Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Lund, Östra Torn
Iliongränden 282
Pris: 2 975 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 6 538 kr
inkl. värme, VA, kabel-TV, bredband och p-plats
Boarea: 104.6 m2
Rum: 4.5
Våning: 1
 

Välplanerad femma på gemytliga Djingis!

På populära Djingis finns nu möjlighet till en rymlig femrummare i två plan med tillgång till vårspirande uteplats! Perfekt för dig som värdesätter en social och barnvänlig miljö i kollektiv och hjälpsam anda, i lugna kvarter med grönskande innergårdar och fina lekmiljöer. Ett otroligt levande område helt enkelt!

Ansvarig mäklare.

Reg. Fastighetsmäklare Anna Ahlström 0703-13 13 40 Mejla mig

Visningar.

Söndag 26 maj
11:00 - 11:30
Bokad visning - vänligen boka er via bokningslänken!
Anmäl mig

Interiör

Antal rum:

4,5

Boarea:

104,6 m²

Beskrivning:

Välkommen till detta trivsamma hem i tilltalande miljö med vårgrönskande innergårdar och familjär stämning! Här erbjuds en härlig bostad för den större familjen med flertalet sovrum, badrum och gästtoalett som ackompanjeras av stort allrum i vinkel och fräscht kök med matplats.

Bakom glatt gul fasad bjuder en yteffektiv hall in med tåligt klinkergolv och gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor. Direkt på vänster hand nås en fräsch gästtoalett med matchande klinkergolv såsom i hallen.

Rakt fram väntar ett rymligt kök som renoverades 2002 i smakfulla färg- och materialval och som erbjuder bra förvaring, väl tilltagna arbetsytor och en rejäl matplats för familjen. Ljusinsläpp från flera fönster i två väderstreck som extra bonus.

Allrummet lockar med vida kvadrat i vinkel, som med enkelhet inrymmer såväl soffgrupp som middagsbord och ett par sköna fåtöljer. Väggarna är tonade i gult och på golvet ligger parkett i körsbärston. Härifrån erbjuds dessutom terrassdörr till den mysiga uteplatsens insynsskyddade miljö med lummig grönska och söta vårblomster.

Ett bra sovrum avrundar våningsplanet. Väggar i grönt möter trägolv och här möblerar man med fördel med både enkelsäng och skrivbord.

En trappa upp erbjuds tre väl tilltagna sovrum, samtliga med trägolv, samt ett badrum med badkar. En rejäl klädkammare därtill samt extra garderober som ytterligare optimerar familjens förvaring.

Det första sovrummet ligger direkt till vänster efter trappan och har lasyrmålade väggar i gult och ett behagligt ljusinsläpp från fönster i par och möjlighet till både säng och fristående förvaringsmöbel om man så önskar.

Master bedroom, som förstås är störst till storleken ligger i andra änden av trappan och har ljusa väggar. Inreds med lätthet med både dubbelsäng och tillhörande möblemang.
Avslutningsvis det sista sovrummet som också nås från trapphallen är ett fint sovrum med grönt laserade väggar och bruten takvinkel samt ljusinsläpp från två väderstreck.

Toppenläge nära stadsbuss och flera skolor samt förskolor, varav en på området - varmt välkomna till Iliongränden 282!

Kök:

Trevlig kök från Ikea som renoverades 2003 med inredning i björk. Vinrött kakel ovanför väl tilltagna arbetsytor. Maskinparken består av kyl (årtal okänt), frys i högskåp 2003, diskmaskin ca 5 år gammal, ugn med dubbla ugnar 2003 samt fläkt. Bra plats för matbord.

Badrum:

Badrummet renoverades 2002 med ytskikt i blått. Badkar, vask, toalett, grovvask samt tvättpelare med tvättmaskin ca 3 år och torktumlare ca 1 år.

