Anmäl intresse
Malmö, Limhamns Sjöstad
Glasbrukskajen 8A
8 295 000 kr som utgångspris
Avgift: 7 796 kr
inkl. värme och kallvatten. Ett obligatoriskt tillägg för Triple Play tillkommer om 215 kr/månad. Total månadsavgift blir 8011 kr. Utöver detta tillkommer kostnad för förbrukat varmvatten och el.
Boarea: 159 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 5
Våning: 6 av 6
Hiss: Ja Hiss från markplan.
Balkong: Ja
 

Havsdoftande takvåning med dubbla balkonger.

Högst upp i huset med hiss från markplan väntar här ett synnerligen smakfullt hem med ett strålande, genomgående ljusinsläpp och luftig, öppen planlösning mellan kök och generösa allrumskvadrat. Stilsäker ekparkett samspelar med vitmålade, släta väggar och vacker köksinteriör i vitt. Vidare finner vi fyra bra sovrum med utmärkta förvaringsmöjligheter och två stilrent helkaklade badrum med dusch, varav det ena förser oss med egna tvättfaciliteter i form av tvättmaskin och torktumlare. Lägg där till två balkonger av vida kvadrat som båda förser oss med en härlig utsikt över det stora blå. Här bor du i ett område populärt för innovation och företagande med härliga grönområden i direkt anknytning. Endast en promenad bort finner vi Limhamns centrum med dess stora serviceutbud av butiker, restauranger och caféer. Vill vi in till Malmö city tar vi oss enkelt dit med cykel eller buss. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Mikias Yonas
0733-44 21 82 Mejla mig

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen är inbjudande med stilsäker parkett i trestavig ek, som tillsammans med väggar i vitt utgör ett genomgående inslag för bostaden. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläderna och även förvaring i en garderob med skjutdörrar.

Badrum 1:

Näst på tur står en helkaklad badrumsmiljö, där mörkgrå klinker harmonierar med vitkaklade väggar. Välutrustat med spegel, handfat med kommod, wc, handdukstork och dusch med vikdörrar i frostat glas samt tvättmaskin och torktumlare från Siemens med förvaring i skåp ovan bänkskiva i vit laminat.

Badrum 2:

Hemmets andra badrum är även detta i helkaklat utförande, där mörkgrå klinker harmonierar med vitkaklade väggar. Välutrustat med spegel, handfat med kommod, wc och dusch med vikdörrar i glas.

Kök:

Vidare in finner vi en smakfull köksinteriör från Marbodal, där släta luckor i vitt samspelar med arbetsytor i ljus laminat med vitt kakel ovanför. Den maskinella utrustningen från Siemens består av dubbla kyl/frys, integrerad diskmaskin, inbyggd ugn, häll, inbyggd mikrovågsugn samt fläkt från Franke. En praktisk så väl som snygg köksö förser oss med ytterligare förvaring och plats för trevligt häng i vänners lag. Härifrån når vi även en av de båda inbjudande balkongerna i soligt läge och med havsutsikt.

Vardagsrum:

I en öppen planlösning med köket inviterar vida allrumskvadrat med parkett i trestavig ek, som möter väggar i vitt. Strålande ljus ifrån stora fönsterpartier förstärker det luftiga intrycket och här inryms med lätthet såväl soffgrupp och ett par sköna fåtöljer som middagsbord för familj och vänner. Härifrån tar vi oss vidare till en inbjudande loggia med grå klinker och fönsterprydda ytor samt med plats för loungemöbler. Det är även härifrån vi når hemmets andra balkong med Öresund i blickfånget.

Sovrum:

Sovrummen stoltserar med samma stilfulla kombination som i övriga delar av bostaden i form av parkett i ek och målade väggar i vitt. Det första sovrummet förser oss med förvaring finns i rymlig klädkammare.

Sovrum:

Det andra sovrummet erbjuder flertalet möbleringsalternativ med ekparkett på golv och vitmålade väggar.

Sovrum:

Det tredje sovrummet kan med fördel inredas som barnrum, gästrum eller varför inte som hemmakontor. På golvet ligger ekparkett som möte vita väggar och förvaring finns bakom snygga skjutdörrar.

