Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Anmäl intresse
Malmö, Sofielund
Sofielundsvägen 48H
Pris: 1 645 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 910 kr
inkl. värme, vatten och kabel-tv.
Boarea: 66 m2
Rum: 3
Våning: 4
 

Renoverad funkistrea, bara att flytta rakt in!

Nytt kök, nytt badrum, spacklade vita väggar i kombination med välbevarade tidstypiska funkisdetaljer från 1936. Tre rum i fil på optimalt läge på husets gavel med utmärkt ljusflöde och ansenlig takhöjd. Ett varsamt renoverat hem där man har lyckats skapa den optimala känslan genom en kombination av det gamla och den nya. Centralt läge och stabil förening. Månadsavgift om 3910 kr. Missa inte detta!

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Interiör

Antal rum:

3

Boarea:

66 m²

Beskrivning:

Hjärtligt välkomna till detta trevliga hem som väntar på sin nya ägare. Varsamt renoverade ytor anpassade efter dagens efterfrågade faciliteter i samspel med charmig funkis.

Högt upp i huset där ingen bor ovanför välkomnar en hall med avhängningsmöjligheter samt förvaring i form av två inbyggda garderober. Vacker parkett vilar under fötterna och sträcker sig vidare in bostadens angränsande rum.

Tre rum i fil i tidstypisk anda med fina möbleringsmöjligheter. Fantastiskt ljusflöde genomsyrar samtliga rum i detta hem placerat på husets gavel. Äldre och nya parkettgolv i samspel med vitmålade, spacklade väggar och vackra fönsterparti präglar dessa funktionella rum. Alla rum erbjuder plats för soffgrupp, dubbelsäng eller matplats och mer därtill. Två franska balkonger är ytterligare faktorer som ökar trivseln.

Köket är nyrenoverat och har bra arbetsytor, gott om förvaring, snygga materialval och moderna faciliteter, en dröm för alla matlagningsälskare.

Helkaklat och stilrent badrum finns placerat höger om entrén. Spotlights i taket, dusch, vask och spegelskåp i moderna färger bjuds det på här.

Missa inte chansen. Välkomna på visning!

Kök:

Nyrenoverat kök från år 2019. Vita köksluckor i kombination med parkettgolv och mosaikkakel ovanför den ljusa bänkskivan. Vitvaror:
- kolfilterfläkt
- diskmaskin
- spishäll
- kyl/frys
- micro
- ugn

Badrum:

Stilrent, helkaklat badrum med dusch från år 2019.
Våtrumscertifikat finns enligt säljaren.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1936

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Energiprestanda:

103 kWh/m²/år

Driftskostnader

Energiklass:

C

Förening

Namn:

Brf Urbilden

Allmänt om föreningen:

Föreningen bildades 1936 och består av två bostadshus. Föreningen äger marken.
I föreningen finns sammanlagt 117 lägenheter, varav tre av lägenheterna är dubbellägenheter och tre st är etagelägenheter. Därtill tillkommer fyra st lokaler.
Bredablick Förvaltning AB sköter föreningens ekonomiska och tekninska förvaltning.

Föreningen har en trivsam innergård med sandlåda, grillplats som kan bokas och härlig gräsmatta att nyttja vid önskemål.
Sopsortering och ett grovsoprum. Källsortering för matavfall, glas, mjuk- och hårdplast, metall, tidningar och papper.
Cykelställ på gården samt två tvättstugor utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel vardera.

Parkering/garage:

Boendeparkering i gatorna i närområdet.
För information om boendeparkering kontakta Malmö stad.

Bredband/TV:

Kabel-Tv (grundutbud) genom Com Hem, ingår i avgiften.
Bredbandsuppkoppling i varje lägenhet genom Com Hem, varje medlem tecknar själv avtal.
www.comhem.se

Renoveringar:

Genomförda renoveringar:
1994 Installerade 3-glas fönster.
1999/2000 Byte av elstigare samt ledningar.
2000 Vattenstammarna är utbytta.
2002 Gården renoverades, samt delvis 2016.
2008 Installation av säkerhetsdörrar gjordes.
2009 Taket lades om, samtliga balkongers undersida målades och tvättstugor renoverades.
2011 Avloppsstammarna relinades.
2015/2016 Dränerades fastigheten om.
2017 Renovering av fasad och balkonger samt tak. Armering av fönsterglas i dörrar till cykelförråd.
2018 Statuskontroller i samtliga lägenheter samt underhåll av trädgården.
2019 Underhållsspolning av avloppsstammarna. Utbyte av trästaket mot Rolfsgatan och mot Lantmannagatan samt ersatt gamla trägrindar och fått ny passage- och huvudgrind.

