Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Anmäl intresse
Helsingborg, Domsten
Vipstigen 10
Pris: 7 795 000 kr
Boarea: 168 m2
Tomtarea: 928 m2
Rum: 6
 

Uniqhus på drömläge i Domsten!

Ett stenkast från Domstens populära hamn med krabbfiske och bad ligger denna magnifika gedigna villa med ett sällsynt fritt läge. Uniqhuset med sina dubbla teglade väggar lämnar inget över att önska, varken interiört eller exteriört.

Ansvarig mäklare.

Reg. Fastighetsmäklare Jonna Tancred 0737-453721 Mejla mig

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Interiör

Antal rum:

6 varav 4 sovrum

Boarea:

168 m²

Beskrivning:

Nu finns möjligheten att i välrenommerade Domsten bli ägare till ett tilltalande Uniqhus som dessutom är svanenmärkt och bjuder på generösa sällskapsytor, massor av ljus samt en fantastisk takhöjd som mäter hela 6 meter. Tillsammans med en värmande kamin som höjer stämningen ytterligare nu när höstmörkret faller på samt en stor trädgård med uteplatser i två väderstreck samt jacuzzi är detta en villa även för den kräsne. Villan är belägen på lugn gata med trädgård mot öppna vidder samt ett stenkast från havet och småbatshamnen.

Den stenbelagda uppfarten visar vägen till huvudentrén där vi möts av en stilren hall. Under våra fötter vilar klinkergolv i sobert grått som möter de för boendet genomgående vita väggarna. I hallen erbjuds bra avhängningsmöjligheter samt utmärkt förvaring i form av skjutdörrsgarderober. Redan här gör takhöjden sig påmind. Där klinkergolvet tar slut tar ett fint skeppargolv från Junckers vid som flyter vidare genom boendet.

Till vänster från hallen tar vi oss till en fantastisk yta med kök, matplats samt allrum i perfekt symbios. Detta härliga rum är med sina stora fönsterpartier, fina golv och stämningshöjande kamin det naturliga sällskapsrummet för hela familjen. Här lockar ett oemotståndligt ljusinsläpp från fönsterpartier i hela tre väderstreck i samråd med glasinfattade dörrar för enkel access till trädgården ifrån två håll. Rummets generositet möjliggör möblering med soffgrupp samt fåtöljer för den som önskar och den fina kaminen sätter ytterligare guldkant på rummets luftiga miljö med öppet upp till nock. Köket erbjuder perfekt kombination mellan funktionalitet och smakfull interiör. Välförsedd rostfri maskinpark därtill samt fönster ovanför diskbänken bringar ett härligt ljusinsläpp. Dess utformning med köksö gör atmosfären social och trivsam, där gott om arbetsyta finns att tillgå. Matplatsen placeras med fördel invid terrassdörren i glas som leder oss ut till den harmoniska uteplatsen i solsäkert läge. En stenlagd uteplats med plats för såväl lounge-del som matplats med härlig utsikt över de öppna vidderna. Från köksdelen når vi den andra uteplatsen som även den är stenlagd och rymlig. Här ryms bland annat odling av olika slag samt en avslappnande jacuzzi att varva ner i efter en stressig dag.

Invid det stora allrummet ligger ett av villans fyra sovrum som idag används som tv-rum med plats för soffhörna.

Det finns ytterligare två rymliga sovrum på entréplanet båda med behagligt ljusinsläpp samt plats både säng, skrivbord samt fristående förvaringsmöbel om man så önskar. Intill finner vi ett helkaklat badrum som strålar av lyx med både badkar samt dusch. Det sista rummet på entréplan är ett utmärkt klädvårdsrum som förutom tvättmaskin och torktumlare bjuder på bra förvaringsmöjligheter samt en smidig groventré.

En trappa upp erbjuds en privatare sfär med master bedroom med stora skjutdörrsgarderober för bra förvaring samt ett rymligt badrum med smakfull interiör. Badrummet har generöst med förvaring, sober färgskala och dusch med infällbara glasdörrar. Ovanvåningen har även ett större allrum som efter behov och önskemål kan användas till det man önskar. Här får vi ett fantastiskt ljusinsläpp från de höga takfönstren och våningsplanet känns luftigt tack vare takhöjden.

