Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Malmö, Ribersborg
Sergels väg 12B
Pris: 1 695 000 kr
Avgift: 2 271 kr inkl värme, VA & br-tillägg. Obligatoriska kostnader tillkommer.
Boarea: 36 m2
Rum: 2
Våning: 3
 

Pärla vid havet! Renoverad tvårummare med balkong, härligt ljusinsläpp samt hiss

Ta hissen upp till detta svårslagna hem där varje kvadratmeter är ypperligt väldisponerad. Här finner vi separat sovrum med balkong, renoverat kök i symbios med rymligt allrum samt inbjudande hallmiljö med bra förvaring och helkaklat badrum. Placerat intill Ribersborgstranden och grönområden.

Ansvarig mäklare.

Reg. Fastighetsmäklare Michaela Thulin 0760-51 73 77 Mejla mig

Visningar.

Söndag 21 oktober
14:15 - 14:45
Öppen visning, Välkomna!

Interiör

Antal rum:

2

Boarea:

36 m²

Beskrivning:

På trivsamt läge på attraktiva Ribersborg med närhet till både strand, promenadstråk, kommunikation, affärer och restauranger finner vi denna ljuvliga och välplanerade tvårummaren om 36 smarta kvadratmeter. Belägen på tredje våningen med mysig balkong samt fina, välbevarade detaljer såsom djupa stenfönsternischer och stora fönsterpartier. Här erbjuds fina golv i kombination med nymålade väggar, renoverat kök med smakfull interiör samt helkaklat badrum. Omtyckt förening med bra avgift och hög trivsel - välkomna in!

Bakom säkerhetsdörr stiger vi in i en välplanerad hall. Det vackra kalkstensgolvet matchas snyggt med dovt mörkblå väggar och fristående förvaringsmöbel kan med lätthet placeras längst en av väggarna. För avhängning av ytterkläder samt klädförvaring finns flertalet garderober att tillgå i hallen, men även en klädkammare i vardagsrummet. Det tappvattenstambytta badrummet med inkaklat badkar finner sin ingång från hallen och är halvkaklat i vit färgskala.

Vi lockas vidare in i det stora allrummet i fin öppenhet med det renoverade köket. Stora fönsterpartier med djupa stenfönsternischer och vita väggar ger ett rymligt och fräscht intryck. Rummet kan enkelt rymma både soffgrupp med tv och utöver det även matplats. Köksdelen med grå samt vita luckor och marmorplattor ovan bänkskivan i ek är både snyggt och praktiskt. Med komplett maskinpark och gott om förvaring i köksskåpen lämnar detta kök oss inget att önska.

Förbi köket genom en spröjsad dörr med glaspartier är det lugna sovrummet placerat. Här finns nytt brädgolv och målade väggar. En större säng finner sin naturliga plats i rummet och härifrån når vi även utgången till den östervända balkongen med palts för bord och stolar.

På Sergels väg 12 bor du i en fantastiskt välplanerad våning med närhet till motionsspår, promenadstråk, Ribban, hav och grönskande parker. Ypperliga kommunikationer som tar dig vidare över hela stan och cyklar du är du endast en kort bit ifrån exempelvis Malmö Centralstation. I närområdet finns flera trevliga restauranger och många matbutiker. Här bor du mysigt med smarta och lyckosamma lösningar, välkommen på visning!

Kök:

Köket renoverades 2017 och flyttades då från nuvarande sovrum in till sin aktuella placering med öppen planlösning med allrummet. Inredning med luckor från Ikea i vitt och grått med mässingsbeslag. Maskinell utrustning i form av kyl/frys, diskmaskin, spishäll, ugn samt kolfilterfläkt. Marmor som stänkskydd ovan bänkskiva i massiv ek. Utrymme för matplats.