Kommande: Trapphus behöver fräschas upp, dock finns ingen tidsplan för när detta skall utföras än, men det kommer att göras inom den närmaste framtiden.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2014 av Bredablick förvaltning. De stora renoveringarna är gjorda och nu fokuserar föreningen på sedvanligt underhåll.

Ekonomi:

Avgifterna höjdes med 2 % den 1 januari 2019. Gällande justering av månadsavgifterna framöver har inget beslut tagits. Föreningen brukar göra mindre höjningar för att på så sätt bland annat hålla sig à jour med leverantörernas prisjusteringar.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 2,5 % av aktuellt prisbasbelopp. År 2019 motsvarar det ca 1165 kr. Kostnaden delas
mellan säljare och köpare.

Föreningen tar ut en pantsättningsavgift på 1,0 % av aktuellt prisbasbelopp.

Övrigt:

Informationen är hämtad från berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.
För mer information hänvisas till föreningens hemsida: http://urbilden.se/ alternativt deras mail info@urbilden.se.

Allmänt om lägenheten

Säkerhetsdörr.
Två franska balkonger.
Till lägenheten disponeras ett vinds- samt ett källarförråd.

Det finns eventuellt möjlighet att förvärva piskvinden ovanför lägenheten av föreningen. Se citat från föreningen härefter:
"Det är förberett på piskvinden för ev. utbyggnad., där sitter takfönster som föreningen satt dit. Så det gäller endast pisk och torkvinden, inte förrådsutrymmen.
Som styrelse motsätter vi oss inte att lyfta frågan igen men det hela är mer komplicerat än att bara få ett godkännande från oss. Vi är även osäkra på om det måste tas upp på en ny årsstämma eller om tidigare beslut gäller. Köparen behöver själv bekosta bygget och köpa in projektledning för att detta skall göras på bästa sätt och man måste få alla godkännande som behövs med bygglov från Malmö stad. Ett problem som vi tror kan uppstå är att det är Malmö stads hårdare regler kring att bygga boendeyta på fjärde (i detta fall femte) våningen utan hiss och hiss är inget föreningen är intresserad av att sätta in. Så det är en möjlighet utan några garantier."

Omgivning

Allmänt om området:

Sofielund är en levande och dynamisk stadsdel med bykänsla varifrån man har närhet till det mesta. Möllevången med dess begivenheter ligger bara ett stenkast bort, även Triangeln samt gågata och övriga city ligger inom bekvämt cykelavstånd. Utbudet av restauranger, spännande butiker och det rika kulturlivet, är några av de många positiva saker som utmärker denna stadsdel. Konstnärsateljéer, dans, teater, kulturhus och bibliotek, inget saknas.

En annan utomordentlig fördel är tillgängligheten. Stora knutpunkten Södervärn ligger alldeles intill, här hittar man bussen som tar en dit man vill. För tågpendlaren är resan till Triangeln inte mycket längre, endast 5-10 minuter på cykel, såvida man inte väljer att promenera dit. Detsamma gäller handel, vare sig man föredrar Möllans torghandel och små butiker eller köpcentrum, så är det nära. Inom samma räckhåll finns ett rikligt utbud av restauranger med maträtter från en mängd olika kulturer, allt från persiskt och indiskt till svensk husmanskost.

Den som tränar och gärna vill ha ett gym i området kan glädjas åt att här finns flera, både stora och mindre. Sofielundsskolan ligger centralt i området vilket gör att även barnen har nära och vägen till skolan aldrig blir lång. Förskolor finns här ett flertal av så barnfamiljen bör inte ha problem med barnomsorg. Apotek, vårdcentral och tandläkare finns även i närområdet. Här parkerar man bilen företrädesvis på gatorna i området.

Sofielund i Malmö är genuint på så sätt att många av de äldre husen är bevarade. Här undkom man den rivningshysteri som rådde under 60- och 70-talen då bostäderna skulle moderniseras. I villakvarteren vid södra Sofielund kan man till och med se att de gamla lyktstolparna finns kvar.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.