Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Anmäl intresse
Malmö, Dammfri
Bellevuevägen 4C
Pris: 1 795 000 kr utgångspris
Avgift: 2 287 kr
inkl. vatten.
Boarea: 55.5 m2
Rum: 2
Våning: 2
 

Välplanerad våning med fantastiskt ljusinsläpp och balkong!

Stilrent renoverad tvåa med läckert badrum och kök. Bara att flytta direkt in! Här fås man klassiska detaljer som fiskbensparkett och takstuckatur. Dessutom med både balkong och en charmig fransk balkong! Här bor man i en populär förening med en låg boendekostnad. Nära till stadens parker och City! Välkomna.

Ansvarig mäklare.

Reg. Fastighetsmäklare Johan Dahlgren 0704-22 90 41 Mejla mig

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Interiör

Antal rum:

2

Boarea:

55,5 m²

Beskrivning:

Inflyttningsklar och väldisponerad tvåa med fina detaljer såsom fiskbensparkett, brädgolv och klassiskt stengolv vilka möter tidlöst renoverade ytskikt med helkaklat badrum och praktiskt kök i vitt. Genomgående ljusflöde från flera fönsterpartier och generöst vardagsrum med härlig balkong!

Med lätta steg nås andra våningen där hallen välkomnar med vackert stengolv i original. Här erbjuds goda avhängningsmöjligheter och en inbyggd garderob tar enkelt hand om övrig förvaring. Här finns också plats för en mindre hallmöbel om så önskas.

Stengolvet övergår vidare in i ljuvlig fiskbensparkett som flyter med in i det generöst tilltagna vardagsrummet beläget på vänster hand. Här finns det verkligen gott om plats för bland annat både soffgrupp och middagsbord. Rummet får ett underbart ljusinsläpp från dubbla fönster och glasad balkongdörr, som leder ut till den härliga balkongen i soligt västerläge. Här njuter man gärna av kvällssolens strålar tillsammans med något kallt att dricka.

Väl inne igen passerar vi det tidlöst helkaklade badrummet med egna tvättmöjligheter, praktiskt beläget mellan vardagsrum och sovrum. Det rofyllda sovrummet, vars vackra vitmålade brädgolv möter väggar i vilsamt vitt, är väl tilltaget och rymmer med enkelhet dubbelsäng. Här finns förvaringsmöjligheter via en rejäl garderob samt en inbyggd klädkammare som ett extra plus. Vi erbjuds dubbla fönster som säkerställer både ljusinsläpp och frisk luft och öppnas upp till en fransk balkong i österläge med trevlig förmiddagssol.

Våningens kök är stilrent med köksinredning i vitt med bänkskiva i mörkare kulör som fin kontrast. Välutrustat med maskinpark i rostfritt samt integrerad diskmaskin och bra med arbetsytor. Matplats för upp till fyra personer ryms på det charmiga brädgolvet som målats vitt.

Läget är alldeles utmärkt i ständigt populära, lugna och trygga kvarter med närhet till alla möjliga trevligheter såsom hav och strand, grönskande parker, shoppingcenter och mysiga restauranger och butiker, för att inte nämna närheten till city och Malmö Centralstation. Varmt välkomna på visning!

Kök:

Fräscht kök, med charmigt brädgolv och köksinredning i vitt. Mörkare bänkskiva med stänkskydd i fasettkakel ovan. Köksutrustningen består av spishäll, ugn, fläkt, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl/frys i rostfritt. Fint ljusinsläpp från stort fönsterparti och bra plats för matplats för ca 2-4 personer.

Badrum:

Stilrent helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och grått klinkers på golvet. Utrustat med WC, handfat med kommod, badrumsskåp med spegeldörr, takdusch med vikbara glasdörrar, handdukstork. I badrummet finns även tvättmaskin och torktumlare från Siemens.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1947

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Energiprestanda:

141 kWh/m²/år

Driftskostnader

Energiklass:

F

Förening

Namn:

Brf Viborg 1

Allmänt om föreningen:

Brf Viborg 1 är en äkta bostadsrättsförening. Byggnaderna uppfördes år 1947- 48 och omfattar 122 lägenheter samt fyra lokaler.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick.
Föreningens mark är upplåten med tomträtt, år 2020 skall nya tomträttsavtal tecknas.

Föreningen förfogar över sex tvättstugor, en i varje byggnad som är belägna i källaren. Bra maskinell utrustning och torkmöjligheter i varje tvättstuga.
Det finns cykel/barnvagnsrum i källaren.
Föreningen förfogar över en samlingslokal som också kan utnyttjas som övernattningslägenhet. Denna kostar ca 200 kr/dygn att boka.
Föreningen förfogar över källarlokaler/utrymmen/förråd på 7 - 30 kvm som medlemmar kan hyra.
Det finns ett gemensamt miljöhus för avfallshantering.

Den gemensamt upphandlade elen debiteras på månadsavin var 3:e månad. Fast avgift för elnätet tillkommer om 20 kr/mån.

