Anmäl intresse
Malmö, Davidshall
Storgatan 43H
1 995 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 2 429 kr
Inkl. Värme, VA & Bostadsrättstillägg.
Boarea: 28 m2
areakälla: Ekonomisk plan
Rum: 1
Våning: 1 av 8
Hiss: Ja Hiss från markplan.
Uteplats: Ja
 

Kvadratsmart nyproduktion på trevliga Davidshall med tillträde 2021-06-01.

Nu har du möjlighet att vara en av dem första som flyttar in i Brf Neo Davidshall med tillträde 2021-06-01. Nyproducerade och väldisponerade kvadratmeter med modernt kök, goda förvaringsmöjligheter och trevligt allrum. Utöver det erbjuder bostaden på fantastisk takhöjd om tre meter och stora fönsterpartier med utgång till en trevlig uteplats som blir ett underbart extrarum om vår, sommar och höst! Belägen på ett av Malmös mest attraktiva lägen med endast fem minuters promenad till både Gustav Adolfs torg och Triangelns station.

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Edvin Karajkovic
0705-67 48 77 Mejla mig

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

HALL CA 4 KVM

Golv: Klinker närmast dörr, ljusgrått, 300x600 mm med förskjuten skarv.
Parkett 3-stav, matt vitlackerad ask.
Sockel: Trä, fabriksmålad vit.
Väggar: Målas, gråvita.
Tak: Målas, vitt.
Övrigt: Hatthylla, garderober och skjutdörrsgarderober enligt planlösning.

Kök:

KÖK/VARDAGSRUM CA 19 KVM

Golv: Parkett 3-stav, matt vit lackerad ask.
Sockel: Trä, fabriksmålad vit.
Väggar: Målas, vita.
Stänkskydd: Ovan bänkskiva sätts vitt blankt kakel, 150x150 mm, med en halv plattas förskjutning.
Tak: Målas, vitt.
Belysning: Spotlights under vägg, skåpen och fast takarmatur.
Övrigt: Skåpinredning med dämpade luckor och lådor, målade i varmgrått med handtag i svart/krom.
Laminerad bänkskiva med kantlist, färg lika bänkskiva och med underlimmat rostfritt diskbänks beslag. Skåp med takanslutning vid normal takhöjd på 2,7 m, vid rumshöjder däröver utförs inredning utan takanslutning. Belysning under väggskåpen. Kyl- och frysskåp (kyl/frys i mindre lägenheter) med rostfri front. Induktionshäll. Helintegrerad köksfläkt samt diskmaskin (40cm). Rostfri inbyggnadsugn och mikro i bänk- och väggskåp

Vardagsrum/Sovalkov:

VARDAGSRUM/KÖK CA 19 KVM

Golv: Parkett 3-stav, matt vitlackerad ask.
Sockel: Trä, fabriksmålad vit.
Väggar: Målas, gråvita.
Tak: Målas, vitt.
Övrigt: Vertikala radiatorer i fönsternischerna.

Uttag för telefon, tv och data finns
i vardagsrum, kök och sovrum. Mediacentral i varje lägenhet samt
porttelefon i hall

Badrum:

BADRUM CA 4 KVM

Golv: Klinkerplattor 100x100 mm i beige och ljusgrått, lagt i rutigt mönster med enfärgad ram mot väggarna.
Väggar: Kakelplattor 150x150 mm med en halv plattas förskjutning.
Tak: Målas, vitt.
Belysning: Spotlights under väggskåpen och fast takarmatur.
Övrigt: Golvstående toalettstol. Kommod med handfat i vitt porslin och utdragbara lådor med målade luckor i varmgrått och svarta knoppar i metall. Spegelskåp med belysning och inbyggt eluttag. Lägenheter under 35 kvm utan tvättmaskin och torktumlare. Vikbar duschvägg i klarglas. Toalettpappershållare och handdukskrokar. Elansluten handdukstork.

Uteplats:

UTEPLATS CA 7 KVM

Markbeläggning av betongplattor.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrättslägenhet

Lägenhetsnummer förening:

711

Lägenhetsnummer register:

1001

Andel i årsavgift:

0.003037 %

Andel i förening:

0.004221 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2021

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX

Energideklaration:

Utförd: Behövs ej

Förening

Namn:

Brf Neo

Organisationsnummer:

769634-2455

Allmänt om föreningen:

Föreningen består av fem flerbostadshus, benämnda hus A-E. Hus A och B är ombyggnad av kontor samt hus C, D och E är nybyggnad. Hus A, B och C har fem våningar, hus D har 8 våningar och hus E har 6 våningar, totalt inryms åtta trapphus med sammanlagt 122 lägenheter. Husen ligger så nära varandra att en ändamålsenlig samverkan kan ske mellan bostadsrättshavarna.

Översikt gemensamma utrymmen:
1 st samlingslokal - Ordersalen i hus A
1 st uterum/orangeri i hus C
1 st övernattningslägenhet i hus C
6 st Cykelrum
2 st miljörum
1 st mekarplats för cyklar inkl pump och arbetsbord i garaget
1 st takterass i hus C.

