Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Anmäl intresse
Malmö, Västra Hamnen
Barometergatan 42
Pris: 3 395 000 kr
Avgift: 3 832 kr inkl. värme och vatten
Boarea: 68.3 m2
Rum: 2
Våning: 2
 

Generöst och exklusivt med fri utsikt mot kanalen i Västerläge!

På perfekt samt unikt läge i Västra hamnen finner vi denna generösa tvårummare med social öppen planlösning. Balkong i västerläge mot kanalen och de exklusiva samt vackra Townhousen. Lugnt läge, en gömd pärla helt enkelt! Dessutom tillgång till fantastisk gemensam takterrass med panoramavy, bastu och jacuzzi vilket bara är några av de trevliga mervärdena som föreningen besitter. Något du inte vill missa! Varmt välkomna.

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Interiör

Antal rum:

2

Boarea:

68,3 m²

Beskrivning:

Välkommen in i en stilren och genomgående, smart planerad tvåa längst ut i Västra Hamnen, där havet tar vid! En magisk gömd pärla mot Västra Hamnens fantastiska och charmiga Townhouses. Här bor man vindskyddat och med solsäkert läge där föreningen erbjuder ett flertal gemensamma terrasser varav ett par med spektakulär havsutsikt! Som ytterligare bonus finns här både bastu och jacuzzi med utsikt över havet och Turning Torso.

Vi tar oss upp till våning två där vi finner en av föreningens generösa terrass med sol från morgon till kväll. Härifrån når vi ingången till denna underbara bostad och kliver in i en rymlig hall med snygg mörkgrå klinkerbeläggning på golvet vilken snabbt övergår i vackert skeppsgolv från Junckers, genomgående för resten av våningen.

Från hallen sprider sig rummen ut i en smart planlösning där kök och vardagsrum i öppen planlösning utgör våningens hjärta. Köket stoltserar med snyggt kontrasterande svart kakel mot vit inredning. Stilrent och klassiskt! Vi finner här gott om förvaring, med ett antal frostade luckor som dekorativ detalj och därtill all tänkbar maskinell utrustning i läckert rostfritt. Dessutom en väl tilltagen matplats framför det stora fönstret. Detta är ett kök för såväl matlagningsentusiasten som för den som hellre bara avnjuter middagen för två, eller arrangerar större bjudningar med vännerna! Här erbjuds även en härlig djup fönsterbänk som blir ett fantastiskt hyllplan vid vilken man kan sitta och njuta av utsikten mot det gröna Västra Hamnen.

Vardagsrummet är rymligt och inbjuder till flexibel möblering på det snygga skeppargolvet. Ljust och fint tack vare väl tilltaget fönsterparti som leder ut till den 9,64 kvadratmeter fenomenala balkongen mot Västra Hamnens egna trädgårdsstad, European Village, underbar med den vackert ringlande kanalen. Välplanerade kvadratmeter skapar gynnsamma förutsättningar för möbleringen.

I våningens sovrum finner vi en känsla av lugn med vackert uppsatta garderober som ramar in sängplatsen och skapar en mysig sfär för avkoppling. Här fås optimalt med förvaring tack vare ytterligare inbyggd garderob från HTH och ett härligt ljusflöde från den franska balkongen.

Badrummet är praktiskt beläget bredvid sovrummet och går i svart/vitt med fondvägg i mörkt mindre kakel och större klinkers i samma nyans mot stort vitt kakel. Stilrent! Vi har fin ljus badrumsmiljö tack vare det väl tilltagna fönstret som vi finner ett snyggt handfat framför. Badrummet har även tvättpelare med både tvättmaskin och torktumlare för att underlätta i vardagens bestyr.

Varmt välkomna till ett smart och välplanerat boende för den som längtar ut till havets skiftningar och ett modernt boende i populära Västra Hamnen! Förutom närheten till badbryggor och strand bor du även med närhet till kollektivtrafik, caféer, restauranger och flera mataffärer. Ett boende som har allt!

Kök:

Stilrent Vedumkök med vit köksinredning vilket snyggt bryts av med bänkskiva i oljad massiv valnöt, slipad 2015. Som stänkskydd finner vi läcker svart blank mosaik. Maskinparken kommer från Siemens och består av spishäll, spisfläkt, inbyggnadsugn och mikrovågsugn, integrerad diskmaskin (2016) samt kyl och frys i rostfritt utförande.