Gästtoalett med grått klinkergolv och vitmålade väggar med vinrött kakel ovanför handfatet.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1972

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Energiprestanda:

158 kWh/m²/år

Förening

Namn:

HSB Brf Djingis Khan

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningens byggnader uppfördes 1972 och består av 316 st radhuslägenheter. Dessa byggnader uppfördes i 20 st mindre gårdar som skapas av två halvcirkelformade huskroppar som i sin tur ger familjära innergårdar. Området är tillbyggt 1986 samt 1994.
Föreningen äger fastigheterna Djingis Khan 1-5 samt Ilion 1-6, dessa har adresserna Uardavägen 33-227 samt Iliongränden 66-316. Varje gård har fått sin unika beteckning från alfabetet A-T. Gårdarna är helt avskilda från biltrafik vilket ger ett intimt boende med möjlighet till stor gemenskap.
Trädgårdsteamet sköter den tekniska förvaltningen/trädgårdsskötsel. HSB Skåne sköter den ekonomiska förvaltningen.
Uppvärmning ger genom fjärrvärme.

Lägenhetsfördelning:
3:or - 144 st
5:or - 160 st (vissa är omgjorda till 4:or)
6:or - 12 st

Vita Huset är föreningens gemensamhetslokal som innehåller; tvättstuga, vicevärdens kontor, styrelserum samt högst upp ligger byteshandeln. Här finns också en stor festlokal och en mindre lokal, som kan hyras separat eller samtidigt. I stora lokalen får högst 120 personer vistas och lilla lokalen 30 personer.
Vår gemensamhetslokal Vita Huset innehåller inte bara tvättstuga och vicevärdens kontor - här håller dessutom styrelsen sina möten och högst upp ligger byteshandeln. Dessa är tillgängliga för uthyrning såväl dag- som kvällstid.
Öppna ideella aktiviteter - dvs icke vinstdrivande - som bedrivs av boende debiteras inte.

I tvättstugan finns tio tvättmaskiner, en grovtvättmaskin, sex torktumlare och tre torkskåp. Tvättider bokas genom digitalt bokningssystem.
Det finns även ett bibliotek i tvättstugan, vilket sköts av föreningen Shangilia. Här kan man låna, byta eller helt enkelt ta böcker.

Föreningen har fyra hobbyrum. I alla rum finns en hög arbetsbänk med skruvstycke, arbetsbord, förvaringshyllor för trä, färg mm och städutrustning. Värme finns vid behov. Verktyg får man själv ta med.

Alla gårdar har ett gårdsråd som planerar gemensam gårdsstädning, lekredskap och plantering av växter men även gemensamma aktiviteter som grillkvällar etc. Varje gård har också minst en gårdsrepresentant, som tillvaratar gårdens intressen och som samtidigt fungerar som en kanal genom vilken medlemmarnas synpunkter förs vidare till styrelsen.

Föreningen är en mycket aktiv och levande förening med många barn på området och som har massor av gemensamma aktiviteter och tillställningar. Fester, kalas, kräftskivor, pubaftnar, kurser i dans, kör, yoga och pilates anordnas bland annat. Bananparken som går som en grön lunga genom området sammanbinder gårdarna till en gemensam grön oas och här anordnas många gemensamma fester. Tack vare den sociala miljön är Djingis Khan även känt som en av de barnvänligaste bostadsrättsföreningarna i hela Sverige.

Parkering/garage:

Varje hushåll i föreningen har rätt till ett kostnadsfritt permanent parkeringstillstånd.
Behöver hushållet ytterligare ett parkeringstillstånd kostar det ca 200 kr/mån. Parkeringsplatserna är numrerade men man får parkera på vilken ruta man vill. Finns även särskilda handikapplatser. Varje hushåll har även två gästparkeringstillstånd.
Föreningen tillhandahåller tre laddningsboxar som kan ladda sex elbilar eller hybrider, för att ladda krävs konto hos E.ON. Finns också eluttag för motorvärmare till totalt 96 bilar.
För motorcyklar finns särskilda parkeringar.