Sovrum:

Det fjärde och sista sovrummet är av vida kvadrat och förser oss med förvaring i garderob med skjutdörrar.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrättslägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

3-1501

Lägenhetsnummer register:

1501

Andel i förening:

2.40989 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2016

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiklass: C
Primärenergital: 62 kWh/m²/år
Utförd: Utförd
Datum: 2017-04-13

Förening

Namn:

Brf Galjonen

Organisationsnummer:

769628-6074

E-post adress:

styrelse@galjonen-limhamn.se

Allmänt om föreningen:

Brf Galjonen bildades 2015 och består av två bostadshus om 5-6 våningar med adresserna Glasbrukskajen 8A, 8B, Sallys gata 40 och 42. I föreningen finns 74 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Inflyttning skedde under andra halvan av 2016 och det är JM som är byggherre. Föreningen äger marken.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen tillhandahåller en gård med planteringsytor, övernattningslägenhet (ca 300:-/dygn), källare med garage, cykelrum samt miljörum och barnvagnsrum som delas med angränsande BRF Skeppsklockan.

Parkering/garage:

Föreningen förfogar över 56 stycken parkeringsplatser (varav 6 har laddare för elbil mot debitering) i gemensamt garage med angränsande fastighet, BRF Skeppsklockan. Hyran för garageplatserna är 800 kr/månad. Det finns även 2 parkeringsplatser utomhus vid Sallys gata 42 med hyra 550kr/månad och 4 mc-platser i garaget med hyra 300kr/månad. I dagsläget är det kö till bilplatserna och 1 månads uppsägningstid.

Föreningens medlemmar har även tillgång till bilpool via Sunfleet som finns i området.

Bredband/TV:

Föreningen är gruppansluten till Telia triple play (bredband 1000mbit/s, Digital-TV och IP-telefoni). En digitalbox per lägenhet för TV ingår. Obligatorisk kostnad för Telia triple play är 215 kr/månad och tillkommer till avgiften.

Renoveringar:

Utförda:
2018 utfördes en 2 årsbesiktning.
2019 tecknade föreningen avtal med Bravida och KTC rörande underhåll och övervakning av värme och ventilationssystem i huset. Nytt avtal tecknades för inre skötsel med städfirman Gyllix samt skötsel av markytor med Joäng Mark & trädgård. Även omförhandling av Telia 3play kontraktet gjordes, el-billaddare i garaget installerades, ljus vid cyklarna på väggen till garagenerfarten installerades och omläggning av avloppsledningarna på Glasbrukskajen gjordes. Föreningen omvandlade även tre av gästparkeringarna för att korta ner garagekön (av de omvandlade platserna är 2 Brf Galjonens och 1 Brf Skeppsklockan).
2020 I november 2020 övergick föreningen till gemensamhets-el, trygghetskameror har installerats, en arbetsgrupp har skapats för att arbeta med att förnya bygglovet för balkonginglasning samt arbetat med att beläggningen på Glasbrukskajen ska kunna
genomföras (styrelsen räknar med att beläggningen kommer vara klar under första kvartalet
2021). Under året har föreningen valt att teckna ett förvaltningsavtal med HSB som täcker
fastighetsskötsel, fastighetsförvaltning, köhantering för garage och parkeringsplatser samt
Systematiskt Brandskyddsarbete (SBA).
2021 utfördes den stadgeenlig fastighetsbesiktning av styrelsen (2021-03-17).

2021 kommer en 5 års besiktning utföras. Under 2021 kommer styrelsen med hjälp av förvaltare att fortsätta arbetet med att ta fram en underhållsplan som ska börja gälla efter 5-årsbesiktningen som kommer att ske under hösten 2021.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information www.galjonen-limhamn.se

Ekonomi:

Senaste avgiftsförändringen skedde 2021-01-01, då höjdes årsavgiften med 2%. Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, detta kan dock ändras men kommuniceras i god tid innan höjningen.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Föreningen tar ut följande kostnader i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbeloppet samt pantsättningsavgift 1% av prisbasbeloppet.

Övrigt:

Samtliga lägenheter har säkerhetsdörrar och mätare för individuell förbrukning av varmvatten och el.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-05-10. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Allmänt om lägenheten

Energideklarationer upprättade mellan 2014-01-01 och 2019-01-01 har energiklasser baserade på energiprestanda som efter 2019-01-01 beskrivs som specifik energianvändning.

I lägenheten finns mätare för individuell varmvattenmätning. Egen förbrukning av varmvatten, förbrukning av el samt 215 kr/månad för Telia triple play är obligatoriska tillägg som tillkommer på månadsavgiften. Varmvatten och el debiteras släpande en gång i kvartalet efter faktisk förbrukning.

Uppgift om andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare HSB. Andel av insats: 2,40989%.

Förråd finns i lägenhet.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.