Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Malmö, Rosenvång
Östanväg 109
Pris: 6 995 000 kr
Boarea: 144 m2
Biarea: 87 m2
Tomtarea: 718 m2
Rum: 9
 

Familjekär villa i attraktiva Limhamn!

Ett bekvämt enplansboende på eftertraktade Limhamn, med generösa sovrumsmöjligheter och tilltalande planlösning med rymlig allrumsmiljö. Stora fönsterpartier samt prydligt, smakfullt och väldisponerat med rejäl källare som extra bonus. Dessutom öppen spis på båda våningsplanen och på uteplatsen, totalt tre stycken. Varmt välkomna!

Visningar.

Söndag 20 januari
16:00 - 16:45
Visning, boka via hemsidan eller kontakta mäklaren!
Anmäl mig
Måndag 21 januari
18:00 - 18:45
Visning, boka via hemsidan eller kontakta mäklaren!
Anmäl mig

Interiör

Antal rum:

9 varav 4 sovrum

Boarea:

144 m²

Biarea:

87 m²

Beskrivning:

På fint läge i lugna Rosenvångkvarter väntar här ett synnerligen trevligt hem med en optimal planlösning och stilsäkra kvadrat. I närheten finns såväl förskola som skola och busskommunikation inom komfortabelt gångavstånd.

En yteffektiv entré inviterar med marmorgolv som möter de för bostaden genomgående ljust tonade väggarna. Här finns plats för såväl avhängning av ytterkläder och skor som utrymme för extra förvaringsmöbel om så önskas. Djupare in i hallen finner vi på höger hand dessutom en praktisk gästtoalett, fräsch och snyggt helkaklad.

Rakt fram från entrén sett lockar en ljuvlig allrumsmiljö med vackert genomgående ljusflöde ifrån stora fönsterpartier i dubbla väderstreck, ackompanjerat av vida kvadrat som ledigt inrymmer både soffgrupp och middagsmöblemang för familj och vänner. Som bonus finns här en modern öppen spis som sprider värme och mysfaktor. Golvet pryds av underbar fiskbensparkett som enhetligt flyter fram i bostadens sociala ytor. Glasinfattad terrassdörr leder ut till en härlig altan med tak som förlänger sommarsäsongen på allra bästa sätt, här får blicken vila mot trädgårdens glädjande grönska. På uteplatsen finns en öppen spis som gör att man bekvämt kan nyttja uteplatsen även på kyligare dagar.

I anslutning till vardagsrummet finns en generös matsal med rum för matplats för upp till 10 personer. Även här fås fint ljusinsläpp och vi når sedan hemmets kök med tidlös köksinteriör. Köket stoltserar med massor av förvaring som harmonierar behagligt mot generösa arbetsytor och en välutrustad maskinpark. Praktiskt klinkergolv i ljus nyans mot vita väggar. Här finns dessutom en rejäl kökshalvö som borgar för en trevlig samvaro mot angränsande matplats.

Hemmets mer privata sfär är sympatiskt nog belägen i villans andra del. Här samråder ett stort helkaklat badrum tillsammans med tre väl tilltagna sovrum, som samtliga erbjuder ekparkett och plats för både säng och ytterligare möblemang efter önskemål. Alla sovrummen erbjuder inbyggd förvaring. Master bedroom är förstås allra störst och kan stoltsera med en hel garderobsvägg.

Ett praktiskt källarplan bjuder bland annat på generös gillestuga med öppen spis, flera förrådsutrymmen och tvättstuga. Källaren erbjuder även ett sovrum som renoverades 2018 då snyggt klinkergolv i grå nyans lades, dessutom golvvärme. Fräscht och bekvämt!

Varmt välkomna!

Kök:

IKEA-kök från 2002 med luckor i ek mot matchande bänkskiva i laminat med grå ovansida. Vask i rostfritt utförande och ovan den finns praktiskt stänkskydd i vitt kakel. Köket är utrustat med fullhöjds kyl och frys (Siemens), diskmaskin (Bosch, 2010), inbyggd mikrovågsugn (Whirlpool, 2002), integrerad induktionshäll (Miele, 2017), inbyggd ugn (Siemens) samt köksfläkt i rostfritt. Här finns gott om förvaring och arbetsytor, mycket tack vare den generösa halvön. Köket rymmer matplats för ca fyra personer. Vitmålade väggar och naturfärgat klinker på golvet.