Bredband/TV:

TV via Sydantenn som ger tillgång till 22 kanaler och dessa ingår i månadsavgiften.
Bredband genom Ownit 100 Mbit ingår i avgiften. Ingen separat avgift utgår, utan allt detta är inkluderat i månadsavgiften.

Renoveringar:

Via den informativa årsredovisningen får man en mycket god insikt i föreningens arbete kring kommande och genomförda underhållsarbeten.
Inga stora genomgripande underhållsåtgärder planeras under 2019.

Ekonomi:

Beslut om avgiftsförändring tas vid budgetmöte i november. Avgiften har inte höjts sedan 2015 och några större avgiftshöjningar är inte planerade.
För mer info se föreningens senaste årsredovisning.

En överlåtelseavgift tas ut om 1 138 kr som betalas av bostadsrättsinnehavaren (2,5% av ett prisbasbelopp). Vid belåning av lägenheten tas en pantsättningsavgift ut om 455 kr/pant som betalas av pantsättaren (1% av ett prisbasbelopp). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2018 som är 45.500 kr.

Övrigt:

Föreningen tillhandahåller en mycket informativ och gediget uppbyggd hemsida, gå gärna in och ta del av all information på;
www.djingis.se

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterad 2019-04-11. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Kontaktemail:

styrelsen@djingis.se

Allmänt om lägenheten

Ekonomisk förvaltare HSB har angivit följande andelstal:
Insats andelstal 0,53270%. Andelstal årsavgift 0,34198%.

Lägenheten utnyttjas idag som en femrummare men är registrerad hos HSB som 3 rum och kök. Troligtvis har dessa uppgifter ej blivit omregistrerade sedan tillbyggnaden gjordes.

Uteplats i sydvästläge med sol eftermiddag/kväll. Uteplatserna är mark som ägs av föreningen och får disponeras av de boende. Det innebär bland annat att man inte får bygga på uteplatsen utan styrelsens tillstånd och att uteplatserna ska hållas i gott skick. Se föreningens hemsida för mer information.

I köpet ingår tvättmaskin, torktumlare.
I köpet ingår EJ hatthylla och skohylla.
Säljaren vill upplysa om att klinker i entré är lösa samt att det finns mindre hål i toadörr och någon vägg.
Det finns ytterligare innerdörr i förråd.
Lägenhetsinnehavaren disponerar ett förråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Östra Torn är ett expansivt område i östra Lund som med sitt strategiska läge lockar många bostadsköpare. Här får du - på betryggande avstånd från innerstadens trafik och buller - en lummig och trivsam boendemiljö. Närhet till bland annat Ideon Science Park, Lunds universitet, Lunds Tekniska Högskola och många världsledande kunskapsorienterade företag. I området finns både förskolor och skolor, vilket gör området än mer välkomnande för barnfamiljer. Här bor du på en plats med bra framtidsutsikter nära både natur och stad.

Kommunikationerna i området är goda. Med närhet till motorvägen - E22:an - kan du på ett snabbt och smidigt sätt ta dig till andra delar av Skåne. Kollektivtrafiken är också bra med både stadsbusslinjer och regionbussar som trafikerar området. I cykelstaden Lund kan du också med lätthet utnyttja de många cykelvägar som länkar området till stadens övriga delar.

De vardagliga bestyren underlättas med Ica på ett par minuters avstånd. Valmöjligheter finns då även Coop, Willys och Lidl ligger i närheten.

En av fördelarna med att bo på Östra Torn är närheten till naturen. Naturreservatet Kungsmarken, som ligger mellan Lund och Södra Sandby erbjuder mycket vacker natur. För den golfintresserade finns golfbanan Kungsmarken i naturreservatet med samma namn - en av Sveriges anrikaste golfbanor. Man kan också njuta av Skrylle naturreservat och motionsanläggning i närbelägna Södra Sandby.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.