Badrum:

I originalutförande med ljus klinker samt halvkaklade och helkaklade väggar i vitt. Badrummet är utrustat med inkaklat badkar med dusch, wc, hyllplan, väggskåp, handfat och spegel.
Nya vattenrör 2018.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1957

Fönster:

2-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Mekanisk (endast frånluft)

Energiprestanda:

159 kWh/m²/år

Förening

Namn:

Brf Ribersborg 1

Allmänt om föreningen:

Brf Ribersborg 1 är en äkta förening som benämns som Ljungbyhus 12 och består av två huskroppar med totalt 136 bostadsrätter, 15 hyresrätter och 3 hyresrättslokaler (i källaren). Fastigheten bebyggdes 1957-1958 och föreningen bildades 2003 och förvärvade fastigheten 2008. Adresserna är Nicoloviusgatan 6 A-B samt Sergels Väg 12 A-B. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Frontnine och den tekniska av Cymko AB. Föreningen äger marken.

Gemensamma utrymmen:
Det finns fyra tvättstugor för föreningens medlemmar att kostnadsfritt nyttja, två i varje huskropp. Varje tvättstuga har 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, torkskåp el torkrum och separata mangelrum. Dessutom finns det skärmar för digital tidbokning. Bokning sker via en app på en mobiltelefon, surfplatta, dator eller direkt i tvättstugan på en av bokningsskärmarna.

Cykelrum och barnvagsnrum finns i båda fastigheterna.

Övernattningslägenhet för upp till fyra personer kan hyras för ca 300 kr/natt. Placerad i källarplan på Sergels väg 12.

Miljöstation.

Vissa lägenheter har säkerhetsdörr och andra inte. Hushållen har själva fått stå för kostnaden av dörr.

Parkering/garage:

I föreningen finns 131 garageplatser fördelade på tre underjordiska garage, kostnad ca 600 kr/månad, kösystem tillämpas. För ca 300 kr/mån kan man hyra MC-plats. I kvarteren finns det avgiftbelagda p-platser och boendeparkering.

Bredband/TV:

Kabel-TV från ComHem, tillkommer 99 kr/mån.
Bredband via Ownit (100/100 mbit/s), tillkommer 150 kr/mån.
Fastigheterna är i dagsläget anslutna till Malmös stadsnät med Internetleverantören Ownit. Alla lägenheter har en 100/100MB anslutning.

Renoveringar:

GENOMFÖRDA:
2018 Tappvattenprojektet avslutades i september. Nya rör för tappvatten drogs i fastigheten.
Fönsterrenoveringen avslutades i mars. Under arbetet monterades energiisolerglas på insidan av fönstret, tätningslister och dammlister byttes mot nya. Dessutom monterades nya koppelbeslag samt säkerhetsskruv på ytterbågen.
2017 Genomförde fönsterrenovering på Sergels väg 12. Tre nya garageportar.
2016 Färdigställande av gårdsmiljö mellan husen. Nytt tätskikt på underjordsgaragen mellan husen.
2015 infördes gemensam elavläsning samt installerades nya ventilationsdon i samtliga lägenheter.
2014 installerades nya värmecentraler samt installerades bredbandsnät till alla lägenheter.
2013 renoverades garage och ny innergård samt uteplatser anlades. Dessutom byggdes ny miljöstation, lekplats, gräsmattor och grillytor. En ny anslutning mellan källaren och garaget gjordes.
2012 färdigställdes det västra garaget efter renovering.
2011 tvättades och fogades fasaderna om. Alla balkonger renoverades samt lades taken om.
2010 byttes två garageportar. Gästlägenhet och ett barnvagnsrum färdigställdes. Alla tvättmaskiner samt en torktumlare byttes ut.
2009 Färdigställdes styrelserum. Dessutom byttes två torktumlare ut och även två st hydrotork. Avloppstammar och dagvattenledningar rensades.

PÅGÅENDE:
Löpande underhåll görs kontinuerligt i bägge fastigheterna. Vissa lägenheter fick problem efter fönsterrenoveringarna vilket åtgärdas nu under hösten 2018.
Ett nytt porttelefonisystem installerades under februari 2018. Boendens telefonnummer kopplades till systemet. Systemet utvecklas löpande och fler porter och entréer kopplas på med nya taggläsare.


PLANERADE:
Renovering av avloppsledningar. Några vidare beslut om renovering av avloppsledningar är ännu inte taget, enligt representant från föreningen.

Ekonomi:

Det finns idag inga planerade avgiftsändringar, enligt representant från föreningen 2018-10-11.

