi en uppsjö av uteserveringar och trevliga restauranger, här kan man avnjuta svensk husmanskost, sushi, pizza samt maträtter från en mängd olika kulturer, ett otroligt utbud. S:t Knut ligger på bästa läge intill folkkära Folkets park och dess nöjesliv med Cuba Café och Moriska Paviljongen. Vi har även bra med dagligvaruhandel precis intill Folkets Park i form av Coop.

Från S:t Knut med dess centrala läge så når vi det mesta väldigt enkelt. Triangel och gågatan är bara några minuter gångväg bort. Skulle det vara för långt och cykla så har vi fantastiska kommunikationsmöjligheter från Folkets Park och Amiralsgatan men även från Konserthuset samt Nobeltorget som bara är ett stenkast bort.

Här parkerar man bilen företrädesvis på gatorna i området.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.