Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Malmö, Ribersborg
Regementsgatan 33
Pris: 2 995 000 kr
Avgift: 3 473 kr I månadsavgiften ingår vatten och värme. Ett obligatoriskt tillägg för el tillkommer.
Boarea: 84 m2
Rum: 4
Våning: 1
 

Fräsch våning på ett attraktivt läge!

Här har man tillfälle att förvärva en fantastisk våning. Attributen är många, såsom stuckatur, takrosetter samt vackra fiskbensmönstrade parkettgolv. Köket är vackert inrett i vitt med mörka inslag och vitrinskåp med infälld belysning och badrummet är helkaklat i stilistiskt utförande.

Ansvarig mäklare.

Reg. Fastighetsmäklare Claudia Hamington 0704 - 44 39 72 Mejla mig

Visningar.

Söndag 19 augusti
12:30 - 13:00
Bokadvisning, ring för bokning eller boka via BOKA-knapp.
Anmäl mig

Interiör

Antal rum:

4

Boarea:

84 m²

Beskrivning:

Välkommen till denna magnifika våning med fantastiska attribut som högt i tak, lamprosetter och vacker fiskbensparkett. Här bor du på bästa läge med ett stenkast till det mesta med cykelavstånd till city samt med 10 minuters promenad till Ribban och dess vita stränder.

Med läge på första parkett stiger vi in i hallen och välkomnas av en ljus och luftig hall med slittåligt stengolv och bra med avhängningsmöjligheter.

Direkt till höger från hallen hittar vi våningens fantastiska vardagsrum, som ståtligt visar upp sig med ett fantastiskt ljusinsläpp, stämningshöjande öppen spis, charmerande rosetter i taket. Väggarna är genomgående vita och golvet pryds av vacker och nyslipad fiskbensparkett som även detta är genomgående för bostaden.
I anslutning till vardagsrummet hittar vi även det inbjudande matrummet med plats för generös matrumsmöbel.

Vidare in i bostaden bjuder det trivsamma köket in med vita köksluckor som samspelar med vitrinskåp och snygga arbetsytor med mörkt kakel ovanför. Väggarna är vita och möter snyggt upp ett stilrent klinkergolv. En fulländad maskinpark står till förfogande med alla vitvaror som underlättar din vardag.

Våningen erbjuder ett luftigt och skönt master bedroom. Precis som i vardagsrummet vilar även här vacker fiskbensparkett på golvet och väggarna är krispigt vita.

Det andra rummet är den gamla kammaren och erbjuder plats som barnrum alternativt som gästrum. Vacker fiskbensparkett pryder även detta golv och precis som i de andra rummen mycket välbevarad och välskött.

Badrummet är helkaklat och stilrent med snygg mosaik på golv och kaklade väggar i vitt. Här har du ett varmt och behagligt badrum med dusch och vikdörrar i glas.

Detta är en lägenhet som du bara måste se!

Varmt välkommen på visning!

Kök:

Köksinredning från IKEA (2011) med vita luckor och vitrinskåp samt bänkskiva i laminat med mörkt kakel ovan. Köket är utrustat med kyl och frys i full höjd från Samsung, diskmaskin, integrerad mikrovågsugn, spishäll, inbyggd ugn (2018) och fläkt. Här finns även tvättmaskin och torktumlare (2018) samt golvbrunn.

Badrum:

Badrum i helkaklat utförande med snygg mosaik på golv och vitt kakel på väggar med infällda spotlights i tak. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ med förvaring, spegel, handdukstork och inbyggd dusch med två glasväggar.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1938-39

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energiprestanda:

140 kWh/m²/år

Förening

Namn:

Brf Divina

Allmänt om föreningen:

I föreningen finns 89 lägenheter, varav 1 finns kvar som hyresrätter, resterande upplåts med bostadsrätt. Antalet butikslokaler är 7 st samt ett fastighetskontor. Föreningen förvärvade fastigheten 2006. Föreningen har en anställd vaktmästare på 70%. Föreningen äger marken och är en äkta bostadsrättsförening.

Föreningen har ett gemensamt elavtal och den boende blir fakturerad för vad denne förbrukat genom ett tillägg på månadsavgiften, som avser förbrukningen föregående kvartal.

Källare bestående av förråd, två tvättstugor, två torkrum samt ett garage med plats för 22 bilar.