Brf NEO Davidshall är nybyggda bostadsrätter i det gamla polishuset vid Davidshallstorg i Malmö. På sommaren skuggar de stora platanerna delar av torget. Här kan du beundra några av Malmös finaste exempel på den både sparsmakade och lekfulla byggnadsstil som kallas 20-talsklassicism eller Swedish Grace.
Det är nära till restauranger och nöjen, parker och kultur. På torget finns många små butiker, från barberare till grönsakshandlare. Det finns flera små butiker, barberare och tatuerare i kvarteren och vill du mixa din egen smoothie köper du frukt och bär hos grönsakshandlaren utanför porten.

Alla boende har tillgång till fina gemensamma utrymmen. Bland det som byggs finns en vacker gemensamhetslokal i den gamla ordersalen, ett orangeri, takterrass samt en privat bil- och cykelpool med två Teslabilar. Dessutom finns parkeringsmöjligheter, trots att föreningen ligger mitt i Malmö.

CYKELPARKERING
Utvändiga cykelställ för såväl boende som besökare finns i anslutning till fastighetens huvudentré ut mot Storgatan, samt i markplan på innergården. Cykelparkering finns även i källaren till gamla Polishuset samt i cykelgaraget på markplan under upphöjd gård. I anslutning till cykelgaraget finns även en mekarplats för cyklarmed fast monterad cykelpump och arbetsbord. I garage finns cykelpool med 4 st el lådcyklar.

ÖVRIGT
Sophantering med källsortering sker i separata miljörum. Vid entrén till trapphus 2 finns ett rum med möjlighet att ta emot paketleveranser.

Fastigheten ansluts till det kommunala VA-nätet.
Byggnaderna ansluts för värmeleveranser till E.ON.
Undercentralerna är belägna i källaren i hus A.
Föreningen har elabonnemang samt individuella mätare i respektive lgh.
Föreningen har 8 st. hissar.

Extra förråd 10 st. ca 35 kvm med kostnad om 60 kr / kvm/mån.

Parkering/garage:

13 st. parkeringsplatser (1 800 kr / månad för garageplats.) för bilar finns under en upphöjd gård, varav 4 är handikappanpassade. Det finns även 2 bilpoolsbilar av Tesla modell 3 som kan nyttjas av medlemmarna. Ytterligare 57 parkerings platser finns att tillgå i parkerings huset Anna, uthyrning sker via P-Malmö.

Bredband/TV:

Byggnaderna är anslutna till TV, Data, tele via Comhem fibernät. Uttag för telefon, tv och data finns i vardagsrum, kök och sovrum. Media central i varje lägenhet samt porttelefon i hall.

Ekonomi:

Lån i föreningen: 13 054 KR/Kvadrat

Allmänt om lägenheten

Obligatoriskt tillägg till avgiften: Bredband & Kabel-TV Basutbud 250 kr/månad.
Tillägg för varmvatten och el efter verklig förbrukning.

Lägenhetsförråd i källare.
Föreningen har 10 extra förråd placerade i bottenvåningen på hus E, vilka medlemmarna har rätt att hyra.

Preliminärt tillträde 2021-06-30, definitiv tillträdesdag meddelas senast tre månader före tillträdet.

Samtlig information är hämtad från ekonomisk plan. Vänligen se hemsida för mer info samt bilder på projektet: https://www.riksbyggen.se/ny-bostad/aktuella-projekt/skane/davidshall/

Omgivning

Allmänt om området:

Davidshall är ett av Malmös mest eleganta och eftertraktade områden. Den gamla vackra arkitekturen i kombination med såväl unika butiker som ett exceptionellt restaurang- och caféliv gör att man både vill bo och vistas här.

Området avgränsas av Södra Förstadsgatan, Regementsgatan, Fersens väg, Östra Rönneholmsvägen och är ett delområde i centrala Malmö. Davidshall växte fram i brytningstiden mellan 20-talsklassicismen och den nya rationella funktionalismen efter att Kockums mekaniska verkstad flyttat sin verksamhet från Davidshallstorg till Västra Hamnen. Erik Bülow-Hübe utformade stadsplanen med de enkla slutna kvarteren. Symmetri, enhetlighet och lugn är ledorden som beskriver byggnaderna i varierande kulörer som välkända byggherrar som bland annat Eric Sigfrid Persson lät upprätta. Trots att Malmö växte så att det knakade under denna tidsepok tillät rådande regelverk enbart byggnader som var som högst fyra våningar. Detta medförde att området har behållit sin charm och gemytliga stämning sedan dess.

Det centrala läget bakom gågatan gör att man har nära till precis allt man kan tänkas behöva. Både Pildammsparken och Kungsparken, som är några av Malmös ljuvligaste parker, ligger inom kort promenadavstånd. Detta ger boende på Davidshall möjlighet att antingen ta ett träningspass eller bara njuta ute i den härliga naturen. För den kulturintresserade finns både Musikteatern (före detta Stadsteatern), Malmö Opera, Malmö Konsthall samt en biograf väldigt nära. Lägg därtill optimala pendlingsmöjligheter från Citytunneln vid Triangeln som tar dig till centrala Köpenhamn inom dryga halvtimmen, så blir det helt uppenbart att detta bostadsområde verkligen har allt!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.