Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Anmäl intresse
Malmö, Annestad
Sadelmakarebyn 2B
Pris: 1 095 000 kr
Avgift: 5 055 kr inkl. värme, VA och kabel-TV.
Boarea: 59 m2
Rum: 2
Våning: 2
 

Fräsch tvårummare med öppen planlösning och härlig balkong!

Välplanerad tvårummare med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Stor härlig balkong med morgonsol och kvällssol. Ligger privat till i huset. Varmt välkomna!

Ansvarig mäklare.

Reg. Fastighetsmäklare Johan Dahlgren 0704-22 90 41 Mejla mig

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Interiör

Antal rum:

2

Boarea:

59 m²

Beskrivning:

Här på Sadelmakarebyn 2B välkomnas du in i värmen i denna hemtrevliga tvåa fördelat på 59 rymliga kvadratmeter. Hallen förser dig omedelbart med plats för avhängning och god förvaring i någon av de två platsbyggda garderoberna. Känslan du här får av rymd och hemtrevnad följer sedan dig genom hela bostaden. Snygga parkettgolv pryder samtliga rum och vita väggar.

En riktigt bra planlösning gör att lägenheten känns otroligt rymlig.

Vardagsrummet är stort och kan delas av för flera funktioner utan att det blir instängt eller känns trångt. Rymmer med enkelhet både en soffhörna och ett gediget matbord. Från vardagsrummet har man också utgång till den stora balkongen. Här har man både sol på morgonen och kvällen. Tack vare att den är så rymlig får man plats med både en bekväm sittgrupp och ett matbord.

Den öppna planlösningen leder oss in i ett modernt och smakfullt kök. Ett öppet och stilsäkert sällskapskök som bjuder in till matlagning på hög nivå. Parkett på golvet och rostfria maskiner.

Sovrummet är rejält tilltaget och bjuder dessutom på en bra klädkammare.

Här bor du på ypperligt läge med närhet till rekreationsområdet Lernacken och med möjligheter att enkelt pendla till såväl Malmös mer centrala delar som Köpenhamn. Genom att kombinera buss och tåg tar du dig till Malmö på ca 15 minuter och till Köpenhamn på ungefär 30 minuter. Väljer man cykeln in till Malmö är tiden ca 20 min mellan Annestad och Triangeln.

Hjärtligt välkomna!

Kök:

Praktiskt och snyggt kök med parkettgolv och rostfria vitvaror. Ljusa, stilrena köksluckor i björk och gott om förvaring i skåpen.

Badrum:

Helkaklade väggar i vit samt blå. Klinkers i en ljus nyans. Duschhörna, tvättställ, WC, samt tvättmaskin.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2005

Uppvärmning:

Naturgas samt direktverkande el

Ventilation:

Mekanisk (endast frånluft)

Energiprestanda:

176 kWh/m²/år

Förening

Namn:

Brf Sadelmakaren 1

Allmänt om föreningen:

Annestad är beläget i utkanten av Bunkeflostrand. Ett mycket trivsamt område med nybyggda fastigheter och mysigt centrum. Härifrån tar ni er till Öresundsbron på bara några minuter. I närheten finns också Malmös största köpcentrum Emporia, med 100-tals butiker och mataffärer.

Föreningen innehar fastigheten Selen 2 med tomträtt med adress Sadelmakarebyn 2 A, B, C, D. Fastigheten består av ett 5- våningshus och ett 4- våningshus. Föreningen bildades i samband med att huset uppfördes 2005 och föreningens 55 lägenheter består av 14 st - 1 rok, 15 st - 2 rok samt 26 st - 3 rok. Tomträttsavgälden omförhandlades 2015 och löper på 10 år.

Gemensamhetsutrymmen:
Föreningen tillhandahåller två tvättstugor belägna på markplan. I vardera tvättstuga finns två tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp, alltså totalt 4 tvättmaskiner. Här finns även en mangel.
Det finns även cykelförråd, barnvagnsrum samt förråd som tillhör lägenheterna.
Gemensam upphöjd innergård med en umgängesvänlig grön yta där man om sommaren grillar, solar eller låter barnen leka.
På gården finns ett miljöhus med sopsortering.