Parkering/garage:

Föreningen har 22 garageplatser, kostnad: ca 650 kr/mån. Kösystem tillämpas. Kölistan går att se på föreningens hemsida. Boendeparkering i området.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Comhem. Detta tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 170 kr/månad.

Renoveringar:

2002 Bytes ytterbågar på samtliga fönster.
2003 Målades fasaden samt alla (6) trapphus.
2005 Insattes säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter.
2007 Renoverades hissar.
2008 Installation av nytt värmesystem.
2009 Omläggning av tak gjordes.
2010 Byte tappvattenledningar.
2012 Nytt cykelhus på gården, nya cykelställ.
2012 Byte av elstammar, installation enskild mätning och debitering av el.
2012 Nytt cykelhus på gården, nya cykelställ.
2012 Nya torktumlare.
2013 Nya entredörrar, Kilian Zollsgatan 30 A och B.
2013 Klinkergolv i tvättstugor och torkrum.
2013 Nya porttelefoner.
2015 Nya fönster och balkongdörrar.
2017 Utemiljön har setts över och taket på videobutiken byttes ut.

Endast löpande underhåll framöver, inga större renoveringar finns planerade.

Ekonomi:

Senaste avgiftshöjningen skedde den 1/1 2015 med 3%. Det finns inga planer på att höja avgiften i dagsläget.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1138 kr som betalas av säljaren. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 455 kr/pant.

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från berörd föreningen, uppdaterad 2018-04-23. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

För mer info se: www.brfdivina.se

Allmänt om lägenheten

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Enligt föreningens lägenhetsförteckning är lägenheten fördelad på 3 rum och kök om 82 kvadratmeter boarea. Enligt säljares uppgifter är lägenheten fördelad på 4 rum och kök om 84 kvadratmeter.

Hallens garderob är ombyggd för att få ett större badrum.

Ospecificerad andel i förening: 1,2018%. Andelstal insats har ej kunnat preciseras.

Ett obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer med 170kr/månad

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Omgivning

Allmänt om området:

Ribersborg, eller "Ribban" som det kallas i folkmun, har blivit ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Trots ett tättbebyggt område möts ljus, luft och hav här och erbjuder en helhetslösning för alla generationer och hushåll.

I Västra Innerstaden, längs kusten mellan Malmöhus slott och Fridhems villastad, har Ribersborg vuxit fram i etapper mellan 1910- och 1960-talet. De sydöstra delarna har en sluten kvartersbebyggelse och i söder ser vi öppen gårdsbebyggelse i lägre skala. Idag är det främst de höga skivhusen som ger Ribersborg dess unika karaktär. Närmast stranden, havet och Öresundsparken är de hela nio våningar höga och trappas av in mot resten av staden.

Stadsingenjör Bülow-Hübe tog fram stadsplanen redan 1936 och vi känner igen områdets funkisideal sedan dess. Ljus och luft är ledorden på Ribersborg. Du som är intresserad av arkitektur hittar tidstypiska funktionalistiska hus i kvarteret Peterstorp, med välkända Ribershus som främsta exempel. Ett lekfullt hus från 50-talet är Kollektivhuset på Tessins Väg med sina överraskande fönsterformer. Arvet från arkitekterna lever även vidare i områdets gatunamn, tillsammans med svenska konstnärer och författare. Här hittar vi till exempel Roslins väg, Nicoloviusgatan och Ernst Ahlgrensgatan.

På Ribersborg finns alla möjligheter till ett aktivt liv. Stranden och havet lockar sommartid med flera kultur- och idrottsarrangemang utöver traditionellt strandliv. Under hela året utgör alla cykel- och promenadstråk utmärkta tillfällen för träning och avkoppling. Tessinparken och Slottsparken ligger också nära, vilket på det hela gör ett perfekt område för dig som är hundägare. Kronan på verket måste vara Kallbadhuset, "Kallis", med sin karaktäristiska brygga och strålande utsikt, restaurang och bastu.

Den praktiska funkisstilen tillsammans med områdets mycket tilltalande läge har attraherat många familjer genom åren. Här finns affärer, restauranger och andra tjänster på nära håll. Flera förskolor och två grundskolor, Ribersborgsskolan och Fridhemsskolan, ligger i området. För dig som pendlar finns goda möjligheter att snabbt ta dig in till centralen och om du jobbar i stan tar det endast fem till tio minuter att cykla in till stortorget.

En lugn och central stadsdel med ett serviceutbud som liknar det i city gör det inte svårt att förstå områdets popularitet. Det är enkelt att bo på Ribersborg!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.