Denna villa har allt man kan önska och lite därtill. Missa inte chansen att förvärva detta unika uniqhus. Välkomna på visning!

Kök:

HTH kök med vita luckor samt granit bänkskiva. Maskinpark i rostritt från 2007 utrustat med kyl och frys, diskmaskin, kombinerad mikro, induktionshäll samt ugn från Husqvarna och fläkten är från Thermex. Grå klinker på golv och vita väggar.

Badrum entréplan:

Badrum från 2007. vitt kakel och svart klinker. Utrustat med dusch, hörnbadkar, vägghängd wc, vask med kommod samt handdukstork.

Badrum ovanvåning :

Badrum från 2007. Vitt kakel och svart klinker. Utrustat med dusch med glasdörrar, vask med kommod samt vägghängd wc

Tvättstuga:

Vita väggar med grå/blå kakel. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin samt torktumlare båda från 2007 samt ett torkskåp.

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

2007

Grundläggning:

Betongplatta

Stomme:

Tegel

Fasad:

Tunnputsad tegel

Fönster:

3-glas isoler

Tak:

Tegelpannor

Utvändigt plåtarbete:

Zink

Uppvärmning:

Luft/vatten värmepump

Ventilation:

FTX

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

2st

Elkostnad:

24 000kr/år

VA:

2 500kr/år

Sotning:

1 000kr/år

Vägsamfällighet:

6 000kr/år

Renhållning:

2 283kr/år

Total driftkostnad:

35 783kr/år

Kommentar:

Summan "el" avser även uppvärmningskostnad.
Sämfällighetskostnaden kan variera.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Snörpvaden 15

Taxeringskod:

220

Taxeringsvärde :

5 056 000kr
varav byggnad 3 584 000kr

Fastighetsskatt/avgift:

7 812kr

Taxeringsår:

2018

Vatten/avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Snörpvaden GA:1

Pantbrev:

Totalt antal: 4 st
Total summa: 4 700 000kr

Omgivning

Allmänt om området:

Domsten är ett gammalt fiskeläge beläget vid Öresundskunsten ca 9 km norr om Helsingborg. Ungefär 600 invånare bor här idag och orten är känd för sin strand och småbåtshamn som även fungerar som centrum i byn. Om somrarna passar det utmärkt att njuta av en god lunch eller en glass nere vid vattnet.

Badstranden har också satt byn på kartan och är mycket populär. Här finns såväl sandstrand som stenstrand och från vattenbrynet sticker fler bryggor ut i sundet och passar dig som önskar fiska eller hoppa direkt i vattnet.

Landskapet är ett skånskt jordbrukslandskap med sedvanliga inslag av tallskog i norr och söder. Domsten-Viken naturreservat är ett Natura 2000-område som ligger vid Grå Läge.

Namnet Domsten härstammar sedan lång tid tillbaka och kan möjligtvis syfta på en domarring, men någon sådan har aldrig hittats i området. Troligt är istället att namnet har med strandängen och den stenrika stranden att göra. Flera varianter har förekommit och vi kan inte veta med säkerhet. Däremot vet vi att det har bott människor här ända sedan stenåldern, då flera bosättningar har hittats. Byns nuvarande form härstammar från tiden runt 1500-talet. Under 1900-talet satte skådespelaren Nils Poppe byn på kartan då han bodde här under sin tid som teaterchef vid Fredriksdal.

Idag sträcker sig Domsten längs Bygatan som tjänar som huvudgata. Den går längs med stranden och landborgsryggen inåt land. Flera tvärgator avviker från Bygatan och många erbjuder storslagna utsikter över Öresund. Här finns många korsvirkeshus, särskilt i Domstens norra del. Närmsta skola och livsmedelsbutik hittar du i närliggande Hittarp-Laröd och i Viken. Helsingborg ligger endast 9 km bort och erbjuder allt du kan önska av en större stad.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.