Parkering/garage:

Det finns 26 garageplatser samt 29 parkeringsplatser. Garageplats kostar ca 600 kr/mån och parkeringsplats ca 225 kr/mån. Separat kösystem tillämpas. Garageplatser och kölista för dessa administreras av Kanslihuset. anette.cederholm@kanslihuset.se

Bredband/TV:

Bredband från Telenor, fiber. Ingår ej i avgiften utan tecknas själv.
Kabel-TV från CanalDigital, basutbudet ingår i avgiften.

Renoveringar:

Föreningen är med i samfälligheten Selen som innefattar underhåll och drift av sopsugsystem, vatten och avlopp samt underhåll och skötsel av gemensamma ytor.

Under 2009 installerades grindar på terrassplan och även fjärröppnare till garageporten. Samma år genomfördes även energideklaration.
2015 utfördes en fasadtvätt/anti-alg på vita ytor samt alla träytor/fasad oljades.
Under 2017 har endast mindre underhåll utförts.
Styrelsen kommer att se över värme och ventilationssystem för optimering och energibesparing. För underhållsplan se årsredovisningen.

Ekonomi:

Föreningens ekonomi förvaltas av Kanslihuset Fastighets AB. 2017-01-01 sänkes avgiften med 5%. Föreningen amorterade även ner ett lån med 500 000kr under 2016 för att sänka lånebilden. Inga avgiftshöjningar finns inplanerade, kontrollerat med föreningen 2018-08-03.

Föreningen tar ut en schablonkostnad för elen varje månad. Summan varierar beroende på lägenhetens storlek. En gång om året läser föreningen av hur mycket man faktiskt har förbrukat. Har man förbrukat mindre så får man tillbaka pengar och har man förbrukat mer blir man skyldig att betala mellanskillnaden. Denna avgift läggs på månadsavgiften.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift och en pantsättningsavgift vilket vanligtvis debiteras köparen.

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2018-08-03. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Andel årsavgift 1,76%. Ospecificerat andelstal 1,75620%. Uppgift enligt föreningens lägenhetsförteckning. Andelstal insats har ej kunnat preciseras.

En schablonkostnad om 350:-/mån tillkommer även till avgiften och avser hushållsel. Då föreningen har gemensamhets el i föreningen sker avräkning mot faktisk elförbrukning 2 ggr/år. Total månadskostnad är 5405 kr.

Omgivning

Allmänt om området:

Trivsamt område som är mycket populärt bland barnfamiljer. Här bor man huvudsakligen i villa eller radhus men här finns även några bostadsrättsföreningar. Bebyggelsen är blandad, allt från 60-tal till helt nybyggda hus. I denna stadsdel finns det både grundskolor samt ett flertal förskolor. Bra barnomsorg med både tillgänglighet och kvalité är en av faktorerna som gör att barnfamiljen gärna flyttar hit.

Anslutningen till yttre ringvägen ligger nära, härifrån tar man sig snabbt till Öresundsbron men även till de olika stadsdelarna i övriga Malmö. En av de stora fördelarna med att bo i Bunkeflostrand är just förbindelserna. Med bil tar man sig snabbt och lätt var man än tänker bege sig. Centrala Malmö når man fort. Stadsbussen går ofta så åker man kollektivtrafik tar man sig enkelt och snabbt dit man vill.

Alldeles i närheten har man ett köpcentrum med en mängd olika butiker, här finns även flera livsmedelsbutiker med ett mycket bra utbud. Utspritt i närområdet finns även en del medelstora matbutiker. En stor fördel när man har det mesta i affärsväg runt om kring sig.

Bunkeflostrand är ett trevligt område beläget i västra delen av Malmö. En lugn och trygg stadsdel där man under tid byggt mycket nytt. Populärt så det förslår, här är det ofta är kö vid eventuella tomtsläpp. Barnfamiljerna har sedan länge upptäckt alla fördelar, med närheten till allt samtidigt som barnen har det bra, och här är det lätt att hitta kompisar. I de nybyggda områdena är det barnfamiljer i nästan varje hus. Lekplatser och härliga grönområden finns här gott om. Även de vuxna hittar lätt vägen till rekreation. Traska längs den vackra strandpromenaden och blicka ut över de grönskande strandängarna. Utsikten över den pampiga Öresundsbron ger en känsla av närheten till kontinenten.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.