Badrum 1:

Generöst helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och blå mosaik på golvet. På väggarna finns även dekorativ bård i blå nyans som matchar golvet. Utrustat med WC, två tvättställ, badrumsskåp med spegeldörrar och inbyggd belysning, dusch med glasdörr och ytterligare förvaringsskåp. Här finns även fönster för naturligt ljusinsläpp samt golvvärme.

Badrum 2:

Helkaklat badrum utrustat med WC och tvättställ samt badrumsskåp med spegeldörrar. På golvet ligger vacker blank klinker i mörk nyans och väggarna är kaklade i vitt.

Tvättstuga:

Rymlig tvättstuga på källarplan med sandfärgat klinkergolv och vita väggar varav en vägg är kaklad. Utrustad med tvättmaskin och torktumlare samt vask och hyllplan. Här finns även en extra dusch. Torkrum finns också.

Byggnad

Byggnadstyp:

1-plansvilla med källare

Byggnadsår:

1963

Grundläggning:

Krypgrund / källare

Stomme:

Lättbetong

Fasad:

Tegel

Fönster:

2-glas

Bjälklag:

Betong

Tak:

Tegel

Utvändigt plåtarbete:

Koppar

Uppvärmning:

Luft/vatten värmepump

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

2018: Ny stenläggning vid uppfarten samt ny trappa i natursten.
2016: Ny IVT Air-X 90, varvtalsstyrd värmepump med cirkulationspump och el-kassett på 9kW.
2015: Taket renoverades samt nytt plasttak över altanen lades.

Säljaren informerar om att det finns en spricka i badrumsspegel.

Energiprestanda:

81 kWh/m²/år

Övriga Byggnader

Garage om 18,5 kadratmeter med automatisk dörröppnare. Förvaringsloft finns.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

2st

Uppvärmningskostnad:

15 000kr/år

Elkostnad:

15 000kr/år

VA:

3 074kr/år

Renhållning:

1 870kr/år

Försäkring:

7 000kr/år

Total driftkostnad:

41 944kr/år

Kommentar:

Larmabonnemang finns med möjlighet att överta, 344 kr/mån.
Möjlighet till bredband från Telia, 100/100, 299 kr/mån.

Elförbrukning:

16 565kWh/år

Energiklass:

E

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Gasellen 7

Taxeringskod:

220

Taxeringsvärde :

4 846 000kr
varav byggnad 2 906 000kr

Fastighetsskatt/avgift:

8 049kr

Taxeringsår:

2017

Vatten/avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Pantbrev:

Totalt antal: 17 st
Total summa: 2 624 000kr

Omgivning

Allmänt om området:

Limhamn är ett populärt område med massor av små mysiga butiker och restauranger i en havsnära och stämningsfull miljö. Dessutom är fördelen att det finns bra kommunikationer till att enkelt ta sig in till centrala Malmö. Ett lugnt och tryggt område med blandad befolkning bestående av både ungdomar, barnfamiljer och äldre.

Här finns attraktioner som Hylliekrokens golfbana, restauranger, dagligvarubutiker och mycket mer. Här finns även Limhamns småbåtshamn med en trevlig restaurang.

Limhamn nämns första gången 1522 (som Limnøhaffuen) och omnämns under 1500-talet i flera danska skrifter. Nuvarande Limhamn bebyggdes vid 1800-talets början. Först 1825 började man fiska, 1850 byggdes en skola. Fiskeläget Limhamn förvandlades under 1800-talets slut till ett betydande industri- och gruvsamhälle. 27 augusti 1886 inrättades Limhamns municipalsamhälle. År 1889 tillkom Malmö-Limhamns järnväg (MLJ, i folkmun kallad "Sillabanan"), och samma år startade Skånska Cement AB en fabrik i Limhamn. En stadsplan som lades ut för Limhamn 1888 stadgade att kvarteren skulle byggas efter ett rutnätsmönster enligt samtida stadsplaneringsmodell, men att större delen av husen skulle vara gathus. R.F. Berg var under denna tid mycket drivande personlighet inom egnahemsrörelsen som började växa fram vid denna tid, och syftet var att varje fiskare eller arbetare skulle kunna äga sin egen bostad.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.