Badrum:

Generöst helkaklat badrum i vitt och svart med både kakel och klinker från Höganäs. Utrustad med Infällbar frostad duschkabin, väggfast WC (IFÖ), tvättställ, handdukstork (Dryson), tvättmaskin och torktumlare (Siemens). Här finns även badrumsskåp med god förvaring från Foss.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2007

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Energiprestanda:

117 kWh/m²/år

Förening

Namn:

Brf Barometern 39

Allmänt om föreningen:

Föreningen bildades 2007 och består av 27 st lägenheter i varierande storlekar som upplåts med bostadsrätt. Inom fastigheten som är 7 våningar hög finns det i markplan 2 st lokaler som upplåts med hyresrätt.

Det finns fyra gemensamma balkonger i föreningen på vån 5, två per trapphus, varav två med havsutsikt. Du får här även utsikt över European Village och kanalen. Föreningen bjuder också på två gemensamma stora terrasser, en med sol morgon till lunch och på den andra lyser solen från sen morgon till kväll.

Högst upp i huset finner vi föreningens stolthet. Brf Barometern 39 har ett eget spa med bastu, dusch, utomhusjaccuzzi och gästlägenhet med pentry som du som medlem kan disponera. Takterrassen erbjuder även utemöbler från Grythyttan, infravärme samt eldriven markis. Spa-delen kostar 100:- per bokningstillfälle och gästerna får exklusivt tak över huvudet för 200:-/natt.

På innergården finner vi cykelställ.

Förvaltas av SBC

Parkering/garage:

Föreningen har 29 bilplatser i botten av fastigheten och ytterligare 4 st garage som tillhör specifika lägenheter - alla hyrs ut via obligatoriska avtal av föreningen. Garageplats hyrs till en kostnad av 850 kr/månad. Möjlighet till gratis gästparkering finns.

Bredband/TV:

Just nu har föreningen Telia som leverantör av bredband och Telia TV genom bredbandet. Grundutbudet av TV-kanaler ingår i avgiften.
Från och med juli månad byts leverantör till Bahnhof med 1000/1000 mbit hastighet på bredbandet. Bahnhof använder Sappa som underleverantör vilka kommer att leverera Digital-TV och "Sappa alltid" tv paket levereras som basutbud.

För detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 260 kr/månaden till avgiften.

Möjlighet finns även att få ip-telefoni och att köpa till ytterligare TV-paket via Sappa.

Renoveringar:

2016 Slipades golven i entréerna samt trapphusen målades om.
2017 Utfördes stamspolning.

Planerat:
2018 planerar föreningen att låta utföra underhållsarbete i form av tvätt, målning, fogning och vissa åtgärder på plåtarbeten och fönster på samtliga fasader. Underhåll/utbyte av trätrall på takterrasser som ursprungligen planeras utföras i samband med fasadarbetena.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2015 och sträcker sig fram till 2070. Underhållsplanen uppdaterades 2017.

Ekonomi:

Vid slutet av 2017 höjdes månadsavgifterna med 3% och i slutet av första kvartalet 2018 höjdes de med ytterligare 3%. Denna höjning är en följd av att styrelsen planerar ett byte av fasaden om ca 10 år, och för att finansiera detta finns ett behov av att kassaflödet blir än mer positivt än tidigare. Det förväntas att dessa extrahöjningar kommer att vara tillräckliga, och att det i framtiden inte finns något behov av att höja med mer än inflationen om inte räntorna stiger markant.

Överlåtelseavgift om ca 1138 kr tas ut och betalas av köparen. Pantsättningsavgift om 455 kr betalas av pantsättaren.

Övrigt:

Besök gärna föreningens hemsida www.barometern39.se.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Kontaktemail:

barometern39@hotmail.se

Allmänt om lägenheten

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Andel årsavgift 2,20665%. Andel kapital 2,20560%. Ospecificerat andelstal 0,0220669. Uppgift enligt föreningens lägenhetsförteckning. Andelstal insats har ej kunnat preciseras.

En obligatorisk kostnad om 260:-/månad tillkommer till avgiften och avser bredband. Även avgift för garageplats tillkommer med en summa om 850:-/månad.

Lägenheten har balkong i västerläge.

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Säljaren informerar om att följande inredning ingår i köpet. De inbyggda HTH garderoberna i sovrummet, väggfasta skåp i vitt med glastopp i vardagsrummet, skräddarsydda persienner från Moogio samt de stora krukorna inkl. växter och spalje på balkongen.

Omgivning

Allmänt om området:

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer - ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Netto, Systembolaget, apotek och gym finns inom gångavstånd och erbjuder ett stort och varierande utbud.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några hundra meter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.