Parkering/garage:

Föreningen förfogar över 42 p-platser längs med Hillerödsvägen som kostar ca 300 kr i månaden, 350 kr från januari 2019. Separat kösystem tillämpas och förvaltas av Bredablick Fastighetsförvaltning AB. Den som står först har stått i kön sen slutet av 2016.
Det finns även boendeparkering i området.

Bredband/TV:

Kabel-TV finns genom Telenor - basutbud tillkommer som obligatoriskt tillägg om 90 kr/mån. Bredband och telefoni är tillgängligt via Ownit. 100 Mbit tillkommer som obligatoriskt tillägg om 99 kr/mån, högre hastighet kan avtalas. Möjlighet att ansluta bredbandstelefoni och IPTV. Router/ tjänstefördelare ingår i lägenheten.

Renoveringar:

1985 - Fasaden tilläggsisolerades och teglades.
1985 - Balkonger byggdes om.
1995 - Elstigare och element byttes.
1996 - Vattenstammar kök badrum byttes.
2006 - Taket byttes.
2006 - Porttelefoner installerades.
2008 - Delar av gårdsmiljön samt entrégångar gjordes.
2010 - Avloppsstammar i kök byttes och i badrummen relinade man.
2010 - Satt energisnål belysning i trapphusen.
2011 - Tre nya grillplatser samt nya staket och grindar installerades.
2012 - Man har putsat och målat socklarna på huset.
2014 - Bredband installerades via Ownit.
2014 - Installation av gemensam el
2015 - Spolning av samtliga stammar.
2016 - Renovering av källargångar samt ny belysning
2016 - OVK, obligatorisk ventilationskontroll
2016 - Renovering av källargångar samt ny belysning
2017 - Ombesiktning och besiktning av de lägenheter som fick anmärkningar och dem som inte var tillgängliga vid OVK 2016
2017 - Målning av mangelrummet
2017 - Inköp av tre torkskåp
2018 - Bottenstammar har besiktigades i januari-februari. Inga renoveringar ansågs nödvändiga.

Ekonomi:

Höjning av årsavgift med 5 % 1/1 2019.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt gällande stadgar.

Övrigt:

Läs mer om föreningen på deras hemsida www.brfviborg1.se

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening per 2018-12-06. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Kontaktemail:

styrelsen@brfviborg1.se

Allmänt om lägenheten

Andel årsavgift 0,76561%. Andel förmögenhet 0,76561%. Uppgift enligt föreningens lägenhetsförteckning. Andelstal insats har ej kunnat preciseras.

I årsavgiften på 34 903 kr som framgår i mäklarbilden ingår följande årsavgifter.
- Bostaden: 27 444 kr
- Bredband: 1 188 kr
- Värme: 6 256 kr
- Kabel-tv: 1 080 kr
- El: 240 kr. 20 kr/månad för elkostnad (fast avgift, elnät). Föreningen har ett gemensamt elavtal och medlemmen debiteras kvartalsvis efter faktisk förbrukning.
Total månadsavgift är 3017 kr.

Säljaren disponerar ett källarförråd samt vindsförråd.

Säljaren informerar om att garderoberna i sovrummet ingår i köpet.

Badrumsrenoveringen är fackmannamässigt utförd och dokument för detta finns.

Omgivning

Allmänt om området:

Dammfri är ett trevligt bostadsområde med övervägande flerbostadshus blandat med både hyresrätter samt bostadsrätter. Området är beläget i innerstaden i Malmö mellan John Ericssons väg och Köpenhamnsvägen, väster om Mariedalsvägen. Följer du Mariedalsvägen norrut når du Ribersborgshavet med bara några minuters cykling och öster ut nås centrum och dess serviceutbud.

Det sägs att namnet Dammfri kommer från handlaren Nils Söderberg i slutet av 1800-talet. Nils ska ha byggt en egendom åt sin sjukliga hustru ute på landet. Så långt från stadens dammiga gator som möjligt.

Centralt i området ligger Dammfriskolan. Längre västerut ligger Pjättängens förskola och vid Mariedalsvägen Pildammsstadens förskola. Malmöflickorna håller även hus i dessa lokaler.

Husen är byggda på 1950- talet med 12 meter breda hus med 3-4 våningar. Husen är ofta byggda med tegelfasad. Till de viktigare delarna hör punkthusen vid Ängdalaplan, experimenthusen vid Hillerödsvägen samt byggnaderna och grönområdet kring Bobergsängen, med siktlinjen mot Pildammstornet.

Dammfri har Pildammsparken som en nära granne. Pildammsparken bjuder på många trevliga motionsslingor och utomhusgym på ett par olika platser i parken. Här ligger även en hel del sjöar, restauranger, fik och hundrastplatser. Vissa vintrar går det att åka skridskor på sjöarna. På gångavstånd når du även Rönneholmsparken med ytterligare hundrastplatser och grönska.

I området finns goda bussmöjligheter längs med Mariedalsvägen, Köpenhamnsvägen och John Ericssons väg. Det är ofta relativt enkelt att hitta parkering i området och bra cykelbanor finns att tillgå för den som föredrar detta.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.