Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Anmäl intresse
Ängelholm, Vejbystrand
Vejby byaväg 134
5 950 000 kr eller högstbjudande
Boarea: 289 m2
areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 82 m2
Tomtarea: 28415 m2
Rum: 12
 

Välskött hästgård i populära Vejby!

Drömmer du om det lugna livet på landet? Nu har vi äran att presentera denna underbara trelängade hästgård på skönt läge i trivsamma Vejbystrand. En gård med flertalet möjligheter, generationsboende, Bed & Breakfast eller en fullutrustad hästgård. Nuvarande ägare har utvecklat en fantastisk gård med trivsamt boende och fina förutsättningar för ett aktivt hästliv. Stallbyggnaden erbjuder sex boxar med möjlighet att ytterligare utveckla efter egna förutsättningar och önskemål. Detta är en gård som måste upplevas på plats, varmt välkommen att boka din privata visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Carl Brangmo 0737-453704 Mejla mig

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Allmän beskrivning:

En fantastisk hästgård belägen i populära och omtyckta Vejbystrand. Här bor du lantligt men har närhet till såväl Ängelholm, Båstad och fina kommunikationer med närhet till E6:an och pågatågen. De varma årstiderna tar man gärna cyklarna ner till hamnen och havet, underbara miljöer för bad och lek eller varför inte en bit mat på någon av byns restauranger?

Gården disponerar tre boningshus, utrustad stallbyggnad, fina hagar med vindskydd och ridbana. En gård med många möjligheter för dig som vill utveckla ditt eget drömboende.

Nuvarande ägare bedriver Bed & Breakfast under namnet Stallgården Vejbystrand, se hemsida för inspiration: stallgardenvejbystrand.com.

Boningshus med korsvirke:

Underbart boende, stort och rymligt med lantligt kök, trivsamt vardagsrum med öppen spis och fina sovrum. Sköna, lantliga detaljer med plankgolv, bjälkar samt en underbar trädgårdssida med många fruktträd. Ett fullgott boende för dig som uppskattar charm och detaljer. Husets hjärta är den underbara eldstaden i vardagsrummet. Från entrén når man en avdelning med tvätt, badrum, bastu/dusch. Kök och matrumsdel ligger centralt placerat med härlig atmosfär. Ett sovrum samt ytterligare dusch och toalett nås på entréplan. På ovanvåningen nås tre sovrum samt en kontorsavdelning. Källaren har murats om för att hålla grundvattnet borta samt försetts med platonmatta.

Huset värms upp på följande sätt: elgolvvärme i kök, badrum och toalett. Luft/luft i matrum. I övrigt direktverkande el. Taxerad storlek är 152+50 kvm. Undergrund; Morän. Grund: källare delvis, gjuten platta. Stomme: Tegel/lecablock. Bjälklag: trä

Boningshus med träpanel:

1 ½ plans villa med källare, entréplan disponerar ett stort vardagsrum, stort sovrum samt badrum och kök. Ovanvåningen erbjuder två sovrum samt en oinredd vind. Detta hus värms upp av: elgolvvärme i kök, badrum samt hall. I övrigt vattenburen med radiatorer; frånlusftvärmepump (icke-fungerande; går idag på elpatron). Taxerad storlek är 90+32 kvm. Grund: torpargrund/delvis källare. Stomme: tegel. Bjälklag: trä.

Stallbyggnad:

Modern inredd stallbyggnad med sex rymliga boxar, tre uppställningsplatser och två stora portar på respektive långsidor. Boxar och ventilation är godkänt av Länsstyrelsen. Här finns fina möjligheter att ytterligare inreda och utveckla; ritningar och bygglov finns redan på sadelkammare. Idag finns rymlig sadelkammare med ombyte i bod strax utanför. Stallinredning med elinstallation är gjord under 2016. Stängsling av samtliga hagar med utdraget vatten, anläggning av tre vinterpaddockar med vindskydd och vintervatten, samt hårdgörning runt stallbyggnaden utfördes under 2016. Ridbanan med tillhörande staket är anlagt under 2020.

Stuga:

Mysig stuga privat placerat på trädgårdssidan. Öppet vardagsrum och kök samt badrum på bottenplan, härligt sovloft med underbar utsikt över åkrar, ängar och Hallandsåsen. Taxerad storlek är 47 kvm. Värms upp med elgolvvärme i kök koch badrum, samt direktverkande el. Betongplatta som grund, trästomme och träbjälklag.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

Gård

Byggnadsår:

1935

Stomme:

Tegel / Trä / Lecablock

Fasad:

Korsvirke / trä

Fönster:

2-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Plåt / tegelpannor

Uppvärmning:

Se specifikation

Övrigt:

Säljaren berättar om utförda renoveringar:

2020:
Två nya ytterdörrar
Två fönster samt altandörr monterad
2019:
Installation av UV-filter för vattenanläggning
Vindsförråd inrett
Varmvattenberedare installerad
Ny induktionshäll
Ny diskmaskin
Ny tvättmaskin
2018:
Ny kyl
Ny frys
Ny tvättmaskin
Ny torktumlare

Fiber är indraget till alla tre boningshus
Provtagning av vatten godkänt i september 2019
Sotning samt brandskyddskontroll av öppen spis i augusti 2020

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 181 kWh/m²/år
Energiklass: G
Utförd: Utförd
Datum: 2016-07-04

Driftskostnader

Fastighetsskatt/avgift:

14 456 kr

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Vejby 7:7

Taxeringskod:

120

Taxeringsår:

2017

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten (grävd brunn). Enskilt avlopp (trekammarbrunn med infiltrationsbädd (bädden anlades under 2018)

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Ängelholm Vejby GA:9 ändamål: Vägar

Pantbrev:

Totalt antal: 8 st
Total summa: 3 825 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Vejbystrand är belägen i Ängelholms och Båstads kommun och är ihopbyggt med Magnarp. Orten ligger naturskönt cirka 1 mil nordväst om staden Ängelholm. Tidigare en liten fiskeby men idag en villaort med långsträckta badstränder vid Skälderviken. Vejbystrand är en omtyckt turist- och badort och här finns även ett par unika miljöer, såsom Trollskogen och Magnarpsheden. Bykärnan ligger närmast hamnen.

I Vejbystrand/Magnarp finns dagis, fritids och skola upp till nionde klass. Det finns två åretrunt-restauranger, ytterligare två sommarrestauranger i hamnen samt vandrarhem, B&B med pub, ICA-affär, blomsteraffär, frisör, veterinär och bibliotek.

Det avgår buss till Ängelholm två gånger i timmen.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.