Bostadsrättstillägget som normalt tillkommer för en hemförsäkring och som täcker fast egendom i lägenheten ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Medlemmar behöver därför inte teckna eget bostadsrättstillägg.

Föreningen tillämpar gemensam el för att få ned kostnaden för varje hushåll. En fast summa debiteras varje månad och utöver det betalar man för sin faktiska förbrukning. Debiters på avgiftsavi och regleras en gång per kvartal.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om ca 1125 kr som faktureras köparen och pantsättningsavgift om ca 500 kr/pant.

Övrigt:

Besök gärna föreningens hemsida: http://www.ribersborg1.se/

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening genom hemsidan den 2018-10-04. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Kontaktemail:

styrelsen@ribersborg1.se

Allmänt om lägenheten

Till avgiften tillkommer obligatoriska kostnader om:
Kabel-TV 99 kr/månad
Bredband 150 kr/månad
El fast avgift 50 kr/månad
Total månadsavgift inklusive dessa poster blir 2570 kr/mån.
Det tillkommer även kostnad baserad på faktisk elförbrukning som betalas via avgiftsavin, utöver den fasta avgiften.

Andel i förening: 0,361%. Andel total årsavgift: 0,397%. Uppgifter om andelstal är lämnade av föreningen. Andelstal insats har ej specificerats.

Lägenheten är betecknad som 1 rum med kokvrå enligt lägenhetsförteckningen. Disponeras som 2 rok enligt nuvarande planlösning.

Säkerhetsdörr.

Säljaren disponerar ett vinds- samt ett källarförråd. Säljaren uppger att två stycken garderober i sovrummet ingår i köpet medan TV-bänk i vardagsrummet inte ingår.

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Omgivning

Allmänt om området:

Ribersborg, eller "Ribban" som det kallas i folkmun, har blivit ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Trots ett tättbebyggt område möts ljus, luft och hav här och erbjuder en helhetslösning för alla generationer och hushåll.

I Västra Innerstaden, längs kusten mellan Malmöhus slott och Fridhems villastad, har Ribersborg vuxit fram i etapper mellan 1910- och 1960-talet. De sydöstra delarna har en sluten kvartersbebyggelse och i söder ser vi öppen gårdsbebyggelse i lägre skala. Idag är det främst de höga skivhusen som ger Ribersborg dess unika karaktär. Närmast stranden, havet och Öresundsparken är de hela nio våningar höga och trappas av in mot resten av staden.

Stadsingenjör Bülow-Hübe tog fram stadsplanen redan 1936 och vi känner igen områdets funkisideal sedan dess. Ljus och luft är ledorden på Ribersborg. Du som är intresserad av arkitektur hittar tidstypiska funktionalistiska hus i kvarteret Peterstorp, med välkända Ribershus som främsta exempel. Ett lekfullt hus från 50-talet är Kollektivhuset på Tessins Väg med sina överraskande fönsterformer. Arvet från arkitekterna lever även vidare i områdets gatunamn, tillsammans med svenska konstnärer och författare. Här hittar vi till exempel Roslins väg, Nicoloviusgatan och Ernst Ahlgrensgatan.

På Ribersborg finns alla möjligheter till ett aktivt liv. Stranden och havet lockar sommartid med flera kultur- och idrottsarrangemang utöver traditionellt strandliv. Under hela året utgör alla cykel- och promenadstråk utmärkta tillfällen för träning och avkoppling. Tessinparken och Slottsparken ligger också nära, vilket på det hela gör ett perfekt område för dig som är hundägare. Kronan på verket måste vara Kallbadhuset, "Kallis", med sin karaktäristiska brygga och strålande utsikt, restaurang och bastu.

Den praktiska funkisstilen tillsammans med områdets mycket tilltalande läge har attraherat många familjer genom åren. Här finns affärer, restauranger och andra tjänster på nära håll. Flera förskolor och två grundskolor, Ribersborgsskolan och Fridhemsskolan, ligger i området. För dig som pendlar finns goda möjligheter att snabbt ta dig in till centralen och om du jobbar i stan tar det endast fem till tio minuter att cykla in till stortorget.

En lugn och central stadsdel med ett serviceutbud som liknar det i city gör det inte svårt att förstå områdets popularitet. Det är enkelt att bo på Ribersborg!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.