Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Helsingborg, Tågaborg
Sehlstedtsgatan 1A
Pris: 5 750 000 kr som utgångspris
Avgift: 6 237 kr
inkl. värme och vatten
Boarea: 125 m2
Rum: 3
Våning: 2
 

Suveränt renoverad sekelskiftesdröm i anrika Villa Wingårdh!

I förnämliga Villa Wingårdh presenterar vi med stolthet en exklusiv trerumsvåning om 125 luftiga kvadrat, som bland annat lockar med tilltalande sundsvy från generös balkong med kvällssol. Totalrenoverat med utsökt smak och stil, med påkostade materialval och ett strålande ljusinsläpp ifrån flera fönsterpartier i två väderstreck. Ett högklassigt, modernt boende i välkänd, magnifik sekelskiftesvilla som även utgör ett anrikt landmärke i Helsingborgs stad.

Ansvarig mäklare.

Reg. Fastighetsmäklare Niklas Nordh 070-7575091 Mejla mig

Visningar.

Tisdag 18 juni
17:00 - 17:30
Kontakta mäklaren för tidsbokning, eller boka via bokningsknappen på hemsidan!
Anmäl mig

Interiör

Antal rum:

3

Boarea:

125 m²

Beskrivning:

Pampiga Villa Wingårdh har haft ett flertal användningsområden genom åren såsom vilohem, restaurang och hotell men uppfördes ursprungligen år 1905 såsom bostad åt skeppsredare Wilhelm Wingårdh. Villan är fantastiskt belägen invid landborgen med en slående vy över Öresund och vackra Helsingborg, och är klassificerad som "särskilt värdefull bebyggelse". Stilen är jugend med flertalet utsmyckningar och dekorationer och omfattar två våningsplan, en valmad mansardvåning samt ett tre våningar högt torn som kröns av kopparhuva. Här inryms numera tolv ljuvliga bostadsrättsvåningar som samtliga renoverades 2016 med förnämliga, påkostade ytskikt som håller genom tiderna.

Andra våningen nås bekvämt med hiss. En rymlig entréhall inviterar med elegant stengolv som samspelar med väggar tonade i behagligt ljusgrått, vilket är ett färgval som genomsyrar näst intill hela bostaden. Diskret belysning ifrån infällda takspotlights och utmärkta förvaringsmöjligheter i en rejäl garderob bakom smidiga skjutdörrar i vitt. Ett par steg in övergår klinkern i gedigen, ljus enstavsparkett som pryder golvet genom resterande delar av hemmet och skapar en fin sammanhängande känsla.

På vänster hand bjuder de synnerligen generösa sällskapsytorna in med otroligt vida kvadrat, ett storslaget rum signerat ljus, rymd och en smått pampig känsla. Här placeras med enkelhet såväl soffgrupp som middagsbord och ett par sköna fåtöljer om man så önskar, utan att rummets luftiga känsla går förlorad. Flertalet höga fönster på underbart hörnläge ackompanjeras av fransk balkong och terrassdörr som förstås medger access till den väl tilltagna balkongen, där man mer än gärna njuter av den slående utsikten över Öresund och kvällssolens strålar.

I sällskapsrummets vinkel lockar en stilsäker köksinteriör i öppen planlösning. Här erbjuds optimala förvaringsmöjligheter bakom släta vita luckor med integrerade handtag, som accentueras av mörka arbetsytor i sten med marmorskiva ovanför. Diskret integrerad maskinpark därtill och en trevlig köksö som inbjuder till socialt samkväm medan maten tilltagas.

I andra delen av våningen väntar en mer privat avdelning, som består av två fina sovrum, lyxig walk in closet och två tjusigt helkaklade badrum.

Det största sovrummet nyttjas med fördel som master bedroom och bjuder på möblering för både dubbelsäng och tillhörande möblemang. Det höga fönstret släpper in ett rikligt ljus och strax utanför inryms säsongernas allehanda plagg i välutrustad walk in closet. Vägg i vägg är det största badrummet beläget, där läcker takdusch samråder med egna tvättfaciliteter i såväl tvättmaskin som torktumlare.

Även sovrum nummer två är av god storlek, med vackert högt fönster såsom tidigare och svagt lavendeltonad fondsida mot i övrigt vita väggar. Mitt emot finns ytterligare en smakfull badmiljö i helkaklat utförande, som försetts med badkar och integrerad takdusch.

En mycket representativ bostad belägen i unika Villa Wingårdh – varmt välkomna.

Kök:

Stilrent kök från JKE design, i öppen planlösning med gott om förvaring bakom vita släta luckor med integrerade handtag. Marmorskiva ovanför mörka arbetsytor i sten.
Integrerad kyl och frys, mikro, diskmaskin, spishäll och ugn (samtliga från Siemens). Fläkt från Thermex. Köksö med baröverhäng. Infällda takspotlights.

Badrum:

Badrum 1: smakfullt helkaklat med grått klinkergolv och vitkaklade väggar samt utrustat med takdusch/handdusch bakom vikdörrar i klarglas, handfat med vit underkommod, väggskåp, spegel med belysning, vägghängd wc samt handduksvärmare.

Badrum 2: helkaklat i enhetligt utförande som badrum 1 och försett med badkar med takdusch/handdusch och glasdörr, vägghängd wc, handfat med vit underkommod samt spegel med belysning. Tvättmaskin och torktumlare från Siemens med arbetsytor i trä och vägghylla ovanför.

Badrummen renoverades 2016 med inredning från JKE design. Infällda takspotlights.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1905

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energiprestanda:

149 kWh/m²/år

Förening

Namn:

BRF Villa Wingårdh

Allmänt om föreningen:

Brf Villa Wingårdh är en välskött förening med 12 st lägenheter.

Föreningen anlitar Energiteknik för den ekonomiska förvaltningen.

Parkering/garage:

Parkeringsplats finns för 515 kr/månad.

Övrigt:

Föreningen tillhandahåller en gästlägenhet som man får hyra för 200kr/natt. Lägenheten består av 2 rum och kök samt badrum med tvättmaskin och torktumlare.

Fastigheten ingår i "Bevarandeprogrammet för västra Tågaborg".

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett förråd.
Balkong med sol efter kl 17.

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.


Omgivning

Allmänt om området:

Tågaborg är en stadsdel i norra delen av Helsingborg med blandad bebyggelse med både villor, hyresrätter och bostadsrätter. Det finns alltifrån dyra, pampiga villor till mindre lägenheter. Området är beläget ovanför landborgsbranten, vilket möjliggör en vacker utsikt över Öresund på många ställen. Längs hela landborgen ligger det flera stora patriciervillor, flera av dem är från förra sekelskiftet.

Stadsdelen avgränsas av Vikingsbergsparken och Kopparmölleparken i söder och Pålsjö skog i norr. De två grönområdena binds samman av Landborgspromenaden, vilken löper genom hela staden och är ett mycket trevligt och vackert promenadstråk.

Området erbjuder goda bussförbindelser och stadens centrum når du på ca 10-15 minuter till fots. Det finns även bageri, matbutik, blomsteraffär och pizzerior. Det är ett populärt område för såväl gammal som ung och närheten till havet, centrum och skogen lockar. I området finns en grundskola (årskurs 1-6) och ett högstadium (årskurs 7-9) som heter Tågaborgsskolan.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.